Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, ревюта и дискусии на тема Хардуер

Featured Replies

https://www.kaldata.com/хардуер/samsung-ще-увеличи-производството-на-памет-с-633744.html

Не е ли време от ЕС  да наложат сериозни глоби за картел?  

"–              Картели – фирми, които нелегално и тайно се споразумеят да водят такива производствени и ценови стратегии, като фиксиране или увеличение на цените или ограничаване на предлагането. Според законодателството на ЕС фирмите подлежат на глоба в размер до 10% от техния оборот, ако бъдат разкрити подобни нелегални практики."

• Отговори 488
  • Прегледи 44,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• @B-boy/StyLe/, абе, да не би аз да съм се объркал и неправилно да съм в темата. Нали не е "Първи стъпки в компютърната грамотност"? 

• Емил Костов
    Емил Костов

Ма майкоооо недей! То в темите общи приказки колкото щеш! 

• Може пък тази да се окаже скучна за троловете и хейтърите, но... надали...  

Публикувани изображения

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Скубят потребителите на поразия. 

Тоя кърти мифки с обясненията си. Хубаво видео... само дето много се обяснява какви тъпунгери пишат коментарите под видеото...

Според мен обаче греши в оценката кой е виновен в случая.Защото аз не мисля, че вината е в производителите на видеокарти, а точно в производителите на чипове памет - Samsung, Micron и SK Hynix.

Акциите на производителите на памет скачат, докато инвеститорите търсят новите AI победители

• 2 седмици по-късно...

Sony търсят евтина работна ръка, за да намалят разходите си. Същевременно се надяват марката да им запази цените високи, съответно и печалбите. Нищо ново под Слънцето. От няколко години по-ниският клас на Panasonic се произвежда в заводите на Vestel в Турция.

Човек вече да не знае какъв телевизор да си купи (или препоръча) ..

преди 15 часа, Rudy M. написа:

Sony търсят евтина работна ръка, за да намалят разходите си. Същевременно се надяват марката да им запази цените високи, съответно и печалбите. Нищо ново под Слънцето. От няколко години по-ниският клас на Panasonic се произвежда в заводите на Vestel в Турция.

Човек вече да не знае какъв телевизор да си купи (или препоръча) ..

Самсунг?

Днес ми дойде новата играчка!

Dream Machine Pro - Ubiquiti Store South Africa нямам търпения да я разцъкам!

преди 45 минути, Belefor написа:

Самсунг?

Ако отидеш да си го купиш от Корея - може би :) . Само че в България се внася основно румънско производство. А за него не мога да кажа, че блести с качество. 

преди 1 час, Rudy M. написа:

Ако отидеш да си го купиш от Корея - може би :) . Само че в България се внася основно румънско производство. А за него не мога да кажа, че блести с качество. 

Чакай сега, какво общо има къде се правят когато цялата поточна линия е лицензирана от Самсунг Корея? Румънците нямат право да променят абсолютно нищо по линията, хардуер, софтуер и т.н.

преди 2 часа, Belefor написа:

Самсунг?

Цитат

Производството на матрици (панели) за телевизорите на Samsung е динамичен процес, който през последните години претърпя сериозна трансформация. Samsung вече не произвежда сама LCD панели, а се фокусира върху OLED технологиите и разчита на външни доставчици.

През 2022 г. подразделението Samsung Display официално преустанови производството на стандартни LCD панели. Причината беше силната ценова конкуренция от страна на китайските производители. Това означава, че ако си купите нов LED или QLED телевизор Samsung, матрицата в него вероятно не е произведена от Samsung.

В момента Samsung купува LCD панели от няколко големи компании, чиито заводи са основно в Китай и Тайван:

CSOT (China Star Optoelectronics Technology): Дъщерна фирма на TCL. Те са един от най-големите доставчици за Samsung.

HKC: Друг голям китайски играч.

AUO (AU Optronics): Тайванска компания.

Innolux: Също базирана в Тайван.

Sharp: Макар и японска марка, производството им е съсредоточено в Азия.

3. Къде се произвеждат OLED и QD-OLED?

Тук Samsung държи нещата в свои ръце. Най-модерните им панели — QD-OLED (Quantum Dot OLED), се произвеждат от Samsung Display в техните високотехнологични заводи в Южна Корея (основно в кампуса в Асан).

Интересен факт е, че за някои от по-стандартните си OLED модели, Samsung започна да купува WOLED панели и от своя дългогодишен конкурент — LG Display (също в Южна Корея).

Важно е да се прави разлика между производство на компоненти и сглобяване. Докато матриците идват от Китай или Корея, самите телевизори за европейския пазар често се сглобяват в:

Унгария

Словакия

Полша

На един телевизор НАЙ важното нещо е матрицата на дисплея.

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

В момента Samsung купува LCD панели от няколко големи компании, чиито заводи са основно в Китай и Тайван:

Реално всички го правят! Даже купуват дисплей един от друг. 

И какво значение точно има къде се сглобява - в Тайван, Корея или Унгария?

• Автор
преди 5 часа, Belefor написа:

Чакай сега, какво общо има къде се правят когато цялата поточна линия е лицензирана от Самсунг Корея? Румънците нямат право да променят абсолютно нищо по линията, хардуер, софтуер и т.н.

Аз навремето имах телевизор Велико Търново с кинескоп на Самсунг. Цъках на него на една 8-битово нинтендо. Много често му занимаваха някакви лампи и почваше да мига и да се "рестартира" докато не ги смениха. :D

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Аз навремето имах телевизор Велико Търново с кинескоп на Самсунг. Цъках на него на една 8-битово нинтендо. Много често му занимаваха някакви лампи и почваше да мига и да се "рестартира" докато не ги смениха. :D

Бе човек.... ти говориш от опит от преди поне 30 години! Нещата много са се променили от тогава!

Човек в днешно време не трябва да робува на някаква марка/модел....

Нарочваш някакви пари , отваряш нета, гледаш, сравняваш и купуваш.... Няма нищо вечно!

• Автор
преди 1 час, Belefor написа:

Бе човек.... ти говориш от опит от преди поне 30 години! Нещата много са се променили от тогава!

Човек в днешно време не трябва да робува на някаква марка/модел....

Нарочваш някакви пари , отваряш нета, гледаш, сравняваш и купуваш.... Няма нищо вечно!

Нещо май не ми схвана поста. Нито съм казал, че не са са променили, нито съм казал, че робувам на марки... Казах това в отговор на мнението ти, че всичко се правило в Корея и т.н. @Rudy M. е напълно прав в случая. (поне за мен). Това имах предвид с този мой пример.

преди 1 час, Belefor написа:

И какво значение точно има къде се сглобява - в Тайван, Корея или Унгария?

Има голямо значение! И по-важното е не даже къде се сглобява, а за кои пазари се сглобява!

Само че е много дълга история да ти обяснявам защо.

преди 54 минути, Belefor написа:

:lol6: 

И после се чудиш защо си си купил някакъв ТиЦиЕл или Хисънс, който е с невероятни характеристики на хартия, пък на живо някакси картината му не ти харесва :) . Или пък след няколко месеца трябва да го носиш в сервиза, понеже почва да проявява странни дефекти. 

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Велико Търново тези телевизори си ги спомням, имахме такъв ама точния модел не го помня, и също като теб цъках на едно нинтендо.

Най редовно с часове си цъках на танковете по цял ден и като взе да умира телевизора бащата го кара няколко пъти на ремонт при един негов приятел един от най добрите техници на телевизори в града и най на края сложи някакво daewoo. Не помня то колко време избута ама бая де може и 15 години да си ги изкара.

Та си спомням че и то много тормоз видя от мен и един ден бях с един приятел в къщи цъкаме на танковете и сложих телевизора на земята и тогава първото ми куче както си играеше и тичаше в къщи взе че се блъсна в кинескопа. :lol6:

преди 20 часа, Rudy M. написа:

Има голямо значение! И по-важното е не даже къде се сглобява, а за кои пазари се сглобява!

Само че е много дълга история да ти обяснявам защо.

:lol6: 

И после се чудиш защо си си купил някакъв ТиЦиЕл или Хисънс, който е с невероятни характеристики на хартия, пък на живо някакси картината му не ти харесва :) . Или пък след няколко месеца трябва да го носиш в сервиза, понеже почва да проявява странни дефекти. 

Що за глупости.

Първо НЯМА значение за кои пазари се сглобява даден телевизор - качеството навсякъде би трябвало да е зададено от Самсунг Корея!? За първи път чувам, че има разлика за кои пазар е. Ако можеш да обясниш ако е така - от къде знаеш?

Как така се чудиш дали си си купил ТСЛ или Хисънс ??? Нали ти написах, ГЛЕДАШ, СРАВНЯВАШ (може би съм пропуснал тестваш) и си купуваш. Как така след покупката изведнъж някакси картината спира да ти харесва...

преди 20 часа, Rudy M. написа:

Или пък след няколко месеца трябва да го носиш в сервиза, понеже почва да проявява странни дефекти.

Ти като си купуваш каквото и да е не гледаш ли ревютата на хората преди теб???

Направил си някакво обобщение и даже изводи си направил без кръчмаря... :( 

И аз така съм чувал. Че има разлика за кои пазари се прави. И не само за телевизори, а и за всякаква техника. А дали е вярно - склонен съм да вярвам, че е така.

преди 15 минути, The Lone Star написа:

И аз така съм чувал. Че има разлика за кои пазари се прави. И не само за телевизори, а и за всякаква техника. А дали е вярно - склонен съм да вярвам, че е така.

Какво си склонен да вярваш и каква е истината са две различни неща....

преди 2 минути, Belefor написа:

Какво си склонен да вярваш и каква е истината са две различни неща....

И каква е истината? :)

Явно знаеш повече от нас, обясни ни. Ходил си в корейски и в румънски заводи на Samsung, запознал си се с производството, технологиите, изискванията, системите за контрол на качеството, видял си, че навсякъде доставчиците на компоненти са едни и същи ... Така ли е? 

Ами говорил с главния директор на Самсунг Африка. Тук в ЮАР има завод на Самсун за телевизори и таблети. Той лично ми обясни, че процесите по сертифицирането на поточните линии са СТРИКТНО наблюдавани от Самсунг Корея и няма как да има някаква съществена разлика между телевизор правен там и тук.

Друг път не пиши ако само ще се заяждаш без причина ей така лафа да става...

Исках преди 3 години да си купя определен модел Самсунг монитор, който не се внасяше в ЮАР. Човека отдели 10 мин да  ми обясни какви са процесите по внос на мониторите и т.н. МНОГО точен пич излезе!

Преди 2 години го срещнах на щанда на Самсунг RAGE и човека ме позна и ме пита дали съм си го купил този монитор - казах му - да вкарах си го през amazon.com....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.