Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

Борисов: Пенсионният модел е счупен – другата седмица теглим 17 МИЛИАРДА лева дълг

Борисов: Пенсионният модел е счупен – другата седмица теглим 17 млрд. лева дълг: Има две предложения. Едното е за близо милион пенсионери с малките пенсии – да се увеличат със швейцарското правило. На другите – с ръст на пенсиите по-голям от инфлацията. Това позволява бюджета. Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в кулоарите на парламента във връзка с представения късно снощи проектобюджет за 2025 година, пише Фокус.

„Пенсионният модел е счупен. От осигуровките, от това, което се събира, не може да получите сигурно и 20 лева пенсия. Всичко е от данъци – над 20 млрд. лева. Въпреки това ние сме включили отново ръст на пенсиите“, каза още той.

„Аз бих чел бюджета обратно – другата седмица 17 млрд. лева нов дълг. Принуден съм да подкрепям бюджет, който продължава разточителството. Мисля, че най-малко ПП-ДБ могат да коментират бюджета. Защото нашата стратегическа цел еврозоната налагат тези изключително сложни маневри в бюджета“, заяви лидерът на ГЕРБ-СДС.

Бойко Борисов заяви, че правителството на Росен Желязков не замразява пенсиите, а продължава практиката на увеличение: „Асен Василев залагаше увеличение на база на взимане на дълговете. Ние, за да продължим практиката с ръст, а не замразяване, както в Румъния, не рязано, както в други държави, а да продължи ръстът, и то на половината пенсионери с швейцарското правило, а на другите – над инфлацията, това да кажете, че не е добро“.

По думите му, ако всички пенсионери получат увеличение от 11% на пенсиите, ще са необходими 1,4 млрд. лева допълнително.

Борисов отново подчерта, че Делян Пеевски се изявява като новия лидер в ляво. Коментарът му бе провокиран от писмената позиция на лидера на „ДПС-Ново начало“, който определи като „фалстарт“ решението на кабинета да намали ръста на пенсиите.

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 2 часа, Гренландия написа:

Аз искам да се проведе референдум за премахването на ВСИЧКИ соц паметници в България.

Аз съм за, обаче имам условия. Да се съберат пари от такива, които искат премахването им с които да те да се премахнат, съхраняват за постоянно и на тяхно място построени други паметници. 

преди 19 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аз съм за, обаче имам условия. Да се съберат пари от такива, които искат премахването им с които да те да се премахнат, съхраняват за постоянно и на тяхно място построени други паметници. 

Защо трябва да ги съхраняваме? Малко взрив и на отпадъци.

преди 6 часа, БаалБек написа:

И продължаваш да лъжеш...

Извинявай, другарко, ама ти на малоумна ли се правиш? Или пък не се правиш?

Понеже твърдеше, а всъщност лъжеше, че съм казал, че в тези държави е проведен референдум, поисках от теб да ми покажеш къде съм го казал. И понеже не съм го казал, цитираш пост, в който говоря за нещо съвсем различно, а именно, че има държави, които също са поели ангажимент някой ден да приемат еврото, но не го правят. Ако имаше около една мозъчна гънка вероятно щеше първо да осмислиш написаното, или поне да проследиш някаква последователност в комуникацията. За теб очевидно е твърде сложен процес :) 

Всичките, които обяснявате колко е хубаво в еврозоната сте такива "капацитети", докато прочетете края на изречението, всече сте забравили началото :D Иначе в раздаването на акълища сте първи :D 

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

А като са слагани, да не би да са слагани само с пари на такива, които са искали да ги слагат.

Иначе за пемахването, ще се намерят хора, които и без пари ще го направят ;)

16.9 за капиталови разходи т.е. да папкаме, ама ние ще кажем, че са за пенсионерите, ма то дето 400мил. там и тези милиарди :ski4:

преди 1 час, Michigan111 написа:

Извинявай, другарко, ама ти на малоумна ли се правиш? Или пък не се правиш?

Понеже твърдеше, а всъщност лъжеше, че съм казал, че в тези държави е проведен референдум, поисках от теб да ми покажеш къде съм го казал. И понеже не съм го казал, цитираш пост, в който говоря за нещо съвсем различно, а именно, че има държави, които също са поели ангажимент някой ден да приемат еврото, но не го правят. Ако имаше около една мозъчна гънка вероятно щеше първо да осмислиш написаното, или поне да проследиш някаква последователност в комуникацията. За теб очевидно е твърде сложен процес :) 

Всичките, които обяснявате колко е хубаво в еврозоната сте такива "капацитети", докато прочетете края на изречението, всече сте забравили началото :D Иначе в раздаването на акълища сте първи :D 

А като са слагани, да не би да са слагани само с пари на такива, които са искали да ги слагат.

Иначе за пемахването, ще се намерят хора, които и без пари ще го направят ;)

Не бива да се повтаря нещо което е неправилно. На мен не ми пречат, но ако ги премахнат без пари, после съхраняват за тяхна сметка или продадат в полза на общинския бюджет и после построят други паметници, съм съгласен. 

преди 17 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не бива да се повтаря нещо което е неправилно. На мен не ми пречат, но ако ги премахнат без пари, после съхраняват за тяхна сметка или продадат в полза на общинския бюджет и после построят други паметници, съм съгласен. 

Не се повтаря, а се поправя. И с двойни аршини няма нужда да мерим, за едното може да плащат всички, за другото не може.

Другото което е, аз не виждам някакви паметници на съветската армия за какво точно трябва да ги съхраняваме. Ако е в музей на позора - да.

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Не се повтаря, а се поправя. И с двойни аршини няма нужда да мерим, за едното може да плащат всички, за другото не може.

Другото което е, аз не виждам някакви паметници на съветската армия за какво точно трябва да ги съхраняваме. Ако е в музей на позора - да.

И в двата случая не бива, но след като отдавна не са построени и на хора като мен не ми пречат, защо трябва да плащаме заради вас? Може да ги продадат, ако реши да ги купи някой. Ако някой иска да финансира Музей на позора също съм съгласен.

Ама винаги много избирателно искате да трошите соц наследството!

Като ще е гарга, да е рошава.

Затова предлагам не само паметниците да се разрушат, но и АЕЦ Козлодуй, Партийният дом, НДК, ЦУМ и т.н.

преди 4 минути, Flashback написа:

Затова предлагам не само паметниците да се разрушат, но и АЕЦ Козлодуй, Партийният дом, НДК, ЦУМ и т.н.

Те са строени от народа.

преди 6 минути, BANKATA написа:

Те са строени от народа.

По заповед на партията. Паметниците също.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Те са строени от народа.

Всичко е строено "от народа..и в името на народа"...друг е въпроса -кой,кога ,как, и в името на кого и какво ,се възползва от построеното..Да не казвам,че в момента откривате "пирамидите" на соца...и се чудите,как точно висят градините на Семирамида...

p.s.

Ама много "мислещи,в името на народа станахте" в последно време...Да не се окаже,че оня "глупавия Т.Живков" е прозрял идиотията ви и е по-умен от вас....

преди 16 минути, Flashback написа:

Аз пък предлагам да не мешаме полезното с вредното. Не разбирам, защо не виждам рев за разрушените от комунетата паметници, но за паметниците на комунетата рев до небесата? Защо те могат да рушат и не е проблем, а като стане въпрос да се махат техните грозотии вече е рушене на памет. И пак за двойните аршини.

преди 15 минути, BANKATA написа:

Те са строени от народа.

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Аз пък предлагам да не мешаме полезното с вредното. Не разбирам, защо не виждам рев за разрушените от комунетата паметници, но за паметниците на комунетата рев до небесата? Защо те могат да рушат и не е проблем, а като стане въпрос да се махат техните грозотии вече е рушене на памет. И пак за двойните аршини.

Тези сгради като Партийния дом, ЦУМ, НДК са културни паметници от соца!

Смешни сте с тези двойни аршини!

преди 3 минути, Michigan111 написа:

Защо те могат да рушат

С тях ли се сравняваш? Като тях ли си?

преди 1 минута, Flashback написа:

Тези сгради като Партийния дом, ЦУМ, НДК са културни паметници от соца!

Смешни сте с тези двойни аршини!

Кое ти е смешно точно? И кое не двоен аршин? Събарят в София войнишки паметник, то е даже жял мемориал на жертви от 4 войни, там ни дума, ками ли за възстановяването му. Каже някой, че иска да се махне някой Альоша (примерно) - рев до небесата. Това не е двоен аршин, така ли? Явно на някои ви е по- важно паметник на съветските войници да има, но паметник на предците ви, дали живота си за да ви има вас, не ви дреме дали ще има. Важни са болшевиците.

преди 2 часа, Michigan111 написа:

И понеже не съм го казал, цитираш пост, в който говоря за нещо съвсем различно, а именно, че има държави, които също са поели ангажимент някой ден да приемат еврото, но не го правят. Ако имаше около една мозъчна гънка вероятно щеше първо да осмислиш написаното, или поне да проследиш някаква последователност в комуникацията. За теб очевидно е твърде сложен процес

Неуспешен опит за измъкване, че лъжеш като разпран. 

преди 4 минути, The Lone Star написа:

С тях ли се сравняваш? Като тях ли си?

Голям цитат си извадил от целия ми пост, другия път пробвай само с една дума.

преди 24 минути, BANKATA написа:

Те са строени от народа.

Супер. Народа кво построи в периода 1989-2025?

току-що, БаалБек написа:

Неуспешен опит за измъкване, че лъжеш като разпран. 

Ясно, папагалче.

Лъжа, ама не можеш да покажеш къде съм излъгал :D 

Нали се сещаш за мнението на такива като тебе, лаладжии повтарящи едни и същи небивалици без да могат да ги подкрепат с факти, колко ми дреме. Малко е сложно изречението като за тебе, ама... :D 

преди 2 минути, Michigan111 написа:

Лъжа, ама не можеш да покажеш къде съм излъгал

Показах ти. Но ти не можеш да покажеш къде си писал:

преди 2 часа, Michigan111 написа:

в който говоря за нещо съвсем различно, а именно, че има държави, които също са поели ангажимент някой ден да приемат еврото, но не го правят

:popcorn2:

преди 7 минути, Michigan111 написа:

Кое ти е смешно точно? И кое не двоен аршин? Събарят в София войнишки паметник, то е даже жял мемориал на жертви от 4 войни, там ни дума, ками ли за възстановяването му. Каже някой, че иска да се махне някой Альоша (примерно) - рев до небесата. Това не е двоен аршин, така ли? Явно на някои ви е по- важно паметник на съветските войници да има, но паметник на предците ви, дали живота си за да ви има вас, не ви дреме дали ще има. Важни са болшевиците.

Проблемът е, че след като рушите след това нищо не строите!

Кой ви спира и сега да построите паметници на предците ни?

Сал от паметника на Альоша зависи дали ще има паметник на Левски, примерно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.