Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добър Рутер до 90лв

Featured Replies

Здравейте,

Имам нужда от нов рутер но не знам какви характеристики трябва да търся.

На 100мб интернет съм.

Възможностите са ми до 90лв цена.
Ще бъдат включени 4 устройства, като едно от тях ще е телевизор. И се надявам да прави добра връзка към телевизора.

Ще се радвам ако някой ме посъветва за добър рутер за тези пари.

• Отговори 51
  • Прегледи 11,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятелю ... трудно ми е да ви го обясня. Понякога на мене ми се иска да ви събера на един семинар и всичко да ви разясня на чертожната дъска, за да разбия всички митове и легенди за мрежите, дето ви

• Имам чувството, че само си търсиш кой да те донавие да си купиш TP-LINK.

• Еее, то като тръгнем тъй, да вдигаме мизата полека, накрая ще стигнем и до истинския рутер. Аве, луд ли си, де го върна с тез C20-ки?!

Публикувани изображения

Търси с поддръжка на поне WIFI 6, по- горе е 6е и 7, но за тези пари няма да ти стигнат сега за това. Скоро ми  пристигнаха и wifi6 адаптърчетата за рутера, много съм доволен, ама и от старите  ас  и тн., също съм доволен. Много стабилна връзка през 2-3 стени и с много устройства включени наведнъж. Ама все пак ги смених с новите.

• Автор

Тези с Wifi 6, май почват от 130лв нагоре

преди 25 минути, stanpet написа:

Търси с поддръжка на поне WIFI 6, по- горе е 6е и 7, но за тези пари няма да ти стигнат сега за това. Скоро ми  пристигнаха и wifi6 адаптърчетата за рутера, много съм доволен, ама и от старите  ас  и тн., също съм доволен. Много стабилна връзка през 2-3 стени и с много устройства включени наведнъж. Ама все пак ги смених с новите.

Този добър ли е ? 

Рутер TP-Link Archer AC1200

Човек, не си купувай TP-LINK. Стига сте ги хранили тия маймуни, рутерите им вече за нищо не стават. Откакто купиха лиценза за Broadcom-ските процесори, станаха пълна скръб.

Ето ти рутер за 90 лева. Не очаквай чудеса за тез пари, но е поне 2 идеи по-напред от ТъП-ЛИНК.

https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-tenda-rx9-pro-ax3000-wi-fi-6-gigabit-dual-band-rx9-pro/pd/D71CY0MBM/

• Автор

Посъветваха ме да дам малко повече пари и да взема този    Рутер Cudy WR3000 AX3000 - WR3000 / бил най - добрият рутер за под 200лв
https://ardes.bg/product/cudy-wr3000-ax3000-wr3000-349778?utm_source=pazaruvaj.com&utm_medium=Рутери

преди 9 минути, Rammkopf написа:

Човек, не си купувай TP-LINK. Стига сте ги хранили тия маймуни, рутерите им вече за нищо не стават. Откакто купиха лиценза за Broadcom-ските процесори, станаха пълна скръб.

Ето ти рутер за 90 лева. Не очаквай чудеса за тез пари, но е поне 2 идеи по-напред от ТъП-ЛИНК.

https://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-tenda-rx9-pro-ax3000-wi-fi-6-gigabit-dual-band-rx9-pro/pd/D71CY0MBM/

Аз от 4 години съм с Archer c20 и съм много доволен

Еее, то като тръгнем тъй, да вдигаме мизата полека, накрая ще стигнем и до истинския рутер. :D

преди 1 минута, adersa написа:

Аз от 4 години съм с Archer c20 и съм много доволен

Аве, луд ли си, де го върна с тез C20-ки?!

преди 14 минути, Rammkopf написа:

Еее, то като тръгнем тъй, да вдигаме мизата полека, накрая ще стигнем и до истинския рутер. :D

Аве, луд ли си, де го върна с тез C20-ки?!

Гигабитен интернет не ми трябва да се показвам пред всички 4 телефона , настолен и смарт ТВ достатъчно добре държи рутера с 100mbps нет 

преди 3 минути, adersa написа:

Гигабитен интернет не ми трябва да се показвам пред всички 4 телефона , настолен и смарт ТВ достатъчно добре държи рутера с 100mbps нет 

Намекваш, че съм с гигабитов, за да се показвам ли?

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Намекваш, че съм с гигабитов, за да се показвам ли?

За всички е не смятам скоро да се ъпгрейдвам не че ме мога да си го позволя но за момента ще са пари на вятъра 

преди 20 минути, Rammkopf написа:

Много уважавам мненията ти! Повтарям - много уважавам мненията ти. Даже съм искал "тайно" да се допитвам, но това ще е за нова машина.

Ама защо такa сипеш на домашни потребители с домашни рутери? Чедото ми подари преди 5 г. Archer C60. PC-то ми е на кабел, две TV-та и лаптоп подкарват 4K видео на WiFi + два/три смартфона, които са закачени едновременно. Е, какво му е злето?

Аз винаги съм ползвал на ТП линк рутерите старият пак беше такъв но д-р модел бачка си още но сдава багажа и реших да взема по модерен заради Wi Fi двубандов .Той използва микротик за мене тази технология е доста сложна за ползваме не крия , че чета материали в нета ама си е за майстори .

Приятелю ... трудно ми е да ви го обясня. Понякога на мене ми се иска да ви събера на един семинар и всичко да ви разясня на чертожната дъска, за да разбия всички митове и легенди за мрежите, дето ви пълнят с тях главата разни полуидиоти в YouTube. Така, във форума, няма как да стане с две приказки. Ако не искаш просто да ме вземеш на доверие, това е твой избор. За да го казвам това нещо, има реална причина. Не е от злоба, повярвай ми. :) А това, кой от какво е доволен, е чисто субективно понятие и подлежи на промяна във времето.

преди 26 минути, adersa написа:

Аз винаги съм ползвал на ТП линк рутерите старият пак беше такъв но д-р модел бачка си още но сдава багажа и реших да взема по модерен заради Wi Fi двубандов .Той използва микротик за мене тази технология е доста сложна за ползваме не крия , че чета материали в нета ама си е за майстори .

Рутерът, който ти ползваш, конкретно, е от зората на WiFi 5 - това е еднопоточен 5-гигахерцов модул. Ти си с прототипа на 802.11ac, на практика. И вероятно си го оставил на автоматични настройки. Но светът върви напред, съседите ти ще се заредят с AX-ове и твоето AC ще се чуди в кой канал да се завре. В края на годината ще разпишат официалната спецификация на WiFi7, прототипите вече са готови и се тестват сериозно. Индустрията е готова да прескочи 6E и да мине на 7-ца. Там вече, жална ви майка с AC-тата.

Аз ползвам и двупотопен Archer C7 и ми върши работа, но то моя нет така или иначе си е по ЛАН. WiFi ползвам само за да разхвърлям сигнал на телефона (за да не ползвам 5G-то като съм си в нас) и за IPTV-то. Но по-нататък ще го сменя ако сменям мрежовата инфраструктура.

@Rammkopf какво ти е мнението за Asus рутерите? Гледам, че имат модели, които са доста пара. Оправдана ли е или е просто заради марката?

преди 55 минути, B-boy/StyLe/ написа:

@Rammkopf какво ти е мнението за Asus рутерите? Гледам, че имат модели, които са доста пара. Оправдана ли е или е просто заради марката?

На ASUS, така и не разбрах кой им прави рутерите, много ми приличат на Belkin-ско изпълнение. Не мога да кажа нищо конкретно от личен опит, ама като гледам какво слагат вътре и като знам други марки (Linksys, TP-LINK) с идентичен хардуер в момента каква скръб са, не очаквам и ASUS да са по-добре.

ASUS са изградили репутацията на скъпарска марка и ги гледам, че са избухнали с "геймърски рутери", някакви паяци по 6 или 8 антени ... :D Клиентите обичат да имат антени ...

Според мен, всичко е маркетинг и цената е според будалата. Има конкурентни решения, които са по-добри и на смешно ниски цени. Но ... опаковката продава, хората се радват на лъскавото. Само като погледнеш решенията на Netgear на конкурентни цени и ти става ясно, кой си прави рутерите сам и кой разчита само на марка.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Аз ползвам и двупотопен Archer C7 и ми върши работа, но то моя нет така или иначе си е по ЛАН. WiFi ползвам само за да разхвърлям сигнал на телефона (за да не ползвам 5G-то като съм си в нас) и за IPTV-то. Но по-нататък ще го сменя ако сменям мрежовата инфраструктура.

Махайте ги вече тези AC-та, че ако сте в населен район, AX-ите ще почнат много да ви натискат и ще страдате.

преди 39 минути, Rammkopf написа:

На ASUS, така и не разбрах кой им прави рутерите, много ми приличат на Belkin-ско изпълнение. Не мога да кажа нищо конкретно от личен опит, ама като гледам какво слагат вътре и като знам други марки (Linksys, TP-LINK) с идентичен хардуер в момента каква скръб са, не очаквам и ASUS да са по-добре.

ASUS са изградили репутацията на скъпарска марка и ги гледам, че са избухнали с "геймърски рутери", някакви паяци по 6 или 8 антени ... :D Клиентите обичат да имат антени ...

Според мен, всичко е маркетинг и цената е според будалата. Има конкурентни решения, които са по-добри и на смешно ниски цени. Но ... опаковката продава, хората се радват на лъскавото. Само като погледнеш решенията на Netgear на конкурентни цени и ти става ясно, кой си прави рутерите сам и кой разчита само на марка.

Махайте ги вече тези AC-та, че ако сте в населен район, AX-ите ще почнат много да ви натискат и ще страдате.

Аз за Asus специално съм чел само хубави неща, но имам едно наум за надценка разбира се.

Колкото до AC за какво да страдам след като писах, че нета ми е по ЛАН с GPON. Рутера е само за телефона и B-box-a. Засега няма драми. И да, знам за AX и следващите, които ще излизат. Чел съм, но само от любопитство. Те вече и телефоните имат по-добри wifi адаптери от дъното ми от 2017-та. За AX като сменя цялата техника, както писах. :)

Да си призная взех арчер ас заради уай фай да го пробвам на телефона и очакванията ми се оправдаха дигам без ядове 90 91 мбпс в домашни условия и без проблем гледам иптв и филми онлайн :)

• Автор
преди 2 часа, adersa написа:

Да си призная взех арчер ас заради уай фай да го пробвам на телефона и очакванията ми се оправдаха дигам без ядове 90 91 мбпс в домашни условия и без проблем гледам иптв и филми онлайн :)

Какъв модел Aрчер

преди 1 час, Усмихни_Се :) написа:

Какъв модел Aрчер

Имам чувството, че само си търсиш кой да те донавие да си купиш TP-LINK. :D

Да се включа в темата за допълнително объркване. Преди рутерите ми бяха предимн TP-link (последния archer C20, все още се ползва частично, и съм доволен). Сегашния ми е Xiaomi AX3000, от който съм безкрайно доволен, такъв в София и Бургас. Ама гледам има нов и то на промоция Xiaomi Router BE3600 5G/2.5G WiFi 7 или тук https://www.aliexpress.com/item/1005007292628482.html?spm=a2g0o.detail.pcDetailTopMoreOtherSeller.4.237aroRzroRz55&gps-id=pcDetailTopMoreOtherSeller&scm=1007.40050.354490.0&scm_id=1007.40050.354490.0&scm-url=1007.40050.354490.0&pvid=ad04564d-18cc-4367-af04-b7b306a8718a&_t=gps-id:pcDetailTopMoreOtherSeller,scm-url:1007.40050.354490.0,pvid:ad04564d-18cc-4367-af04-b7b306a8718a,tpp_buckets:668%232846%238107%231934&pdp_npi=4%40dis!BGN!201.49!90.67!!!799.24!359.66!%40211b600217209806482317617ee27a!12000040090246372!rec!BG!187826673!&utparam-url=scene%3ApcDetailTopMoreOtherSeller|query_from%3A

Аз пиша за неща, които съм го тествал лично или са минали през мен. То и понеже и част от работата ми е да тествам софтуер, та се чудя дали да взема да купя един такъв от алиекспрес. Засега не се страхувам да купувам и рутери оттам, макар че там гаранцията( абе то и тук да не се стига до там да я ползваш).  Ще взема един за тест, и като дойде и го видя, мога да пиша как го виждам.

Платих го, 85 лв, да се надяваме до 3-4 седмици да дойде. На село имаме роднини, имат n-рутер, много проблеми даже пред къщата,една две стени,  нямат обхват, връзката е слаба даже и вътре. Там ще го тествам, и ще пиша.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.