Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

Не!

Нямам проблем с егото.

И аз също нямам проблем с еврото ,но само когато го имам в джоба  :topsecret2:

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Точно. Ако имаш! Сега вземаш примерно 1500, тока ти е 100 лв. хляба 2 лв. Като остане само еврото заплатата ще ти стане 750 евро, тока ще ти е 100евро и хляба 2 евро.  

Това го казват хора които са го изживяли. В Гърция, В Харватия, в Италия! Но както се казва: " На българинът акъла му идва много късно!"

И аз ги познавам тези хора дето са го изживели.Тях ги пръскаха самолети и ги ваксинираха зорлем и замръзнаха без газ накрая особенно тея по южните острови, абе голямо тегло теглиха :ski4:

преди 1 минута, чичо Сашо написа:

Точно. Ако имаш! Сега вземаш примерно 1500, тока ти е 100 лв. хляба 2 лв. Като остане само еврото заплатата ще ти стане 750 евро, тока ще ти е 100евро и хляба 2 евро.  

Това го казват хора които са го изживяли. В Гърция, В Харватия, в Италия! Но както се казва: " На българинът акъла му идва много късно!"

В грешка си. Тока ще ти стане 20 евро.

преди 14 минути, The Lone Star написа:

На думи е лесно.

Нямат пари за автобуси за  да докарат хората на протест, а и феновете обикновено са работещи и не могат да отсъстват от работа.

преди 14 минути, The Lone Star написа:

На думи е лесно.

Нямат пари за автобуси за  да докарат хората на протест, а и феновете обикновено са работещи и не могат да отсъстват от работа.

Чух че ако не влезем в еврозоната/да приемем еврото/ ще сме станели по-богати. Питах как ще стане това и получих един резонен отговор, че ще имаме финансов инструмент - ще си печатаме левчета. Да трябва борда да махнем първо, но ставало бързо с едно гласуване в НС и започваме :cooking1:Вече има дори конкурс за купюри от 1000, 2000, 5000, 100000 лева, като щяло да има и такива по 1 000 000лв. ама те били само при алъш вериш, а не в обръщение в магазинната мрежа!

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Чух че ако не влезем в еврозоната/да приемем еврото/ ще сме станели по-богати. Питах как ще стане това и получих един резонен отговор, че ще имаме финансов инструмент - ще си печатаме левчета. Да трябва борда да махнем първо, но ставало бързо с едно гласуване в НС и започваме :cooking1:Вече има дори конкурс за купюри от 1000, 2000, 5000, 100000 лева, като щяло да има и такива по 1 000 000лв. ама те били само при алъш вериш, а не в обръщение в магазинната мрежа!

Борда нека си остане, но наистина има нужда от по-големи купюри по 200, 500, 1000 и 2000 лв. За 10 000 лв може би е още рано....

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

По сводка: Един умен работодател е "закарал" работниците си на "тим билдинг" на морето, за да подържа работата на други свои работници в друг вид продукция за през "мъртвия" сезон". 

Ей така се "запазват" работници, а не да ги водиш на партийни митинги или протести!!! :)

Самите наши предприемачи са глупави!!! ;) Мислят от правителство до правителство!!! :) Не развиват бизнес, а гледат кои партийци са с повечко пари!!! :) 

Е, партиите се дотират от Държавата!!! Ето ти повредената система по-известна като корупция!!!

Не влезеш ли във властта = забравяш всички свои иновативни идеи и ставаш "заклет" партиец. 

Тоталитарната система от миналото просто си смени полосите!!! 

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Измисляш си. Няма как да чуеш нещо, което не съществува.

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Борда нека си остане, но наистина има нужда от по-големи купюри по 200, 500, 1000 и 2000 лв. За 10 000 лв може би е още рано....

Не, нямаме нужда от по-големи купюри.

преди 29 минути, AAUUXX написа:

При мен няма проблеми, даже когато нямам евро или друга валута!

Банковата ми сметка е само в левове, но с картата плащам и в евро, и в паундове, ив турски лири ...

преди 23 минути, чичо Сашо написа:

Сега вземаш примерно 1500, тока ти е 100 лв. хляба 2 лв. Като остане само еврото заплатата ще ти стане 750 евро, тока ще ти е 100евро и хляба 2 евро.  

И как ще стане хляба 2 евро - ако никой не го купува? Като изхвърлят една-две партиди - ще им дойде акъла!

Ето пример - хляб, който още е в срок - намален 50 пъти!

image.png.1713c1b29cab574940c7fe9001046e02.png

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Е, България веднъж мина през това ... :) Та .... това ли за теб е опасно??? :) => Пий си топлата напитка и си гледай кефъ бе малиш. :)

Някои неща не са точно както колко ще са големи ц ... или х ... :)  

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Е няма как да остане борда и да печатаме, ама лесно се маха, за к'во ни е , само ни спира да станем по-богати! :chinese:

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Измисляш си. Няма как да чуеш нещо, което не съществува.

Не, нямаме нужда от по-големи купюри.

Ай ся, само ти може да чуваш а аз да не мога, що така мислиш? :newspaper:

Борда нека си остане, но наистина има нужда от по-големи купюри по 200, 500, 1000 и 2000 лв.
За 10 000 лв може би е още рано....

За 10 000 лева ... е абсурдно!

Сегашния лимит за плащане в брой е точно толкова, но се говореше за намаляване на 5 000 лева!

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Е няма как да остане борда и да печатаме, ама лесно се маха, за к'во ни е , само ни спира да станем по-богати

Имам предвид да заменят десет столевки с хилядарка или 20 столевки с две хиляди...Да има по-големи купюри...Защо да мъкнем толкова банкноти?

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Е, България веднъж мина през това ... :) Та .... това ли за теб е опасно??? :) => Пий си топлата напитка и си гледай кефъ бе малиш. :)

Някои неща не са точно както колко ще са големи ц ... или х ... :)  

А за мене не е , нали писах по-горе , че всичко ми е в евро, цените ми са в евро, а дебитната карта си ги обръща, все ми едно дали 2лв. са евро или 200лв. са евро :newspaper:

преди 1 минута, jhoro написа:

За 10 000 лева ... е абсурдно!

Сегашния лимит за плащане в брой е точно толкова, но се говореше за намаляване на 5 000 лева!

Зная, но законът за ограниченията за плащане в брой е остарял и може да се промени...Да го направят 20 000 лева, нали има инфлация...

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Имам предвид да заменят десет столевки с хилядарка или 20 столевки с две хиляди...Да има по-големи купюри...Защо да мъкнем толкова банкноти?

Ба кой мъкне вече кеш пара освен крадците бря? Имам там едни 7-800 лв. в портфейла ей тъй ако се наложи нямат някъде терминал или нещо не работи!

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ба кой мъкне вече кеш пара освен крадците бря? Имам там едни 7-800 лв. в портфейла ей тъй ако се наложи нямат някъде терминал или нещо не работи!

Има хора които не харесват плащането с карта, а и не навсякъде можеш да платиш с нея. Предпочитат с кеш да се разплащат. Не можеш да задължиш хората да имат банкови сметки. Познавам такива, които нямат. Не искат да имат нищо общо с банките. Това си е тяхно право...

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Има хора които не харесват плащането с карта, а и не навсякъде можеш да платиш с нея. Предпочитат с кеш да се разплащат. Не можеш да задължиш хората да имат банкови сметки. Познавам такива, които нямат. Не искат да имат нищо общо с банките. Това си е тяхно право...

Всичко трябва да минава през банката, като възнаграждения и доходи за да няма скрито покрито и държавата да си взима в пълен обем дължимите данъци, не сме 19ти век все пак! После па ще реве тоя , че няма здравно осигуряване, няма обезщетения за безработица и други.

преди 18 минути, jhoro написа:

И как ще стане хляба 2 евро - ако никой не го купува? Като изхвърлят една-две партиди - ще им дойде акъла!

Ето пример - хляб, който още е в срок - намален 50 пъти!

image.png.1713c1b29cab574940c7fe9001046e02.png

Ъъъ, британски лири, т е Brexit, ама не ги предлагате тях, а ни насилвате с ессрвро. Освен това, без хляб не могат мнозинството хора. Може много други стоки да откажат, поне временно, но безхлебници няма да станем. То от безхлебници до безродници разлика няма.

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Всичко трябва да минава през банката, като възнаграждения и доходи за да няма скрито покрито и държавата да си взима в пълен обем дължимите данъци, не сме 19ти век все пак! После па ще реве тоя , че няма здравно осигуряване, няма обезщетения за безработица и други.

Това е ограничение на права...Как тъй ще задължават хората да имат банкови сметки, като не щат...Тяхна си работа... 

преди 16 минути, Мечо Хубавеца написа:

Зная, но законът за ограниченията за плащане в брой е остарял и може да се промени...Да го направят 20 000 лева, нали има инфлация...

Ти май спиш! Те искат да намалят лимита - ти говориш за увеличаване!

преди 15 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Напоследък и картата не си нося - с електронния портфейл в телефона е по-удобно и по-бързо.

Има места където изобщо не приемат кеш!

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Ъъъ, британски лири, т е Brexit, ама не ги предлагате тях, а ни насилвате с ессрвро. Освен това, без хляб не могат мнозинството хора. Може много други стоки да откажат, поне временно, но безхлебници няма да станем. То от безхлебници до безродници разлика няма.

То и без друго сте безакълници ...

6 години не съм ял изобщо хляб, напоследък хапвам, ама рядко!

преди 2 минути, jhoro написа:

Ти май спиш! Те искат да намалят лимита - ти говориш за увеличаване.

Има места където изобщо не приемат кеш.

6 години не съм ял изобщо хляб, напоследък хапвам, ама рядко!

Щом не са го приели, значи не искат. Имаше и предложение да се върне на 15000 лева както беше в началото...Поне 20 000 трябва да е, даже повече...                                  Къде ги? Не съм виждал в България?  Май само електронните куриерски служби....                             Добре правиш и аз не ям хляб....

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Това е ограничение на права...Как тъй ще задължават хората да имат банкови сметки, като не щат...Тяхна си работа... 

К'и права бря, туй не е право а начин за разплащане! Кат ти кажат в магазина , че само с карта се плаща или банков превод или работодателя ти каже, че на банкова сметка/банкова карта само превежда възнаграждение, ти сам ще си избираш, к'ви права к'ви пет лева, па ти ако искаш :chinese:

преди 7 минути, jhoro написа:

Ти май спиш! Те искат да намалят лимита - ти говориш за увеличаване!

Напоследък и картата не си нося - с електронния портфейл в телефона е по-удобно и по-бързо.

Има места където изобщо не приемат кеш!

Е тъй де и аз с джипея дъня, пластиките ги не ползвам :newspaper:

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

К'и права бря, туй не е право а начин за разплащане! Кат ти кажат в магазина , че само с карта се плаща или банков превод или работодателя ти каже, че на банкова сметка/банкова карта само превежда възнаграждение, ти сам ще си избираш, к'ви права к'ви пет лева, па ти ако искаш :chinese:

Кат ми кажат в магазина само по банков път ще отида в друг магазин, въпреки че винаги имам пари в картата..... Ако съм работник ще кажа на работодателя да ми превежда парите по Изи пей като не иска да ми ги дава кеш...Той какво да прави, като няма банкова сметка за да преведе парите....Има хора, които не искат да имат банкова сметка, за да не я запорира СИ или ПИ. Вярно че законът ги защитава когато става въпрос за трудово възнаграждение, но ако се забяват да ги изтрглят един месец мандалото пада...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.