Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ускоряване зареждането на уиндоус

Featured Replies

Разрешен от Paul

преди 5 минути, N47X написа:

Ако ми беше показана вчера, щеше да се избегне цялата тази тупурдия.

Тя не само, че ти беше показана, но беше казана НЯКОЛКО пъти!!! Това, че ти не четеш си е твой проблем!

преди 15 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не мисля, че съм давал подобна програма. Споменавал съм за алтернатива на BootRacer-a

https://greatis.com/bootracer/index.html

в лицето на Soluto:

https://www.kaldata.com/forums/topic/244911-windows-10-впечатления-и-проблеми-2/?do=findComment&comment=5662778

която няма нищо общо с БИОС-а. Тогава явно сме обсъждали проблематични зареждания. Но за целта, както съм писал и тогава xperf е много по-добре за трасирането на проблема.

Иначе самия Task Manager в 10/11 си пише общото време на стартиране от БИОС до десктопа, както и евентуалния IMPACT на всеки запис там по-отделно като загуба на производителност.

преди 12 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И си сигурен, че съм я споменал аз и не е нито Soluto, нито BootRacer, нито xperf?

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Както и Soluto, която споменах 3 пъти в тази тема заедно с BootRacer-a. Но мисля, че той не е прочел нито един от постовете ми явно. :)

преди 1 час, N47X написа:

Позата на надут пуяк ,особено ако продължава дълго време, непременно води до оглупяване. 

Ей, въшляк! Не стига че си безхаберен и глупав, но това ти пречи да осъзнаеш колко много си такъв. Веднъж вече приех извиненията ти след подобно изказване и този път пресоли собствената си манджа. От сега нататък очаквай единствено подигравки и никаква помощ от мен!

Какво представлява BootRacer?

BootRacer е лек, лесен за използване и удобен инструмент за наблюдение на времето за зареждане на Windows PC и контрол над стартиращи програми. Основният подход на BootRacer е възможността за изключване на времето за изчакване на потребителска парола от изчислената обща сума.

Как BootRacer спестява време и живота ми?

1. BootRacer изчислява чистото време за стартиране на Windows (без изтичане на времето за изчакване на паролата).
  2. Той следи времето за зареждане на компютъра и ви уведомява за всяко влошаване на скоростта.
  3. BootRacer измерва общото време, използвано от стартиращите програми при всяко зареждане.
  4. Ще знаете кои програми забавят стартирането на Windows.
  5. Можете лесно да деактивирате забавянето на програми от стартирането на Windows.

Download BootRacer 9.10.2023.1220 - Free Utility for Monitoring Windows Boot Time and Detecting Slow Startup Programs! (greatis.com)

Сега вече се почна боят :)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 3 часа, N47X написа:

Точно тази е програмата!

И как можа да маркираш собствения си пост като решение, при положение, че си цитирал @B-boy/StyLe/ с правилния инструмент? За който и питаш в темата си!

• Автор
преди 6 часа, цър-вул написа:

И как можа да маркираш собствения си пост като решение, при положение, че си цитирал @B-boy/StyLe/ с правилния инструмент? За който и питаш в темата си!

Много просто-аз намерих програмата преди той да напише, но не бях във форума,за да напиша, а се занимавах с нея. Така, че формалното право беше мое.

преди 8 минути, N47X написа:

Много просто-аз намерих програмата преди той да напише, но не бях във форума,за да напиша, а се занимавах с нея. Така, че формалното право беше мое.

С колко се съкрати зареждането на BIOS-a?

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

С колко се съкрати зареждането на BIOS-a?

С 20-30 ... милисекунди?

преди 2 часа, N47X написа:
преди 9 часа, цър-вул написа:

И как можа да маркираш собствения си пост като решение ...

Много просто ...

Още по-просто - щом много знаеш, не питаш!

на 13.05.2024 г. в 9:15, Panzer 4 написа:
на 12.05.2024 г. в 22:36, B-boy/StyLe/ написа:

BootRacer-a

Точно тази е програмата

Ти определено започваш да не заслужаваш да ти се помага. Наглеенето ти става все по-осезаемо!
Да не говорим, че вече ти е помагано по въпроса миналата година:

и отговорът:

Май @Joss Bomon има право

На мен ми е през шлифера...ама ти се замисли, при положение че поне два пъти в седмицата излагаш проблем, какво ще е положението, ако много хора се отдръпнат от помощ към теб...

image-vic-4742e4b1b5f0f063f922ead73f6fa219.png.81edef699dfddab049fae35d6e798230.png

на 12.05.2024 г. в 21:13, цър-вул написа:

Autorun Organizer

Ново издание - 5.40
Промените:

Цитат

Коригирани грешки:

• Деактивираните стартиращи приложения не се изключваха от препоръките за оптимизация.
  • При излизане от режима за смяна на приложения за групово стартиране, иконите на услугите изчезваха от списъка с приложения.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
на 13.05.2024 г. в 10:44, Joss Bomon написа:

Ей, въшляк! Не стига че си безхаберен и глупав, но това ти пречи да осъзнаеш колко много си такъв.

Искам да попитам форумната администрация, защо не спазва собствения си правилник? Как и на какъв принцип решава за далеч по-безобидни думи и не отправени директно към никого, да ме накаже, а това стои като демонстрация на липса на справедливост? Защо към едни се подхожда по роднински, а към други като към врагове? Апел към всички форумци- не използвайте бутонът "Докладвай"-нищо не става. Както е казал още Остап Бендер-шрайбен, шриеб гешриебен-пускаш оплакването в кутията за жалби и оплаквания и никой не изважда. Така стана и с моето докладване по въпроса.

Ако отношението към всички не е еднакво, ще е смешно да се цитират правилници и правила.  Форумът си е ваш, можете да правите каквото си искате, ние също.

Ако бъда упрекнат, че пиша това не на място, то е заради цитатът.

преди 4 часа, Panzer 4 написа:

не използвайте бутонът "Докладвай"-нищо не става.

Проблемът е в твоя талавизор. До сега никога не съм имал проблем с действието на този бутон.
Много вероятно е блокаторът на браузъра ти да спира действието на скрипта за бутона.

преди 1 час, nikssi написа:

То е ясно, че всичко си работи, но него го е яд, че ме е докладвал, а не съм баннат.

Само че му е трудно да се оправи с причинно-следствените зависимости, и че моята реплика е следствие на неговата обида преди това. 

Модераторстването си е за модераторите, но и аз не мисля да си оставя магарето в калта, и да позволявам на всякакви отрепки криейки се зад мониторите си да избиват комплекси и да омаловажават помощта която са получили безвъзмездно. 

• Автор
преди 17 часа, Joss Bomon написа:

всичко си работи

Пак нищо не сте разбрали-къде съм написал, че нещо не РАБОТИ? А това, че нищо не става не е проблем на комуникация, а на реакция. За теб, драги, Швейк щеше да каже, че паралаксът ти е една дъгова секунда. Имаш дефицит на интелект и това няма да ти позволи никога да станеш нещо повече. Ако ти кажа, че си ембрио, няма да знаеш дали да се обидиш или да се радваш... 

В този форум съм от 2011г, още първите дни бях стъписан от средата, в която съм попаднал и започнах да търся как да се отпиша. Понеже той( форумът) дава възможност за някаква публична изява, е като магнит за всякакви с психични аномалии, според мен в никакъв случай не е снимка на българското общество. Тази посредственост е в основата на тази приобщеност на няколко съфорумци, жалко...  А асоциацията на "магаре" и "кал" много приляга на останалите ти характеристики ,няма как да си ги оставиш...

Спри да се изживяваш като някакъв месия, само досаждаш на другите!

:lol6:Гърч! :lol6:

преди 3 часа, Panzer 4 написа:

още първите дни бях стъписан от средата, в която съм попаднал и започнах да търся как да се отпиша.

... и така 13 години си остана стъписан и не можещ да се "отпише"...

• Автор
преди 29 минути, Joss Bomon написа:

:lol6:Гърч! :lol6:

... и така 13 години си остана стъписан и не можещ да се "отпише"...

Ти не си виновен, виновни са разните " Никсита" или тем подобни, Бог знае как попаднали там като някакви фактори, които допускат форумът да бъде компрометиран от към правна страна.От тук натам как ще се позоват на правила и спазването им? Или ще се разчита бързо да се забрави? Колкото до тринадесетте години, няколко пъти успявах да се отпиша, но общуването с ExaFlop, DarkEdge и сега Цър-вул освен полезно, се оказа направо необходимо.

преди 1 час, Panzer 4 написа:

Ти не си виновен, виновни са разните " Никсита" или тем подобни, Бог знае как попаднали там като някакви фактори, които допускат форумът да бъде компрометиран от към правна страна.От тук натам как ще се позоват на правила и спазването им? Или ще се разчита бързо да се забрави? Колкото до тринадесетте години, няколко пъти успявах да се отпиша, но общуването с ExaFlop, DarkEdge и сега Цър-вул освен полезно, се оказа направо необходимо.

Има тема "Изповедалня" и "Моля другарко" - бършат сополи, трият тиква от дупе...

преди 57 минути, nikssi написа:

Мене пък защо ме споменаваш? 

Ако ме беше пратил за банани, нямаше да си лош. Сега и с тебе няма да играе повече, а само с @цър-вул.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.