Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 3 минути, БаалБек написа:

И за да си докажеш твърдението, че в посочените от теб държави е имало специално допитване за еврото, след приемането им в ЕС е редно да посочиш - дата, месец, година и резултати от проведените референдуми.

Иначе излиза, че лъжеш и манипулираш.

:popcorn2:

А ти да покажеш къде съм твърдял, че е имало допитване.

Иначе излиза, че (отново) лъжеш и манипулираш.

преди 3 минути, БаалБек написа:

И за да си докажеш твърдението, че в посочените от теб държави е имало специално допитване за еврото, след приемането им в ЕС е редно да посочиш - дата, месец, година и резултати от проведените референдуми.

преди 4 минути, БаалБек написа:

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 10 минути, БаалБек написа:

12 април 2003 г. Унгария 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Референдум_за_присъединяване_на_Унгария_към_Европейски_съюз

Съгласни ли сте, че Република Унгария трябва да стане член на Европейския съюз?

Egyetért-e azzal, hogy a Magyar Köztársaság az Európai Unió tagjává váljon?

преди 16 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Даваш същите опорки като Копейкин... Ние като се съгласихме да станем членове на ЕС, се съгласихме да приемем и еврото. Този твой референдум е противоконституционен. Ние сме във валутен борд, на практика вече сме във еврото, но с допълно негативи. 

Така че хайде стига толкова руска пропаганда, надявам се поне Путин добре да ти плаща... 

Никой не ни е питал това. Не говори в множествено число.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Не може да сравняваш демократично избарно народно събрание вкарало ни в ЕС, с недемократично такова вкарало ни в СИВ.

Не можеш да ми казваш какво мога да правя ;)

Тези приказки за демократично избраните комунисти-демократи в НС на някой друг, моля.

Особено пък тези, дето ни тикат в еврозоната, с 35% активност, половината купени, зависими и партийни членове, са точно толкова представителни, колкото и комунетата дето са ни вкарали в СИВ. Синове и внуци на онези комунета сега ни тикат в новия СИВ. Пък вие се радвайте :D

преди 18 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Даваш същите опорки като Копейкин... Ние като се съгласихме да станем членове на ЕС, се съгласихме да приемем и еврото. Този твой референдум е противоконституционен. Ние сме във валутен борд, на практика вече сме във еврото, но с допълно негативи. 

Така че хайде стига толкова руска пропаганда, надявам се поне Путин добре да ти плаща... 

Ти нали щеше да заминаваш за Англия при любимите си пакистанци? В Англия като ще ходиш, англиски знаеш ли? Да? Айде прочети ми табелата на аватара и пак напиши кой ми плащал :D После що те обиждали. Ами ти сам се обиждаш, друже. За копейкин цяла тема съм направил, за глупавите му опорки съм писал там, писалх и тук преди час, ама то кой да чете, то трябва акъл, четене, мислене... за какво ти е, не се занимавай, дрнкай глупости, пък неопролетарите да ти се радват. Виц се колко си куул, даже и лайк имаш.  :D

преди 20 минути, Michigan111 написа:

Искаш да кажеш, че в НРБ не са провеждани избори?

Искам да ти кажа, че дали ще се "избере" ОФ или БЗНС, по конституция е БКП. Кое е неясно?

току-що, parmobil написа:

Искам да ти кажа, че дали ще се "избере" ОФ или БЗНС, по конституция е БКП. Кое е неясно?

Усещам, че правиш опити да изразиш мнение. Остава доста неясно какво точно се опитваш да кажеш. Имало ли е избори или е нямало?  Затруднява ли те въпроса? Имаш ли нужда от повече обяснение? Действително, сложен въпрос е.

преди 14 минути, Michigan111 написа:

Не можеш да ми казваш какво мога да правя ;)

Разбира се че не мога, не сме комунизъм. Но мога да посочвам глупавите ти съждения.

преди 15 минути, Michigan111 написа:

Особено пък тези, дето ни тикат в еврозоната, с 35% активност, половината купени, зависими и партийни членове, са точно толкова представителни, колкото и комунетата дето са ни вкарали в СИВ. Синове и внуци на онези комунета сега ни тикат в новия СИВ. Пък вие се радвайте :D

нали имаме партия която е против еврозоната, защо не обра тези 80%?

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Усещам, че правиш опити да изразиш мнение. Остава доста неясно какво точно се опитваш да кажеш. Имало ли е избори или е нямало?  Затруднява ли те въпроса? Имаш ли нужда от повече обяснение? Действително, сложен въпрос е.

Ти кое не разбра от това, че по конституция БКП е с ръководна роля? Не ОФ. Не БЗНС. 

преди 4 минути, parmobil написа:

Остави. Обяснил съм го на пролетарката, защо споменах изборите в НРН. Наясно съм че нямат представителност и са фиктивни. Както нямат представителност и сегашните. И актовете без одобрение на народа са същите, дали вкарване в СИВ или в еврозона.  Дали е разбрала - съмнявам се. Дали  ти ще разбереш - идея си нямам. Ако искаш прочети разговора. А ако искаш недей, Все ми е тая.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Разбира се че не мога, не сме комунизъм. Но мога да посочвам глупавите ти съждения.

За мене товоите са глупави. Второто ти изречение го доказва.

Само тази вечер и тук го пиша за трети път, което показва феновете на еврозоната колко внимателно следите детайлите :D "Партията" която е "против" еврозоната, работи ЗА еврозоната. Това мисля, че дори на теб лично ти го написах, а може и да греша. Обяснил съм в темата в политическия форум, тема чиито автор съм аз, как го правят. И това го правят умишлено, не е от незнание.  Костя е умел манипулатор на не особено мислещи гласоподаватели, идеята за референдум не беше негова, той просто грабна вълната и осра иначе добрата идея.

Тези глупости как само пишман възрожденците били против еврото ги повтаряте запъхтяни, но и вие не им вярвате.

преди 39 минути, Michigan111 написа:

Искаш да кажеш, че в НРБ не са провеждани избори?

Проведоха се - един път!

Влизам - има само един вид бюлетини! Един ми пъха една в ръката, друг я взима и я слага в плик, трети взима плика и го слага в урната!

Това бяха ... изборите!

преди 2 минути, jhoro написа:

Проведоха се - един път!

Влизам - има само един вид бюлетини! Един ми пъха една в ръката, друг я взима и я слага в плик, трети взима плика и го слага в урната!

Това бяха ... изборите!

И каквото и да избереш - решава Москва.

Сега са 30 партии, който и да избереш - реашава Брюксел.

Само че сега е демократично :D

преди 11 минути, Michigan111 написа:

Остави. Обяснил съм го на пролетарката, защо споменах изборите в НРН. Наясно съм че нямат представителност и са фиктивни. Както нямат представителност и сегашните. И актовете без одобрение на народа са същите, дали вкарване в СИВ или в еврозона.  Дали е разбрала - съмнявам се. Дали  ти ще разбереш - идея си нямам. Ако искаш прочети разговора. А ако искаш недей, Все ми е тая.

За мене товоите са глупави. Второто ти изречение го доказва.

Само тази вечер и тук го пиша за трети път, което показва феновете на еврозоната колко внимателно следите детайлите :D "Партията" която е "против" еврозоната, работи ЗА еврозоната. Това мисля, че дори на теб лично ти го написах, а може и да греша. Обяснил съм в темата в политическия форум, тема чиито автор съм аз, как го правят. И това го правят умишлено, не е от незнание.  Костя е умел манипулатор на не особено мислещи гласоподаватели, идеята за референдум не беше негова, той просто грабна вълната и осра иначе добрата идея.

Тези глупости как само пишман възрожденците били против еврото ги повтаряте запъхтяни, но и вие не им вярвате.

Моите мнения се основават на факти, твоите на предположения и спекулации. 

преди 3 минути, Michigan111 написа:

И каквото и да избереш - решава Москва.

Сега са 30 партии, който и да избереш - реашава Брюксел.

Само че сега е демократично :D

Ама сега нали сме към СССР или ни изоставиха руснаците? 

току-що, BANKATA написа:

Моите мнения се основават на факти, твоите на предположения и спекулации. 

Твоите факти са си в твоята глава. Няма тука спекулации. Идеята за реферндум беше на инициативен комитет около Григор Сарийски, които искаше да се зададе въпрос от типа "Желаете ли да отложим влизането в еврозоната докато не достигнем еди колко си процента от средно европеското ниво на БВП на глава от населението". Копейкин грабна идеята и събира подписи за референдум със съвсем друг въпрос, отлагане за 30 години ли беше, за 40 ли.. Още преди да започне събиране на подписите Сарийски предупреди, че така формулиран въпроса няма никакъв шанс да мине и така стана. С някои от тезите на Григор Сарийски съм съгласен, с други не, но факта е, че копейката беше предупреден, но го направи така, че хем да не мине въпроса, хем и до днес да се прави на големия борец срещу еврозоната. Че дори вие, про-еврозона людете твърдите, че те били абти-еврозона партията. Та, не виждам къде е спекулацията.

Понеже се уморих от необолшевишката пропаганда и пролетариатски лъжи, ви пожелавам приятна вечер и приятно очакване на конвергентния доклад :D

Твоите факти са си в твоята глава. Няма тука спекулации. Идеята за реферндум беше на инициативен комитет около Григор Сарийски, които искаше да се зададе въпрос от типа "Желаете ли да отложим влизането в еврозоната докато не достигнем еди колко си процента от средно европеското ниво на БВП на глава от населението". Копейкин грабна идеята и събира подписи за референдум със съвсем друг въпрос, отлагане за 30 години ли беше, за 40 ли.. Още преди да започне събиране на подписите Сарийски предупреди, че така формулиран въпроса няма никакъв шанс да мине и така стана. С някои от тезите на Григор Сарийски съм съгласен, с други не, но факта е, че копейката беше предупреден, но го направи така, че хем да не мине въпроса, хем и до днес да се прави на големия борец срещу еврозоната. Че дори вие, про-еврозона людете твърдите, че те били абти-еврозона партията. Та, не виждам къде е спекулацията.

Понеже се уморих от необолшевишката пропаганда и пролетариатски лъжи, ви пожелавам приятна вечер и приятно очакване на конвергентния доклад :D

Поисках ти едни факти и млъкна.

Идеята за реферндум беше на инициативен комитет около Григор Сарийски, които искаше да се зададе въпрос от типа "Желаете ли да отложим влизането в еврозоната докато не достигнем еди колко си процента от средно европеското ниво на БВП на глава от населението". Копейкин грабна идеята и събира подписи за референдум със съвсем друг въпрос, отлагане за 30 години ли беше, за 40 ли..

За 20 години. А дори и да беше така зададен въпроса щеше да има същата съдба като този референдум.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Поисках ти едни факти и млъкна.

Бананка, тези милиционерски номерца на друг. Цяла вечер ви отговарям на глупостите и лъжите. Пиша ви като на малоумници едно и също нещо по 4 пъти, все не сте чули, все не сте разбрали, все не сте видяли. Едни факти само ми бил поискал :D Айде у лево баце :D

преди 29 минути, Michigan111 написа:

Бананка, тези милиционерски номерца на друг. Цяла вечер ви отговарям на глупостите и лъжите. Пиша ви като на малоумници едно и също нещо по 4 пъти, все не сте чули, все не сте разбрали, все не сте видяли. Едни факти само ми бил поискал :D Айде у лево баце :D

Аз само едно нещо ти поисках понеже бях сигурен ще лъжеш, и с този си пост го доказа. 

преди 50 минути, Гренландия написа:

Ама сега нали сме към СССР или ни изоставиха руснаците? 

Ти да не идваш от миналото с машина на времето :giggle1:

България ще поиска извънреден доклад за еврото.

Гласове

България ще поиска извънредни конвергентни доклади от Европейската комисия и Европейската централна банка, които да оценят готовността на страната за присъединяване към еврозоната. Дългоочакваната новина обяви финансовият министър Теменужка Петкова, която в понеделник пристигна в Брюксел, за да докладва изпълнението на критериите за еврото на заседание на Еврогрупата. Искането ще бъде подадено до края на февруари. 

"Министър Петкова заяви, че с благоразумната си фискална политика България отдавна е заслужила членството си в еврозоната, затова очакваме това да стане факт на 1 януари 2026 г. Българският финансов министър подчерта, че предварителните оценки ни дават увереност, че ще изпълним всички критерии за номинална конвергенция. Предвид това, както и в съответствие с решението на Народното събрание от 2024 г., на основание на чл. 140 от Договора за функциониране на ЕС, до края на месец февруари 2025 г. България ще отправи официално искане към Европейската комисия и Европейската централна банка за изготвянето на извънредни конвергентни доклади", съобщиха от МФ.

Страните от Еврогрупата са потвърдили постоянната си подкрепа за амбицията на България за въвеждане на еврото, стана ясно още от съобщението на МФ.

На влизане на заседанието на Еврогрупата (финансовите министри на страните от еврозоната) той заяви:

"Тази дата е целта, която България си постави. Разбира се, важно е да бъдат изпълнени всички критерии от Маастрихт - за инфлацията, където нещата се движат в тази посока, но тя е сравнително близо до референтната стойност, също така и за фискалните резултати.

Така че ние очакваме средносрочния фискален структурен план според новата рамка за икономическо управление, както и други аспекти от подготовката.

Смятам, че целта е реалистична и от Комисията сме склонни да я подкрепим, но има още работа за вършене", коментира Домбровскис.

Заседанието на финансовите министри от еврозоната вече започна. Първа точка в дневния ред е изслушването на министър Теменужка Петкова.

преди 1 час, BANKATA написа:

Аз само едно нещо ти поисках понеже бях сигурен ще лъжеш, и с този си пост го доказа. 

Еми ти цяла вечер лъжеш, що да не излъжа веднъж и аз. И аз питах нещо, ама няма да ти кажа какво :D Пък ти не отговаряш, което доказва, че не знаеш как се казваш.

Предполагам бях ясен :D

преди 10 часа, The Lone Star написа:

този резерв изчезва. Което точно и ще стане като влезем в еврозоната.

Пак не си разбрал, влиза в обръщение на место лева. Да иначе като понятие изчезва!

преди 10 часа, jhoro написа:

Проведоха се - един път!

Това бяха ... изборите!

Имаше и други бюлетини ,ама предпочитаните бяха червените ,слагаха се в плик за писмо ,запечатват се и се пускаха в урната ,имаше и такива дето слагаха повече от една бюлетина в плика ама им зачитаха само един глас при броенето иначе вота щеше да се печели от партията винаги с над 120% :rolleyes:

преди 13 часа, Гренландия написа:

Моето желание е да се направи референдум за пасищата защото от съседното село си водят животните на паша на нашите пасища и ние сме принудени да водим животните в пасищата на съседните села.

Какво ви пречат на съседите животинките? Що сте такива егоисти. Нека животните пасат дружно. :)

преди 11 часа, jhoro написа:

Проведоха се - един път!

Това бяха ... изборите!

Имаше много висока избирателна активност. Аз съм гласувал два пъти. Единият път в казармата. Не разбрах и двата пъти за кого, имената не ми говореха нищо.

преди 11 часа, BANKATA написа:

Не е една, три са, като две са в НС. Третата я порязаха за там, но има шанс да влезе другият месец. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.