Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 28 минути, Flashback написа:

Смешнице, валутният борд и най-доброто за крадлива и корумпирана държава като нашата, защото с влизане в Еврозоната се развързват лепкавите ръчички на Боко и Тиквата да теглят лесно огромни дългове. Ето, според бюджет 2026 г. за следващата година са предвидени нови дългове за близо 11 млрд. евро. С този темп до 5 години държавният дълг ще удари 100% от БВП, т.е. гръцкият сценарий ни е в кърпа вързан. Валутният борд действа като усмирителна риза за нашата корумпирана действителност и слаба икономика, докато Еврозоната ще ни засили с бясна скорост към дълговата спирала. 

Ватнико смешен, освен Кремълските фалшиви тези, които пишеш, ти нямаш един аргумент в твоя полза. Само търкане на кристална топка и предсказания за бъдещето. И като гледам колко си НЕзапознат с паричната политика на ЕЦБ ми става ясно, че ти плащат да пишеш глупости. Ако го правиш безплатно, значи си доооста неостър.

П.П.:

Малко да се ограмотиш:

Цитат

За 20 години БВП на глава от населението в Европейския съюз нарасна с впечатляващите 188%, а на България със зашеметяващите 600%. Тези цифри са най-силното доказателство за успеха на европейския проект и неговото благотворно влияние върху икономиките на бившите социалистически страни, включително и на България. Точно преди 21 години се състоя едно от най-големите разширявания на ЕС със страните от Вишеградската четворка и Прибалтика, три години по-късно през 2007 г. към тях се присъединиха България и Румъния. Две десетилетия (2004-2024 г.) са достатъчен период, за да оценим напредъка, който тези държави постигнаха и той наистина впечатлява. БВП на глава от населението на България нарасна от 2710 евро през 2004 г. на 16 260 евро през 2024 г.  Единствената държава, която може да се похвали с по-силен растеж от нас за посочения период е Румъния, където той достига 658%. В конкретни цифри това прави нарастване на БВП на глава от населението от 2820 евро на 18 560 евро, сочат данните на Евростат. Двете държави в Югоизточна Европа не са единствените, които се развиха с такива ударни темпове. Подобни впечатляващи резултати са регистрирани и при балтийските държави. Там БВП ва глава от населението се повишава съответно с 505 % в Литва, 436 % в Латвия и 405 % в Естония. България и Румъния отбелязаха и сериозен ръст и на БВП измерен по паритет на покупателната способност. През 2004 г. имаха най-ниските резултати, те бяха 65% под средната стойност за Евросъюза. Две десетилетия по-късно покупателната способност на България се повиши от 35% на 66%, е в Румъния дори се удвои, достигайки 78%. Индексът се повиши от 50 на 88 в Литва, от 45 на 71 в Латвия, от 52 на 79 в Полша и от 56 на 79 в Естония.

Източник: БГНЕС

:popcorn2:

• Отговори 11,9k
  • Прегледи 387k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Joss Bomon
    Joss Bomon

Глупи, Радев не е като тебе и шайката виждащи не по далеч от носа си. Предвидимо сте толкова елементарни, че да си въобразявате, че точно той не знае Закона и си мисли да го пренебрегва... Шах с офице

Публикувани изображения

току-що, БаалБек написа:

Ватнико смешен

Баалбек, защо всеки тук, те смята за умственоизостанала? :) 

преди 3 минути, communismatic написа:

Баалбек, защо всеки тук, те смята за умственоизостанала? :) 

Нещо си изнервен. Нормално е за теб, като постоянно те затапват във всички теми и те хващат в лъжи и неуспешни опити за кремълски внушения. 

И тук ви затапих с ватенката @Flashback, който разбираш ли много се притеснил от Швеция, за влизането на България в еврозоната и корупцията. :)

Свършиха ли ви опорките, че се повтаряте пак? 😂😂😂

преди 1 минута, БаалБек написа:

Нещо си изнервен.

Мда, ти толкова много ме "затапваш", че чак и се "изнервям"... 😆

преди 56 минути, БаалБек написа:

Ватнико смешен, освен Кремълските фалшиви тези, които пишеш, ти нямаш един аргумент в твоя полза.

Аз дадох ясни и точни аргументи, за разлика от теб!

Такива Ганьовци като теб, дето все се тупат в гърдите, че уж живеят в демократична държава, а сте против референдум за еврото. 🤡🤡🤡

Защо държави като Швеция се допитаха до народа си дали го искат това пусто евро, а на българския народ не беше даден този избор?!

Нали все на Запада искаме да приличаме, ама така избирателно. Тиквата и Прасето решили да ни набутат в Еврозоната, за да загробят държавата в дългове, а такива промити овце като тебе скачат като Матросов на амбразурата, за да ги защитават.

Но както се казва: "Всеки народ си заслужава управниците (тиквите и прасетата)!"

преди 3 минути, Flashback написа:

🤡🤡🤡

Но както се казва: "Всеки народ си заслужава управниците (тиквите и прасетата)!"

Ти гласува ли за някой от опонентите на Тиквата и Прасето?

преди 6 часа, БаалБек написа:

Ти разпространяваш Кремълски лъжи, а умното момче @Belefor ги харесва! 

Ти пък разпространяваш брюкселски и вашингтонски лъжи, каква е разликата?

И понеже снощи ме посочи но бях твърде уморен за да ти отговоря : Аз затова не гласувам на български избори защото не смятам за редно да си пъхам носа там, обаче да споделям вижданията си във форум...
Това не пречи, вие и без това там сте масово облъчени така че за вас самите е полезно някой да ви казва сегиз-тогиз по нещичко от реалността.

преди 40 минути, Bubbles написа:

И понеже снощи ме посочи но бях твърде уморен за да ти отговоря

Даже те цитирах, че си съгласен с твърдението на Тото 2, че Лукойл не е руски. Още ли си на неговото мнение? Ти учител ли беше във Франция? Как си с функционалната грамотност?

giphy.gif

преди 1 минута, БаалБек написа:

Даже те цитирах, че си съгласен с твърдението на Тото 2, че Лукойл не е руски. Още ли си на неговото мнение? Ти учител ли беше във Франция? Как си с функционалната грамотност?

giphy.gif

Къде и кога съм казал че Лукойл не е руски?

:super:

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'ви Кристин Лагард Към българите: Еврото ще донесе само просперитет и сигурност, не си губите суверенитета 4.11.25 4.11.25r.,10:244. г., 10:24ч. 1232 Novini.bg bg Novini.'

преди 17 часа, Без умствен капацитет написа:

а на теб една нула, геврек, дупка в сливата пред блока😁

А , сакън не ми трябва твойта  😁 

преди 3 минути, В. Велев написа:

May be an image of money and text

Золинчо, тая е по-красива от тебе :)

Бабо Велке много си стара да търсиш такива раути. 

преди 10 минути, parmobil написа:

Тук се роптаеше и за влизанито ни в Шенген, нали така? Някой ще сподели ли от роптаещите какво лошо ни споходи?

Нерде Шенген, нерде Еврозона!

Сравняваш ябълки с круши!

Аз лично бях твърдо "ЗА" Шенген и съм много доволен от този факт. Често летя от Стокхолм до София и тъй като няма директни полети, пътувам с прекачване и вече не ми се налага да минавам досадната втора проверка на транзитното летище. 

преди 3 минути, Flashback написа:

Нерде Шенген, нерде Еврозона!

Сравняваш ябълки с круши!

Аз лично бях твърдо "ЗА" Шенген и съм много доволен от този факт. Често летя от Стокхолм до София и тъй като няма директни полети, пътувам с прекачване и вече не ми се налага да минавам досадната втора проверка на транзитното летище. 

Баси еФтините тролове сте. Затва се ебават с вас

Честито другари!:super:

Може да бъде изображение с ‎пари и ‎текст, който гласи '‎5 EURO प 5 Haec 50 10 50N 文 EURO بلن 10 20 100 20 EURO ΕΥΡΩ 1BpO 100 EURO 20 EBPOL H 200 With the compliments of the Euronean Central Bank 200UR0 200 ΕΥΡΩ EBPOL PO EURO‎'‎‎

:giggle1:

Може да бъде изображение с ‎пари и ‎текст, който гласи '‎5 EURO प 5 Haec 50 10 50N 文 EURO بلن 10 20 100 20 EURO ΕΥΡΩ 1BpO 100 EURO 20 EBPOL H 200 With the compliments of the Euronean Central Bank 200UR0 200 ΕΥΡΩ EBPOL PO EURO‎'‎‎

Браво, Цоцко. А сега покажи и снимка на украинските копейчици, които ти плащат за безмислените постове по форумите :) 

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Браво, Цоцко. А сега покажи и снимка на украинските копейчици, които ти плащат за безмислените постове по форумите :) 

557617072_25372400929030032_1588910656301702550_n.jpg

току-що, Zolin написа:

557617072_25372400929030032_1588910656301702550_n.jpg

Едното е Путин, а другото си ти?!?  По-добре не показвай повече твои снимки в публичното пространство...

преди 1 час, Zolin написа:

Съгласен съм 

Приятелю, радвам се че си съгласен. Ако слушкаш, мога да ти дам и други съвети как да не се излагаш по форумите. Само не разбрах защо промени думите в моят пост който цитира :question:

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Само не разбрах защо промени думите в моят пост който цитира 

А имаше времена, когато за променени цитати следваха предупреждения и наказания...

image.png.e5f51531f22b92623108459cb6fbc8cc.png

преди 33 минути, ivottoshev написа:

Само не разбрах защо промени думите в моят пост който цитира :question:

Пак ли те промени спирта на цар Киро а копейка алкохолен-ТЕЛК

преди 36 минути, ivottoshev написа:

радвам се че си съгласен

Как няма да се радваш като си за присмех

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.