Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, ревюта и дискусии на тема Хардуер

Featured Replies

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

мдааа... "последната" революционна придобивка на Влади е АМ4 с 3-та ген. проц, което си е направо попадение, защото след години може да надгради до 5-та ген. проц...

Чакай да се докажат още няколко години като безпроблемни, че сега си е рисково...

Явно не съм единствен с майтапите :) 

• Отговори 488
  • Прегледи 44,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• @B-boy/StyLe/, абе, да не би аз да съм се объркал и неправилно да съм в темата. Нали не е "Първи стъпки в компютърната грамотност"? 

• Емил Костов
    Емил Костов

Ма майкоооо недей! То в темите общи приказки колкото щеш! 

• Може пък тази да се окаже скучна за троловете и хейтърите, но... надали...  

Публикувани изображения

преди 7 минути, Belefor написа:

Да ти покажа ли къде обясняваш , че не си струвало покупката на нищо ново , защото било скъпо и където си беше купил нещо ново (пуснато преди 3-4 години) ?

Ами давай покажи но едва ли съм казал че не си струва покупката на нищо ново защото било скъпо. 

Но ако криката ти е към това че съм си взел платформа на ам4 да може и да е стара платформата но и не съм написал че е нова написаях само че частите са нови а и щом съм ги взел от някой магазин без значение кой и са с гаранция те пак са си нови.

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

мдааа... "последната" революционна придобивка на Влади е АМ4 с 3-та ген. проц, което си е направо попадение, защото след години може да надгради до 5-та ген. проц...

И какво от това че процесора ми е 3-та ген бачка ли си бачка си и не ми е никакъв проблем да сложа и друг процесор но при положение че съм доволен от този и ми върши работа няма за къде да бързам да го сменявам.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

И какво от това че процесора ми е 3-та ген бачка ли си бачка си и не ми е никакъв проблем да сложа и друг процесор но при положение че съм доволен от този и ми върши работа няма за къде да бързам да го сменявам.

Дума няма, че щом нещо ти върши работа, то ти е достатъчно, но смешното е, че от време на време се размечтаваш, вместо да действаш и си оставаш с мечтите...

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Дума няма, че щом нещо ти върши работа, то ти е достатъчно, но смешното е, че от време на време се размечтаваш, вместо да действаш и си оставаш с мечтите...

Пишеш пълни глупости колкото да си писал даже и сам започваш да предричаш да ли действам за еди какво си. Честно много е смешно от твоя страна.

преди 1 час, vlado1985 написа:

Пишеш пълни глупости колкото да си писал даже и сам започваш да предричаш да ли действам за еди какво си. Честно много е смешно от твоя страна.

Никой не ти е виновен, че сам подаваш матрял за гъбаркане с тебе. Свиркай си и продължавай в същия дух да ни веселиш.

• Автор

Умните коли ще се нуждаят от 300 GB RAM и това не вещае нищо добро за нуждите на вашето домашно РС

https://hicomm.bg/auto/umnite-koli-shche-se-nuzhdayat-ot-300gb-ram-i-tova-ne-veshchae-nishcho-dobro-za-nuzhdite-na-vasheto-domashno-rs.html

Ей сега я втасахме. :)

САЩ забраниха чуждестранни рутери заради опасения за националната сигурност

Освен ако не са одобрени и присъстват в белиия списък

• Автор
преди 20 минути, цър-вул написа:

САЩ забраниха чуждестранни рутери заради опасения за националната сигурност

Освен ако не са одобрени и присъстват в белиия списък

Това не е ли по-скоро за антивирусния раздел новини? Нищо, че пак става въпрос за хардуер де. :)

• Автор

Forget the RAM crisis — storage prices are spiralling, and processors could be next, as gaming PC maker warns 'CPU shortage is getting more serious'

https://www.techradar.com/computing/cpu/forget-the-ram-crisis-storage-prices-are-spiralling-and-processors-could-be-next-as-gaming-pc-maker-warns-cpu-shortage-is-getting-more-serious

• Автор

Достигнахме ли тавана на GPU мощността? Софтуерът вече печели

https://digital.bg/dostignahme-li-tavana-na-gpu-mosthnostta-softuerat-veche-pecheli/

Донякъде съм съгласен. Колкото и да са полезни upscaler-ите...те правят разработчиците lazy и се чудя какво става след преминаването от 2nm надолу... Може би квантови системи. Интересно какво ще бъде следващото поколение след достигане на лимита.

Фалшифи SSD приличат удивително на оригиналните

https://technews.bg/article-177028.html

Тук не става въпрос за префлашване с фейк обек, а направо с фейк памети. Magician-a ще го покаже като Non-Genuine.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

NVIDIA shows Neural Texture Compression cutting VRAM from 6.5GB to 970MB

NVIDIA’s GDC talk shows neural rendering is not just DLSS 5, it can also cut VRAM use by 85%

https://videocardz.com/newz/nvidia-shows-neural-texture-compression-cutting-vram-from-6-5gb-to-970mb

• 3 седмици по-късно...

Един интересен тест на 4 от най-добрите пасти на пазара. Следя момчетата от самото начало, мисля че имат голям потенциал да си развият канала, даже се свързах с тях и се видяхме, много точни. Относно ревюто, лично аз предвид ревюто на igorslab и още няколко чуждестранни ревюта ощаквах Halnzieye HY-P17 да отвее MX-7 (отвее малко силно казано, но наистина очаквах малко по-добър резултат), а и цената и е доста висока

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

При мен най-ниската температура постигам с Noctua NT-H2. Не съм пробвал новата МХ-7.

Не знам защо така се получава, но резултатите при мен се различават от тези, които се публикуват онлайн. Може би причината е реклама?

И още нещо, не знам дали изобщо е възможно термо паста да засъхне за два месеца, независимо каква е, дори и най-евтината китайска.... Може би е възможно да изсъхне ако попитам някой, който произвежда или продава термо паста. Нали все пак трябва да има продажби на термо паста? Аз ако продавах термо паста щях да препоръчвам всяка седмица да се сменя.... 😁

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

При мен най-ниската температура постигам с Noctua NT-H2. Не съм пробвал новата МХ-7.

Не знам защо така се получава, но резултатите при мен се различават от тези, които се публикуват онлайн. Може би причината е реклама?

И още нещо, не знам дали изобщо е възможно термо паста да засъхне за два месеца, независимо каква е, дори и най-евтината китайска.... Може би е възможно да изсъхне ако попитам някой, който произвежда или продава термо паста. Нали все пак трябва да има продажби на термо паста? Аз ако продавах термо паста щях да препоръчвам всяка седмица да се сменя.... 😁

Не ми се е случвало до сега да засъхне термопаста за два месеца, че и повече, но и никога не съм ползвал евтини такива. Дори и скъпата паста като купиш по-голяма опаковка стига за много повече нанасяния, отколкото дават. Аз използвах Kingpin Kpx, но я свърших, а вносителя не е зареждал скоро и реално в България я няма (то и като цяло продуктите на Kingpin се водят малко бутикови). Като излеза MX-7 останах впечатлен от ревютата и веднага я взех, вече слагаме от нея. Наскоро поръчах HY-P17 пак заради интересни ревюта, но лично не съм я пробвал все още. Относно влошаването или засъхването на пастата с времето, различните пасти имат различни свойства. Пастите на der8auer например са различни според това какво цели потребителя. Имат пасти, които дават много добри резултати, но трябва да се сменят по-често, имат и такива, които първоначално не са кой знае колко впечатляващи като топлообмен, но пък може да си караш години с тях. Също така има китайски и китайски пасти. Това, че една паста е китайска не означава непременно, че е евтина или че не е качествена.

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Не ми се е случвало до сега да засъхне термопаста за два месеца, че и повече, но и никога не съм ползвал евтини такива. Дори и скъпата паста като купиш по-голяма опаковка стига за много повече нанасяния, отколкото дават. Аз използвах Kingpin Kpx, но я свърших, а вносителя не е зареждал скоро и реално в България я няма (то и като цяло продуктите на Kingpin се водят малко бутикови). Като излеза MX-7 останах впечатлен от ревютата и веднага я взех, вече слагаме от нея. Наскоро поръчах HY-P17 пак заради интересни ревюта, но лично не съм я пробвал все още. Относно влошаването или засъхването на пастата с времето, различните пасти имат различни свойства. Пастите на der8auer например са различни според това какво цели потребителя. Имат пасти, които дават много добри резултати, но трябва да се сменят по-често, имат и такива, които първоначално не са кой знае колко впечатляващи като топлообмен, но пък може да си караш години с тях. Също така има китайски и китайски пасти. Това, че една паста е китайска не означава непременно, че е евтини или че не е качествена.

Съгласен съм. Коментирах изказванията на хората от видеото за термо пастата и периода и на съхнене.

Редактирано от ДзВяРа! (преглед на промените)

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Съгласен съм. Коментирах изказванията на хората от видеото за термо пастата и периода и на съхнене.

Може и да има пасти, които след няколко месеца си губят свойствата . Може да се дължи и на така нареченият pump-out ефект на пастите, при някои е по-голям, при други по-слабо изразен. Този ефект представлява постепенно избутване на пастата извън контактните повърхности. При чести цикли на нагряване и охлаждане се получава ефекта. Нагрявайки се разширява чипа и охладителя като притискат пастата, при изстиване съответно става обратното. Това движение действа като малка помпа и с времето пастата се изтласква към краищата. Обикновено се наблюдава при пастите с по-нисък вискозитет, т.е. по-редките. За информация MX-7 и HY-P17 са много гъсти и би трябвало при тях да не се наблюдава този ефект. Интересното е че Kingpin-a е много рядка, но пък не съм имал проблеми с нея. Обслужвал съм машини на 3+ години с тази паста и пастата си е все така на мястото и изглежда ОК

Noctua NT-H2 също не е гъста. Сложих от нея на лаптопа и вече две години не съм чул турбо режима на вентилатори. Преди да сменя фабричната паста с Noctua NT-H2 вентилаторите при всяко натоварване се развъртаха на макс, след смяната много рядко при сериозен товар се развъртат.

Сигурен съм, че поне още две години няма да има проблем с температурата. Това прави - четири години?

преди 48 минути, Joss Bomon написа:

AMD в "изострени" отношения с известни ревювъри

Онзи ден гледах клипа на Стиви, напълно съм съгласен с него, но има голямо "НО"

Общо взето във видеото се засяга повече темата за политика, отколкото нещо за Ryzen 9 9950X3D2, в което няма лошо де. Ама малко излиза, че той си ги е държал тези неща за АМД готови (на трупчета както е модерно да се казва)и само е чакал момента нещо такова да стане за да ги каже и тук при мен изниква въпроса щеше ли да публикува тази информация и да направи подобно видео ако му бяха дали бройка за ревю

Е чак пък толкова да я е окъсал, да не може да си закупи бройка, не ми се вярва. На всички е ясно, че процесори за ентусиасти се купуват независимо от цената, дори и покупката да е безсмислена откъм производителност/долар. Там въпроса е, защо са предоставили само на Hardware Unboxed, но не и на останалите гледани и известни рецензенти, не само на Стиви. Във втория клип са коментарите по ситуацията.

преди 50 минути, Joss Bomon написа:

Е чак пък толкова да я е окъсал, да не може да си закупи бройка, не ми се вярва. На всички е ясно, че процесори за ентусиасти се купуват независимо от цената, дори и покупката да е безсмислена откъм производителност/долар. Там въпроса е, защо са предоставили само на Hardware Unboxed, но не и на останалите гледани и известни рецензенти, не само на Стиви. Във втория клип са коментарите по ситуацията.

Е той казва, че си е поръчал бройка и даже ще му пристигне около момента на излъчването на видеото и не му е проблем ама малко като отмъщение се получи с този контент 🙂

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.