Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 30 минути, ДзВяРа! написа:

Ако ти докажа, че Е ИСТИНА, че българите почти не пътуват до Русия, ще се разкараш ли от темата и тази за войната?

Но милиони други емигрират в Русия, а ние в България дори не можем да задържим шепа непалци да бачкат на морето.

И не знам защо по този идиотски начин се радваш, че 2 млн. българи са избягали от България и плащат пенсиите на немските и американските баби, докато българските пенсионери живеят в мизерия с 550 лв пенсия на месец. 

Демографският колапс в България е един от най-лошите в света, хем работоспособните българи бягат, хем кьорав трудов мигрант не иска да идва у нас, докато Русия успешно вкарва работна ръка от съседните ѝ държави. 

Колкото до нахалството ти кой откъде да се "разкара", ти в качеството си на какъв по-точно се изживяваш и имаш претенции кой да участва в този форум?!

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 3 минути, Flashback написа:

Ти в качеството си на какъв по-точно се изживяваш и имаш претенции кой да участва в този форум?!

Тоя, с който целият форум се гаври, не стига ли като довод? Палячото на форума? Клоуна на форума? 😆

преди 1 минута, Flashback написа:

Но много други емигрират в Русия, а ние в България дори не можем да задържим шепа непалци да бачкат на морето.

И не знам защо по този идиотски начин се радваш, че 2 млн. българи са избягали от България и плащат пенсиите на немските и американските баби, докато българските пенсионери живеят в мизерия с 550 лв пенсия на месец. 

Демографският колапс в България е един от най-лошите в света, хем българите бягат, хем кьорав трудов мигрант не иска да идва у нас, докато Русия успешно вкарва работна ръка от съседните ѝ държави. 

Колкото до нахалството ти кой откъде да се "разкара", ти в качеството си на какъв по-точно се изживяваш и имаш претенции кой да участва в този форум?!

Вижте се бе, погледнете се отстрани.... 😂

После на мен се сърдите, обиждате ме без да съм ви обидил или написал каквото и да е по ваш адрес. Той Дзверо е такъв, той е онакъв, изписвате хиляда неща дето не са верни... 🙂

Да аз съм най-лошият и най-срашният... защото ВИНАГИ изобличавам лъжите ви! :grimace:

Искам от тук нататък да спреш да ме обиждаш или да пишеш по мой адрес, както и аз не си позволявам да те обсъждам! :handshake:

За месец Декември 2024 година колко българи са пътували до Руска Федерация.

_20250224_130306-1.thumb.png.34c689c43ca5acf07edee5ecb0c2b609.png

Източник на информацията:  https://www.nsi.bg/en/content/1963/trips-bulgarian-residents-abroad-purpose-visit-and-country-destination

Тези 660 човека може да не са точно Българи, по вероятно е да са с двойно гражданство Българско-Руско. Хора които имат в Русия близки, роднини или съпруг/съпруга. 🙂

преди 26 минути, ДзВяРа! написа:

Вижте се бе, погледнете се отстрани.... 😂

После на мен се сърдите, обиждате ме без да съм ви обидил или написал каквото и да е по ваш адрес. Той Дзверо е такъв, той е онакъв, изписвате хиляда неща дето не са верни... 🙂

Да аз съм най-лошият и най-срашният... защото ВИНАГИ изобличавам лъжите ви! :grimace:

Искам от тук нататък да спреш да ме обиждаш или да пишеш по мой адрес, както и аз не си позволявам да те обсъждам! :handshake:

За месец Декември 2024 година колко българи са пътували до Руска Федерация.

_20250224_130306-1.thumb.png.34c689c43ca5acf07edee5ecb0c2b609.png

Източник на информацията:  https://www.nsi.bg/en/content/1963/trips-bulgarian-residents-abroad-purpose-visit-and-country-destination

Тези 660 човека може да не са точно Българи, по вероятно е да са с двойно гражданство Българско-Руско. Хора които имат в Русия близки, роднини или съпруг/съпруга. 🙂

Дзверо пак се изложи и бърка туризъм с трудова миграция. 

Какво по-точно искаш да докажеш с тази таблица, че само през декември 2024 г. близо 200 000 българи са се изселили в Турция?!

Боже, слез и си прибери вересиите!

И само да уточним, че след наложените санкции на европейците им доста трудно да ходят на туристически пътувания в Русия.

преди 31 минути, communismatic написа:

Тоя, с който целият форум се гаври, не стига ли като довод? Палячото на форума? Клоуна на форума? 😆

Дзверо поне няколко пъти е казвал, че ще вдигне банкет ако се разкарам от този форум!

Много се дразни от мен, завалията!

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Имал си тогава избор да ходиш в СССР ,но не си имал в Европа ,сега имаш избор да ходиш в Европа но нямаш в Русия (нужна е виза ,а такава не се получава лесно).

Другата ЛЪЖА която сега ще разоблича знам, че след това ще се превърна в лошия, но не мога просто...:biggrin:

Виза за Русия се вади за две минути, дори не е необходимо да се ходи до някъде или да се чака за такава. Всеки може да си извади виза за пътуване до Русия, която е валидна за 16 дни от вкъщи или през телефона. Нужно е само да разполагате с интернет и банкова карта с която да платите за визата! :)

За желаещите да си извадят виза за Русия, заповядайте! :)

https://electronic-visa.kdmid.ru/

преди 4 минути, Flashback написа:

Дзверо поне няколко пъти е казвал, че ще вдигне банкет ако се разкарам от този форум!

Много се дразни от мен, завалията!

Забрави ли?   👇

преди 14 минути, ДзВяРа! написа:

:hush:

Редактирано от ДзВяРа! (преглед на промените)

преди 13 минути, ДзВяРа! написа:

Другата ЛЪЖА която сега ще разоблича знам, че след това ще се превърна в лошия, но не мога просто...:biggrin:

Виза за Русия се вади за две минути, дори не е необходимо да се ходи до някъде или да се чака за такава. Всеки може да си извади виза за пътуване до Русия, която е валидна за 16 дни от вкъщи или през телефона. Нужно е само да разполагате с интернет и банкова карта с която да платите за визата! :)

За желаещите да си извадят виза за Русия, заповядайте! :)

https://electronic-visa.kdmid.ru/

Забрави ли?   👇

:hush:

Виза, валидна за 16 дни!

Това е туристическа виза, с която не можеш да останеш легално в Русия повече от 16 дни. 

Млъкни и спри да се излагаш!

Само фейкометщини плещиш!

преди 6 минути, Flashback написа:

Виза, валидна за 16 дни!

Това е туристическа виза, с която не можеш да останеш легално в Русия повече от 16 дни. 

Ти каква виза искаш ве?

Кой нормален с акъл ще ходи в Русия за по.дълъг период? 

преди 19 минути, Flashback написа:

Дзверо пак се изложи и бърка туризъм с трудова миграция. 

Какво по-точно искаш да докажеш с тази таблица, че близо 200 000 българи са се изселили в Турция?!

И само да уточним, че след наложените санкции на европейците им доста трудно да ходят на туристически пътувания в Русия.

ПЪТУВАНИЯ НА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА С ЦЕЛ НА ПОСЕЩЕНИЕ И ПО СТРАНИ ДЕСТИНАЦИЯ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2024 Г.

Снимка на екрана_20250224_130306-1.png

Дзверо, през цялото време говорим за трудова миграция, а не за туризъм. 

Всичките ти коментари, таблици и линкове са извън темата "трудова миграция" и преливане от пусто в празно.

Факт е, че Русия привлича милиони трудови мигранти от бившите соц републики. 

Факт е, че България не успява да задържи шепа непалци, а работоспособни българи продължават да бягат на Запад и да плащат чрез своите данъци пенсиите на немските баби, докато за българските пенсионери пари няма и всяка година се теглят нови дългове. 

Тези огромни проблеми с демографията няма да бъдат решени с влизането ни в Еврозоната. 

преди 10 минути, Flashback написа:

Виза, валидна за 16 дни!

Само фейкометщини плещиш!

Е колко българи са в щатите, а там е задължително да си вадиш виза? Защо не са в Русия, щом е толкова хубаво там? 

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Имал си тогава избор да ходиш в СССР ,но не си имал в Европа ,сега имаш избор да ходиш в Европа но нямаш в Русия (нужна е виза ,а такава не се получава лесно).

За пътуване в СССР също трябваше виза!

преди 16 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Е колко българи са в щатите, а там е задължително да си вадиш виза? Защо не са в Русия, щом е толкова хубаво там? 

Ама вие защо си въобразявате, че Русия е умряла за трудови мигранти от България?!

В Щатите легално се ходи предимно със "Зелена карта". Русия няма такава лотария.

Русия си вкарва работна ръка от съседните бивши соц републики. 

Само в България никой не иска да работи, дори непалците бягат, имаш ли обяснение защо?

преди 8 минути, Flashback написа:

Само в България никой не иска да работи, дори непалците бягат, имаш ли обяснение защо?

Ако ме интересува - сигурно бих разбрал - защо бягат!

преди 1 час, jhoro написа:

За пътуване в СССР също трябваше виза!

Така е било за нас (все сме прецакани) ,ама не беше трудно да замине човек да учи ,работи или на почивка тогава.

преди 50 минути, Flashback написа:

Ще ти кажа защо : Преди години като студент един колега ямболия го питат "Ти защо дойде в София?" онзи рече "Ми щото в София работа много, само ако си мързелив няма да си намериш работа тука." тук се обадих аз и му казах "То работа и аз ще ти намеря, ама дали и колко ще ти платя?". Та проблема е в това че няма кой да плаща в нашата мила рОдина, просто няма. Тия непалци ли там какви са дето викаш по морето като какви са работили? Бармани, сервитьори? На един сервитьор в България преди се хвърляха 300лева и другото трябваше да изкарва от бакшиши, на бармана даваха около 700лв., ся с инфлацията и повишението на цените да кажем че на сервитьора ще дадът 600 или 700 лева и другото от бакшиши, бармана ще вземе 1200-1300лв., кой нормален ще се хване да работи за тия стотинки и при тия цени кое по-напред ще платиш?
Накоро четох, че веригите тип Технополис/техномаркет и пр. плащат на консулантите си по 1500лв. на месец пари които и за сам човек не стигат а ако има семейство са си направо нищо. Освен това особено по-малките работодатели са разни батки/лели киселяци често мошеници чието отношение към работника предизвиква отвращение и желание с кеф да му/й разбиеш мутрата...

Таа при тия прекрасни условия а и след като държава не може да предложи нормални условия на труд на собственото си население няма кой да ти дойде отвънка да ти работи.

Ето ти една подрбоност за Франция : Тук работодателите дават CDI(Така се нарича постоянния трудов договор) с клизма особено това важи когато става дума за чужденци. А знаеш ли защо? Защото CDI-то ти дава права и оня ако нещо сгафи можеш да му скъсаш задника в съда и пред всяка институция, затова този документ се изисква почти навсякъде, а в България трудовия договор ако изобщо го има е просто едно парче хартия,докато това е така не непалците, аборигените ще бягат.

преди 8 минути, Bubbles написа:

Та проблема е в това че няма кой да плаща в нашата мила рОдина, просто няма. Тия непалци ли там какви са дето викаш по морето като какви са работили? Бармани, сервитьори?

Ами според Дзверо България е някакъв евроатлантически "рай", пък тези непалци не са издържали и два дни на работа.

Не знам колко са им плащали, преди няколко дни слушам по новините се изказва някаква персона от туристическия бранш и казва как за тази година трябва да се вкарат отвън поне 50 000 души работна ръка, за да се посрещне адекватно туристическия сезон.

Този път щели да пробват с работници от Шри Ланка, че миналата година непалците, които наели, след два-три дена избягали от България. 

преди 2 часа, Flashback написа:

Но милиони други емигрират в Русия, а ние в България дори не можем да задържим шепа непалци да бачкат на морето.

Демографският колапс в България е един от най-лошите в света, хем работоспособните българи бягат, хем кьорав трудов мигрант не иска да идва у нас, докато Русия успешно вкарва работна ръка от съседните ѝ държави. 

Бягаха!

преди 2 минути, Flashback написа:

Ами според Дзверо България е някакъв евроатлантически "рай", пък тези непалци не са издържали и два дни на работа.

Не знам защо изобщо се занимавате с този, човека е болен, живее си в негов измислен свят.

преди 5 минути, Flashback написа:

Не знам колко са им плащали, преди няколко дни слушам по новините се изказва някаква персона от туристическия бранш и казва как за тази година трябва да се вкарат отвън поне 50 000 души работна ръка, за да се посрещне адекватно туристическия сезон.

Този път щели да пробват с работници от Шри Ланка, че миналата година непалците, които наели, след два-три дена избягали от България. 

Мда те може и 500 000 да им трябват, но кой ще им дойде за 500€-750€ на месец и никакви осигуровки?

преди 27 минути, Bubbles написа:

Ще ти кажа защо : Преди години като студент един колега ямболия го питат "Ти защо дойде в София?" онзи рече "Ми щото в София работа много, само ако си мързелив няма да си намериш работа тука." тук се обадих аз и му казах "То работа и аз ще ти намеря, ама дали и колко ще ти платя?". Та проблема е в това че няма кой да плаща в нашата мила рОдина, просто няма. Тия непалци ли там какви са дето викаш по морето като какви са работили? Бармани, сервитьори? На един сервитьор в България преди се хвърляха 300лева и другото трябваше да изкарва от бакшиши, на бармана даваха около 700лв., ся с инфлацията и повишението на цените да кажем че на сервитьора ще дадът 600 или 700 лева и другото от бакшиши, бармана ще вземе 1200-1300лв., кой нормален ще се хване да работи за тия стотинки и при тия цени кое по-напред ще платиш?
Накоро четох, че веригите тип Технополис/техномаркет и пр. плащат на консулантите си по 1500лв. на месец пари които и за сам човек не стигат а ако има семейство са си направо нищо. Освен това особено по-малките работодатели са разни батки/лели киселяци често мошеници чието отношение към работника предизвиква отвращение и желание с кеф да му/й разбиеш мутрата...

Таа при тия прекрасни условия а и след като държава не може да предложи нормални условия на труд на собственото си население няма кой да ти дойде отвънка да ти работи.

Ето ти една подрбоност за Франция : Тук работодателите дават CDI(Така се нарича постоянния трудов договор) с клизма особено това важи когато става дума за чужденци. А знаеш ли защо? Защото CDI-то ти дава права и оня ако нещо сгафи можеш да му скъсаш задника в съда и пред всяка институция, затова този документ се изисква почти навсякъде, а в България трудовия договор ако изобщо го има е просто едно парче хартия,докато това е така не непалците, аборигените ще бягат.

В Англия е подобно, че работодателят накара ли те да работиш даже един час повече от договореното без да ти плаща, веднага можеш да го съдиш и Small claims Court ще го направи на УЙ! Не е както в България шефчето да може да не ти плаща няколко месеца и прокуратурата да ти каже да се оплачеш на арменския поп. 

Имам познати, които работиха в заводи и може ли да повярваш, НЯКОЛКО МЕСЕЦА не им плащаха заплати. Пращаха жалби до прокуратурата, до комисии, медии какво ли не и... Курец накрая. 

Хайде сега пак ме наричайте родоотстъпник... 

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

В Англия е подобно, че работодателят накара ли те да работиш даже един час повече от договореното без да ти плаща, веднага можеш да го съдиш и Small claims Court ще го направи на УЙ! Не е както в България шефчето да може да не ти плаща няколко месеца и прокуратурата да ти каже да се оплачеш на арменския поп. 

Имам познати, които работиха в заводи и може ли да повярваш, НЯКОЛКО МЕСЕЦА не им плащаха заплати. Пращаха жалби до прокуратурата, до комисии, медии какво ли не и... Курец накрая. 

Хайде сега пак ме наричайте родоотстъпник... 

Затова става дума, в България трудовия договор няма никаква тежест.
За другото - Трябва да правиш разлика между държава и страна. 🙂

преди 2 часа, Flashback написа:

Дзверо, през цялото време говорим за трудова миграция, а не за туризъм. 

Всичките ти коментари, таблици и линкове са извън темата "трудова миграция" и преливане от пусто в празно.

Факт е, че Русия привлича милиони трудови мигранти от бившите соц републики. 

Факт е, че България не успява да задържи шепа непалци, а работоспособни българи продължават да бягат на Запад и да плащат чрез своите данъци пенсиите на немските баби, докато за българските пенсионери пари няма и всяка година се теглят нови дългове. 

Тези огромни проблеми с демографията няма да бъдат решени с влизането ни в Еврозоната. 

Гледай Никито Василев и ще разбереш колко е хубаво в Еврозоната...

преди 32 минути, Bubbles написа:

Затова става дума, в България трудовия договор няма никаква тежест.
За другото - Трябва да правиш разлика между държава и страна. 🙂

Не бе, имаме хубава кухня, история, географско положение, ама... Какво от това, като държавата ни е кочина? Имаше шанс да сме нормална европейска държава, ама комундетата ни ебаха мамицата. Как да си обичам родината и сънародниците, като повечето са орки руски подлоги, които възхваляват РуЗия? 

Как да го кажа, не се срамувам, че съм българин, ама не се и гордея особено... 

преди 19 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Не бе, имаме хубава кухня, история, географско положение, ама... Какво от това, като държавата ни е кочина? Имаше шанс да сме нормална европейска държава, ама комундетата ни ебаха мамицата. Как да си обичам родината и сънародниците, като повечето са орки руски подлоги, които възхваляват РуЗия? 

Как да го кажа, не се срамувам, че съм българин, ама не се и гордея особено... 

Не знам защо изобщо се занимаваш с този, човека е болен, живее си в негов измислен свят.

преди 1 час, AAUUXX написа:

Така е било за нас (все сме прецакани) ,ама не беше трудно да замине човек да учи ,работи или на почивка тогава.

Не съм казал, че е било трудно - просто на границата искаха виза, издадена предварително. Не като сега - само а покажеш личната карта.

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Гледай Никито Василев и ще разбереш колко е хубаво в Еврозоната...

Вчера го гледах в "120 минути". 

Първо се плюнчи колко хубаво бъдеще ни чакало в Еврозоната, но после оплю неадекватната ни фискална политика. Каза, че държавата безотговорно вземала всяка година по над 7 млрд. нови дългове и ги раздавала на когото ѝ падне, а задлъжнялостта ни само щяла да расте с тези популистки бюджети. 

Второ, каза, че трябват масови съкращения в държавната администрация, а съкратените да си търсят нови работни места в частния сектор. 

Трето, концесия на всичко, от магистрали, жп обекти, летища и т.н.

Четвърто, спиране на всякакви субсидии за бизнеса, свързани с тока. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.