Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

• Автор
на 15.08.2025 г. в 0:01, Без умствен капацитет написа:

дай пример с кой е направила така

Ловци на лъжи”: Истината за инфла

като нищо може да ни измамят, ние сме доказани будали като народ.

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 386,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

на 15.08.2025 г. в 8:37, kiro 2025 написа:

Ванката

Стана ли богат ?

Цял месец смятаме в евро - как е?

Пп

Нема такива олигофрени като групичката ви

Ако си е получил гранта.

преди 5 часа, Веси Филипова написа:

като нищо може да ни измамят, ние сме доказани будали като народ.

грешиш - копейките са будали, щом се оставиха на един полу-идиот като Костадинов, даа ги води за носа

преди 14 часа, Без умствен капацитет написа:

грешиш - копейките са будали, щом се оставиха на един полу-идиот като Костадинов, даа ги води за носа

Таз магистрала ще бъде готова, ако въобще се завърши, сигурно през 2085г. Още преди да бъде завършена, на участъците построени преди години, ще са направени по между 1- 10 ремонта в зависимост от тяхната възраст. През 2085г. Китай вече ще е междузвездна нация. 

преди 15 часа, Без умствен капацитет написа:

Хората в степите направиха пееща магистрала. Какви са тия израстъци.

https://www.globaltimes.cn/content/1157764.shtml

The project, with a total investment of over 140 million U.S. dollars, started construction in 2016.

преди 15 часа, Без умствен капацитет написа:

И това колко струва 8 млрд лева досега ли? Страхотен бизнес. 

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Хората в степите направиха пееща магистрала. Какви са тия израстъци.

https://www.globaltimes.cn/content/1157764.shtml

The project, with a total investment of over 140 million U.S. dollars, started construction in 2016.

И това колко струва 8 млрд лева досега ли? Страхотен бизнес. 

След 2-3 години ще е на кръпки, вълни и дупки, ама ганчо се радва и подскача от радост :)

преди 2 часа, arcovk написа:

След 2-3 години ще е на кръпки, вълни и дупки, ама ганчо се радва и подскача от радост :)

като искаме да не се разваля - ми не е ползвайте, хем ще си спестите ТОЛ таксите

Как на първи януари 2026 год, България ще предаде на Европейската  Централна банка ,първата вноска от 500 милиона евро  от валутния си резерв от 40 милиарда евро/оценяван в злато и активи/

Черно на бяло в устава на банката пише на английски,преведено и на български език,че с влизане в еврозоната, ЕЦБ, получава незабавен достъп до валутните резерви на националните банки на членовете на еврозоната.Единственото,което крепеше България на собствените и нозе и я държеше изправена,ще отлети в активите на друга банка,която ще се разпорежда с тях. ЕЦБ ще има достъп до валутните ви резерви, вие НЕ. Българите са глупав народ, а неговите  политици са добри национални предатели.

Слушайте експертите, а не дебилите с най-тънките джобове,които пишат по форуми колко богати ще станете и как ще блеснете и светнете. Да се бяхте огледали какво стана със съседите ви гърци, да бяхте се замислили,защо Чехия си запази собствената валута и въпреки това е член на еврозоната,без изобщо никой да може да влияе на решението на чехите,защо Великобритания напусна ЕС, защо стачки разтърсват Италия и други страни,които се опариха от "меда" на зоната.  Всеки народ си заслужава съдбата, особено когато е сляп какво става в света около него. Българите също. Първото гълъбче, което ще ви извести,колко сте глупави и как се подвеждате, е когато  500 милиона евро от общия ви джоб ще отлитнат точно в 12-тия час,в джобовете на шепа европейски манипулатори,когато посрещате Новата 2026 год.

п На "умните" експерти в темата , предлагам да помислят откъде Украйна ще вземе 100 милиарда долара, които Зеленски обеща на Тръмп срещу гаранциите за сигурност, която  изисква като условие за сключване на мирен договор!!!

преди 21 минути, valkiria1 написа:

Единственото,което крепеше България на собствените и нозе и я държеше изправена

... е валутният борд. Подкрепен и гарантиран от европейската централна банка! Без нея досега да сме фалирали. 

преди 23 минути, valkiria1 написа:

Слушайте експертите, а не дебилите с най-тънките джобове, които пишат по форуми

Точно ти попадаш в тази категория. И не се притеснявай - не те слушаме :)

преди 29 минути, Rudy M. написа:

... е валутният борд. Подкрепен и гарантиран от европейската централна банка! Без нея досега да сме фалирали. 

Точно ти попадаш в тази категория. И не се притеснявай - не те слушаме :)

Все ми е тая какво слушате или какво не слушате или не виждате. Аз цитирам мнението на експерт. Ти, не си експерт, а поредния лаладжия в темата. САЩ  и Исраел не са фалирали държави, нито се съобразяват с някой. Единственото, което правят е да печелят пари. Например като 100 милиарда долара, които ще се налеят в бюджета на САЩ и продължават да се наливат от глупавите европейци.  Що се отнася до валутния борд и там си бос-всеки валутен борд има фиксиран курс, но не всеки фиксиран курс е валутен борд. Фиксирания курс е предмет на административно решение на Централната банка  и на политиците на дадена страна, а не на централно решение на чужда банка.. БНБ, не менажира добросъвестно финансите на държавата ви и това се вижда по мизерията в която живеете. Благото на народа ви ,не е цел на тази банка и това се вижда много добре от хиперинфлациите които преживяхте.Колко ще цъфнете и вържете ще видим още през 2026-та година. Отчитайки изключителния търговски натиск на САЩ върху Европа  и тези,които искат да се докопат до валутния ви резерв. За първи път чувам ,някой дебил да пише,че когато ти вземат парите ще станеш по силен и независим. ..но в този форум са се събрали всичките експерти на света.  Колко ще изтрае ЕС е отделен въпрос. Щом се опитваш да се правиш на умен,вземи да се замислиш защо в Китай има фиксиран курс на китайския  йоан спрямо  долара, а не обратното. ...и няма валутен борд, а китайската икономическа машина мачка наред. Другия въпрос е,защо Централната китайска банка може да вземе решение за подържане на гъвкав валутен курс , а БНБ-не?! 

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Все ми е тая какво слушате или какво не слушате или не виждате. Ти, не си експерт, а поредния лаладжия в темата. 

И ти си поредната "експертка" в темата, дето дрънка глупости. И на мен ми е все тая на теб за какво ти е все тая. 

Даже не си българка. Какво си се разпенила толкова?... 

преди 9 минути, Rudy M. написа:

И ти си поредната "експертка" в темата, дето дрънка глупости. И на мен ми е все тая на теб за какво ти е все тая. 

Мхм, не "скачай" на ник като бик на червено, "умнико". Гледала съм на автентично място поне 10 кориди и всички бикове ги убиват. Цитирала съм мнение на експерт и съм посочила линк. Иначе е всеизвестно,че тук лаиците откривате цели вселени. Проблема е,че българите поумняват една идея по-бавно от останалия свят. Огледай се в историята и ще видиш.  Горе долу в такава посока се крие и отговора :защо Китай е силен икономически с гъвкаво променящ се  фиксиран курс на националната валута ,  без валутен борд, който да го крепи.

Ти ако беше поне малко умна, щеше да разбираш, че какво се пише в тази тема няма абсолютно никакво значение! И нямаше да си даваш толкова зор. 

Особено след като директно ти казвам, че изобщо не ме интересуват глупостите ти. 

Цитирала била "експерт" :lol6: . Смях в залата, другарки и другари. 

преди 40 минути, valkiria1 написа:

. САЩ  и Исраел не са фалирали държави, нито се съобразяват с някой. Единственото, което правят е да печелят пари. Например като 100 милиарда долара, които ще се налеят в бюджета на САЩ и продължават да се наливат от глупавите европейци. 

фалирали са и то доста,

израел е нещо като софийско гето  на помощи от сащ, от както съществува от 50 години по 10 милиарда  субсидии  на  година тва са  500 милиарда изтекли в канализацията  пари 

благодарение на нефта  и арабите, който до скоро беше задължително да се  продава за долари 

обаче лошата новина е че нефта свършва

а другата лоша новина е че вече  не го разменят за долари а за местни валути  и другите държави се научиха да си печатат пари 

преди 30 минути, valkiria1 написа:

.  Горе долу в такава посока се крие и отговора :защо Китай е силен икономически с гъвкаво променящ се  фиксиран курс на националната валута ,  без валутен борд, който да го крепи.

китай е силен икономически защото 2 милиарда  китайци работят

и  сащ не може да им смогне да напечата доларите защото 25 % от юана  е вързан  към  долара 

и става парадокс  че напечатаните пари  не могат да си покрият разхода за напечатване

и сащ почват да пишат на хвърчащи листове имаме да ви даваме  30 трилиона 

преди 1 час, valkiria1 написа:

Черно на бяло в устава на банката пише на английски,преведено и на български език

Валки, значи: Бе 42 милиарда долара. До момента 2 къде са заминали? В твоя джоб ли? :) И, ОК, Ще останат 39,5. Останалото няма как да пипнат! ;) => Иначе Резерва на ЕС ще се срине и ще има "пълна" инфлация на Еврото! :) Да, за хора които са си взели 2 милиарда от българския резерв им е все тая за България, но явно се страхуваш, че курса на долара ще спадне! :) Що ли? :) Щото явно печелиш долара, а обезцени ли се долара = ще почне да ти е скъпо и ще се наложи да режеш бюджета за екскурзии. :) 

Да си жива и здрава и за протокола: Нищо лично! :)    

преди 53 минути, (:IdioibI:) написа:

Валки, значи: Бе 42 милиарда долара. До момента 2 къде са заминали? В твоя джоб ли? :) И, ОК, Ще останат 39,5. Останалото няма как да пипнат! ;) => Иначе Резерва на ЕС ще се срине и ще има "пълна" инфлация на Еврото! :) Да, за хора които са си взели 2 милиарда от българския резерв им е все тая за България, но явно се страхуваш, че курса на долара ще спадне! :) Що ли? :) Щото явно печелиш долара, а обезцени ли се долара = ще почне да ти е скъпо и ще се наложи да режеш бюджета за екскурзии. :) 

Да си жива и здрава и за протокола: Нищо лично! :)    

Абсолютни простотии. Тя ако реже от бюджета, то тогава българите какво да режат? Идва времето пак на купоните.

преди 17 минути, АСПЕКТ написа:

Абсолютни простотии. Тя ако реже от бюджета, то тогава българите какво да режат? Идва времето пак на купоните.

Малък. В ерата на числата сме, а не на парите! :) Валутите са за невежите! :) Т.е. една валута е по-важна: виртуалната! ;) По-важно е да получаваш повече от отколкото харчиш! ;) = А, печалбата ... :) = На децата! :) На тях им трябват финансови средства, за да въртят бизнеса. :) 

п.п. Забравяш, че Валки има улица в България! ;) = Като няма наематели = от какво ще печели? :) 

преди 7 часа, valkiria1 написа:

Мхм, не "скачай" на ник като бик на червено, "умнико". Гледала съм на автентично място поне 10 кориди и всички бикове ги убиват. Цитирала съм мнение на експерт и съм посочила линк. Иначе е всеизвестно,че тук лаиците откривате цели вселени. Проблема е,че българите поумняват една идея по-бавно от останалия свят. Огледай се в историята и ще видиш.  Горе долу в такава посока се крие и отговора :защо Китай е силен икономически с гъвкаво променящ се  фиксиран курс на националната валута ,  без валутен борд, който да го крепи.

Едно такова соц изостанало ми е, на мен и Кептан Джек, слуги сме на БКП

преди 2 минути, Zolin написа:

Едно такова соц изостанало ми е, на мен и Кептан Джек, слуги сме на БКП

ще ни спират еликтрификацията била много соц не е модерно и водата също

току-що, Banesc54 написа:

ще ни спират еликтрификацията била много соц не е модерно и водата също

Жужа, на теб доктор Радева ти е забранила да пиеш вода

преди 9 минути, Zolin написа:

Жужа, на теб доктор Радева ти е забранила да пиеш вода

жужак аз не пия вода от 20 години

НО жал ми е за другите хора те са свикнали 

а ив плевен не са  се къпали от месец ще гръмнат болести от некъпане и революция 

хората не могат да се оженят и да правят секс

вмиризалиса се на скумрия 

после защо имало демографска криза

преди 1 час, Banesc54 написа:

жужак аз не пия вода от 20 години

НО жал ми е за другите хора те са свикнали 

а ив плевен не са  се къпали от месец ще гръмнат болести от некъпане и революция 

хората не могат да се оженят и да правят секс

вмиризалиса се на скумрия 

после защо имало демографска криза

Жужа много се развълнува доктор Радева да не ти отмени забраната

преди 8 часа, Rudy M. написа:

Ти ако беше поне малко умна, щеше да разбираш, че какво се пише в тази тема няма абсолютно никакво значение! И нямаше да си даваш толкова зор. 

Въпроса е ,ти защо тогава пишеш?  Каква по-точно нужда задоволяваш, след като няма никакво значение какво пишеш.

Особено след като директно ти казвам, че изобщо не ме интересуват глупостите ти. 

Абее, за втори път ми го казваш директно🤣..не . те интересува, обаче четеш и коментираш. Говедата така скачат на червено...после се насират преди да ги убият.

Цитирала била "експерт" :lol6: .  

Румен Гечев е  експерт. Неговото професионално CV е доста по- впечатляващо от това на твоята кариера на сватбен фотограф. След като повдигаш въпроса за неговата компетентност, би следвало да кажеш ти какво предлагаш насреща. Извинението ти е,че си  като всички,които се мислят за по-значими отколкото са. 

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Румен Гечев е  експерт. 

Как да направи 3000лв. 1 долар :giggle1:   Браво другарко от последните редици на БКП

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.