Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, ревюта и дискусии на тема Хардуер

Featured Replies

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

The Last of Us Part 1 Recommended Requirements

CPU: AMD Ryzen 5 3600X, Intel Core i7-8700

RAM: 16 GB

VIDEO CARD: AMD Radeon RX 5700 XT (8 GB), AMD Radeon RX 6600 XT (8 GB), NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER (8 GB), NVIDIA GeForce RTX 3060 (8 GB)

DEDICATED VIDEO RAM: 8192 MB

PIXEL SHADER: 5.1

VERTEX SHADER: 5.1

FREE DISK SPACE: 100 GB

Това са за 1080p

Виж изискванията за 1440p и 4к ... и то за 60 фпс...

image.png.345fcf0ce69ac6b477ff79185600a60f.png

• Отговори 488
  • Прегледи 44,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• @B-boy/StyLe/, абе, да не би аз да съм се объркал и неправилно да съм в темата. Нали не е "Първи стъпки в компютърната грамотност"? 

• Емил Костов
    Емил Костов

Ма майкоооо недей! То в темите общи приказки колкото щеш! 

• Може пък тази да се окаже скучна за троловете и хейтърите, но... надали...  

Публикувани изображения

преди 28 минути, Belefor написа:

То реално цялата 5*** серия е разочарование....най вече заради ненормално високите цени :( 

Много лъгаха. Нямаше нужда да се изхвърлят специално с 5070, че е на нивото на 4090. 

• Автор

И все пак като не се залага на производителни хардуерни чипове или оптимизация при игрите, а се разчита на разните му там upscale режими (по мързеливия и евтин вариант) и резултатите са налице.

https://www.pcgamer.com/hardware/graphics-cards/the-rx-9070-series-cards-look-impressive-but-amds-toyshop-tech-demo-shows-some-ghosting-and-artifacting-thats-had-me-scratching-my-head/

Явно вече такава ще е тенденцията.

DS вярно, че и той се позагуби...

https://www.pcworld.com/article/2609584/what-happened-to-directstorage-why-dont-more-pc-games-use-it.html

преди 11 часа, цър-вул написа:

Иначе как да защитят цената й?

Тя цената на анонса си беше ОК, проблема е, че няма наличности и се навъдиха скалперите

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Точно това ми се случи и на мен..... махнах драйвърите и после ги сложих наново .... ужас...

на 5.03.2025 г. в 15:42, Joss Bomon написа:

Ей тува отдолу е за смях - 7500 лева MSI 5090!!!!!!!!! ГАВРА!

MSI GeForce RTX 5090 VANGUARD SOC G5090-32VGS 32GB GDDR7 512-bit PCIe 5.0 Desktop Graphics Card - Wootware

преди 45 минути, Belefor написа:

Ей тува отдолу е за смях - 7500 лева MSI 5090!!!!!!!!! ГАВРА!

Не бързай да я купуваш!! 🤣
Ще може да се гейми на такава подобна  под наем най-късно до края на годината и само за €18.34/месец 🙂

преди 1 час, Belefor написа:

Точно това ми се случи и на мен..... махнах драйвърите и после ги сложих наново .... ужас...

Има логика да има проблем с новите карти, но да чупят драйверите и за 3 и 4 серия идва в повече. Аз затова никога не купувам най-ново поколение хардуер, докато не лъснат проблемите и реалните възможности. Същото важи и за драйверите - изчаква се някой и друг месец, освен ако новите не поправят някой настоящ проблем. Изобщо, биоси и драйвери обновявам много предпазливо или изобщо не го правя.

преди 53 минути, Joss Bomon написа:

Има логика да има проблем с новите карти, но да чупят драйверите и за 3 и 4 серия идва в повече. Аз затова никога не купувам най-ново поколение хардуер, докато не лъснат проблемите и реалните възможности. Същото важи и за драйверите - изчаква се някой и друг месец, освен ако новите не поправят някой настоящ проблем. Изобщо, биоси и драйвери обновявам много предпазливо или изобщо не го правя.

Току що гледам са излезнали новите драйвъри , който оправят този бъг - 572.20 от снощи....

• Автор
преди 1 час, Belefor написа:

Току що гледам са излезнали новите драйвъри , който оправят този бъг - 572.20 от снощи....

Искаш да кажеш 572.70.

https://www.nvidia.com/en-eu/drivers/details/242150/

Иначе и при мен го направи веднъж проблема, но го оправих с рестарт на монитора просто.

С предната версия път имаше проблем след излизането от Sleep режима. Преди появата на RTX 5 нямаха нов драйвер близо 2 месеца. Сега 3 версии за няма и 2 седмици.

• Автор
  • Автор

GeForce RTX 50 gaming laptop production has been pushed back due to additional testing required.

https://videocardz.com/newz/nvidias-rtx-50-laptop-gpus-also-hit-by-missing-rops-production-delays-expected

Яко ги ръшнаха картите от това поколение и резултатите са налице...

• Автор

Тези не ги бях чувал:

Startup claims its Zeus GPU is 10X faster than Nvidia's RTX 5090: Bolt's first GPU coming in 2026

https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/startup-claims-its-zeus-gpu-is-10x-faster-than-nvidias-rtx-5090-bolts-first-gpu-coming-in-2026

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.