Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против това пиесата режисирана от Джон Малкович „Оръжията и човекът“ да се състои в България?

Трябва ли пиесата на Джон Малкович „Оръжията и човекът“ да се състои в България? 13 гласували потребители

1. 1. Трябва ли пиесата на Джон Малкович „Оръжията и човекът“ да се състои в България?

• Не, не трябва и намирам за редно да я спрат! (моля пояснете защо в коментарите)
      53%
    • Трябва. Всичко друго са комплекси за малоценност.
      46%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 9 минути, Anneliese написа:

В България правим разлика между реалност и измислица.

В САЩ вярват в извънземни и в духове. Смешна работа. И в Йети вярват.:lol6:

Тук има(х)ме магове и канал 2001. Пенсионери си хвърлят парите през прозореца. Бъка от интелект в татковината.

• Отговори 182
  • Прегледи 10,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Бях си намислил дълъг и подигравателен пост за нацитата, дето толкова се засегнали от нещо, за което нищо не знаят, но попаднах на това: " Фантазията на Бърнард Шоу никога не би могла да създаде

• Добре де, защо американецът Джон Малкович държи да бъде поставена точно тази пиеса на точно тази дата?! От месеци се пише, че много българи намират тази пиеса за грозна спрямо паметта на българите, за

• Нешка Робева зове за пълен бойкот на пиесата на Малкович "Днес е 7 ноември – 139г. от боевете при Сливница. От бойното кръщене и победа на младата Българска армия, в една нежелана и с нищо непред

Публикувани изображения

Цитат

Естествено, че против, когато някой се опитва да се подиграва с народа ми и с войниците, дали живота си за родината! Ако на някого нищо не му трепва, значи няма нищо българско в него! Чак в такива нихилисти ли се превърнахме, без грам национално достойнство?

САЩ превърнаха народа в такъв, като го направиха беден, за да ходи да слугува за пари..................... Ако не бяхме бедни, нямаше да сме нихилисти!

Цитат

Вие правите ли разлика между частна новинарска агенция като Шарли Абдо и националната театрална сцена? Никой не е забранявал глупавата пиеса, за да се оплаквате от цензура.

:yanim::yanim::yanim:

преди 5 минути, parmobil написа:

Тук има(х)ме магове и канал 2001. Пенсионери си хвърлят парите през прозореца. Бъка от интелект в татковината.

Канала го няма вече.  Има един друг с някаква катерица, но го гледат само наивници и заблудени хора. Наивните пенсионери нямат вина, че измамниците са хитри, а полицията е гъста с тях.

Но голяма част от народа ни е интелигентен. Поне знаем, че Бетовен не е куче.

преди 6 минути, Anneliese написа:

Ти пак влезе в някаква фаза, повтаряш едно и също като развален грамофон. Хайде, лягай си!

Цитат

Народният театър е на държавна издръжка, емблема на българската култура, не място за евтини провокации. Както по БНТ няма Биг Брадър и сие, така и в Народния театър нямат място провокативни постановки. Има частни зали, където може да си правите каквито искате постановки, стига да може да се издържате.

Само дето Захарчо и компания нямат толкова пари, че да наемат сами частна зала. А и нали трябвало да се почетка самочувствието на чужденеца............... Бих искала да го видя този режисьор и артистите в малка и скромна зала, без удобства..............

преди 6 минути, Anneliese написа:

САЩ превърнаха народа в такъв, като го направиха беден, за да ходи да слугува за пари..................... Ако не бяхме бедни, нямаше да сме нихилисти!

Канала го няма вече.  Има един друг с някаква катерица, но го гледат само наивници и заблудени хора. Наивните пенсионери нямат вина, че измамниците са хитри, а полицията е гъста с тях.

И знаят, че има разлика между нотариален и натурален акт, нали Ане? Защо ни приписваш някаква мъдрост? Любезно се причислявам към "ни".

преди 8 минути, parmobil написа:

Показах им как най-умната нация, точно след последната фаза на развития социализъм (явно е най-развита, все пак е последна) посреща през 1995 г. извънземните в село Щъркелово до Русе. Те нещо пропуснаха да коментират. Космическото соц образование нагледно се демонстрира тук според мен. @Anneliese, я коментирай. Как така се получи, че извънземните не дойдоха?

ата

Цитат

Просто Бърнард Шоу трябваше да впише в готовата пиеса името на държавата Краковия и нямаше да има драма, само изкуство.
Просто Джон Малкович трябваше да предложи друга пиеса, а директорът - да не приеме, ако тази е предложена и щеше да има културен празник.
Да, ама не.

Едно е самоирония, показва сила. Друго е подигравка. Показва надменност.

Кракозия, по - точно. Намерих филма с Том Ханкс със субтитри и го гледах. Страхотен филм. Добре са направили, че не са намесили реална държава и още повече България. :yanim::yanim::yanim:Иначе простотията "Борат" не съм я гледала и нямам намерение.:getout:

преди 14 минути, Гoст написа:

Показах им как най-умната нация, точно след последната фаза на развития социализъм (явно е най-развита, все пак е последна) посреща през 1995 г. извънземните в село Щъркелово до Русе. Те нещо пропуснаха да коментират. Космическото соц образование нагледно се демонстрира тук според мен. @Anneliese, я коментирай. Как така се получи, че извънземните не дойдоха?

ата

Това не мога да го коментирам точно, защото не чувам. То и тогава върлуваха всякакви измамници, лъжци и мошеници.

През 1995 година  лятото четях книги и то свободно и гладко, докато съучениците ми сричаха. Със сестра ми се запознавахме и се кефехме на техническите новости - микровълнова фурна,  хлебопекарна,  домашно видео с дистанционно (за видеото), уокмена, слушахме "East 17" и  "Take That", а от Русия тати донесе фотоапарат "Полароид" и се кефехме на бързо излизащите снимки. Обожавахме да пием "Кока - Кола" от кутийки, правехме после кутийките на моливници. Сестро ми гледаше MTV.  Аз гледах анимационните филмчета на "Дисни". Гледахме сериала "Пълна къща" и си мечтаехме за такава готина шарена детска стая, пълна с хубави играчки. А аз си мечтаех и за хубави рокли с буфан ръкави.

Помня как сядах върху пералнята, за да стигна микровълновата и гледах през прозорчето как става магията с пуканките, какаото или храната.

Цитат

Защо никой не попита господин Малкович, защо не иде да постави "Винету" на американска сцена, па било то и провинциална като е толкова велик!?

преди 15 минути, Anneliese написа:

Кракозия, по - точно. Намерих филма с Том Ханкс със субтитри и го гледах. Страхотен филм. Добре са направили, че не са намесили реална държава и още повече България. :yanim::yanim::yanim:Иначе простотията "Борат" не съм я гледала и нямам намерение.:getout:

Това не мога да го коментирам точно, защото не чувам. То и тогава върлуваха всякакви измамници, лъжци и мошеници.

През 1995 година  лятото четях книги и то свободно и гладко, докато съучениците ми сричаха. Със сестра ми се запознавахме и се кефехме на техническите новости - микровълнова фурна,  хлебопекарна,  домашно видео с дистанционно (за видеото), уокмена, слушахме "East 17" и  "Take That", а от Русия тати донесе фотоапарат "Полароид" и се кефехме на бързо излизащите снимки. Обожавахме да пием "Кока - Кола" от кутийки, правехме после кутийките на моливници. Сестро ми гледаше MTV.  Аз гледах анимационните филмчета на "Дисни". Гледахме сериала "Пълна къща" и си мечтаехме за такава готина шарена детска стая, пълна с хубави играчки. А аз си мечтаех и за хубави рокли с буфан ръкави.

Помня как сядах върху пералнята, за да стигна микровълновата и гледах през прозорчето как става магията с пуканките, какаото или храната.

Разкажи сега за конструктурите лего, как такива като Костов и САЩ те излъгали, че всяко дете ще има голям конструктор лего. Защо при теб не се получиха нещата?

Цитат

на тази пиеса не й е мястото в този театър, който се финансира с наши пари. Не й е мястото на тази дата. Пиесата не е иронична, не е критична, не е сатирична. Пиесата е обидна, повърхностна и расистка. Шоу не си е поставил за цел да напише нещо за българския народ, опознавайки го. Той е написал за варварски народ пиеса-шаблон и после е нагодил този шаблон към сръбско-българската война.
Няма как да има самоирония, когато говорим за хиляди млади български момчета, загинали на бойното поле в тази провокирана не от нас война, война, в която са се били храбро срещу враг, превъзхождащ ги 2 пъти по численост. На годишнината от тази битка се пуска пиеса В НАРОДНИЯ театър, в която смелостта им се сравнява с тази на куче, а черешовото топче се осмива.
В какво да се състои нашата самоирония? Да си кажем, да бе, верно са били страхливи, да бе как са могли жалкарите да ползват черешово топче? В това ли ? Няма как нормален човек с нормално възпитание в някакво българско самосъзнание да се "самоиронизира" по този начин. Само еничар.

:yanim::yanim::yanim:Великолепно казано!

преди 16 минути, Anneliese написа:

Polaroid? Как така? Това не са руски технологии.

Тази вечер съм решил, че ще се дракам.

преди 1 минута, Гoст написа:

Разкажи сега за конструктурите лего, как такива като Костов и САЩ те излъгали, че всяко дете ще има голям конструктор лего. Защо при теб не се получиха нещата?

Не му е тук мястото, но, като те интересува толкова. Ако "Лего" не бяха решили да са луксозна марка играчки, а си бяха пуснали конструкторите на нормални цени тогава, нямаше да има разочаровани и огорчени. За завършването на четвърти клас мама ми обеща конструктор "Лего" от космическата серия тогава, че бях зарибена по космоса. Но вместо това получих книга. "Лего" сега може и да са достъпни, ама за сегашните деца. За мен си остава огорчението. Преди години, като видях къде се намира магазина на "Лего" в София, ми стана приятно - вече бяха набутани в едно малко магазинче, не бяха вече в големия магазин...........Малко, скрито магазинче.............. Заслужаваха си го. Разочароваха сума ти български деца с ненормалните си цени.

преди 4 минути, parmobil написа:

Polaroid? Как така? Това не са руски технологии.

Ами тати работеше в Русия, в Ростов на Дон, а това е голям руски град. Бяха промените вече, в Русия имаше западни стоки вече. Аз му поръчах в писмо един плюшен Мики Маус. Е............ не беше оригинален Мики Маус, нито получих оригинална Барби. И в Русия били скъпи. "Полароид" - а не знам колко е струвал.

Ох заболя ма корема от смех с тая форумна комичка

преди 34 минути, Anneliese написа:

Ами тати работеше в Русия, в Ростов на Дон, а това е голям руски град. Бяха промените вече, в Русия имаше западни стоки вече. Аз му поръчах в писмо един плюшен Мики Маус. Е............ не беше оригинален Мики Маус, нито получих оригинална Барби. И в Русия били скъпи. "Полароид" - а не знам колко е струвал.

Еми казах ти го и преди била си червена баровка  та сега затва ревеш толкоз..

преди 46 минути, parmobil написа:

А аз много харесвам да я дракам кат земе да пише техно шаржове

преди 47 минути, Anneliese написа:

Не му е тук мястото, но, като те интересува толкова. Ако "Лего" не бяха решили да са луксозна марка играчки, а си бяха пуснали конструкторите на нормални цени тогава, нямаше да има разочаровани и огорчени. За завършването на четвърти клас мама ми обеща конструктор "Лего" от космическата серия тогава, че бях зарибена по космоса. Но вместо това получих книга. "Лего" сега може и да са достъпни, ама за сегашните деца. За мен си остава огорчението. Преди години, като видях къде се намира магазина на "Лего" в София, ми стана приятно - вече бяха набутани в едно малко магазинче, не бяха вече в големия магазин...........Малко, скрито магазинче.............. Заслужаваха си го. Разочароваха сума ти български деца с ненормалните си цени.

Значи това била историята ти защо си минала от отбора на тъмната страна. Има ли и още нещо?

преди 1 час, Anneliese написа:

вярват в извънземни и в

Оо извънземните вече са доказват полека лека а през 90-те най яките истории идваха от ..... Точно така Русия.......... Руснаците също вярва в духове даже повече от американците имат си стотици предавания на тази тема та по твойта логика са много по гламави

Тази тема е пусната няколко часа след другата на същата тема и не само не е изтрита, но и има много повече отговори.

Какво го презвъзнасяте този треторазряден Холивудски актьор, които само сноби биха гледали срещу 400 лева билет и го направиха.

Той е един комедиант, който видя пари от тъпите снобарски българи и си помисли, че отсега-нататък тук ще твори.

"Млад химик"? Бях малка тогава за такова нещо. За матрьошка не се и бях сетила даже, а също исках, както и от онези хубавите панорамни книжки с приказки, каквито имаше братовчедка ми. Иначе като видях по "Останкино" руското "Лека нощ, деца" и ми стана тъжно. Тяхното беше много по - хубаво и шарено от нашето.:crying10:

Цитат
Народния театър е на държавна издръжка. Защо билети на предишни постановки на Малкович са били с цена 400лв, а сега билетът е 60лв? Едва ли Малкович си е намалил хонорара. Кой доплаща разликата?
За поставянето на тази пиеса се говори поне от пролетта и настроенията бяха ясни още тогава, не виждам защо има изненадани. Остана ли някой, който не е дошъл да ни се изплюе, а ние да не му оближем плюнката...

Цитат

Аз не разбирам защо либералните ултрапрогресисти продължават да дразнят една голяма част от хората? Защо продължава да изплисксват легена? Не получиха ли достатъчен шамар в САЩ?

Защото ни мразят нас, нормалните и консервативно мислещи хора!

Цитат

Няма смисъл да си скачаме един на друг. Всичко това е умишлена провокация целяща точно това. Добре разчетена, планирана и доволно "стимулирана" при това. Изкуството винаги Е политика. И като вече не става по партийна и футболна (изчерпаха се) линия, удариха по болната тема - националната памет.
Гениално! Народа ще се се самоизтрепе  - Вазов против Шоу, а някой ще яхне вълната....
А ний... ний сме идиоти!  Перифразирам Ботев.

Точно такъв мисля, че им е бил планът. Разделяй и владей!

Цитат

искам тео ушев хаджигенов станкушев петков божанков мирчев гледа спектакъла малкович всяка вечер няколко...Само преди две седмици писах за предстоящата тогава премиера на постановката „Оръжията и човекът“ в Народния театър под режисурата на Джон Малкович.
Завърших с надеждата, на която сама не вярвах, зрителите да бъдат достойни и себеуважителни и да не посетят този спектакъл. Е, днес беше премиерата.
Поради обстоятелства известни на всички, тя се състоя без публика и в салона присъстваха само журналисти, чрез които представлението се излъчваше директно онлайн. Първоначално нямах намерение да гледам, защото и без това си загубих времето да чета пиесата преди това, но все пак полюбопитствах. И ето на, сега искам да се отрека от горните си думи. Искам този спектакъл да се гледа.
Искам да го гледа Тео Ушев. Всяка вечер. Даже по няколко пъти. Искам даже да седне на сцената заедно с Малкович сред декора. Да седне и да си остане там. Искам да го гледа Хаджигенов, който заплашва, че ще отиде още утре. Искам да го гледа Станкушев. Той пък ще отиде не само утре, а на всяко следващо представление. Искам да го гледат Петков, Божанков, Мирчев, Лозанов, Генов, Бимбалов, Инджев дето си късат ризите от антибългарско възмущение. Искам да го гледат всеки ден. Да гледат с разбиране. После да пишат преразказ. Преразказ с разсъждение. И пак да гледат, и пак да пишат.
Тази вечер аз открих най-прекрасното отмъщение за всички горни и подобните им. Няма нужда от протести, няма нужда от къмъни и дърве. Два часа в салона на Народния театър са по-страшни от всичко най-лошо. Малкович не просто е избрал пиеса, с която да уязви българите. Това е най-малкото. Той е търсил най-тъпата пиеса, която е създавана и поставяна някога или някъде. И не е спрял дотам. След това със специфичната си усмивка, признак не на би-, а на мултиполярност, внимателно е определил най-бездарните актьори в българския театър. За някои даже не съм сигурна, че биха могли да бъдат актьори. Те са или статисти, или натурсчици. Всеки е бил проверен поотделно дали има някакъв говорен дефект, дали има скороговорка, дали говори нечленоразделно, дали жестикулира налудничаво и най-вече дали може много, ама много да крещи, да крещи истерично. И едва, когато се е убедил в наличието с излишък на всичко от предходното изречение, ги е пуснал на сцена. После е убедил тези т.нар. актьори, че могат да правят каквото си искат на сцената, но в никакъв, абсолютно в никакъв случай не трябва да изграждат образ.
И така доволен от всичко спретнато, ни го представи премиерно. Затова аз промених желанието си. Всички, които доведоха Малкович в България, за да си прави тази преднамерена подигравка, всички сноби, позьори и псевдокултуртрегери, всички либерало-глобалисти в имитационен период, всички които припадаха по гастрола на Малкович и го галеха отдалече по улиците, всички, които тази вечер обиждаха съгражданите си и се извиняваха на Малкович заради своите, всички те заслужават да останат вечните зрители на „Оръжията и човекът“ поставена в нашия национален театър. И не на последно място. Всички те заслужават поименно актьорите: Димов, Тепавичарова, Славчева, Петков, Митева, Пепеланов, Трендафилов, Костов. Тази вечер много профили си изографисаха Малкович на профилната снимка. Не е достатъчно. Искам ги с тази снимка на ревера, на гърдите, на челото. Искам споменатите актьори където и когато се появят занапред, първо да се покланят на Малкович и да му благодарят. Защото той ги унижи така, както и собственото им бездарие не можа. Аз лично се колебая дали да не си сложа за снимка на стената директора Василев или министъра Тодоров. С мишкуването и театралниченето си тази вечер те се опитаха да ме заличат като човек с пиетет към културата и изкуството. Затова не искам никога да ги забравям, а когато ги забравя за миг, поне да мога да ги използвам за цел на стреличките от дартс.
На финала малко смирение.
Поклон за помена, с който днес погребахме най-стария и достолепен столичен театър – Народния театър „Иван Вазов”.Театър чиито директори са били Пенчо Славейков, Владимир Василев,проф. Михаил Арнаудов, негови драматурзи - Пейо Яворов, Николай Лилиев, проф. Александър Балабанов, Димитър Подвързачов, и режисьори - Кръстьо Сарафов, Николай Масалитинов, Гео Милев, Стоян Бъчваров, Боян Дановски.В театъра тези колоси вече ги няма. Дори духът им си е отишъл. Днес там бяха само Малкович, Василев и осмина тъжно безпомощни актьори.
Мила Герасимова

Брилянтно написано!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Народния театър е ДЪРЖАВЕН. Публиката си е купила билети по 60 лв, които са крайно недостатъчни постанавката да се случи, а останалите са от бюджета. Няма място за безвкусие и евтини провокации в Народния театър. Който иска да скандализира, провокира и тн, да си плати цялата сметка.
Сцените с  Владо Пенев  наистина бяха много грозни, но да му мислят театралните дейци, които решиха да "провокират". Полицията както винаги не беше разбрала какво се случва.

И сега Джон Малкович и компания да си я платят. Заедно с шефа на театъра. От мен, ако зависи, го уволнявам на мига. Не ми пука дали има семейство! Народният театър не е място за гаври с българската история, памет и култура!

Цитат

Това не му е бащиния, а национална институция.

Точно!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Мястото на антибългарски подигравки и провокации не е в Народния театър. Реакцията на тълпата е търсен ефект, а не случайност. Дори обществото в голямата си част да счита пиесата за неприемлива и обидна, за недопустимо да бъде поставяна в този театър и, особено, на тази дата, това общество няма никакви реални механизми, с които да се противопостави на това, защото дефакто това е целта на  Малкович и  директора.Не може постоянно да бъдат толерирани всякакви плюнки по българското национално самосъзнание (за пари). Трябва да има все някакви граници.

Тоест, на ключови позиции, свързани с културата (и не само) са назначени са калинки българомразци, които за пари и майка си ще подиграят, правят пошли и силно обидни прояви, а ние хората трябва да не гледаме, щом не искаме. Но да плащаме все пак данъци и заплатата на калинките.

Цитат

Васил Василев (директорът) е противен апаратчик.

Цитат

той и директорът разкъсвал полицейския кордон и ходел да се бута при протестиращите, а после реве, че е жертва и полицията виновна.

На този грам не му вярвам. Личи му, че е лицемер.

Цитат

Между другото, прокуратурата би трябвало да повдигне обвинения и срещу директора, което май ще стане.
Не знам с какъв акъл някои политици го подкрепят публично, като знаят, че след два месеца пак ще гласуваме... На повечето хора не им е необходимо да участват в протеста, за да се отвратят...

Интересно, кои са подкрепилите тоя директор?

Малкович е подигравач от край време. Горе съм дала видео как нагло се подиграват на мъж жертва на сескуални посегателства като дете от собствения му баща. 

Братята Менендес, които впоследствие убиват родителите си след дълги години на изнасилвания от баща им.

Този случай е много популярен в САЩ.

Цитат

Вие тук правите внушение, че всички протестиращи са примитивни същества. Доста елементарно.
Нормално е да има реакция, когато провокираш. И то на тази чувствителна тема!

току-що, Mediterranean написа:

Малкович е подигравач от край време. Горе съм дала видео как нагло се подиграват на мъж жертва на сескуални посегателства като дете от собствения му баща. 

Братята Менендес, които впоследствие убиват родителите си след дълги години на изнасилвания от баща им.

Този случай е много популярен в САЩ.

Знам, гледах филм за случая по "Зоун реалити" май беше.

Цитат
Не подкрепям насилието, но то всячески беше провокирано. Хората с право са бесни, че точно с тази постановка "е почетена" годишнината от Сливнишката Епопея. Случайно!?
Това е като на сватба младоженецът да поздрави булката с "Ти си мъртва за мен".

Идва някой, изхрачва се върху гробовете на деди ни, а "каймака" на нацията му ръкопляска и щедро му плаща за спектакъла. А който не пляска е Ганьо, колко удобно!
И по-добре дъно, там поне водата е кристално чиста за разлика от "каймака" събрал всичката нечистотия.

Цитат
Ох, добре че дойде Малкович да ни светне. Всъщност за него не бях чувала, да ме прощава холивудския Господ.
Пиесата съм я чела още преди има-няма двайсетина години. И ако тогава това е било първото нещо, което чета от Бърнард Шоу, повече и буква написана от него нямаше да прочета. Няма по-бездарно произведение! Рових дълго и изследвах дали наистина той е автора, не можех да повярвам.

Цитат
След като всички са единодушни, че пиесата е посредствена и глупава, очевидно е, че тя няма право да бъде представена на национална сцена. Дайте сега да се извърти целият световен боклук през Народния театър, щото било демократично!

Цитат

Аха, ако се плюе по българското, демокрацията изисква да го допуснем и да не му пречим.

Но е сигурно, че вие, които защитавате "демокрацията", ще скочите до небето да защитавате разни други групи и народи, ако "демократично" и "самоиронично" започнем да ги обиждаме "шеговито", пък било то и чрез пиеса.
Познаваме ви двойните стандарти и лицемерие.

:yanim::yanim::yanim:Я да вземе някой да напише една пиеса за англичаните и порядките им. Да видим дали ще им хареса.

Цитат

Захари Бахаров сигурно още щеше да води лотарията, ако не я бяха спрели.

Той само за такива неща става!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Оправдание е силно казано. Хайде обаче да кажем нещо за провокаторите? Много е удобно да провокираш някой, а после да се сърдиш, че ти е отвърнал.

Колкото вина имат тези, проявили насилие, по-голяма вина имат тези, които създадоха обстоятелствата за тази агресия на протестиращите.

Пусни си видео от разговора между Джамбазки и директора на театъра. Виж езика на тялото и лицето на директора. Показват агресия, като на лумпен. Но за него нито дума.

Наблегнете и на това, че това е поредната провокация, поредният удар по националната ни памет! Колко гаври и обиди трябва да изтърпим срещу българщината? Виж как са обиждани и хората от "леденото хоро". И там ли има лумпени и диваци? Всичко е културно, виждаш забавление, национална гордост, а "великите", царски особи - софийски либерали-сноби им се подиграват всяка година.
По телевизията също не малко пъти се е плюело по българщината. Дори преди много години бяха поканили някакъв нещастник да ни обяснява, че Левски е престъпник.
Унищожават исторически периоди в учебниците - професор Атанас Семов много пъти е говорил по тази тема. Докога ще се търпи?

Ами то се трупа, трупа и накрая трябва да избие някъде.

Вярно е, много грозно се подиграват в интернет всяка година на леденото хоро.:angry:

Цитат

Захари не става, защото брат му е наркоман и насилник и двамата се бият от време на време (ако се вярва на клюкарските медии по-точно е да се каже, че той го пребива периодично, с възпитателна цел).

Какви интересни клюки научава човек.................:rolleyes:

Цитат

За мен нито един цитат от човек с либерални ценности не може да има тежест, защото моите не са такива.
Повтарям - против насилието съм, не съм против мирните протестиращи. Те са наричани "измет" и "сган" от хора, на които тези думи отиват много повече.
Да създават каквото искат изкуство, но не за сметка на държавата, която е консервативна, винаги е била и винаги ще бъде.

Цитат

Доколкото помня, в страната на свободните цензурираха Том Сойер и Чичо Томовата колиба и имаше опити да се забрани Отнесени от вихъра. Значи за тях е ок да са чувствителни, а за нас не?

Цитат

Няма и как да очакваш това, след като отиваш на гости и започваш да обиждаш домакина, че е с примитивно и изостанало мислене, защото е родолюбец/чества и почита национални традиции, празници и обичаи/защото е сложил носия и играе хоро.

Без сблъсъци пред Народния театър, пълна зала и аплодисменти за "Оръжията и човекът" | dnes.dir.bg

Колкото и странно да звучи, но българинът и то истинският обича културата. :) 

Цитат

Снощи директорът на театъра каза по ТВ, че пиесата не е написана конкретно за България, но един руснак предложил на Шоу, да я конкретизира за българо-сръбската война. Ризова пък, тази вечер се опита да разбере кой е предложил точно тази пиеса и от отговорите на директора на театъра става ясно, че това е Малкович.
Малкович е сръбски потомък. Не само заради фамилията. Дядо му по бащина линия е роден в кралство Югославия. Нищо не е случайно.

Цитат
Не са конспиративни теории
Michael E. (Mike) Malkovich
Born in Yugoslavia, жена му Goldia, wife, born in Yugoslavia. Това са баба му и дядо му.
Дори да не е сърбин, а хърватин, знае че бърка в рана. За директорът на театъра пък да не говорим.
Чудя се защо се обиждаме, когато македонците ни обиждат и викаме посланика им да му връчваме протестна нота. Настояваме да спре говора на омразата, а тука всичко може.

Цитат

И все пак наистина най-голямото наказание е забвението, което чака смешната пиеса и Малкович след точно няколко дена. Единственото по-забележително в нея е вчерашният протест, който мина и замина. Убий дебила с игнор.
А превземащите се противни псевдоинтелектуалки, охкащи и ахкащи как всичко трябва да се търпи щом е на сцена, тях си ги знаем. Не е отсега това. За щастие, повечето хора сме с всичкия си и този геслайтинг не работи. На голяма част от тези хора им пресъхват грантовете за поне 4 години, та и тяхната не е лека.

Цитат
Народният театър също НЕ трябва и да е място за осмиване на българските войници, заради които вие съществувате днес! Ако сте толкова умни, за колкото се изкарвате, ще проявите елементарно уважение към тях! Тези, които са ръкопляскали след "пиесата" са срам и позор!
Наистина ми става жал за всички българи, които са си дали живота, за да съществуват днес, либералите.....

Цитат

До вчера нямах идея за тази пиеса.Погледнах линк по-назад от 25.07.23г.Още тогава става дума, че ще се разбере след около година и половина, как ще се приеме.Може авторът да я е писал преди 124г., но това не означава, че в днешно време е подходящо да се постави на бълг.сцена и то от чужденец.Аз не бих го направила в чужбина, за да не засегна някои граждани.Намирам го за нетактично.Както виждаме е цитата, при поставянето и във Виена, бълг.студенти са протестирали.Снощи чух, че у нас пиесата е поставяне преди 30г., а текста на статията пише, че е преведена едва през 2018г.Такива неточности също не вдъхват доверие у публиката.Някой лъже и маже, че едва сега сме разбрали и някакви хора го играят обидени неоснователно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.