Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мисли преди да седнеш зад волана!

Featured Replies

От страницата на ''Отряд 13'' във ФБ 

До всички Тетевеннци!!! И до всички групи във Фейсбук, които претендират, че са основани на някакъв родолюбив принцип, че се вълнуват от съдбата на града и от съдбата на хората, които живеят в него.
Казвам се Калин Гайтанджиев и съм роден и израснал в Тетевен. Баща съм на 3 деца, за чиято съдба съм загрижен, както съм загрижен за живота и бъдещето на всички деца и както всеки нормален човек съм покъртен от трагедиите случващи се по родните пътища.
Днес 17.08.2015г. около 19.00ч, докато играех с две от децата си на площад „ Сава Младенов“ / за тези, които не му знаят името, това е големият и единствен градски площад / бях свидетел на това как за период от 5 минути, три коли в последователност- Сребристо Ауди А3, БМВ 5 и Пежо 407 се „ Изрязаха „ между двата моста – този на Кооперативният пазар и този, който води до Горският Техникум, като за отсечката която не е повече от 100 метра успях да наберат около 90-100 км.ч. Колите не се гонеха минаха за минута, две една след друга, което означава, поне по пътя на „индуктивната полицейска логика“, че ТЕ ПРОСТО ТАКА СИ КАРАТ!!!!!
Не знам кой кара колите, не знам дали са Тетевенци, дали са келеши които просто минават през града ни, или са келеши от града ни които просто така си карат. Знам само, че нямаше кой, и какво да ги спре. Няма заспал полицай, няма ЖИВ полицай, няма камери …..
ИМА НОВИНИ И НОВИНИТЕ ЗАПОЧВАТ ТАКА:
„ … Поредна катастрофа отне живота на две деца във войната по пътищата……“
А 5 минути след джигитите по паважа пред киното, по забраненият за шофиране участък мина патрулката. Бавно, победоносно все едно са задържали Джаро и компания, те току що и сега им се полага да оберат овациите на целокупното тетевенско человечество, а след дефилето спряха на чешмичката пред музея и познайте какво стана?!!!??
Как какво?!!? ЗАПОЧНАХА ДА РАБОТЯТ. Да трудят , да превиват врат, да опъват жили!!!!
Мъка!!! Изкривиха се!!! Барем половин час стояха и опъваха а после …..
Ми после аз си тръгнах . И ми стана тъпо, и ме хвана срам, и лека погнуса ме налегна и реших да попитам една позната която видях, ама ей така без да имам конкретна идея за по-нататъшни действия, как се казва началника на полицията в обичаният иначе от мен градец Тетевен? И ми отговориха:
„ Ма как кой? Ми Коко Полицая“
Еш па ти /малко да пошпрехам на Тетевенски/!!! Ми мноо, ясно че ще е Коко Полицая!!! Няма да е Коко Бърдаров, или Коко Манев. 
Та г-н Коко, или г-н Полицай, сега реших да попитам какво вие, като висш държавен служител по ЗМВР направихте за да не се случват трагедии като в Лесидрен? Поискахте ли да се монтират
„ Заспали полицаи „ или разпоредихте на вашите „ Будни полицаи“ Да не спят пред чешмичката на музея, или издействахте да има видео наблюдение в рисковите участъци от пътя? И започнах да ровичкам. Първо се поровчих в паметта си, напънах и се сетих къде съм виждал „ Легнал полицай“ Един на една улица в Козуря където ръчки си правят козите на Милю Удреняка и половин / имай в предвид само от едната страна на пътя/ на отсечката на моста за Автогарата- кръстовището в Долни край. После се порових в интернет , в сайта на РПУ Тетевен, но се оказа, че нямате такъв и попаднах на този на ОД МВР гр. Ловеч . Там разбрах къде е най близкото видео наблюдение - в село Голям Извор. После отново се върнах към спомените си и си спомних как миналата година жена беше пометена и убита от „джигит“ на пешеходната пътека, току пред входа на повереното ви РПУ. После си спомних за един некролог на младо момче в курсантска униформа, който и до днес седи на входа на повереното ви РПУ, а на него пише ще цитирам по памет:
„ Пет години от смъртт на ….“ СМЪРТ, причинена от друг „ Джигит“, но пак на същата пешеходната пред „ Вашето“ РПУ. А може би вие вече не го забелязвате?
После си спомних как редовно засичам един ваш служител с прякор – боя от картите,/ но не Купата, Карото или Спатията/ да седи и да пие кафе с униформата си. Един път около два часа на будката за сандвичи до блок „ Балкан „ на кооперативният пазар, а тази събота около 21.00 ч. отново го видях и беше отново с униформа да седи в пицария „ При Шалмата“ И сега предполагам ще изплува съждението :
„Ма видиш ли не карото, не купата , не спатията може да не е бил на работа баш тогава“
Да де, ама за мен полицай с униформа, на пътя, в заведение, или където и да е си е на работа.
Другото е патология- термин от медицината и психологията, който означава отклонение. В случая свързано с травма най вероятно в ранното детство, която кара въпросният- Не пика, Не Купа, не Спатия да джитка нон стоп с униформа, което пък означава че не му работата при вас.
А после се ядосах ама направо побеснях и реших да пиша. Тук и сега и ви казвам директно:
- Г-н Коко Полицая, вие не си вършите работата, а работата ви освен да разкривате „Зверските“ престъпления на територията на общината включва и превенция, която за да я има трябва инициатива, а да сте инициативен по отношение превантивните мерки касаещи недопускане на ПТП е заложено в длъжностната ви характеристика. 
Аз мога да съм инициативен. Мога Примерно да извикам поп Борис да освети рисковите участъци и да чете молитви за здраве. Мога да помоля психолога Еленко Ангелов да направи мантра и да предпази евентуалните жертви със сила свиеше. Мога, ама не искам защото съм средно интелигентен човек и като такъв имам идея, а първата стъпка към реализирането и е да разбера, кога е приемният ви ден. И ще дойда при вас за да ви попитам ама един много прост въпрос:
- До кога?
А понеже съм възпитаван да бъда честен към опонентите си пиша тук във фейса, като се надявам написаното да стигне до вас / От Тетевен съм и знам как се завърта информацията/ за да подготвите отговора си. И ви обещавам, че ще държа информирани всички, които се вълнуват от темата. И понеже съм мнооооого, ама много честен, а и имам някакво понятие от социално психологическите процеси и масовата психика на хората в родният ми Тетевен ви обещавам / ако искате го премете като заплаха, ако искате като предизвикателство/. Ще използвам всички разрешени от закона мерки за да ви накарам да си свършите работата. 
А вие мили съграждани ме подкрепете. Споделяйте поста и не оставайте безразлични към това което се случва, или не се случва около вас. 
П.П Извинявам се ако има правописни грешки ама съм Мнооого БЕСЕН!!!!
18.08. 2015г. Калин Гайтанджиев
  • 3 седмици по-късно...
  • Отговори 116
  • Прегледи 158,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти пък защо си мислиш, че човек, който е имал наглостта да седне зад волана пиян, ще има някакви задръжки да седне зад волана без книжка?! Разбира се, че е до манталитет и дисциплина! В това има смисъ

• Превишиш скоростта - глоба и 1 минимална заплата Шофьорите, които карат с превишена скорост, освен глоба, да заплащат и размера на една минимална работна заплата - това е една от идеите за промен

• Ей такива ги ненавиждам...нищо че съм на 14, все пак както се казва още няма 24 часа с книжка, напива се и баааам-катастрофа......за тея 1 година на топло да видим ще карат ли пак пияни....

Преди малко шофьор, с когото преди време сме работили заедно, ми прати това:

https://www.facebook.com/iavor.petkov.50/videos/1197274330299832/?pnref=story

:ohmy:

Шокиран съм, не мога да повярвам на видяното! Но дали е пиян или има здравословен проблем?

П.П. И все пак, склонен съм да изключа второто предположение - един внезапно заболял шофьор би спрял при първа възможност, а тоя се движи на "правилен зигзаг" - уникален късмет е, че не предизвика катастрофа със спрелия камион (шофьорът му с основание се ошашави), най-вече карайки в настрещното при затворен завой, където всеки би му влязъл с челен удар.

Нямам представа. В клипа и шофорът на Голфа, и на камиона на Евроферт казват, че бил пиян. И двамата в камиона, от който е снимано, казват, че са извикали полиция, само че полицията я няма никаква на клипа (т.е. поне 10 минути). Чукнах в Гугъл - квартал "Шумнене" е в Ябланица - градче, в което за 10 минути можеш два пъти да стигнеш от единия край до другия под буркан и сирена.

Ясно, така си и помислих. Гледах клипа без звук, но не се учудвам на полицейската реакция, т.е. на липсата ѝ. Вероятно все в един момент са отишли на мястото, не вярвам оня юнак да се е измъкнал от канавката, не и в такова състояние.

Не е само той. Оня, дето изпреварва с червеното Рено, и той е за калайдисване - щеше да удари леката кола отпред. Ега ти и професионалните шофьори...

...Ега ти и професионалните шофьори...

Като ги знам как част от тях стават професионални, тръпки ме побиват. Най-са опасни по магистралите, защото хем се движат бързо, хем не знаеш в кой момент ще тръгнат да изпреварват без много, много да се оглеждат какво става зад тях. И всеки път, когато ги изпреварвам, хем давам газ, хем съм готов да скоча на спирачката, а това си е голям риск, защото отзад по правило напира някой джигит с много висока скорост. 

Преди малко по bTV казаха, че шофьорът бил получил топлинен удар. Защо обаче не е спрял, след като очевидно криво-ляво може да държи посоката, т.е. може и да спре...

• 1 година по-късно...

Наследникът на “Джъмбо” уби 3-ма и себе си с порше (обзор и видео)
27.02.2017 20:03; Бойка Атанасова, Атина

Image_6083402_126.jpg

Синът на собственика на гръцката компания за играчки “Джъмбо” уби 3-ма души и себе си в зверска катастрофа в неделя. Цяла Гърция е потресена.

Поршето на 24-годишния Йоргос, син на милионера Апостолос Вакакис, летяло с над 200 километра в час към град Арахова по магистралата Атина-Ламия. До него бил неговият приятел и колега Андреас Георгакопулос. Към 16 ч на 83-ия километър близо до Тива момчето изгубило контрол над управлението и се врязало със страшна сила в спряла на паркинг “Хонда Сивик”, в която имало 33-годишна жена и 3-годишното ѝ момченце. Последвал взрив и двете коли избухнали в пламъци.
Бащата, който бил паркирал, за да отиде до тоалетната, изскочил ужасен и се втурнал да помага на близките си, но късно. Жена му Апостолия, детето Павло, както и шофьорът на поршето Йоргос Вакакис изгорели като факли. 24-годишният му приятел, пътуващ без колан, изхвръкнал на метри през прозореца и също умрял на място.
Трагедията е заснета от пътна камера.
Злощастното гръцко семейство пътувало към родния град на съпругата - Птолемаида, когато го застигнала нелепата смърт. “Мъжът чу взрив и се хвърли към колата. И това стана на паркинг, а не на пътя”, разказа шокиран очевидец.

Предизвикалият катастрофата е наследник на империята “Джъмбо” на Апостолос Вакакис. Той е най-младият член на известната фамилия. Учил е в Маями, Флорида, и работел в компанията. Отговарял за онлайн търговията. Фирмата има магазини и у нас.

Новината за трагедията разтърси семейството на Вакакис. Черната вест първа научила от общ приятел сестрата на загиналия - София, и съобщила на баща си. И двамата припаднали.

Парадоксално, 41-годишният грък на име Ипатио, останал без съпруга и син, бил страстен любител на спортни коли. Това показва профилът му във фейсбук, където е качил снимки на такива автомобили.

Пресата в Атина пусна ужасяващото видео от катастрофата като предупреждение за неразумни шофьори.

Собственикът на фирмата обикаля магазините си с хеликоптер
63-годишният Апостолос Вакакис, известен като Господин Джъмбо, е създател на най-известната гръцка верига за играчки с десетки магазини. Прекарва в Азия, където произвежда стоката си, половината от годината. Обикаля магазините си в Гърция с хеликоптер. Той е сред малкото бизнесмени с голяма печалба дори в кризата.

“Аз съм поклонник на логиката, че не трябва да се оплакваме, а винаги да се справяме с трудностите, които неизбежно идват”, казва Вакакис в интервю.

Image_6083406_128.jpg
Апостолос Вакакис е от малкото бизнесмени с печалба дори в кризата.

Роден е в Александрия, Египет, където баща му Йоргос има предприятие. Политическите събития в Близкия изток карат семейството през 1962 г. да напусне страната и да се установи временно в Италия. По-късно се връщат в родната си Гърция. Бижутата, които майката успява да вземе със себе си от Египет, са първият капитал на новия бизнес в Атина. През 90-те г. на XX век, когато цяла Гърция купува акции, Апостолос Вакакис инвестира в земя и във фирмата си. 101,25 млн. евро е печалбата му за 2013 г.

Източник

Не, че някой ще се поучи от ужаса, но да стои тук тази "новина".

на 27/02/2017 в 20:05, algor написа:

Синът на собственика на гръцката компания за играчки “Джъмбо” уби 3-ма души и себе си в зверска катастрофа в неделя. Цяла Гърция е потресена.

Сега пък за някакви гърци ли ще ни е зор.

----------------

По темата, холандския телевизионен канал RTL7 има едно седмично предаване - "Идиоти по пътищата", показват как си мачкат колите от Русия до Америка. Изглежда че от интернет ги събират видеата.
Това ненормалниците са навсякъде. 
Вчера след обяд заваля един час сняг, а бях намислил да ходя някъде с хлапето. Еми останахме си вкъщи, щото лелките не знаят да карат и е пълна мъка да се пазиш от тях. Направо не можеш да предвидиш каква глупост ще направят. Влизат в кола със замъглени стъкла покрити със сняг, пускат предните чистачки и тръгват. Нямат абсолютно никакъв усет къде и кога ще е станала хлъзгава пързалка, те си карат щото са със предимство. Ама дали ще може да спре по нанадолнището някой камион , това не е тяхна грижа, те си карат. И като им смачка някой ламарините, после се възмущават. Не били длъжни те да знаят да се пазят.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Сега пък за някакви гърци ли ще ни е зор.

----------------

По темата, холандския телевизионен канал RTL7 има едно седмично предаване - "Идиоти по пътищата", показват как си мачкат колите от Русия до Америка. Изглежда че от интернет ги събират видеата.
Това ненормалниците са навсякъде. 
Вчера след обяд заваля един час сняг, а бях намислил да ходя някъде с хлапето. Еми останахме си вкъщи, щото лелките не знаят да карат и е пълна мъка да се пазиш от тях. Направо не можеш да предвидиш каква глупост ще направят. Влизат в кола със замъглени стъкла покрити със сняг, пускат предните чистачки и тръгват. Нямат абсолютно никакъв усет къде и кога ще е станала хлъзгава пързалка, те си карат щото са със предимство. Ама дали ще може да спре по нанадолнището някой камион , това не е тяхна грижа, те си карат. И като им смачка някой ламарините, после се възмущават. Не били длъжни те да знаят да се пазят.

Що не си кажеш, че теб си те е хванало страх от 3 см. сняг, защото ти не си уверен в себе си или може би в "бялата стрела", а не, че другите не били добри шофьори.

Доживотни присъди за убийство при гонка с коли в Германия

В Берлин двама млади мъже получиха доживотни присъди за убийство на човек по време на гонка с коли. ...

Вместо доживотни присъди и после държавата да ги храни години наред, най-добре директно да ги разстрелват.

на 01/03/2017 в 16:04, ostavime написа:

...а не, че другите не били добри шофьори.

Eла да ги видиш какви шофьори са при мен. Шофьорските книжки са доживотни, без медицински прегледи. Предишните хартиените даже и не ги сменяха, та гледаш на черно-бела снимка млада дама, а срещу теб сбръчкана бабка. А и едно време са ходили в полицията и са декларирали че знаят да карат и са им давали книжка така, без курсове, без изпити.
Тука кьораво и сакато се качило на кола и кара. А продават и коли, които се карат и без книжка, ама тия са малко.
Най-опасни са мадамите каращи големите каруци на мъжете им. Те едвам успяват да ги гарират по тесните парко-места пред супермаркетите, където ходят задължително за да пазаруват. Тия същите мадами, знаеш ли че и количка за пазаруване в супермаркет не знаят да карат. Опитват се да минат с нея между две паркирани коли ( нищо че ще ги надраскат ), щото ги мързи да заобиколят 5 метра по-далече. Една такава мадама, ако са се гарирали от двете ти страни високи камионетки и излизаш на заден ход, без да имаш никаква видимост, като нищо ще ти смачка колата – ЗАЩОТО ТЯ Е С ПРЕДИМСТВО. Като добавиш към това и замъглените стъкла и падащия мокър сняг , нито ще ти гледа белите светлини че се движиш на заден ход, нито дори ще завие за да те избегне. Не, тя си кара и може евентуално да ти свирне и да спре на 3 см от ламарината ти. Една част от милите женички и даже и някои мъже, просто нямат развито чувство за пространствена ориентация. Невъзможно им е да предвидят как ще се развие дадена ситуация и да вземат мерки с поведението си, за да избегнат удар.

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Eла да ги видиш какви шофьори са при мен. Шофьорските книжки са доживотни, без медицински прегледи. Предишните хартиените даже и не ги сменяха, та гледаш на черно-бела снимка млада дама, а срещу теб сбръчкана бабка. А и едно време са ходили в полицията и са декларирали че знаят да карат и са им давали книжка така, без курсове, без изпити.
Тука кьораво и сакато се качило на кола и кара. А продават и коли, които се карат и без книжка, ама тия са малко.
Най-опасни са мадамите каращи големите каруци на мъжете им. Те едвам успяват да ги гарират по тесните парко-места пред супермаркетите, където ходят задължително за да пазаруват. Тия същите мадами, знаеш ли че и количка за пазаруване в супермаркет не знаят да карат. Опитват се да минат с нея между две паркирани коли ( нищо че ще ги надраскат ), щото ги мързи да заобиколят 5 метра по-далече. Една такава мадама, ако са се гарирали от двете ти страни високи камионетки и излизаш на заден ход, без да имаш никаква видимост, като нищо ще ти смачка колата – ЗАЩОТО ТЯ Е С ПРЕДИМСТВО. Като добавиш към това и замъглените стъкла и падащия мокър сняг , нито ще ти гледа белите светлини че се движиш на заден ход, нито дори ще завие за да те избегне. Не, тя си кара и може евентуално да ти свирне и да спре на 3 см от ламарината ти. Една част от милите женички и даже и някои мъже, просто нямат развито чувство за пространствена ориентация. Невъзможно им е да предвидят как ще се развие дадена ситуация и да вземат мерки с поведението си, за да избегнат удар.

Не бе пич, това не променя факта, че теб те е страх при 3 см. сняг да си изкараш колата. Ти сигурно и на дъжд не караш по същата причина. Не говори за другите какви и що били, кажи за себе си, че не ставаш и готово. И 5 страници да ми изпишеш за бабичките, това няма да промени факта, че ти си калпав и се оправдаваш с тях. 

Гледам, че пак се пракрадва това - хубаво ма я съм велик шофьор и нищо нема как да ми се случи! Лошото е, че другите са абичи и ми пречат на величието!

Истината е,че когато прочета за трагичната кончина на такива "велики" шофьори дори се радвам, а  като видя такъв - агресивен да ме притиска на пътя и после по - горе се размазал, то дори не спирам да помогна! Не дарявам кръв за такива! Дори телефона си не хабя за да се обадя за помощт!

Изобощо за да станем разумни шофьори ще трябва да се въведат унищожителни глоби равностойни на стойноста на жилището! Събираемоста трябва да е почти безусловна и моментална! Или другата алтернатива - затвор!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

на 03/03/2017 в 7:10, ostavime написа:

Не бе пич, това не променя факта, че теб те е страх при 3 см. сняг да си изкараш колата. Ти сигурно и на дъжд не караш по същата причина. Не говори за другите какви и що били, кажи за себе си, че не ставаш и готово. И 5 страници да ми изпишеш за бабичките, това няма да промени факта, че ти си калпав и се оправдаваш с тях. 

При условие че всички имат пари да си купят кола и карат по пътищата, според теб как ще стане всички да са нормални шофьори ?
Тука си е съвсем често явление да влезе някой да се напие в кръчма и да се прибере с колата си. А на изход от дискотеките са със сигурност пияни повечето шофьори хлапета.
Съседа точно срещу мен си гледа мачове и си порка биричка, като му се свършат цигарите се качва на колата и отива да си купи една кутия.
На един бивш съсед му треснаха 500 евро глоба, щото е карал яко пиян и му казал полицая, че имал късмет че му е за пръв път, иначе щели да му вземат книжката и да го пратят на изпит пак.
Един друг бивш съсед алкохолик съм го виждал с очите си, как си смачка калника в стената на къщата, без никой да го е притеснявал по никакъв начин.
При нормални климатични условия, повечето некадърници и пияници успяват да карат без да предизвикват катастрофи. Има и такива които си знаят при какви условие не са уверени в себе си и не шофират. Ама като завали ненадейно сняг, пък те са се почерпили на обяд и трябва да си приберат колата, те не си викат такси, ами я карат. А рефлексите са им никакви при лоша видимост и хлъзгаво. Когато се е задържал снега няколко дена, тогава повечко са свикнали да внимават като карат. Ама точно когато ги е изненадал снега и преди това времето е било сухо и слънчево, пък те и бързат да се приберат, щото са закъснели за нещо си там, стой та гледай как хубаво мачкат ламарини.
Едни други ненормалници пък колело карат по снега, да се чудиш как да не го сгазиш ако падне пред теб щото се е подхлъзнал.

на 3/3/2017 в 11:26, Кумчо вълчооо написа:

Гледам, че пак се пракрадва това - хубаво ма я съм велик шофьор и нищо нема как да ми се случи! Лошото е, че другите са абичи и ми пречат на величието!

Истината е,че когато прочета за трагичната кончина на такива "велики" шофьори дори се радвам, а  като видя такъв - агресивен да ме притиска на пътя и после по - горе се размазал, то дори не спирам да помогна! Не дарявам кръв за такива! Дори телефона си не хабя за да се обадя за помощт!

Изобощо за да станем разумни шофьори ще трябва да се въведат унищожителни глоби равностойни на стойноста на жилището! Събираемоста трябва да е почти безусловна и моментална! Или другата алтернатива - затвор!

"Най-забавно" е когато попаднеш на случай като "не искам книжка" и виждаш разни "възмъжали(истински) шофьори" как се бият в гърдите, и да питат "какъв мъж си?", и да се подиграват.

Колкото и нови закони да измислят, ако няма кой да ги прилага с твърда ръка - няма да се оправи положението! Трябва да се премахнат абсолютно всички хора в системата, от най-незначителния човек до онези на върха, дали си секретар/ка на някой в КАТ(или другаде), дали си инструктор по шофиране, прокурор и т.н., не трябва да има изключения - чак тогава има шанс да се оправят нещата.

преди 1 час, Белгиеца написа:

При условие че всички имат пари да си купят кола и карат по пътищата, според теб как ще стане всички да са нормални шофьори ?

При условие, че си споменал "хлапето" и не вдяват, що се бъхтиш да обясняваш на вятъра?!

Всички имат, защото в днешно време получават "подарени" книжка, кола, ремонт на кола, зареждане и т.н. от мама и тате(или от мъжлето си - за лелките). Ако ги оставят сами да си изкарат парите за курсовете по шофиране, сами да си изкарат парите за собствена кола, за нейната поддръжка, ремонт и т.н., много бързо ще се променят нещата и камикадзетата ще спрат да си мислят, че карат разни бронетранспортьори и са недосегаеми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.