Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мисли преди да седнеш зад волана!

Featured Replies

Е, утре нашия мотор ли ше си лепите по стъклата ?

За Пауло разбра цяла България, за четири месечното бебе, какво ?????

Какво питам аз ?

Толкова много ми прелива гнева на талази в момента, че с всеки и с всичко съм способна да споря за войната по пътищата !!!

• Отговори 116
  • Прегледи 158,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти пък защо си мислиш, че човек, който е имал наглостта да седне зад волана пиян, ще има някакви задръжки да седне зад волана без книжка?! Разбира се, че е до манталитет и дисциплина! В това има смисъ

• Превишиш скоростта - глоба и 1 минимална заплата Шофьорите, които карат с превишена скорост, освен глоба, да заплащат и размера на една минимална работна заплата - това е една от идеите за промен

• Ей такива ги ненавиждам...нищо че съм на 14, все пак както се казва още няма 24 часа с книжка, напива се и баааам-катастрофа......за тея 1 година на топло да видим ще карат ли пак пияни....

Е, утре нашия мотор ли ше си лепите по стъклата ?

За Пауло разбра цяла България, за четири месечното бебе, какво ?????

Какво питам аз ?

Толкова много ми прелива гнева на талази в момента, че с всеки и с всичко съм способна да споря за войната по пътищата !!!

за бебето не разбраха ли

и за идиота с джипа дето ги помел

няма снимка на бебето, както виждаш това е и колелото на Паоло

за бебето не разбраха ли

и за идиота с джипа дето ги помел

няма снимка на бебето, както виждаш това е и колелото на Паоло

На кой и по какъв начин ще помогне нечия снимка, да ме прощава Бог и на труп да е. Ако мисленето на тоя дето смята, 'че може да мине', не се промени ? Сигурно на много хора им се струва смешно, че се бъзикам с факта, че съм тук....Е, то време за всичко има. Някой път, недай Боже - може и да не мога да си кажа мнението !

На кой и по какъв начин ще помогне нечия снимка, да ме прощава Бог и на труп да е. Ако мисленето на тоя дето смята, 'че може да мине', не се промени ? Сигурно на много хора им се струва смешно, че се бъзикам с факта, че съм тук....Е, то време за всичко има. Някой път, недай Боже - може и да не мога да си кажа мнението !

може би такава - да им я залепят на билбордовете

Публикувано изображение

мисленето им няма да се промени на гъзарите и идиотите, но поне за малко ще се стреснат, ще намалят скоростта....

може би такава - да им я залепят на билбордовете

мисленето им няма да се промени на г*зарите и идиотите, но поне за малко ще се стреснат, ще намалят скоростта....

Ти мислиш, че ще се стреснат....Аз не !

Нито снимки, нито разбити коли по караулките ще оправят положението.

Положението е в ръцете ни, на пътя ! Толкоз !

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Ти мислиш, че ще се стреснат....Аз не !

Нито снимки, нито разбити коли по караулките ще оправят положението.

Положението е в ръцете ни, на пътя ! Толкоз !

в ръцете ни ли - в кои ръце ми кажи

на тия, дето си купуват книжки

а сега пак кажете нещо против Тодор Живков

в ръцете ни ли - в кои ръце ми кажи

на тия, дето си купуват книжки

а сега пак кажете нещо против Тодор Живков

В ръцете на всички.

Тато, Бог да го прости, няма общо с тоя казус.

Смяташ ли, че аз се качвам на мотора с нагласата, че съм самоубийца ?

Или детето с колелото си е мислело така, или родителите на бебето ?

Ние с теб можем да изложим хиляди причини за трагедиите по пътищата, но няма да ги спрем !

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Тато, Бог да го прости, няма общо с тоя казус.

има има - по време на неговото управление знаеш ли колко време беше един шофьорски курс а

има има - по време на неговото управление знаеш ли колко време беше един шофьорски курс а

Все едно някои от тези където са я взели по това време не правят ПТП, не прегазват хора, спазват правилника за движение по пътищата. И не е имало подаряване, купуване  на шофьорски книжки...

Ако имахме по-строги закони, който да бъдат прилагани, то щеше да има по-голям страх и съответно по-малко престъпници на свобода.

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Все едно някои от тези където са я взели по това време не правят ПТП, не прегазват хора, спазват правилника за движение по пътищата. И не е имало подаряване, купуване  на шофьорски книжки...

Ако имахме по-строги закони, който да бъдат прилагани, то щеше да има по-голям страх и съответно по-малко престъпници на свобода.

до къде стигнахме пак а - до закона нали

п.с. тия четирите пишлемета дано не са убили някой (някои) -

излизайки от подземния гараж се наблъскаха у Мерцедес S класа и ...

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Не е до закони. И смъртното наказание да върнат и да започнат да разстрелват, пак ще ги има тия тъпаци с многото конски сили и малкото мозък. Просто при нас всичко опира до тоталното изпростяване и озлобяване на нацията. Ставаме все по-глупави, все по-болни, все по-озлобени, все по незачитащи чуждото мнения и чуждото право на живот. После ревем ама защо здравеопазването ни е еди кво си, защо образованието ни еди кво си, защо заплатите са ниски, защо има война по пътищата и т.н и т.н..... Това е България днес. И по-зле ще става. За съжаление...

до къде стигнахме пак а - до закона нали

Явно няма друг начин.

Не може да се случват подобни неща

Летящият грък имал глоби за над 700 лева, участвал и в гонки

Боскос, блъснал жестоко Катя в Пловдив, вече не е в България

жигитът с пловдивското BMW бил с 40 акта за различни нарушения

Пловдивчанин уби велосипедист и избяга от мястото на инцидента

Не малко шофьори блъснали хора бягат от местопроизшествието.

Не е до закони.

До закони е.

Не е до закони.

Точно до закони и спазването им е. След като не се спазват следват наказания, когато пияни шофьори с отнета шофьорска книжка, започнат да влизат в затвора, тогава ще се намали вероятността да се стигне до трагедии.

Не е до закони. До манталитет е. Ама вие си вярвайте де...

Добре де, един такъв пишман шофьор, шофирайки  употребил алкохол , какво ще го спре да го направи отново??

Ти ми карай пиян и да ти вземат завинаги книжката - Ела пак да си говорим за манталитет

Не е до закони. И смъртното наказание да върнат и да започнат да разстрелват, пак ще ги има тия тъпаци с многото конски сили и малкото мозък. Просто при нас всичко опира до тоталното изпростяване и озлобяване на нацията. Ставаме все по-глупави, все по-болни, все по-озлобени, все по незачитащи чуждото мнения и чуждото право на живот. После ревем ама защо здравеопазването ни е еди кво си, защо образованието ни еди кво си, защо заплатите са ниски, защо има война по пътищата и т.н и т.н..... Това е България днес. И по-зле ще става. За съжаление...

Хубаво ги казваш тези истини, но и самият ти наричаш непознати хора "кретени", "идиоти", "пача", "овца" и т.н.

Хубаво ги казваш тези истини, но и самият ти наричаш непознати хора "кретени", "идиоти", "пача", "овца" и т.н.

Така е. Обаче самият аз никога не се държа безотговорно на пътя. За 17 години шофьорски стаж нямам нито една катастрофа, нито един акт, нито едно нарушение. И поради това имам моралното право да нарека "кретен" някой, който застрашава здравето и живота ми...

Така е. Обаче самият аз никога не се държа безотговорно на пътя. За 17 години шофьорски стаж нямам нито една катастрофа, нито един акт, нито едно нарушение. И поради това имам моралното право да нарека "кретен" някой, който застрашава здравето и живота ми...

Не ставаше дума само за поведение на пътя, но както и да е.

Ти ми карай пиян и да ти вземат завинаги книжката - Ела пак да си говорим за манталитет

Ти пък защо си мислиш, че човек, който е имал наглостта да седне зад волана пиян, ще има някакви задръжки да седне зад волана без книжка?! Разбира се, че е до манталитет и дисциплина!

В това има смисъл. А той е - да се намери мярката, която да изиграе превъзпитателната роля над конкретния нарушител, за да има резултати. Ключовата дума е превъзпитателна...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

И за мен нещата се свеждат до манталитет. Хората в скъпите коли в момента се смятат за недосегаеми. А това далеч не е така ! 

Публикувано изображение

Ето нещо, което може да се разпространява. Друг е въпроса, кой ще го прочете и кой ще се замисли над него !

• 1 месец по-късно...
Георг Спартански: АЗ ОБВИНЯВАМ!

Днес, 27.07.2014г., изпратихме на небето Цвети Таслакова, третата жертва от кървавата катастрофа на 05.05.2014г. край Луковит… Цвети угасна вчера сутринта, след като храбро се бори за живота си в продължение на цели 82 дни, претърпявайки около двадесет операции… Уви, медицината и молитвите на стотиците и хиляди близки и приятели се оказаха по-слаби от смъртта… Сега Цвети вече е при Влади, при своя любим, който почина още на 05.05… Дори смъртта не можа да ги раздели!… Те пак са заедно, този път завинаги… Дано душите им намерят покой…
А АЗ СЪМ ВБЕСЕН !!! Гняв кипи в мен, вулкан от емоции ме разпъва на кръст…АЗ ОБВИНЯВАМ !!!

Обвинявам на първо място себе си – защото аз и ние, гражданите, като общество, не положихме достатъчно усилия, за да спрат безумията в тази жалка държава! Защото се примиряваме, защото бързо се отказваме, защото бързо се плашим, защото нямаме воля да вземем съдбата в ръцете си, за да принудим, ако щете и със сила, институциите и всички тези, от които зависи това, на свой ред да направят всичко възможно и невъзможно, за да спрат кървавите курбани по пътищата, за да живеем в нормална държава, със справедливи закони, които се прилагат неотменно и спрямо всички!
Обвинявам българския президент – защото той е една жалка и срамна кукла на конци, която няма волята и силата да води нацията чрез личния си и чрез авторитета на институцията, която представлява!
Обвинявам тези в Народното събрание – защото нас,нормалните хора, ни е срам от тях и от законите, които коват, узаконявайки с тях беззаконието и разпада на държавността… Разложението стана норма, моралът – за подигравка…
Обвинявам министрите – защото улисани в партизанщина, обслужвайки само частни, групови и партийни интереси, забравят за хората, които са ги пратили във властта…
Обвинявам църквата – защото служейки на Мамона, забрави за Бога… Защото не възпитава, а развращава, защото ежбите за постове, власт и църковни имоти са замъглили разума на отците и вместо духовни водачи на нацията, повечето от тях са се превърнали в нагли счетоводители, броещи поредните сребърници…
Всички ние, общество и институции, със срамните си действия и бездействия, се доведохме до там, че един не-човек, един изрод с 12 присъди и 90 заявителски материала за извършени от него престъпления да размаже с БМВ-то си на пътя и да прекърши жестоко живота на трима млади българи, да потопи в неописуема скръб семействата им и да потресе с наглостта си след това цяла България, давайки интервюта по медиите, които услужливо му дадоха трибуна… Един изверг, който след катастрофата, вместо да се опита да окаже помощ на размазаните от него деца, се опита да се укрие, да прехвърли вината на трето лице, а накрая и да обвини загиналите за произшествието… Неописуема наглост от страна на мутант, лошо говорещ български ,но за сметка на това управляващ по пътищата на България цели 17 години без книжка, като за тези 17 дълги години не се намери пътен полицай и контролен орган,който да го смъкне от волана… Познайте защо?…
Надявам се, следствените органи , прокуратурата и съдът да си свършат работата, поне този път и „след дъжд качулка”, за да може този изрод да получи своето наказание…
Обещавам, ще дам всичко от себе си в професионален план, за да получат възмездие според законите на България почернените и безутешни в скръбта си родители на загиналите в разцвета на живота си деца. Тези деца са и наши деца, децата на България! Има обаче и други закони, не юридическ, а човешки – ако този бандит не бъде осъден по юридическите закони, сигурен съм, че ще получи заслуженото по човешките закони!!!
Изпратихме Цвети в последния й дом. В момента ,в който се прощавахме с нея край гроба й, синьото и слънчево до този момент небе притъмня… Закапаха едри капки дъжд… И не спря да вали, докато не си тръгнахме от гроба… Природата също не издържа и заплака с нас…
Почивай в мир, Цвети!Ти проведе храбро и геройски своята битка ! Сега на нас, живите, предстои да проведем своята човешка битка за справедливост! Нека я доведем до край, за да намериш успокоение… И за да сме достойни пред паметта ви – твоята, на Влади, на Ники !!!

• 5 месеца по-късно...
Ученички катастрофираха тежко край Кайлъка, едната загина!

Едното момиче починало на път за болницата

Симона и Ванина пътували към "Чертога", но заради заледен път катастрофирали в дърво
Tрагедия помрачи Плевен навръх 16 януари, а днес новината се предава от уста на уста и я прави още по-ужасяваща, научи единствено plevenutre.bg.

Късно вечерта край Кайлъка са катастрофирали две млади момичета - на 18 и 19 години. Симона Генчева и Ванина Трифонова, ученички в СОУ "Иван Вазов", пътували към бар "Чертога". Малко след "Караджейката" обаче колата им, "Форд Фиеста", поднесла по заледения път и возилото се забило в дърво.

Според подадената ни информация, колата била управлявана от 18-годишната Ванина, която починала на път за болницата. Другото момиче се е отървало само с охлузвания и уплаха. Според близки на починалата обаче тя нямала шофьорска книжка  и всъщност Симона е шофирала. 

• 1 месец по-късно...

Ако шофьор употребил алкохол примерно сяда със нагласата зад волана ,че "пак ще му се размине ако го спипат" или ,че още една глоба не е голяма работа няма да се оправим докато е така.За над 0,5 трябва да има строги прилагащи се закони ... ако един закон е хубав но не се прилага и не се спазва ... то няма да има оправия по пътищата.
Е днес на завой със ограничена видимост един кавал изпревари 3 коли вкл. и мен ... ако отгоре идваше някой точно в този момент и щеше да се ударят.Пълни идиоти

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.