Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новини, ревюта и дискусии на тема Хардуер

Featured Replies

• Автор
преди 26 минути, Nikita' написа:

Според теб заслужава ли си?

Сто и петдесет лева за едно вентилаторче 🤔 на мен ми трябват шест по 150=:no-no:

Повече от колкото струва целия компютър. 

Ами...тук още нямам мнение по въпроса, но един приятел (Night_Raven) ги чакаше като топъл хляб. За него си заслужава. Въпрос на вкус и лични предпочитания.

• Отговори 504
  • Прегледи 46,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• @B-boy/StyLe/, абе, да не би аз да съм се объркал и неправилно да съм в темата. Нали не е "Първи стъпки в компютърната грамотност"? 

• Емил Костов
    Емил Костов

Ма майкоооо недей! То в темите общи приказки колкото щеш! 

• Може пък тази да се окаже скучна за троловете и хейтърите, но... надали...  

Публикувани изображения

преди 5 минути, цър-вул написа:

Да не си гледал цена за двойка?

Те били два. :D

Все тая, пак е прекалено много. Поне лампички да им бяха сложили. :mad:

• Автор
преди 3 минути, Nikita' написа:

900 лева за някакви вентилаторчета които дори не светят! :no-no:

Какви 900 лв? Да светят? Никога не е било приоритет на Noctua. Там се гони производителност и тишина. Иначе, че има алтернативи има. Но...за всеки влак си има пътници. Едни съфорумници тук са доволни от 3070-тки Noctua Edition-ите. Предполагам има такива и за 40xx и ще има и за 50xx картите.

Иначе аз лично за себе си ще кажа, че съм леко разочарован от AF12 Chromax-а им. Големия 260mm вграден в кутията се справяше по-добре от 3-те 120-тки. Но това е защото намалих оборотите им до 1000 rpm за да са тихи. Иначе бичеха на максимални обороти (около 2000 или колкото беше там) и шума беше осезаем дори при затворена кутия. Но пък сега охлаждането не е на желаното ниво при затворена кутия и се налага да държа предния капак отворен (но просто кутията е затворен тип) и може би и затова по-лошото представяне. Нямат откъде да дърпат. А и като са по-малки сега не хващат добре разположението на самите дискове отпред. Стария големия ги обгръщаше и 3-те, а сега един от дисковете се пада "калъч" и не се обдухва добре. Но аз така или иначе скоро ще сменям дискове (някои вече си изживяха живота) и ще ги заменя с по-големи и по-хладни и ще ги разположа точно спрямо перките и всичко ще се нареди. Просто сега имам повече дискове, които излишно заемат място. Та затова не обвинявам перките. Но все пак очаквах малко по-добър резултат.

Иначе жалко, че няма Phanteks T-30 в България, но пък си има Silent Wings 4. Но цената там не е много по-различна. Просто този клас са така. Иначе вече трябва да се слиза на Artic P12 Max, които също са си супер и на доста по-добра цена. Реално всички са шумни на пълни обороти. То е и нормално при 3000 rpm. Иначе от извеждащия NF-12 съм доволен (задния). Извеждащия реално първи го смених преди няколко години, защото вградения в кутията на ThermalTake окапа на 2-рата година. Кутията вече е на 7. Значи Задната Noctua бичи вече 5-та година.

Ужас! :speak:

Имам чувството, че охлаждате акомулираща печка. :wub: 

При мен проблем с температурата няма. Дали ще има вентилатори по кутията или няма да има - няма значение. Монтирал съм такива за красота. Кутията е на бюрото, не е скрита отдолу и е красива със стъклени панели. Търся цветна декорация защото фабричните вентилатори се чуват и това ме дразни.:)

• Автор

Глупости. Никаква печка, нито имам проблеми с температурата. Просто един от дисковете се пада калъч и е горещ модел - X300 са си топли дискове. Просто очаквах повече това е. Но като им оправя преразпределението даже ще им е студено. И говоря само за дисковете. Всичко друго като датчици вътре (дъно, карта, процесор и т.н.) са в нормата и дори под нея.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Но пък сега охлаждането не е на желаното ниво при затворена кутия и се налага да държа предния капак отворен (но просто кутията е затворен тип) и може би и затова по-лошото представяне. 

преди 22 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Глупости. Никаква печка, нито имам проблеми с температурата. 

😂 

• Автор
преди 1 час, Nikita' написа:

😂

Охлаждането на дисковете. Не на целия компютър. Хайде да не четем през редовете. През цялото време говоря само и единствено за сравнение между стария вграден вентилатор и новите 3 (на които натъртих, че съм им намалил скоростта и количеството на поток съответно). И дори не на дисковете, а само на X300 и на nVme-то (което е нормално да си е една идея по-топло). Самата система никога не е имала проблеми с температурите.

sudlaPo.png

Ма какво да обяснявам на човек, който слага перки за КРАСОТА и разбира се търси перки с RGB. :lol6:

преди 15 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ма какво да обяснявам на човек, който слага перки за КРАСОТА и разбира се търси перки с RGB. :lol6:

Утре или след седмица пак ще си смени профила, та не виждам смисъл да си губиш времето с него. Във всички теми го играе или дразнител, или лигльо...

• Автор

Момчета, понеже получих предложения по лични съобщения темата да се преименува само за новини и ревюта и да махна СПАМ частта от нея, мисля да я преименувам, защото иначе доста потребители, на които не им се чете спам, ще си премахнах абонамента от нея. Няма да трия старите постове, но моля оттук-насетне да се пускат само интересни новини или дискусии и да не се оспамва излишно. Благодаря за разбирането!

преди 42 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Твоите перки за какво са?

500 лева за перки които да охлаждат нещо което било хладно? :lol6:

И това го написа все едно съм единственият в света който си купува RGB перки или все едно това е много лошо нещо някой да си купи светещи вентилатори. Да знам, че компютъра ми не става за нищо защото е нов и на Интел , а не като вашите - стар и на АМД. Аз също не ставам за нищо и нищо не разбирам и.,,.....

Много мразя да ми отговарят на въпреки.

Аре, време е да се трия...

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Момчета, понеже получих предложения по лични съобщения темата да се преименува само за новини и ревюта и да махна СПАМ частта от нея, мисля да я преименувам, защото иначе доста потребители, на които не им се чете спам, ще си премахнах абонамента от нея. Няма да трия старите постове, но моля оттук-насетне да се пускат само интересни новини или дискусии и да не се оспамва излишно. Благодаря за разбирането!

Остави я за СПАМ, че да мирясат в другите теми. За ревюта си има отделни теми.

• Автор
току-що, Nikita' написа:

Твоите перки за какво са?

500 лева за перки които да охлаждат нещо което било хладно? :lol6:

Какви 500 лева. Май математиката ти куца доста. Не казвам, че 150 са малко, но посмали хиперболата. И разбира се, че са за да охлаждат. Исках да сравня представянето спрямо предишния с цел подобрение. Такова нямаше, но обясних причините. Като дойде новия диск и махна непотребните нещата ще си дойдат на място. Не ме мисли.

преди 1 минута, Nikita' написа:

И това го написа все едно съм единственият в света който си купува RGB перки или все едно това е много лошо нещо някой да си купи светещи вентилатори. Да знам, че компютъра ми не става за нищо защото е нов и на Интел , а не като вашите - стар и на АМД. Аз също не ставам за нищо и нищо не разбирам и.,,.....

Много мразя да ми отговарят на въпреки.

Не си само ти, но ти натърти няколко пъти с тея лампички. Ми няма лошо. Луд на шаренко се радва. На въпреки? Значи ти можеш, аз не? Аз пък мразя много дойните аршини и не ги толерирам ама хич! А спрямо теб може би съм бил един от малкото, който не ти е писал на въпреки (все още).

преди 2 минути, Nikita' написа:

Аре, време е да се трия...

Не думай. Пак много издържа тоя път...

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Остави я за СПАМ, че да мирясат в другите теми. За ревюта си има отделни теми.

Май няма угодия и накрая ще я затрия. :D

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Май няма угодия и накрая ще я затрия. :D

Аз просто ти предлагам. В началото предупредих, че ще стане мазаляк и ето че излязох прав. Постъпи както искаш. Аз нея следя така или иначе.

преди 27 минути, цър-вул написа:

Тема-капан? 

Тема като тема. Проблем е за тези дето живеят във форума денонощно! 

преди 38 минути, цър-вул написа:

Виж, че се гъбаркам... 

Хич даже и не предполагаш колко си близо до истината! 

на 30.09.2024 г. в 13:42, B-boy/StyLe/ написа:

Ноктуа имат интересни охладители и аз се замислям да си взема един но все още го обмислям.

А ако взема на ноктуа охладител то ще е заради I7 2600 защото си иска сериозно охлаждане. Попаднах на една обява в продавалника в фейса писах на човека, и се чухме по телефона продава, процесора за 60лв но като ми каза че е свалил капачката на процесора ме разколеба да го взема. Та мернах и една друга обява в OLX-а та там видях същия процесор I7 2600к за 49лв https://www.olx.bg/d/ad/intel-i7-2600k-socket-1155-CID632-ID9v21t.html Писах на човека но все още чакам отговор оглеждам се и за I7 3770к но като гледам им искат множко пари.https://www.olx.bg/d/ad/protsesor-tspu-cpu-intel-i7-3770k-3-9ghz-otklyuchen-soket-1155-CID632-ID8ItYn.html

Ама знае ли се може и да изскочи някоя обява по така та затова си мисля за някой охладител на ноктуа като например този охладител https://gplay.bg/noctua-nh-d15s:D

преди 14 минути, vlado1985 написа:

I7 2600к за 49лв https://www.olx.bg/d/ad/intel-i7-2600k-socket-1155-CID632-ID9v21t.html Писах на човека но все още чакам отговор оглеждам се и за I7 3770к но като гледам им искат множко

Дали?
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-intel-i7-2600К.html?g=y&SearchText=intel+i7+2600К&sortType=price_asc

А и каква е връзката на темата с този дърт процесор? Кое точно е новината?

преди 18 минути, цър-вул написа:

Дали?
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-intel-i7-2600К.html?g=y&SearchText=intel+i7+2600К&sortType=price_asc

А и каква е връзката на темата с този дърт процесор? Кое точно е новината?

Е то в алито наистина се намират евтини ама си е доста чакане. Исках само да споделя че ноктуа имат интересни охладители а не да оспамвам темата.

преди 29 минути, vlado1985 написа:

Е то в алито наистина се намират евтини ама си е доста чакане. Исках само да споделя че ноктуа имат интересни охладители а не да оспамвам темата.

Търсиш 15 годишен процесор от битака за 50лв. и ще му купиш охладител за 200?

Наистина оспамваш темата

ПП. И той ти е дал линкове към алито за да видиш, че и там 3770 вървят долу горе на тази цена, макар в олх да виждам, че има и за по 70-80лв., е без "K" са

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Търсиш 15 годишен процесор от битака за 50лв. и ще му купиш охладител за 200?

Ами то за този процесор си иска сериозно охлаждане и какво от това че е 15 годишен. Но щом мислиш че оспамвам темата като написах само че ноктуа имат интересни охладители твоя работа.

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

ПП. И той ти е дал линкове към алито за да видиш, че и там 3770 вървят долу горе на тази цена, макар в олх да виждам, че има и за по 70-80лв., е без "K" са

Ами да в алито наистина вървят горедолу същите цени като включиш разните им такси за доставка. 

Зависи какъв артикул купуваш . Вчера си взех пратка от офис на Спийди . Поръчан SSD от известна фирма за хардуер в България . Доставка до офис на стойност 5 лева и 45 стотинки .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.