Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ускоряване зареждането на уиндоус

Featured Replies

Преди време имах такава програма, която позволяваше безплатно подобряване на времето на зареждане на ОС , като съкращаваше мотаенето на Биос-а, а после искаше плащане, за да продължи. При преинсталиране съм я загубил и даже не мога да се сетя как се казваше. Тогава май ми я даде B-boy/ Style , дано и той да прочете това. 

Разрешен от Paul

преди 20 минути, N47X написа:

Преди време имах такава програма, която позволяваше безплатно подобряване на времето на зареждане на ОС , като съкращаваше мотаенето на Биос-а, а после искаше плащане, за да продължи. При преинсталиране съм я загубил и даже не мога да се сетя как се казваше. Тогава май ми я даде B-boy/ Style , дано и той да прочете това. 

Това с подобни програмки си е чиста глупост. Ако искате бързо да стартира просто си слийпвайте компютъра, което прави и програмката!

Не ти трябва такъв софтуер. За да стартира бързо Windows, трябва да спреш всички програми които се зареждат със стартирането и да оставиш единствено АВ. Хардуера също е от значение, бързо SSD, бърза памет,чипсет и т.н.

• Автор
преди 55 минути, Joss Bomon написа:

Не ти трябва такъв софтуер. За да стартира бързо Windows, трябва да спреш всички програми които се зареждат със стартирането и да оставиш единствено АВ. Хардуера също е от значение, бързо SSD, бърза памет,чипсет и т.н.

Виждам, че не си прочел внимателно написаното. Става дума за времето на биоса, преди да е заредена ОС. А това за програмите и хардуера го учим още в седми клас. Между впрочем, диска е М2 и нищо не се стартира с ОС.

преди 5 минути, N47X написа:

Виждам, че не си прочел внимателно написаното. Става дума за времето на биоса, преди да е заредена ОС. А това за програмите и хардуера го учим още в седми клас. Между впрочем, диска е М2 и нищо не се стартира с ОС.

Освен в BIOS да активираш fast boot, другото си е от хардуера!

преди 3 минути, N47X написа:

Виждам, че си нямаш понятие какво точно прави BIOS и за колко време, както и че няма такъв софтуер, който да съкращава времето за операциите които се извършват преди зареждане на ОС. 

преди 3 часа, N47X написа:

Единствения начин да ускориш първоначалното зареждане е като направиш нова преинсталация като преди това форматираш и след това да зареждаш само антивируса. Аз ползвам още един чалъм - на единия от комповете ми ползвам Deep Freeze и вече повече от петилетка ОС хвърчи. Има го в гъ*мундата.

преди 18 минути, Т.Христов написа:

Единствения начин да ускориш първоначалното зареждане е като направиш нова преинсталация като преди това форматираш и след това да зареждаш само антивируса. Аз ползвам още един чалъм - на единия от комповете ми ползвам Deep Freeze и вече повече от петилетка ОС хвърчи. Има го в гъ*мундата.

преди 3 часа, N47X написа:

като съкращаваше мотаенето на Биос-а,

Не мисля, че съм давал подобна програма. Споменавал съм за алтернатива на BootRacer-a

https://greatis.com/bootracer/index.html

в лицето на Soluto:

https://www.kaldata.com/forums/topic/244911-windows-10-впечатления-и-проблеми-2/?do=findComment&comment=5662778

която няма нищо общо с БИОС-а. Тогава явно сме обсъждали проблематични зареждания. Но за целта, както съм писал и тогава xperf е много по-добре за трасирането на проблема.

Иначе самия Task Manager в 10/11 си пише общото време на стартиране от БИОС до десктопа, както и евентуалния IMPACT на всеки запис там по-отделно като загуба на производителност.

Направо трябваше да кажете:

Няма как програма, работеща В средата на някаква ОС - да работи ПРЕДИ зареждането на самата ОС.

преди 54 минути, jhoro написа:

Направо трябваше да кажете:

Няма как програма, работеща В средата на някаква ОС - да работи ПРЕДИ зареждането на самата ОС.

Абе то има програми работещи съвместно с  BIOS , ама няма смисъл от тях вече след като се ползват SSD-та. Пример за такава е InstantBoot на Asrock !

• Автор

Предстои голяма излагация за толкова народ, като намеря програмата,защото аз ще я намеря,така или иначе. А тя ,при стартирането сканира ВСИЧКО и изгражда диаграма кое как и за колко време зарежда и предлага възможности за подобрение. Безплатни са промени до 20 процента в биоса ,след това иска покупка, за повече.  

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Виждам, че си нямаш понятие какво точно прави BIOS и за колко време, както и че няма такъв софтуер, който да съкращава времето за операциите които се извършват преди зареждане на ОС. 

Добре би било за малко повече сдържаност, бедна ти е фантазията за какво си имам понятие и какъв софтуер има...

Нормален компютър зарежда, за 7 - 8 секунди. Колко по - бързо?

преди 8 минути, N47X написа:

Предстои голяма излагация за толкова народ, като намеря програмата,защото аз ще я намеря,така или иначе. А тя ,при стартирането сканира ВСИЧКО и изгражда диаграма кое как и за колко време зарежда и предлага възможности за подобрение. Безплатни са промени до 20 процента в биоса ,след това иска покупка, за повече. 

И си сигурен, че съм я споменал аз и не е нито Soluto, нито BootRacer, нито xperf?

Аз за програма незнам дали има такова чудо. Но се се сетих че преди време имах една машинка, с пентиум 2ядрен процесор и 8гб DDR3 L и един хард тошиба, на колко уборота беше не си спомням но си беше доста бърз.

И машината я бях дал на снахата и братми да я ползват и те и видяха сметката та още ме е яд но минало заминало. Та както и дае спомням си че докато си ползвах машинката операционната система си зареждаше за 7-8 секунди абе все едно сега както ми зарежда SSD-то.

преди 55 минути, N47X написа:

Безплатни са промени до 20 процента в биоса

В BIOS никоя програма, с изключение на тези за флашването му и фирмени такива за управление на BIOS в Windows среда, не прави промени.
А това с диаграмите за времена на стартиране го правят Boot Racer и Autorun Organizer

Айде и аз да дам моите 5 стотинки - а ако се пренапише биоса (по въпроса може да се изкаже един конкретен член на този форум, специалист по темата)? :)

преди 1 час, цър-вул написа:

А това с диаграмите за времена на стартиране го правят Boot Racer и Autorun Organizer

Както и Soluto, която споменах 3 пъти в тази тема заедно с BootRacer-a. Но мисля, че той не е прочел нито един от постовете ми явно. :)

Преди мноооого години, когато имахме мрежови карти, но нямаше мрежа, уиндоуса зареждаше много бавничко....

преди 7 часа, francesco.gotti написа:

Преди мноооого години ... в една далечна галактика ... когато имахме мрежови карти, но нямаше мрежа, уиндоуса зареждаше много бавничко.

• Автор
  • Решение
преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

BootRacer-a

Точно тази е програмата! Снощи я намерих, записал съм я на един външен харддиск. Сега направих няколко проби, снимки от които отдолу. Съвсем очевидно е изменението на времето на биос, което фигурира и в диаграмата. Позабравил съм как се прави всичко , но ще опитам. Ако ми беше показана вчера, щеше да се избегне цялата тази тупурдия.

преди 16 часа, Joss Bomon написа:

си нямаш понятие какво точно прави BIOS

Позата на надут пуяк ,особено ако продължава дълго време, непременно води до оглупяване. А последствията са излагане . Мъчиш се да си като Цър-Вул или B-boy/Style, но не ти достигат много качества. Стой настрана от моите появи , не заслужаваш протегнатата ръка.

1.png

2.png

3.png

4.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.