Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новият патриарх!

Featured Replies

преди 17 минути, Филипов написа:

Вийте, вийте! А'ре и лево!

Днес ще разходиш ли животните на къра?

• Отговори 121
  • Прегледи 8,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Защото Радев и той е с чатала на врата , поне е гъвкав да лавира , докато се намести "гърба " устойчиво зад него . Да правиш политика , когато държавата ти е окупирана е Изкуство . Ти не заб

• Руснаците винаги са Уважавали Българската Православна Църква !   В  този ред на мисли изборът на Даниил Видински , като защитник на Православната Вяра е Идеален !   Както е Идеален и за Бълг

• ...плана на главата на най-голямата секта,католицизма,папатакис... ...и на наглосаксите да ни вкарат в укросценария,както разсипаха тяхната православна църква... ...не успя... ...за сег

Публикувани изображения

преди 1 час, Филипов написа:

Филипов, Филипов, ник'ва диалогичност нема у тебе. Ако и дома караш само на клипове с г-н Костадинов, г-н Ганев... и вся остальная... королевская рать...

Всъщност, като се замисля, 'се ми е тая. Още повече, че и аз съм същия. Без клиповете, разбира се. И без господата Костадинов, Ганев и вся остальная королевская рать...

След изненадващия избор за БГ патриарх на Видинския митрополит Даниил, Вселенският патриарх Вартоломей се разочаровал и побързал да си тръгне. В последните няколко години митрополит Даниил открито критикуваше Константинополската патриаршия за неканоничните ѝ действия в подкрепа на разколниците в Украйна и дори за признаването на  така наречената Украинска православна църква, непризната от другите православни църкви.  През това време руският патриарх говори за сатанински идиотизъм, който е обсебил колективния Запад.

• Автор
преди 5 часа, Гoст написа:

Страшно прости хора се радват потомственото руско мекере ченеге дето ни го туриха за папа. Повече нямам какво да кажа.

Къв папа бе, ние сме източноправославни християни и си имаме патриарх! И той даже не е вселенски патриарх!

А вселенските патриарси винаги са били само гърци. Голяма простотия. Но ние сме се еманципицирали от вселенското отче, дето иска да сме близки с католиците, и дето не спира да ни ръси непоискан акъл.

Изпълзяха всякакви, дето не са християни, да плюят по новия патриарх.

И не знам какъв КГБ руски агент сънуваш, той е бил много млад, когато СССР представа да съществува. Иначе е учил английска филология.

Браво на патриарха, поставя гръкомана в неудобно положение. Освен умен и интелигентен, явно е и хитър. :yanim::yanim::yanim:

Бившият борсов агент дали ще се яви?:giggle1::lol6:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18312515

преди 14 часа, _nib_ написа:

...той или е в ,,играта"...или е наясно че сме фалирала държава...

...затова отказа да се проведе референдума за еврото...

...искат да отложат фалита напред във времето...

...като влезем в еврозоната и изтеглят още заробващи заеми...

...сега външния дълг спрямо БВП е около 26-27%...

...мерака им е да го вдигнат до 70...поне...

...Радев е ,,хлъзгав" и хитър...

...на събирането на бандата ще се решава изпращането на жива сила...

...и той ,,отстъпва" правото на друг да подпише...

Няма да се стигне до там ...Много скоро ще дойде "преразпределението " и България ще се присъедини към източният блок , където й е мястото .

Не се притеснявай . 

преди 5 часа, Гoст написа:

Страшно прости хора се радват потомственото руско мекере ченеге дето ни го туриха за папа. Повече нямам какво да кажа.

Едното посолство ни нарежда политиците другото поповете така че всичко е точно

преди 7 минути, Inana.. написа:

Няма да се стигне до там ...Много скоро ще дойде "преразпределението " и България ще се присъедини към източният блок , където й е мястото .

Не се притеснявай . 

Ха-ха! Мечтай си, руска бабо!

преди 24 минути, Anneliese написа:

Къв папа бе, ние сме източноправославни християни и си имаме патриарх! И той даже не е вселенски патриарх!

А вселенските патриарси винаги са били само гърци. Голяма простотия. Но ние сме се еманципицирали от вселенското отче, дето иска да сме близки с католиците, и дето не спира да ни ръси непоискан акъл.

Изпълзяха всякакви, дето не са християни, да плюят по новия патриарх.

И не знам какъв КГБ руски агент сънуваш, той е бил много млад, когато СССР представа да съществува. Иначе е учил английска филология.

Браво на патриарха, поставя гръкомана в неудобно положение. Освен умен и интелигентен, явно е и хитър. :yanim::yanim::yanim:

Бившият борсов агент дали ще се яви?:giggle1::lol6:

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18312515

Много добре си знам думите! Наричам го папа с цел да му се присмея, защото не е от калибъра на папата, а е просто един треторазряден поп ченге. Жалко е че си объркана комунистка атеистка и се правиш и на християнка и не ги разбираш въобще нещата. Каквото ти каже БКП - КПСС това мислиш.

преди 10 минути, Гoст написа:

дядо , бабо , тва е Положението ! 

97998132_117293363311962_7517013291437129728_n.jpg

преди 5 минути, Inana.. написа:

дядо , бабо , тва е Положението ! 

97998132_117293363311962_7517013291437129728_n.jpg

Пак си загоряла като тийнейджърка. Кви са ся тия езици и близалки?

• Автор
преди 25 минути, Гoст написа:

Много добре си знам думите! Наричам го папа с цел да му се присмея, защото не е от калибъра на папата, а е просто един треторазряден поп ченге. Жалко е че си объркана комунистка атеистка и се правиш и на християнка и не ги разбираш въобще нещата. Каквото ти каже БКП - КПСС това мислиш.

Вярвай си!

Feysbuk-slaga-ikonka-sas-sreden-prast_1422616672-b.jpg

преди 22 минути, Anneliese написа:

Вярвай си!

А ти на какво си вярваш, руска бабо?

• Автор

На 40 години съм, никаква бабичка не съм, дребси!

Tези сатанисти дори не си правят труда да се прикриват. Щом Вартоломей се скри от новия патриарх Даниил, значи калимерата не се е случила, най-вероятно ще има начукани канчета по посолствоТО: 

Вартоломей (протеже на ЦРУ) избяга от общата литургия с новоизбрания български патриарх Даниил

Вселенският патрирах Вартоломей не се появи на тържествената света литургия в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", която бе отслужена тази сутрин от новоизбрания български патриарх Даниил. По програма двамата трябваше да служат заедно с митрополити от Светия синод. Вартоломей пристигна вчера в София по покана на митрополит Григорий, който беше един от кандидатите за български патриарх. Духовенството и хорът на патриаршеската катедрала бяха предварително уведомени, че тържествената служба в деня след избора ще бъде водена от новоизбрания български патриарх в съслужение с Вселенския Вартоломей. Това обаче не се случи.

Тази сутрин Вселенският патриарх Вартоломей не дойде в храма, а изпрати свои представители да участват в службата. Според източници на "Гласове" Вартоломей не е отишъл и снощи на тържествената вечеря в чест на новоизбрания патриарх, а е излетял за Истанбул.

Според нашите източници това е още едно доказателство за предварителния сценарий на кръга около Пловдивския митрополит Николай, който предвиждаше друг да заеме патриаршеския престол. След изненадващия избор на Видинския митрополит Даниил, Вселенският патриарх Вартоломей се разочаровал и побързал да си тръгне. В последните няколко години митрополит Даниил открито критикуваше Константинополската патриаршия за неканоничните ѝ действия в подкрепа на разколниците в Украйна, която дори призна така наречената Украинска православна църква, непризната от другите православни църкви.

https://glasove.com/novini/vartolomey-izbyaga-ot-obshtata-liturgiya-s-novoizbraniya-balgarski-patriarh-daniil

преди 27 минути, Anneliese написа:

На 40 години съм, никаква бабичка не съм, дребси!

Ти си бабичка от БКП. Руска баба.

• Автор
Цитат

Поначало идеята на църквата не е, да институционализира добрината, а да преобърне всички хора във вярващи. Това и е целта, като държавна организация. Тъй като и без това държавата налива пари в църквата, ако на църквата и се възложи да поеме функциите и на социално министерство, тогава трябва да и се ореже бюджета за да има пари държавата да поеме нуждите на бедните и бездомните хора в обществото. Тя дали ще го прави през църквата или социалното министерство, няма значение. Тъй като и двете институции се управляват на практика от финансовото министерство. Аз като вярващ в съществуването на Бог, съм голям противник на държавната църква. Още от времето на Император Константин, на практика църквата е убита, когато прави християнството държавна религия, финансирана и под контрола на държавата. От тогава насам последна грижа на църквата са добрите дела. Тя се използва изцяло и само и единствено във всичките си действия за политически цели. От Константин до днес. И точно заради това няма да изпълни основната си цел, поради която изобщо съществува. Да преобърне цялото човечество във вярващи.

Дъра - бъра, пет чадъра.

Източното православие в различните държави и по - различно време се отделя от църквата. Най -. късно става това в Русия - 1918г. Иначе църква и държава в България са разделени от самото начало. Единственият път, когато духовник взима светска власт, не е по  желание, а поради налагащи го обстоятелства ( патриарх Евтимий и възложената му задача от царя да защити Търново). Иначе църква и държава у нас винаги са били разделени. Вижте историята на светеца Иван Рилски и цар Петър І

Цитат

Българският цар Петър I изминава цялото разстояние от 450 km от столицата Велики Преслав до Рила, за да се срещне с него. Монахът обаче не пожелава да се запознае с владетеля поради смирение. Той приема плодовете, но не и златото, което държавният глава му предлага, като само му се покланя отдалеч.

Иначе при католиците и протестантите - да, там дълго държава и църква са свързани. Против съм обаче историята на римокатолическата църква да се приписва и върху нас. Ние, източноправославните християни нито сме участвали в кръстоносните походи, които са си били католически, нито сме имали институция като Инквизицията, нито сме преследвали учените и хората с увреждания.

Католиците, вземете си кажете, че сте такива, ама спрете да приписвате греховете на католическата църква на нас. За разлика от вас, не сме необразовани и тъпи и не се продаваме срещу някой лев на силните на деня, нито нарушаваме конституцията. Вие кога смятате да коментирате педофилските скандали с вашите отчета? Нашите свещеници поне имат право да се женят и да имат семейства.

Цитат

Колкото до спасението, нека си работи, щом го смята за нужно, но ако някой тръгне да спасява например моите деца чрез вероучение или равностоен предмет в училище, чудо ще направя. Смятам все пак, че подобен скандал в светска държава трудно ще се допусне.

Да прави. Да върви да си запише детето в модерно училище, където разни ЛГБТ - сбъркани ще му промият мозъка, а може и да го изнасилят.

Нормалните и истински българи искаме да има вероучение в училищата. Аз самата винаги съм съжалявала, че по наше време нямаше. С радост щях да ходя в такова училище.

Шаренките  като и посегнат сексуално на детето, тая друга песен ще запее!!!!

преди 3 часа, Inana.. написа:

Не се притеснявай . 

...в това съм сигурен...

...но отношението към нас няма да е като ,,преди"...

...заради шепа продажни келемета шизофреници които бяха на власт...

GRaMhdUWkAAZPQt?format=jpg&name=small

преди 2 часа, Anneliese написа:

Нормалните и истински българи искаме да има вероучение в училищата. Аз самата винаги съм съжалявала, че по наше време нямаше. С радост щях да ходя в такова училище.

Какво ти пречи и сега да изучаваш религия която ти харесва ?

И защо искаш с радост да изучаваш ислям ?

преди 2 часа, Flashback написа:

Според нашите източници това е още едно доказателство за предварителния сценарий на кръга около Пловдивския митрополит Николай, който предвиждаше друг да заеме патриаршеския престол.

То се видя чий е предварителния сценарий.

На рашистите и Митрофанова.  Всичката червена сволочь беше на първите редици .

GRaV_y6aQAAEmh7?format=jpg&name=medium

В уикипедията даже избързахте да оповестите избора на бъдещия патриарх преди самия избор.

как стават тия работи а ?

преди 8 часа, Филипов написа:

Абе как всичката рашистка сволочь вкупом се зарадвахте на новия ни патриарх ?

:)

преди 6 часа, attj написа:

След изненадващия избор за БГ патриарх на Видинския митрополит Даниил, Вселенският патриарх Вартоломей се разочаровал и побързал да си тръгне.

След като се убеди на място и на живо как всички рашистки подлоги се събраха и избраха новия ни рашистки патриарх, какво му остава на човека ?

Мен ме е срам че ние не сме с православния свят, а с рашистката православна секта РПЦ , оглавена от КГБиста Гундяев и благославяща танковете и терора в Украйна.

Мирко пак циври и тропа с краченце като тригодишно в сладкарница! :)

Всичките му пожелателни мисли и мокри блянове, дето не спря да ги повтаря като папагал вече трета година, се разпадат като къща от карти!

преди 3 часа, Inana.. написа:

Не се притеснявай . 

Под източния блок предполагам имаш в предвид Россия, Иран и Северна Корея - не няма да се присъедим, това е клуб само за избрани.

• Автор

И Миро е с психични отклонения!Girl Reaction GIF

преди 4 минути, Flashback написа:

Мирко пак циври и тропа с краченце като тригодишно в сладкарница! :)

Всичките му пожелателни мисли и мокри блянове, дето не спря да ги повтаря като папагал вече трета година, се разпадат като къща от карти!

И какво се разпада ?

Я уточни ?

Кефите се на рашисткия режим който и вас ще клати,  както клати  и унищожава украинските "братя" .

Интересна мазохистична логика ми демонстрираш

Искаш да ти избият семейството, да изнасилят жена ти и децата ти ли ? И да сринат до основи дома ти и града ти ?

националнокастрираните предатели и клаборанти никъде не ги уважават. Запомни това когато пак копипействаш антибългарска пропаганда :hush:

преди 2 минути, Anneliese написа:

психични отклонения!

Поли нацистката с увреждания говори за психични увреждания...

Уникално ... ! :)

преди 4 часа, Inana.. написа:

Не се притеснявай . 

GRVanm9XkAA240P?format=jpg&name=medium

Турция не признава титлата Вселенски патриарх на Вартоломей I. Анкара се позовава на Лозанския мирен договор от 1923 г., според който Вартоломей е глава само на православната гръцка общност в Турция, като на патриарха е забранено да се занимава с политическа дейност.   Турция пита: Какво прави името на Вартоломей на декларацията за Украйна от Швейцария?!

преди 38 минути, miro20 написа:

:hush:

Много ми е кеф да ви гледам как се гърчите.
Я кажи ся що паднахте толкова ниско че да ровите по чужди профили за да си прокарате миризливия кабинет?

преди 35 минути, Bubbles написа:

Много ми е кеф да ви гледам как се гърчите.
Я кажи ся що паднахте толкова ниско че да ровите по чужди профили за да си прокарате миризливия кабинет?

Не е съвсем ясно (да не кажа хич) как това "хакване", което най-вероятно е и активно  мероприятие (с послание към канарчетата - виждате ли на какво са готови, за да си "прокарат миризливия кабинет") на стратега, подполковника почти полковник, би помогнало да се прокара каквото и да е правителство, след като е ясно, че работата ще се размирише много преди гласуването в парламента, ма нейсе. Лаф да пада.

преди 11 минути, lebel написа:

Не е съвсем ясно (да не кажа хич) как това "хакване", което най-вероятно е и активно  мероприятие (с послание към канарчетата - виждате ли на какво са готови, за да си "прокарат миризливия кабинет") на стратега, подполковника почти полковник, би помогнало да се прокара каквото и да е правителство, след като е ясно, че работата ще се размирише много преди гласуването в парламента, ма нейсе. Лаф да пада.

Може и а си прав, може някаква игра да играят, помислих за това, но беше твърде голямо изкушението да хапна Мирча по въпроса.😋

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.