Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, ревюта и дискусии на тема Хардуер

Featured Replies

преди 2 часа, M.Николов написа:

Хубавото е, че въпросните марки не са сред популярните и масово препоръчвани във форумите. 

• Отговори 488
  • Прегледи 44,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• @B-boy/StyLe/, абе, да не би аз да съм се объркал и неправилно да съм в темата. Нали не е "Първи стъпки в компютърната грамотност"? 

• Емил Костов
    Емил Костов

Ма майкоооо недей! То в темите общи приказки колкото щеш! 

• Може пък тази да се окаже скучна за троловете и хейтърите, но... надали...  

Публикувани изображения

• Автор

А дано вече да са оправили проблема...

https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/1n2atvq/bios_34_new_soc_setting/

1. Improve memory compatibility and system stability.
2. Enhance CPU operating stability.

https://www.asrock.com/support/index.asp?cat=BIOS

• Автор

Днес се е появила и статия по въпроса.

https://www.techpowerup.com/340447/asrock-bios-3-40-improves-cpu-stability-and-reduces-am5-burn-risk

• 1 месец по-късно...

В глобален мащаб случаите не са чак толкова много, но негативите отнасят Асрок заради % дефекти в сравнение с другите производители. Елементарния извод е, че за да се минимализира риска за процесори с Х трябва да се взимат дъна на MSI за 9-та серия AMD. Още в началото, моите съмнения се въртяха около сокета и материалите от които е изработен, както и контактите на процесора с него, в комбинация с архитектура и напрежения. Моето лично мнение е, че 90% от настойките на BIOS трябва да остават заключени за масовите потребители, както е при лаптопите, за да се намали риска от проблеми след безхаберни промени от хора без никакъв опит и знания.

• Автор

Не са, но нали видя таблицата? При тях определено има някакъв проблем според мен. Доста познати са с GB дъна и нямат проблеми с 9950X или X3D версиите.

Гледам в reddit масово от страх има отлив в полза на MSI. Неприятна ситуация. Напомня ми малко за Intel 13-14 gen-a.

kQcWSJq.png

преди 1 минута, АнонименАлкохолик написа:

Това не се ли отнася само за Х3Д серията?

Срещал съм и за X само също. Дори за 7xxx, но там вероятно проблема няма да е същия.

Не, не съм гледал таблица. 

В reddit ми излиза много оплаквания от 9 генерация на ASRock дъна.

Аз съм със 7 генерация без Х, но на GB (след като видях, че ASRock имат проблеми с тези изгорели процесори в sleep) 

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Нови възможности в OCCT:

New Coil Whine Detection Feature

One of the more experimental and fun addition in v15 is the new Coil Whine Detection feature.

When working in noisy environments, it can be tough to tell whether a system is producing coil whine. While refining the 3D Adaptive Test, we noticed that in Switch mode GPU fan noise varies depending on load intensity, and thought, “what if we could control that and make the GPU ‘sing’?”

Turns out, we can! We're starting with three different tunes, with plans to add more, and maybe even let you create your own in the future.

It's important to note that results can vary depending on your GPU model and overall configuration, including factors such as the type of coils used on the board, cooling system, and the case.

https://www.ocbase.com/news/occt-v15-release-storage-test-benchmark-skins#new-coil whine detection feature

Брей!!!

OCCT 15.0.7
Промените:

Spoiler
Main

Fixed : Saving the debug information under Linux could result in an app crash

Main

Fixed : OCCT will now properly cycles through temp folder when juggling with permissions ( root / non-root )

Gpu3DAdaptive

Fixed : A regression would prevent the test from initializing properly with root privileges under Linux

Gpu3DAdaptive

Greatly improved scaling - Intensity is now closer to real GPU Usage ( Beware of GPU Utilization sensors with AMD cards, they report bogus values, check power consumption / frequencies instead)

Gpu3DAdaptive

Coil whine sounds should be louder and more distinguishable (it is the case internally)

преди 11 часа, vlado1985 написа:

Ти от Zen3 и Zen4 се дърпаше, а 7 ще е само в мечтите ти... Твоят Zen2 е "придобивката" ти за поне 5г. напред!

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

Ти от Zen3 и Zen4 се дърпаше, а 7 ще е само в мечтите ти... Твоят Zen2 е "придобивката" ти за поне 5г. напред!

Не съм се дърпал от нищо. А това че ти си пишеш свободни съчинения колкото, да си писал не е мой проблем, както и сам да се вживяваш в врачка и да казваш кой какво може и неможе да си позволи.

И да те питам нещо ти ли си човека който определя или ще решава какво мога и немога да си позволя за напред и ти ли ми изкарваш случайно парите нема нема и в тази тема реши да я оакаш със безмислен спам и после другите ти били криви.

преди 14 часа, vlado1985 написа:

Не съм се дърпал от нищо. А това че ти си пишеш свободни съчинения колкото, да си писал не е мой проблем, както и сам да се вживяваш в врачка и да казваш кой какво може и неможе да си позволи.

И да те питам нещо ти ли си човека който определя или ще решава какво мога и немога да си позволя за напред и ти ли ми изкарваш случайно парите нема нема и в тази тема реши да я оакаш със безмислен спам и после другите ти били криви.

Ами гледам, че изразяваш голяма радост и щастие от новината с тази иконка, а като ти знам коментарите, как залагаш на пиене и плюскане, и като ни информира какво си купи последно след толкова години чуденки, нямаше как да не те върна в реалността ти. 

преди 10 часа, Joss Bomon написа:

Ами гледам, че изразяваш голяма радост и щастие от новината с тази иконка, а като ти знам коментарите, как залагаш на пиене и плюскане, и като ни информира какво си купи последно след толкова години чуденки, нямаше как да не те върна в реалността ти. 

Наистина си много смешен даже и на емотиконката неможеш да зацепиш каква е но никой няма вина че капацитета ти е ограничен кат на кокошка сивото вещество.:lol6:

И за твое сведение не съм се чудил да вярно е много пъти съм писал че се каня да мина на друга платформа и понеже все не намирах време да зяпам и най на края минах и какво от това че ам4 е вече стара платформа. Бачка ли си бачка си доказала, ли се е като стабилна да доказала, се е и още нещо да ти припомня писал съм също така много пъти че въобще не ме бърка дали ще бъда на стар хардуер или не.

А и както гледам пак се захвана за пиенето ми и плюскането ми ти ли ми вадиш и даваш случайно парите за пиене и плюскане или ако искаш направо да ти давам отчет какво правя с парите си. Как ги изкарвам и по колко харча.

На твое място бих се спрял  с глупостите които ръсиш но на теб явно така ти изнася и вместо да осираш и тази тема поне се извини на автора за оспамването от твоя страна. 

преди 1 час, vlado1985 написа:

Наистина си много смешен даже и на емотиконката неможеш да зацепиш каква е но никой няма вина че капацитета ти е ограничен кат на кокошка сивото вещество.:lol6:

И за твое сведение не съм се чудил да вярно е много пъти съм писал че се каня да мина на друга платформа и понеже все не намирах време да зяпам и най на края минах и какво от това че ам4 е вече стара платформа. Бачка ли си бачка си доказала, ли се е като стабилна да доказала, се е и още нещо да ти припомня писал съм също така много пъти че въобще не ме бърка дали ще бъда на стар хардуер или не.

А и както гледам пак се захвана за пиенето ми и плюскането ми ти ли ми вадиш и даваш случайно парите за пиене и плюскане или ако искаш направо да ти давам отчет какво правя с парите си. Как ги изкарвам и по колко харча.

На твое място бих се спрял  с глупостите които ръсиш но на теб явно така ти изнася и вместо да осираш и тази тема поне се извини на автора за оспамването от твоя страна. 

Не си се чудил, но много си се канил...

И като не искаш да ти се натяква, ми не пиши фермани с пиянските си излагации в мазето и с попа. Жалка работа е да плащаш издръжки, да живееш при мама и да поливаш с алкохол и кифтета ограничения си животец. Да, не е моя работа как ще си го живееш, но щом го изкарваш на показ, очаквай и коментари за него! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.