Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 18 минути, Flashback написа:

Мда, в България всички сте меринджеи, то затова сме последна дупка на кавала по всички показатели в Европа.

А истината е, че от 6,5 млн. население половината са пенсионери и неграмотни роми. Прибавяме 1,1 млн. деца до 18 год. и работна ръка няма, затова сме принудени да вземаме нови и нови дългове за пенсии и заплати. С тази катастрофална демография ще става само по-зле. 

Почти половината от пенсионерите и ромите работят. Има и деца, които бачкат. Само че масово се изнесе народа на Запад и раждаемостта е около 1,5 деца на семейство. 

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

Пеевски: Ако 1 лев стане 1 евро, това ще е краят! Цените са чудовищни

"Подкрепяме еврото, но българските граждани не знаят какво значи влизане в еврозоната. Всички смятат, че каквото струва един лев, ще струва едно евро. Никой не им разяснява. Вчера сме вкарали решение да се отпуснат на всички медии достатъчно средства за бюджет, да може да има разяснителна кампания и българските граждани да разберат.

За нас еврото е добро, ако държавата с регулаторните органи спрат спекулата. Ако не се направи информационна кампания и органите не работят, ще се случи наистина това един лев да е едно евро и това ще е краят на този кабинет".

"Надявам се още тази седмица да се гласува този бюджет - за медиите да започне разяснителна кампания, да излязат министрите, правителството, премиерът и да започнат да обясняват и да контролират. Цените са чудовищни. Ако влезем в еврозоната и спекулантите обърнат лева в евро, това ще е краят. Хората ще излязат на протести и това ще доведе до мигновената смърт на този кабинет", заключи Делян Пеевски.

преди 16 минути, Мечо Хубавеца написа:

Почти половината от пенсионерите и ромите работят. ...

глупости !!!!!!!!!!

преди 6 часа, Flashback написа:

Мда, в България всички сте меринджеи, то затова сме последна дупка на кавала по всички показатели в Европа.

А истината е, че от 6,5 млн. население половината са пенсионери и неграмотни роми. Прибавяме 1,1 млн. деца до 18 год. и работна ръка няма, затова сме принудени да вземаме нови и нови дългове за пенсии и заплати. С тази катастрофална демография ще става само по-зле. 

Никой не те спира да работиш като сервитьор, камериерка, барман.

преди 8 часа, Michigan111 написа:

Вчера твърдеше, че съм писал, че тези държави са провели референдуми и искаше да ти го докажа. Аз такова нещо не съм писал и поисках да ми покажеш къде съм го написал. Сега ми показваш нещо друго и ми казваш "показах ти" :D Е, показваш ми, ама ми показваш нещо, което е друго.

При теб хронологията е сбъркана и затова грешиш. За теб вчера е днес, днес е вчера, а онзи ден е утре. Схвана ли?

Да ти напомня, цветово! Ти квичеше за организиране на референдум в България и да се съобразят с него. Аз ти показах защо е безсмислено и няма стойност, като ти цитирах и закона. Ти после написа: "И истерично пищене "не може, има договор". А Румъния може. Полша също може. И Унгария може. Ама държавата на подлогите не може". И аз, след тази твоя глупост ти зададох въпроса: "И за да си докажеш твърдението, че в посочените от теб държави е имало специално допитване за еврото, след приемането им в ЕС е редно да посочиш - дата, месец, година и резултати от проведените референдум".

Следи си хронологията, а не да се излагаш и да иглеждаш неадекватен, но с големи претенции. 

И сега? Излиза, че си лъжец и манипулатор. И се въртиш като глист в спирт, но не можеш да избягаш от фактите и хронологията, която с един клик се проверява.

п.п. 

преди 10 часа, communismatic написа:

Хотели? Аз съм човек, дето се занимава в тая сфера от 15 години..........

Лъжеш! Хотели по твоите думи няма. Останали са само бунгалата от соца. Как така хем си в бизнеса, хем нищо не е построено? :giggle1:

преди 6 часа, Flashback написа:

A тука ми говорят колко било хубаво в България 😂. Едва ли не тук сме живяли по-висок стандарт, отколкото на запад, направо на моята тема паднах от коня като прочетох тия глупости. 

Аз съм един от тези образовани хора с магистратура от чужбина, който видя каква кочина е и скоро пак ще се махна.

С или без евро, все тая, държавата ще си остане дупка и все повече качествени хора ще бягат. 

преди 6 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Аз съм един от тези образовани хора с магистратура от чужбина, който видя каква кочина е и скоро пак ще се махна.

Колко скоро ? Щот скоро ще връщат визите в UK :topsecret2:

преди 13 минути, БаалБек написа:

Хотели по твоите думи няма.

Смешницо жалка... това ли построиха великите демократи? Хотели, превръщайки курортите ни по черноморието в бетонен коФтор? Това ли ти е аргумента? Пак те питам - какво работиш? И изобщо кой би те наел на работа? Наистина ми е много чудно... Ти освен да миеш кенефи, май за друго не ставаш...

Ясно си личат хората, на които им е промит мозъка още от соца и са изгубили връзка с действителността.

Пресен пример:

преди 7 часа, Т.Христов написа:

Лизането на задници е заложено в тях. До вчера плюваха по Пеевски, а днес вече го цитират като герой!

Добре, че е форума да се преброят.

Ясно си личи, да. Питаш я за успехите на демокрацията, тя съвсем сериозно ти дава пример с магистрали, спортни площадки... и най-важното... хотели! 😆😆😆

преди 27 минути, communismatic написа:

Хотели, превръщайки курортите ни по черноморието в бетонен коФтор?

Хайде сега, пак лъжи. От къде този бетон, като няма нищо построено, след 1989г.? Ти ясно го заяви, а сега друго пееш. Милия ми певец, той! Пееш, ама с фалшив тон.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Хайде сега, пак лъжи. От къде този бетон, като няма нищо построено, след 1989г.? Ти ясно го заяви, а сега друго пееш. Милия ми певец, той! Пееш, ама с фалшив тон.

Тъй... Обяснявам ти го като на момиче, което живее в Карлуково. Първо, довода за "построяването" и примерите с хотелите са повече от смехотворни. Самият факт, че още не го разбираш, говори красноречиво за какво иде реч. Второ, курортите едно време са изграждани така, че да изглеждат като... курорти. Хората отиват на Златни пясъци и Слънчев бряг заради морето, а не заради хотелите... Не знам, дали си наясно, ама... Т.е. пълна простотия е да се строят още и още и още и още и още и още хотели, наблъскани един до друг, а в действителност, да стоят на половината празни.
Ето ти и фактите черно на бяло... От краят на изминалото лято.

Цитат

„Летният сезон върви към пълна катастрофа с празни плажове през месец август заради по-малкото българи и румънци през тази година“, заяви за TravelNews Ивелин Кичуков, председател на Българската асоциация за туризъм. Според него това е най-слабият сезон през последните години.

От Черноморец до Резово е празно през цялата седмица, а на 50% се пълнят хотелите и плажовете само за уикендите. Дори свободните зони без шезлонги и чадъри са полупразни. Най-зле е положението в Приморско, Китен, Ахтопол, Лозенец, Царево, а по-добра е заетостта в Созопол. Традиционно на юг идват още чехи, поляци, унгарци и словаци, но тази година са по-малко и почти липсват.

Еврозоната – клуб на богатите или дъвка за наивници? Икономист с мрачна прогноза

https://www.flagman.bg/article/343365

,,Това е инструмент, който при определени условия дава възможности, а ако не си готов – негативи, предупреждава Константин Проданов

Еврозоната е дъвка за наивници. Това каза в „Лице в лице“ по бТВ икономистът Константин Проданов.

„Еврозоната не е клуба на богатите. Тя е малко като първите стъпки на президента Доналд Тръмп, който понеже има да решава много сериозни проблеми, се стреми първо да обере ниските плодове и прозря, че има само два пола и че Мексиканският залив вече е Американски“, добави той.

„Нашите политици искат да бият тъпана, че имат една победа, ако влезем в еврозоната, но не сме готови за това. Очевидно е, че се опитваме да стъкмим едни параметри за инфлацията, макар че е по-висока от това, което показва хармонизирания индекс на потребителските цени. Ясно е, че не може да вържем бюджета от гледна точка на дефицита. Единственото, за което все още се вместваме е държавният дълг“, коментира икономистът.

„Еврозоната е инструмент, който при определени условия дава възможности. Ако не си готов, тогава те се превръщат в негатив“, предупреди той.

„Ние сме като начинаещ турист, който се е качил до Черни връх и сега искаме да ни вземат на експедиция до Еверест. Като не си готов, застрашаваш и себе си, и другите. В най-добрият случай такъв турист може да остане без пръсти, а в най-лошия ще се превърне в текстура от пейзажа“, обясни Проданов. 

Според него Тръмп иска да канибализира васалите си. „Това е подхода му. Ще плащаме за американски оръжия, ще купуваме по-скъпо американски газ и т.н.“, добави той.

„Като гледаме параметрите, излиза, че вече има поети ангажименти за един куп разходи, които трябва да обосновем, за да може да развържем кесията, но трябва да натамъним дефицита да е 3 процента, за да сме ОК за еврозоната“, каза икономистът. 

„Основните разходи, които са свързани с плащания в бюджетната сфера, не са пипнати и за да се обезпечат с приходи, са заложени едни абсолютно нереалистични очаквания за приходите“, добави той. 

„През последните години приходите нарастват с 3-4 млрд. лева, а тази е заложен ръст от 18,5 млрд. лева. Само от ДДС приходите, които обикновено нарастват с 1,5-2 млрд. лева, сега трябва с 6 млрд. лева и то при намаляваща инфлация. Ако е огромна, те се вдигат“, обясни Проданов. 

3,5 млрд. лева в повече са заложени от средствата по европрограми, уточни той.

„Ще бъдат изразходвани парите за заплати, пенсии, а инвестиционните разходи за пореден път няма да бъдат направени, тъй като заложените приходи са фиктивни. Понеже те няма да бъдат получени в края на годината, ще отрежем отново инвестиционните разходи“, пророкува финансовият спец. 

„Затова сме на много ниско ниво на инвестициите като процент от БВП. Той е под 20%. Страните, с които искаме да се сравняваме, са с около 30%. Това допринася за дългосрочен устойчив растеж. Раздаването на пари създава някакъв временен икономически растеж, защото се завъртат средства в икономиката, но не създава предпоставки за устойчивост“, коментира той."

,,€измамници

19.02.2025 20:31:52
8
20

+ГЕРБ=глад и разкошна мизерия...краят е близо...тотални уроди."

,,8585
19.02.2025 21:38:42
9
17

Останаха ли наивници да се натискат за гей зоната-тя е като в оня виц за вечеринката на тъмно с гейовете.След час оргия в тъмното един извикал пускайте лампите,че ми писна-6 пъти ме ....ха и 7 свирки направих,няма ли ред.
Горе-долу такава роля ни готвят и за там"

,,Светла му памет и вечна слава на Бай Тошо
20.02.2025 01:14:12
1
9

Еврозоната беше хубава , ама това беше едно време . Всичко в този живот е един цикъл , а цикъла на ЕС явно вече приключва . Щото Надето и тя беше хубава , ама едно време . И Милена Славова беше Хубава , ама едно време ... И Калина СаксКобурготска беше хубава , ама едно време ... Сега ако я видиш на живо , ще драйфаш ще плюеш и ще бягаш ! Така е и с ЕС ! Всичко там смърди на Талибанска пикоч , дазамръкнеш по улиците на Голям Европейски град си е опасно за живота отвсякъде , А отскоро вече започнаха да ядат Евро Червеи и демократично стрити скакалци ! За армията от ПеераЗи и отровните им ваксини даже няма и да издребняваме . Казано иначе ЕС е една престаряла дърта вмирисана баба , в чиято къща вече не може да влезеш от гнус ! А едно време беше наистина много хубава ..."
преди 24 минути, _nib_ написа:

Еврозоната – клуб на богатите или дъвка за наивници? Икономист с мрачна прогноза

Този е икономист, колкото магарето - оперен певец!

преди 28 минути, _nib_ написа:

,,Това е инструмент, който при определени условия дава възможности, а ако не си готов – негативи, предупреждава Константин Проданов

Еврозоната е дъвка за наивници. Това каза в „Лице в лице“ по бТВ икономистът Константин Проданов.

„Еврозоната не е клуба на богатите. Тя е малко като първите стъпки на президента Доналд Тръмп, който понеже има да решава много сериозни проблеми, се стреми първо да обере ниските плодове и прозря, че има само два пола и че Мексиканският залив вече е Американски“, добави той.

„Нашите политици искат да бият тъпана, че имат една победа, ако влезем в еврозоната, но не сме готови за това. Очевидно е, че се опитваме да стъкмим едни параметри за инфлацията, макар че е по-висока от това, което показва хармонизирания индекс на потребителските цени. Ясно е, че не може да вържем бюджета от гледна точка на дефицита. Единственото, за което все още се вместваме е държавният дълг“, коментира икономистът.

„Еврозоната е инструмент, който при определени условия дава възможности. Ако не си готов, тогава те се превръщат в негатив“, предупреди той.

„Ние сме като начинаещ турист, който се е качил до Черни връх и сега искаме да ни вземат на експедиция до Еверест. Като не си готов, застрашаваш и себе си, и другите. В най-добрият случай такъв турист може да остане без пръсти, а в най-лошия ще се превърне в текстура от пейзажа“, обясни Проданов. 

Според него Тръмп иска да канибализира васалите си. „Това е подхода му. Ще плащаме за американски оръжия, ще купуваме по-скъпо американски газ и т.н.“, добави той.

„Като гледаме параметрите, излиза, че вече има поети ангажименти за един куп разходи, които трябва да обосновем, за да може да развържем кесията, но трябва да натамъним дефицита да е 3 процента, за да сме ОК за еврозоната“, каза икономистът. 

„Основните разходи, които са свързани с плащания в бюджетната сфера, не са пипнати и за да се обезпечат с приходи, са заложени едни абсолютно нереалистични очаквания за приходите“, добави той. 

„През последните години приходите нарастват с 3-4 млрд. лева, а тази е заложен ръст от 18,5 млрд. лева. Само от ДДС приходите, които обикновено нарастват с 1,5-2 млрд. лева, сега трябва с 6 млрд. лева и то при намаляваща инфлация. Ако е огромна, те се вдигат“, обясни Проданов. 

3,5 млрд. лева в повече са заложени от средствата по европрограми, уточни той.

„Ще бъдат изразходвани парите за заплати, пенсии, а инвестиционните разходи за пореден път няма да бъдат направени, тъй като заложените приходи са фиктивни. Понеже те няма да бъдат получени в края на годината, ще отрежем отново инвестиционните разходи“, пророкува финансовият спец. 

„Затова сме на много ниско ниво на инвестициите като процент от БВП. Той е под 20%. Страните, с които искаме да се сравняваме, са с около 30%. Това допринася за дългосрочен устойчив растеж. Раздаването на пари създава някакъв временен икономически растеж, защото се завъртат средства в икономиката, но не създава предпоставки за устойчивост“, коментира той."

,,€измамници

19.02.2025 20:31:52
8
20

+ГЕРБ=глад и разкошна мизерия...краят е близо...тотални уроди."

,,8585
19.02.2025 21:38:42
9
17

Останаха ли наивници да се натискат за гей зоната-тя е като в оня виц за вечеринката на тъмно с гейовете.След час оргия в тъмното един извикал пускайте лампите,че ми писна-6 пъти ме ....ха и 7 свирки направих,няма ли ред.
Горе-долу такава роля ни готвят и за там"

,,Светла му памет и вечна слава на Бай Тошо
20.02.2025 01:14:12
1
9

Еврозоната беше хубава , ама това беше едно време . Всичко в този живот е един цикъл , а цикъла на ЕС явно вече приключва . Щото Надето и тя беше хубава , ама едно време . И Милена Славова беше Хубава , ама едно време ... И Калина СаксКобурготска беше хубава , ама едно време ... Сега ако я видиш на живо , ще драйфаш ще плюеш и ще бягаш ! Така е и с ЕС ! Всичко там смърди на Талибанска пикоч , дазамръкнеш по улиците на Голям Европейски град си е опасно за живота отвсякъде , А отскоро вече започнаха да ядат Евро Червеи и демократично стрити скакалци ! За армията от ПеераЗи и отровните им ваксини даже няма и да издребняваме . Казано иначе ЕС е една престаряла дърта вмирисана баба , в чиято къща вече не може да влезеш от гнус ! А едно време беше наистина много хубава ..."

Туй за Милена и Калина не съм съгласен...Особено втората и като млада беше отврат...

преди 9 часа, Т.Христов написа:

"Подкрепяме еврото, но българските граждани не знаят какво значи влизане в еврозоната. Всички смятат, че каквото струва един лев, ще струва едно евро. Никой не им разяснява. Вчера сме вкарали решение да се отпуснат на всички медии достатъчно средства за бюджет, да може да има разяснителна кампания и българските граждани да разберат.

За нас еврото е добро, ако държавата с регулаторните органи спрат спекулата. Ако не се направи информационна кампания и органите не работят, ще се случи наистина това един лев да е едно евро и това ще е краят на този кабинет".

"Надявам се още тази седмица да се гласува този бюджет - за медиите да започне разяснителна кампания, да излязат министрите, правителството, премиерът и да започнат да обясняват и да контролират. Цените са чудовищни. Ако влезем в еврозоната и спекулантите обърнат лева в евро, това ще е краят. Хората ще излязат на протести и това ще доведе до мигновената смърт на този кабинет", заключи Делян Пеевски.

глупости !!!!!!!!!!

Пенсионерите гледат внуци и работят на село. Туй не е ли работа? Циганите гледат деца и работят черна работа. 

преди 10 минути, Мечо Хубавеца написа:

Туй за Милена и Калина не съм съгласен...Особено втората и като млада беше отврат...

#подприкритие #viral #fyp #куката #kukata | TikTok

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Колко скоро ? Щот скоро ще връщат визите в UK :topsecret2:

Имам Settled Status, не се притеснявай за мен. Гледай си в своята паница. 

Едно нещо имаме като цел и това е еврозоната. До 1 януари ще търпим всичко, което изисква тази цел. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той коментира обрата в решението за прилагането на швейцарското правило за индексирането на пенсиите през тази година в пълния му обем. 

Борисов посочи, че единият от партньорите в управлението- " БСП-Обединена левица", има нов председател в лицето на Атанас Зафиров, който държи на всяка цена това швейцарско правило да се случи. "Приехме, че трябва да го зачетем като искане", добави Борисов. 

"След 1 януари парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да прави повече компромиси", добави лидерът на ГЕРБ. "До 1 януари догодина ще търпим всичко, което изисква тази стратегическа цел да бъде изпълнена", отбеляза Борисов. 

https://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-shte-pravim-kompromisi-do-priemaneto-ni-v-evrozonata-6221471

преди 8 минути, The Lone Star написа:

Значи догодина пак ще има избори.

Тази година ще са.

преди 5 часа, ДзВяРа! написа:

Едно нещо имаме като цел и това е еврозоната. До 1 януари ще търпим всичко, което изисква тази цел. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това е като да ти се пърди мощно, но да си пред заведение, на входа на което има охрана и табела "ПЪРДЕНЕТО ЗАБРАНЕНО". И ти стискаш, да не пръднеш, че да те пуснат да влезеш. И като те пуснат... :D 

Та и нашата работа такава, ще търпим до 1 януари, после ще му отпуснем края, че то толкова търпене се не търпи :D 

преди 5 часа, ДзВяРа! написа:

Преведено на български след тази дата ще се изнесем с 200 ...

Дзверо с поредния профил ... луд умора нЕма. Как е котьо що пак си драсна профилчето? 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

няма да ни пуснат в еврозоната 

ако ни пуснат в еврозоната това значи фалит на  ЕС и  хиперинфлация на еврото 

или не са си научили  урока с гърция 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.