Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

Киро пак яде л.айна.

Тоя човек ще не се разкара.

Заветът на Левски бил България да използва евро и да е в сърцето на Европа.

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

Киро пак яде л.айна.

Тоя човек ще не се разкара.

Заветът на Левски бил България да използва евро и да е в сърцето на Европа.

...тоа пъпеш е събирателен образ на ,,умно"красивитета...

преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

Всяка година извън еврозоната коства около 300 млн. лв. от банкови транзакции между левове и евро

Сиреч банките ще са на минус 300 млн. лв., защото това са печалби за тях. 

Ти наистина ли си толкова наивен и смяташ, че банките ще ги прежалят тези 300 милиона и няма да намерят начин да си ги вземат от нас!?

Само за миналата година банките имат печалба от 3,7 милиарда лева и тъй като повечето банки са чуждестранни филиали, всички тези печалби се изнасят на Запад. Плащат само 10% данък в България или 370 милиона лева, а останалите 3,3 милиарда, изсмукани от Ганьо, заминават в чужбина. Същото е и с хипермаркетите, пак почти цялата им печалба се изнася в родните им страни. Нас точно затова ни приеха в ЕС, да занулят нашето производство и селско селско стопанство, да си намърдат техните банки и хранителни вериги, които ежедневно да смучат като пиявици от Ганьо. Да не споменавам и двата милиона българи, избягали на Запад и заработващи пенсиите на западните пенсионери. 

Чета, че вече доста банки са обявили, че ще увеличават всякакви такси и таксички, 300 милиона имат за избиване, сиреч пак клетият българин ще е прецакан. 

Останалите кухи опорки, които си изплещил, въобще няма да ги цитирам, защото са в сферата на пожелателното мислене. 

преди 21 минути, В. Велев написа:

May be an image of text

Старо!

Цитат

В Съветския съюз питат радио Ереван ще има ли при комунизма пари.

Радио Ереван прави справка и съобщава:

- От Кремъл ни казаха, че няма да има. От Белия дом казаха, че ще има. Следователно и тогава, както и досега, едни ще имат, а други няма да имат пари.

преди 1 минута, Flashback написа:

Чета, че вече доста банки са обявили, че ще увеличават всякакви такси и таксички, 300 милиона имат за избиване, сиреч пак клетият българин ще е прецакан. 

Докато ги търпят - ще вдигат. Вместо да махнат всички, както е в белите държави!

преди 20 минути, Flashback написа:

Ти наистина ли си толкова наивен и смяташ, че банките ще ги прежалят тези 300 милиона и няма да намерят начин да си ги вземат от нас!?

Само за миналата година банките имат печалба от 3,7 милиарда лева и тъй като повечето банки са чуждестранни филиали, всички тези печалби се изнасят на Запад. Същото е и с хипермаркетите, пак почти цялата им печалба се изнася в родните им страни. Нас точно затова ни приеха в ЕС, да занулят нашето производство и селско селско стопанство, да си намърдат техните банки и хранителни вериги, които ежедневно да смучат като пиявици от Ганьо. Да не споменавам и двата милиона българи, избягали на Запад и заработващи пенсиите на западните пенсионери. 

Останалите кухи опорки, които си изплещил, въобще няма да ги цитирам, защото са в сферата на пожелателното мислене. 

Няма такова нещо 300млн лева... измислиците на евролибералистите.

И какво ги бърка 6 милиона българи, че бизнеса и банките щели да спечелят, като основния поток от парични средства влизат в джобовете на 1% бизнесмени и капиталисти?

Какво ги топли 6 милиона българи, че пътуването в ЕС щяло да се улесни, като те така или иначе не ходят по-далеч от село или в най-добрия случай отскочат за ден два до морето, защото това им позволяват доходите?

И какъв е тоя корав народ, който живее с около 10 пъти по-ниски доходи от тези в ЕЗ, при европейски цени на всички стоки?!

Производителността на един работник няма как да надвиши реалните му физически и психически възможности, а при аналогично натоварване заплащането е в пъти по-ниско в България в сравнение със ЕЗ.

Къде отива разликата в заплатите? Ханс слага 20% от нетната печалба в джоба, а капиталиста Ганьо - 90%!

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

И какво ги бърка 6 милиона българи, че бизнеса и банките щели да спечелят, като основния поток от парични средства влизат в джобовете на 1% бизнесмени и капиталисти?

Какво ги топли 6 милиона българи, че пътуването в ЕС щяло да се улесни, като те така или иначе не ходят по-далеч от село или в най-добрия случай отскочат за ден два до морето, защото това им позволяват доходите?

И какъв е тоя корав народ, който живее с около 10 пъти по-ниски доходи от тези в ЕЗ, при европейски цени на всички стоки?!

Производителността на един работник няма как да надвиши реалните му физически и психически възможности, а при аналогично натоварване заплащането е в пъти по-ниско в България в сравнение със ЕЗ.

Къде отива разликата в заплатите? Ханс слага 20% от нетната печалба в джоба, а капиталиста Ганьо - 90%!

Джос, по принцип ти знам политическите възгледи и не ми се влиза в излишни спорове, но вникна ли в това което съм написал?

Идеята е не, че банките ще спечелят, а точно обратното, хората и бизнеса печелят от това, че банките и чейнчаджиите няма да печелят от превалутиране.

Отделно за да са добре работниците и служитете трябва да има благоприятна среда за бизнеса.

Пътуването в ЕЗ ще е по-лесно, както за нас, така и за потенциалните туристи, които очакваме за да напълним хазната. Надявам се няма да ме питаш какво го интересува бай Пенчо дали е напълнена хазната, нали?

Когато влезем в еврозоната, България и Българите и пенсионерите ще станем богати! 

преди 25 минути, Gaming_Solutions написа:

Идеята е не, че банките ще спечелят, а точно обратното, хората и бизнеса печелят от това, че банките и чейнчаджиите няма да печелят от превалутиране.

Бизнеса е ясно че печели, но колко работещи и пенсионери  се редят пред чейнчбюрата и превалутират реално? Всеки си плаща такси при теглене и внасяне на пари и никой не може да ме убеди, че таксата ми ще намалее и че дори ще спечеля от посещението в банка. Ако примерно тегля 1000 лв. и ми вземат 8-10 такса, превалутиране няма. Е какво тогава реално печелят "хората"? Ако банката не печели от едно, ще намери да печели от друго.

Отделно за да са добре работниците и служитете трябва да има благоприятна среда за бизнеса.

Това е на теория, но в България капиталиста Ганьо ще даде възможния минимум, за да държи санитарния си минимум от работници/служители.

Пътуването в ЕЗ ще е по-лесно, както за нас, така и за потенциалните туристи, които очакваме за да напълним хазната.

Тук се случва точно обратното - масата туристи идват тук за евтин алкохол, райски газ и дрога, а днес съобщиха, че има огромен отлив заради забраната за продажба на райски газ.

Няма желаещи за персонал по хотелите отново заради капиталиста лапач Ганьо.

преди 3 минути, Staff. написа:

Когато влезем в еврозоната, България и Българите и пенсионерите ще станем богати! 

На каква цена и кога и дали?! Българите са толкова лъгани, че няма начин да повярват на празни приказки.

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Бизнеса е ясно че печели, но колко работещи и пенсионери  се редят пред чейнчбюрата и превалутират реално? Всеки си плаща такси при теглене и внасяне на пари и никой не може да ме убеди, че таксата ми ще намалее и че дори ще спечеля от посещението в банка. Ако примерно тегля 1000 лв. и ми вземат 8-10 такса, превалутиране няма. Е какво тогава реално печелят "хората"? Ако банката не печели от едно, ще намери да печели от друго.

Това е на теория, но в България капиталиста Ганьо ще даде възможния минимум, за да държи санитарния си минимум от работници/служители.

Тук се случва точно обратното - масата туристи идват тук за евтин алкохол, райски газ и дрога, а днес съобщиха, че има огромен отлив заради забраната за продажба на райски газ.

Няма желаещи за персонал по хотелите отново заради капиталиста лапач Ганьо.

Е това ти казвам, няма как работници и служители да са добре ако бизнеса не е. 

Като цяло черногледите ти разсъждения няма ама абсолютно нищо общо с темата за или против еврото.

Малко звучиш като аз съм против защото сме зле, винаги сме били зле и искам да си останем зле. Не те разбирам

преди 11 минути, Staff. написа:

Donald Duck Money GIF

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Е това ти казвам, няма как работници и служители да са добре ако бизнеса не е.

А аз казвам, че колкото и добре да е бизнеса, работници и служители няма да стигнат заплатите и покупателните възможности на ЕЗ.

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Като цяло черногледите ти разсъждения няма ама абсолютно нищо общо с темата за или против еврото.

Има, защото опровергават всички изтъквани от вас плюсове на ЕЗ, а те са по-малко от пръстите на една ръка. ЕЗ е в криза от доста време, а ние като най-умни, бързаме да се качване на потъващ кораб.

Ако бях комуняга до сега да съм си прерязал вените от чакане да потъне кораба на прогнилия запад. Колко време го чакате да потъне вече 50-60 години

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

А аз казвам, че колкото и добре да е бизнеса, работници и служители няма да стигнат заплатите и покупателните възможности на ЕЗ.

Има, защото опровергават всички изтъквани от вас плюсове на ЕЗ, а те са по-малко от пръстите на една ръка. ЕЗ е в криза от доста време, а ние като най-умни, бързаме да се качване на потъващ кораб.

Хем ЕЗ е в криза, хем няма как да ги достигнем даже и да е добре бизнеса. Ми да го оставим да е зле тогава?

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Ако бях комуняга до сега да съм си прерязал вените от чакане да потъне кораба на прогнилия запад. Колко време го чакате да потъне вече 50-60 години

Хем ЕЗ е в криза, хем няма как да ги достигнем даже и да е добре бизнеса. Ми да го оставим да е зле тогава?

Че прогнилия запад е комунизъм. Какво да потъва? В Германия примерно тук си е чист комунизъм. Еднопартийно управление, трябва да имаш връзки и всеки мечтае за САЩ.

Днес говорих с един приятел, който живее в Берлин и се разхождаше в центъра, пусна ми на живо картина. Направи ми впечатление, че пенсионерите бяха много добре облечени, с панталони и ризи, а пенсионерките с едни хубави скъпи блузи и окичени с бижута! :)

И при нас ще стане така когато приемем еврото! :popcorn2:

преди 19 минути, Gaming_Solutions написа:

Работата е там, че със или без евро, управляващи, бизнес и администрация работят в една посока от 35 години насам - лапачка до пръсване и после още толкова. Нито евро, нито ЕЗ ще помогнат да се промени разрушеното и унищожено през тези години. Не си ли оправим сами градинката, единствено ще задлъжняваме все повече и повече, както се случва с всички от ЕЗ освен Германия.

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Работата е там, че със или без евро, управляващи, бизнес и администрация работят в една посока от 35 години насам - лапачка до пръсване и после още толкова. Нито евро, нито ЕЗ ще помогнат да се промени разрушеното и унищожено през тези години. Не си ли оправим сами градинката, единствено ще задлъжняваме все повече и повече, както се случва с всички от ЕЗ освен Германия.

Само че влизането в ЕЗ е част от това да си подредим градинката. 

преди 3 часа, Flashback написа:

Аз само като прочетох тъпотиите за инвестициите тук, изобщо спрях и да правя опити, да го убеждавам, в каквото и да било. Момчето очевидно е на Мелмак. 

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Само че влизането в ЕЗ е част от това да си подредим градинката. 

Значи всичко е ОК с градинката щом сме одобрени и ще влизаме? Изпълнили сме всички изисквания и вече сме цъфнали и вързали, барабар Петко с мъжете?

преди 7 минути, цър-вул написа:

Срефната BG пенсия стане Е800.

Тя ще се вдига постоянно! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.