Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Аз не се притеснявам ,отдавна съм разбрал че по добре да се приспособя към условията от това да тичам срещу вятъра :)

Ще видим какво ще се случи и с верото ,на практика губим само достойнство ама то и без това не остана такова като държава та нема да изгубим нищо.

Мен ме притеснява някой ден онези картуни в Евро Парламента ЕП, да не решат, че всички държави членки трябва да се обединим в една... Те тогава ще стане цирк, както сме обвъзани....😁 тогава няма да има на къде да бягаме...😂

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

току-що, ДзВяРа! написа:

Мен ме притеснява някой ден онези картуни в Евро Парламента ЕП, да не решат, че всички държави членки трябва да се обединим в една... Те тогава ще стане цирк, както сме обвъзани....😁 тогава няма да има на къде да бягаме...😂

Това няма да стане никога ,никоя членка няма да го поиска това.

преди 6 минути, ДзВяРа! написа:

Да не стана антиглобалист вече? :) 

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Това няма да стане никога ,никоя членка няма да го поиска това.

Дано....🙂

Друг възможен сценарий е в ЕП да решат, че те трябва да управляват политиката ни и да премахнат нашият парламент. Тогава на избори ще ходим да гласуваме за хора като Урсула...😂

Представям си клипове от махлите в България с въпрос - За кого гласувахте? 😂

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Да не стана антиглобалист вече? :) 

Аз съм реалист!🙂

Винаги съм бил и ще бъда реалист!🙂

Хубав ден на всички, че имам работа!

преди 1 час, miro20 написа:

480982027_122172926504279416_70249233588

Българското евро:

- 1, 2, 5, 10, 20, 50 цента – Мадарски конник

- 1€ – Св. Иван Рилски

- 2€ – Паисий Хилендарски

История и идентичност върху общата валута!

ПП "Възраждане" обслужват руски и северно македонски интереси, но не и Български!!!

преди 25 минути, БаалБек написа:

Българското евро:

- 1, 2, 5, 10, 20, 50 цента – Мадарски конник

- 1€ – Св. Иван Рилски

- 2€ – Паисий Хилендарски

История и идентичност върху общата валута!

ПП "Възраждане" обслужват руски и северно македонски интереси, но не и Български!!!

На лева и стотинките сега не са ли Паисий Хилендарски, Св. Иван Рилски и Мадарският конник?! Тезата ти е, че като Възраждане не искат еврото и така не искат българската история и по този начин обслужват руски и северномакедонски интереси? Не усещаш ли колко си куха?!

преди 6 минути, The Lone Star написа:

На лева и стотинките сега не са ли Паисий Хилендарски, Св. Иван Рилски и Мадарският конник?!

Освен в България, кой друг ползва левове? А Евро банкноти и монети, колко хора? Чрез еврото ли е по-голяма популяризацията на културата и историята ни или чрез лева?

Ценообразуването си е съвсем самостоятелен, еднопосочен и неотменим процес. Всъщност, ценообразуване е евфемизъм на това, което реално се е случвало, случваше, случва сега и ще се случва с цените (в левове, евро, рубли, шекели, донги, долара на Дисни, камъните Раи, космическия паунд, ... и прочее) - ценоувеличаване. Всеки уважаващ себе си и професията производител, вносител, прекупвач, търговец следи внимателно всичко случващо се в локален, глобален и вселенски план. За да може да реагира адекватно във всякаква ситуация ... примерно... ко някой се изкашля. Тогава цените се покачват, във връзка с влошените метеорологични условия, увеличаващи вероятността за унищожаване на продукцията, невъзможността да бъде осигурено добро здраве за всички хора, независимо от тяхната географска локация и социално-икономически статус и произхождащите от всичко това сътресения и реална заплаха за микро и макроикономиката. Не е много по-различно и ако никой не се изкашля. Стагнацията и стагфлацията и Богу не са драги, но... Божието Богу, кесаревото кесарю, а наш'то се не губи... както казват тия, дето Исус изгони от храма...

(Мат. 21:12-17; Лука 19:45-48; Йоан 2:13-22)
И дойдоха в Йерусалим; Исус, като влезе в храма, започна да изпъжда онези, които продаваха, и онези, които купуваха в храма, и преобърна масите на обменителите на пари и столовете на онези, които продаваха гълъбите.

с което на практика, чини ми се, само разлая гълъбите... щото... абе, не е за разправяне,

Всичко казано (и написано) по-горе (и не само) можеше да бъде избегнато, ако си бехме достроили социализма (паралелно с довършителните щрихи по корпуса и сърцевината на неговия строител - хармоничната и всестранно развита личност), при който цените никога не се увеличаваха, а просто се привеждаха в съответствие с нарасналото качество на живот на трудещите се, с цел повишаване на благосъстоянието и все по-комплексното задоволяване на техните материални, духовни и социални потребности.

Превалутирането е факт - БНБ обяви заплатите и пенсиите в евро

Заплатите на работещите и пенсиите на възрастните трябва да се изплащат в евро веднага след въвеждането на единната европейска валута у нас. „Сумите в трудовите договори следва да бъдат превалутирани в полза на служителя, като се закръгли до най-близкия евроцент. Ако знакът, който следва последния знак, до който се прави закръгляването, е по-голям от 0, една единица следва да се добави към последния знак", се посочва в разпоредбите. Същото важи и при плащане на данъци и такси към държавата като целта е хората да не губят от прехода на двете валути.

Превалутирането на заплати и пенсии от левове в евро след влизане на България в еврозоната ще бъде в полза на хората. Това е разписано в Закона за еврото.

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Заменихме с  DM по късно към евро курса минахме.

Нищо не сме минали! Дойче марката мина към еврото респективно и лева, който бе вързан за нея!

преди 2 часа, AAUUXX написа:

А не тъй ,аз искам да съм по богат ,поне колкото германския пенсионер ,та ако тия 800лв пенсия се превърнат в 800 евраци пенсия ще съм много довелен ама май нема стане такъв ченч :topsecret:

Не си бачкал колкото германския пенсионер, с поклащане и почесване на звънци не става :newspaper:

преди 8 минути, БаалБек написа:

Превалутирането на заплати и пенсии от левове в евро след влизане на България в еврозоната ще бъде в полза на хората.

Да. Ще спечелят точно един евроцент.

преди 1 час, The Lone Star написа:

Направо ще цъфнем и вържем. А дано...

Дано! Важното е да не цъфнем като 90те, че не може върза повече :diving:

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Не си бачкал колкото германския пенсионер, с поклащане и почесване на звънци не става :newspaper:

Разбирам що пенсионерите от гедерето са прегърбени а нашите едни стройни кат тополи и здрави кат дъб пенсионери ,от бачкането е било :hush:

СИВ  се разпадна,Европа си създаде Еврозона...Европейския съюз се превърна в "орел,рак и щука"...да видим колко, ще издържим да цъфнем,да вържем ... преди  фалираме...

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Дано! Важното е да не цъфнем като 90те, че не може върза повече :diving:

Я още мисля как да си върнем загубата от инфлацията от преди 3-4г ,а оназ от 90-те я бех забравил ,колко вода съм изпил от от тогава, ма тя и водата стана скъпа :speak:

преди 4 минути, Proshark написа:

СИВ  се разпадна,Европа си създаде Еврозона...Европейския съюз се превърна в "орел,рак и щука"...да видим колко, ще издържим да цъфнем,да вържем ... преди  фалираме...

След санкциите на Русия и сега митата за вноса от САЩ определено светло бъдеще ни чака ,един братски Китай ни остана и майка Индия (кавър по текст на орк. Кристал).

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Я още мисля как да си върнем загубата от инфлацията от преди 3-4г ,а оназ от 90-те я бех забравил ,колко вода съм изпил от от тогава, ма тя и водата стана скъпа :speak:

До като смяташ нещото на нищото ще е така :ski4:

Ти да видиш...

Великите империи във времето Франция,Англия,Португалия...се озоваха в ролята на ..робите,в собствените си империи...след идването на Тръмп...Изведнъж се оказа,че яденето на пасти непрекъснато ,освен че не е възможно,може и да е смъртоносно....Самозабравилите  се колонизатори,ядящи пасти...се оказва ,че може да ядът и ..дедовия...

А ,робите...ако са със всичкия си-би трябвало да им го осигурят...

Има само една подробност,много важна за нашего брата-Дай на роба свобода ...и той ще я превърне в робство...и пак ще яде от същото...щото толкова му е акъла...Ще ходи на Шипка,ама няма да признае Русия за Освободител,ще скача срещу високите цени-ама няма да спре да пазарува в деня на бойкот,ще купува турски домати,гръцки краставици и испански чушки,нищо че са набъкани с цялата Менделеева таблица-НО ще обяви всичко родено на наша земя за менте...ще яде шпек и месо замразено от 20 години,ама внос-а нашето ще изнася за по-добра печалба..нищо че децата му ядът боклуци от целия свят...

Ако Ботев види каква ни е държавата-сам ще се застреля,а Левски ще се предаде,ако преди това не се обеси...

Нямате никаква срама - нито като депутати,нито като народ....ако въобще има такова нещо по тез земи...Нито осъзнахте робията,нито оценихте свободата си...и сте на път да затриете и страната си...

• Автор

и днеска някой гаден фашист ми ехакнал профила на фейсбук, затова , че се боря за българския лев. Мога да влизам в калдата, но във фейса не. За това, че правя пропаганда срещу влизането на еврото , и възхвалявам Костадинов за смелостта му, ето това са евроатлантиците, могат само с агресия и жалки номера.

Бащата на валутния борд проф. Ханке посече БГ политиците за еврото: Това решение е  "лошо решение" и "грешна политика"

Научавайки, че Конституционният съд е отхвърлил възможността за референдум по темата, проф. Ханке коментира: "Такава ситуация поставя под въпрос легитимността на цялата демократична система в България. Да казваш, че е незаконно да питаш българите директно дали може да си против или за нещо, това противоречи на идеята за пряка демокрация."

https://blitz.bg/ikonomika/bashchata-na-valutniya-bord-prof-khanke-poseche-bg-polititsite-za-evroto-tova-reshenie-e_news1069962.html 

-----------------------------------------------------
Единствено нашите политици-простаци напират малоумно за моментално приемане на еврото.
Не са им чисти намеренията, 'в ползу роду', както се изразяваше един друг псевдо-политик преди време.

преди 4 часа, Веси Филипова написа:

и днеска някой гаден фашист ми ехакнал профила на фейсбук, затова , че се боря за българския лев. Мога да влизам в калдата, но във фейса не. За това, че правя пропаганда срещу влизането на еврото , и възхвалявам Костадинов за смелостта му, ето това са евроатлантиците, могат само с агресия и жалки номера.

Много неприятно.

преди 5 часа, Веси Филипова написа:

241854752_2996142234001910_5862926824365775779_n.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.