Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разходите в една връзка

Featured Replies

Не съм фен на форум БГ- Мама, но ми попадна и заинтригува следната публикация във Фейсбук:

BG-Mamma

Темата във форума е стартирана от анонимна потребителка. Ето какво пише тя:
"Здравейте, от няколко месеца имам връзка с мъж, като имаме и планове за съвместно съжителство. Интересно ми е, когато сте още на етап “несъвместно съжителство” кой, какво плаща.
Аз съм от провинцията, той живее в София, има собствено жилище там, като аз оставам при него веднъж на две седмици, за няколко дни или седмица. Когато съм при него, аз поемам домакинството, аз готвя, чистя, пазарувам, съответно аз плащам за покупките. Излизаме и на ресторант, докато съм там поне два пъти (той плаща за ресторанта). Като равносметка горе долу е едно и също, защото обикновено ходим за обяд на ресторант, а вечер аз приготвям вечеря, купувам препарати и тн.
Понеже сме си говорили и за създаване на семейство, което означава, че трябва да се вземе и по-голямо жилище, съответно и кредит ще трябва, ме попита дали мога да поемам половината вноска от месечния кредит…
Сега предстои да отидем на почивка и той ме попита, дали ще поема една част от парите за хотела…
Та взех да се зачудвам, как е при останалите.
Искам да уточня, че и двамата взимаме горе долу едни и същи заплати. Не че не мога да дам и аз за почивката, но някак си започвам да не се чувствам жена. Все пак ние имаме повече разходи от мъжете, като елементарна подръжка, фризьор, козметика, дрехи. А в същото време твърди, че мъжа е “провайдъра” в семейството, той трябвало да изкарва парите. Е хубаво, ама аз не съм усетила по никакъв начин това. Не сме и малки, той е на 42, аз на 35…"
Цялата тема и отговорите в нея можете да проследите на линка: https://www.bg-mamma.com/?topic=1665218
................................
Напоследък все повече се говори на тема разходите в една връзка.
Все повече се поставя въпросът кой трябва да плаща като идат на среща момиче-момче, мъж-жена.
Трябва ли сметката да се подели поравно, или мъжът като кавалер, трябва да плаща сметката?
Вие какво мислите по въпроса? Днешният мъж, кавалер ли е, или е използвач? А жената като жена, трябва ли да плаща, ако я поканят на среща?

• Отговори 104
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Къф размисъл? Няква патка седнала да раздава съвети. Лошото е, че много жени а и мъже се връзват на тия мантри, затова и повечето връзки завършват катастрофално.  

• Тук не става въпрос някой да е длъжен на друг. Тук става въпрос за връзката между мъжът и жената, по-точно за сериозната връзка. Ако връзката е несериозна, и нито единият няма сериозни чувства и намер

• Така и предполагах. Очакваш някой да те хрантути, защото те харесва и защото си жена. Нямам повече въпроси.  Така ли му викат вече? 😃

Нали голям феминизъм цари навсякъде (включително и у нас). Следователно и според мен разходите следва да се делят между двамата участници в това безумие (за всичко). Иначе си е чисто лицемерие - разноправие на жените във всичко, ама не съвсем. Само в това, в което им изнася.

Ако хваща окото да вземе да си намери някой с доста по добър доход. Няма как с еднакви заплати най вероятно ниски да очаква единия да поеме всичко а тя да се влачи по маникюри и за дрешки по моловете.

Понеже сме си говорили и за създаване на семейство, което означава, че трябва да се вземе и по-голямо жилище, съответно и кредит ще трябва, ме попита дали мога да поемам половината вноска от месечния кредит… - С това мачът приключи. 

В семейството парите отиват в един "кюп" и разходите се обсъждат между двамата. Ако има пари има и за двамата ако няма пак така :) Поне при мен винаги е било така и сме нямали проблеми до сега.

на 12.06.2024 г. в 18:08, stoy@n написа:

В семейството парите отиват в един "кюп" и разходите се обсъждат между двамата. Ако има пари има и за двамата ако няма пак така :) Поне при мен винаги е било така и сме нямали проблеми до сега.

Ти остави разходите. Те не знаят още дали ще могат да живеят заедно. Това, че ходи 1 път в седмицата или в месеца нищо не означава все още.

• Автор

За семействата е ясно. Още в заглавието съм подсказала за какво точно става въпрос - за това кой и кога трябва да плаща в една връзка. А след като има връзка, се предполага, че следва да има някакво привличане между двамата. На по-късен етап може да се разбере колко сериозна може да е връзката. 

Понякога връзките са сериозни като се има предвид, че двамата съжителстват заедно в едно жилище. Но преди да се стигне до едно съжителство, което си е доста сериозна връзка, се пита дали мъжът трябва да бъде кавалер и да плаща сметките?

преди 1 час, _Aumi_ написа:

Не съм фен на форум БГ- Мама, но ми попадна и заинтригува следната публикация във Фейсбук:

BG-Mamma

Темата във форума е стартирана от анонимна потребителка. Ето какво пише тя:
"Здравейте, от няколко месеца имам връзка с мъж, като имаме и планове за съвместно съжителство. Интересно ми е, когато сте още на етап “несъвместно съжителство” кой, какво плаща.
Аз съм от провинцията, той живее в София, има собствено жилище там, като аз оставам при него веднъж на две седмици, за няколко дни или седмица. Когато съм при него, аз поемам домакинството, аз готвя, чистя, пазарувам, съответно аз плащам за покупките. Излизаме и на ресторант, докато съм там поне два пъти (той плаща за ресторанта). Като равносметка горе долу е едно и също, защото обикновено ходим за обяд на ресторант, а вечер аз приготвям вечеря, купувам препарати и тн.
Понеже сме си говорили и за създаване на семейство, което означава, че трябва да се вземе и по-голямо жилище, съответно и кредит ще трябва, ме попита дали мога да поемам половината вноска от месечния кредит…
Сега предстои да отидем на почивка и той ме попита, дали ще поема една част от парите за хотела…
Та взех да се зачудвам, как е при останалите.
Искам да уточня, че и двамата взимаме горе долу едни и същи заплати. Не че не мога да дам и аз за почивката, но някак си започвам да не се чувствам жена. Все пак ние имаме повече разходи от мъжете, като елементарна подръжка, фризьор, козметика, дрехи. А в същото време твърди, че мъжа е “провайдъра” в семейството, той трябвало да изкарва парите. Е хубаво, ама аз не съм усетила по никакъв начин това. Не сме и малки, той е на 42, аз на 35…"
Цялата тема и отговорите в нея можете да проследите на линка: https://www.bg-mamma.com/?topic=1665218
................................
Напоследък все повече се говори на тема разходите в една връзка.
Все повече се поставя въпросът кой трябва да плаща като идат на среща момиче-момче, мъж-жена.
Трябва ли сметката да се подели поравно, или мъжът като кавалер, трябва да плаща сметката?
Вие какво мислите по въпроса? Днешният мъж, кавалер ли е, или е използвач? А жената като жена, трябва ли да плаща, ако я поканят на среща?

Пропусна да споменеш ти какво мислиш по въпроса. По темата - ако някой смята че някой друг е длъжен да му плаша сметките, е добре да го заяви в началото на връзката, за да няма недоразумения.

Кво значи разходи във връзка?

като обичаш някой трябва да даваш и да не мислиш той колко и какво е дал(В смисъл да не си сметкаджия), почнеш ли с дребните сметки по-хубаво направо приключвай.
Тая от цитираната тема ся си прави сметки че трябвало да ходи да се кипри, а оня нейния очевидно прави същото, утре да не дава Господ тия ще имат деца и ще се зъбят един на друг за всяка стотинка, накрая ще се разделят а най големите потърпевши от тяхната собствена простотия ще са техните деца.

преди 1 час, _Aumi_ написа:
като елементарна подръжка, фризьор, козметика, дрехи.

Като чуя фразата "Поддържана жена" дирекно почва да ми се повръща.

• Автор
преди 7 минути, baitexpo написа:

Пропусна да споменеш ти какво мислиш по въпроса. По темата - ако някой смята че някой друг е длъжен да му плаша сметките, е добре да го заяви в началото на връзката, за да няма недоразумения.

Тук не става въпрос някой да е длъжен на друг. Тук става въпрос за връзката между мъжът и жената, по-точно за сериозната връзка. Ако връзката е несериозна, и нито единият няма сериозни чувства и намерения към другия - да, никой с нищо не  е длъжен на другия.

Но ако и двамата са привлечени един от друг, ако има чувства между тях, не би трябвало да се правят тънки сметки. 

Ако мъжът има истински чувства към една жена, той следва да се покаже като по-силния във връзката, както и да плаща сметките, става въпрос за сметките в заведение. Ако се стигне до съжителство, въпросът ще стои по друг начин, защото и двамата, ако са достатъчно интелигентни, ще имат общ бюджет от който да плащат сметките.

Но преди да се стигне до съжителство, мъжът е този който като по-силна и мъжествена част от връзката, следва да се покаже като джентълмен и да плаща сметките.

Жената ако разполага с повече средства, разбира се, че ще намери начин да се компенсира. Но ще го направи по деликатен начин с който да не засегне мъжкото его и да не го комплексира.

преди 1 минута, _Aumi_ написа:

Тук не става въпрос някой да е длъжен на друг. Тук става въпрос за връзката между мъжът и жената, по-точно за сериозната връзка. Ако връзката е несериозна, и нито единият няма сериозни чувства и намерения към другия - да, никой с нищо не  е длъжен на другия.

Но ако и двамата са привлечени един от друг, ако има чувства между тях, не би трябвало да се правят тънки сметки. 

Ако мъжът има истински чувства към една жена, той следва да се покаже като по-силния във връзката, както и да плаща сметките, става въпрос за сметките в заведение. Ако се стигне до съжителство, въпросът ще стои по друг начин, защото и двамата, ако са достатъчно интелигентни, ще имат общ бюджет от който да плащат сметките.

Но преди да се стигне до съжителство, мъжът е този който като по-силна и мъжествена част от връзката, следва да се покаже като джентълмен и да плаща сметките.

Жената ако разполага с повече средства, разбира се, че ще намери начин да се компенсира. Но ще го направи по деликатен начин с който да не засегне мъжкото его и да не го комплексира.

Така и предполагах. Очакваш някой да те хрантути, защото те харесва и защото си жена. Нямам повече въпроси.

преди 14 минути, _Aumi_ написа:

ще намери начин да се компенсира.

Така ли му викат вече? 😃

Аз съм излизал с доста познати някои от тях съученички с които не сме се виждали от доста години и то най вече на обяд.

А със някои познати по работа. Последно се видях със една съученичка мисля че беше преди 10-тина години, видяхме се на обяд и аз понеже съм свикнал, да плащам аз сметката когато излизам да се видя с някоя позната и тази ми съученичка вика. Владо не моляте прибери си портфейла аз ще оправя сметката та кажи речи половин час спорим на масата кой ще плати сметката и тя си ме знае отлично че съм инат и ми вика ще ти кажа нещо и аз само се чудя какво.

Каза ми че щяла да става майка та това бил повода да почерпи и аз за да нея обидя си замълчах и я оставих да плати сметката. С други познати с които съм излизал на обяд било то по работа или да се видим само винаги аз съм оправял сметките макар че и някои си настояват и ми пилят не аз ще си платя мойто а ти твойто и аз ами хубаво какво да им отвърна. С повечето ми връзки които съм имал сме живяли на семейни начела и винаги сметките са се деляли по равно и като излезнем някъде на обяд или на вечеря няма тая няма оная сметката е обща или аз или половинката оправя сметката. Ама така да се разправяме ти си длъжен да платиш това и това ъъъъъ не се е случвало.

преди 26 минути, _Aumi_ написа:

Ако мъжът има истински чувства към една жена, той следва да се покаже като по-силния във връзката, както и да плаща сметките

Всички "златотърсачки" мислят така :D .

Всеки иска да "влачи" от връзката докато не се заженят  и тогава става ей това изкривяване, че видите ли сме финансово независими. Тия семейства тип "съквартиранти" не ми харесват. Утре ако се роди някое дете ще започнат да делят разходите за отглеждането му и това не е на добре.

В офиса имаше точно такава руса кака, която не понася съпругът си, но парите на баща му (големец в селска община) я привлякоха на 100%, че и дете му роди в последния момент.

• Автор
преди 25 минути, vlado1985 написа:

Последно се видях със една съученичка мисля че беше преди 10-тина години,

Тук не става въпрос за случайни срещи със съученици, а за сериозни връзки между мъже и жени.

преди 54 минути, _Aumi_ написа:

За семействата е ясно...

Нищо май не ти е ясно! След като дори е станало на въпрос кой колко, какво ще плаща, няма да стане работата. Дори и да се получи, няма да е а дълго....

• Автор
преди 17 минути, Rudy M. написа:

Всички "златотърсачки" мислят така :D .

ха ха и защо да съм златотърсачка?

Първо, омъжена съм отдавна и въпросите ми са хипотетични.

Второ, никога не съм разчитала някой да друг да ме издържа. Слава Богу, с мъжът ми нямаме проблеми в това отношение - нито той ме издържа, нито аз него. :D

преди 42 минути, _Aumi_ написа:

мъжът е този който като по-силна и мъжествена част от връзката, следва да се покаже като джентълмен и да плаща сметките.

Имам въпрос :

Ако Мъжа е този който трябва да плаща всичко, да работи, да се грижи за всичко, то каква е ролята на жената в тая връзка освен да се кипри и да си вдига краката?

• Автор
преди 5 минути, stoy@n написа:

Нищо май не ти е ясно! След като дори е станало на въпрос кой колко, какво ще плаща, няма да стане работата. Дори и да се получи, няма да е а дълго....

Ако имаш сериозни, а не временни намерения към някой жена, няма ли да си готов да плащаш сметките в ресторанта, или хайде да ти излезе по-евтино - в кварталното барче?🤣

преди 2 минути, Bubbles написа:

Имам въпрос :

Ако Мъжа е този който трябва да плаща всичко, да работи, да се грижи за всичко, то каква е ролята на жената в тая връзка освен да се кипри и да си вдига краката?

Прочети какво съм писала по въпроса. Въпросът се отнася за връзка без семейни начала. Естествено, ако живеят заедно, всеки трябва да се включва в семейния бюджет с колкото може.

преди 5 минути, _Aumi_ написа:

Тук не става въпрос за случайни срещи със съученици, а за сериозни връзки между мъже и жени.

Аз дадох пример само. А отговора е пределно ясен че и мъжът и жената са стиснати и са започнали предварително с пазарлъците.

преди 2 минути, _Aumi_ написа:

Прочети какво съм писала по въпроса. Въпросът се отнася за връзка без семейни начала. Естествено, ако живеят заедно, всеки трябва да се включва в семейния бюджет с колкото може.

Да прочетох го, но с конкретното реших че се има предвид и за сериозните връзки.
Е ако става дума за несериозна връзка, тоест хихимихи и кафе с райбер, там не виждам какво има да се показва толкова мъжа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.