Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 1 час, BANKATA написа:

Да, плаща защото не сме в еврозоната. Погледни при какви лихви взимат кредит държавите от еврозоната и при какви тези извън нея. Като добавиш и превалутирането, двойно прецакване

При какви лихви вземат? Нашите хубостници взеха на 5% от външен кредитор, а можеха да вземат от наши банки на 2%, това 5 млрд, в момента има свободни около 16 пъти повече отколкото взеха. Що не го направиха? Толкова ли си наивен наистина, да не знаеш защо? Айде сега сметни къде е неизгодата и тогава говори за превалутиране.

В какъв филм живееш бе човек, пак ще се взема на по- восока лихва, просто ще се одобрява по- лесно. Което гарантира затъване в дългове. А ние в момента сме на ръба реално, и още няколко крачки и измъкване няма да има.

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 13 минути, Т.Христов написа:

Депутатите от „Възраждане” съобщиха, че в събота парламентарната им група е получила информация от своите партньори в Брюксел, че в България се провежда тайно посещение на представители на Международния валутен фонд (МВФ), за да участват в опит за фалшифициране на данните за бюджетния дефицит.

Днес кабинетът на Росен Желязков излезе с информация, че депутатите от "Възраждане" лъжат като разпарни. Повод за твърдението им е било, че са получили точна информация от своите партньори в Брюксел, че Костадинов лъже и пръст в лъжата има Митрофанова. Доказателство  - Копейкин излезе с тази лъжа, чак след срещата с Митрофанова и указанията на Кремъл. :popcorn2:

преди 7 минути, БаалБек написа:

Днес кабинетът на Росен Желязков излезе с информация, че депутатите от "Възраждане" лъжат като разпарни. Повод за твърдението им е било, че са получили точна информация от своите партньори в Брюксел, че Костадинов лъже и пръст в лъжата има Митрофанова. Доказателство  - Копейкин излезе с тази лъжа, чак след срещата с Митрофанова и указанията на Кремъл. :popcorn2:

Пак лъжи.

преди 55 минути, AAUUXX написа:

Сега в ЕС се разплащаме в евро -не под секрет. Това какво общо има с въпроса ?

Отговорям ти на закачливото питане за рублата.

преди 17 минути, БаалБек написа:

Как прецени, кои са идиоти и кои не? Идиоти са тези от ПП "Възраждане" и техните последователи, които си мислят, че като сме във валутен борд е много хубаво.

Еврото е истината и това ще стане, колкото и да висят изрожденци пред НСИ и БНБ.

Какво ти дава валутния борд? Нищо! Само реклама на Стив Ханке и затова онзи манипулатор Карбовски го пуска. 

Българския лев е обвързан към еврото с фиксиран обменен курс. Фиксираният обменен курс не позволява на лева да се адаптира към външни сътресения, като спад в експортното търсене или изтичане на капитал. И за разлика от системите с плаващ обменен курс, валутният борд не може да девалвира валутата (лева), за да възстанови търговския баланс. Ако искаме да си понижим стойността на лева за да може стоките при износ да бъдат по-евтини и да се купуват, не можем да го направим. Други предложения?

:popcorn2:

СИВ е идеология и насилствено са вкарани там държавите. При ЕС всеки кандидатства, като трябва да отговаря на определени критерии, за да бъде приет. 

В СИВ НРБ са търсили валутни левове. Защо? Я ми обясни какво значи термина "валутен лев"? :popcorn2:

И каква е разликата дали ще те вкарат насила в СИВ или в Еврозоната? За еврозоната сме били подписали договор, да, хахаха. Ми и в НРБ имаше избори нали, гласували сте за БКП и сте им дали мандат да те вкарат в СИВ. Ама онова не било демократично :D Щото пък това с еврозоната е върха на демокрацията при 80% неодобрение и правителство с 15% подкрепа. Същото вкарване на сила е, колкото и да си въртиш задника да го изкараш друго. Когато ти изнася едно и също нещо може да бъде демократично, когато не ти изнася да бъде недемократично.

преди 16 минути, AAUUXX написа:

Няма връзка с въпроса ,но иначе благодаря за старанието което все пак  индиректно дава и отговора.

И не отговори на въпроса:

преди 26 минути, БаалБек написа:

Я ми обясни какво значи термина "валутен лев"?

преди 3 минути, Michigan111 написа:

И каква е разликата дали ще те вкарат насила в СИВ или в Еврозоната?

Я дай официални документи, където пише, че насила ни вкарват в еврозоната?

преди 9 минути, The Lone Star написа:

Пак лъжи.

@Т.Христов и Копейкин първи започнаха. 

преди 12 минути, Т.Христов написа:

74млрд. лева!

Престанете с тези пишман-възрожденски опорки за 74-те млрд. Повечето от тях са ДЦК и са за гарантиране на борда. Няма да се освободят ей така 74 млрд за "усвояване". Точно с такива глупости извадени напред, възрожденците замитат под килима истинските проблеми при влизане в еврозоната.

току-що, Michigan111 написа:

замитат под килима истинските проблеми при влизане в еврозоната

И кои са те?

преди 3 минути, Michigan111 написа:

И каква е разликата дали ще те вкарат насила в СИВ или в Еврозоната? За еврозоната сме били подписали договор, да, хахаха. Ми и в НРБ имаше избори нали, гласували сте за БКП и сте им дали мандат да те вкарат в СИВ. Ама онова не било демократично :D Щото пък това с еврозоната е върха на демокрацията при 80% неодобрение и правителство с 15% подкрепа. Същото вкарване на сила е, колкото и да си въртиш задника да го изкараш друго. Когато ти изнася едно и също нещо може да бъде демократично, когато не ти изнася да бъде недемократично.

Май се правиш на неостър. По конституция БКП имаше ръководна роля. Не знаеш или не помниш? За какви избори говориш?

преди 1 минута, БаалБек написа:

И не отговори на въпроса:

Я дай официални документи, където пише, че насила ни вкарват в еврозоната?

Какви официални документи очакваш да ти дам. Да назначат референдум и да се съобразят с резултатите. Тогава ще ти дам документ.

При 80% неододбрение от народа за членство в еврозоната, вкарването ни там е против волята на (уж) суверена. Тоест, насила. Кое не ти е ясно?

преди 1 минута, БаалБек написа:

И кои са те?

Нека чукча е повече читател. Преди около 2 часа съм ги написал в същата тема. Нямам намерение на всеки пролетар поотделно да пиша ферман. Върни няколко страници и прочети.

преди 18 минути, Michigan111 написа:

При какви лихви вземат? Нашите хубостници взеха на 5% от външен кредитор, а можеха да вземат от наши банки на 2%, това 5 млрд, в момента има свободни около 16 пъти повече отколкото взеха. Що не го направиха? Толкова ли си наивен наистина, да не знаеш защо? Айде сега сметни къде е неизгодата и тогава говори за превалутиране.

В какъв филм живееш бе човек, пак ще се взема на по- восока лихва, просто ще се одобрява по- лесно. Което гарантира затъване в дългове. А ние в момента сме на ръба реално, и още няколко крачки и измъкване няма да има.

Хайде дай да видим кой какво и за какви облигации е предлагал !

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Да назначат референдум и да се съобразят с резултатите.

Това се прави преди влизането в ЕС. Но пък тогава такъв закон в България не е имало - факт. И балгодарение на влизането ни в ЕС и подписаните споразумения, България се ангажира да въведе Закон за реферндумите, който се нарича - ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ. Но за твое съжаление и на останалите 10% от населението, които са против еврото пише така:

Цитат
Чл. 9. (1) (Изм. - ДВ, бр. 56 от 2015 г., в сила от 24.07.2015 г.) Национален референдум се произвежда за пряко решаване от гражданите на въпроси с национално значение от компетентността на Народното събрание.
(4) Референдум по въпроси, уредени в сключени от Република България международни договори, може да се произвежда преди тяхната ратификация.

преди 6 минути, BANKATA написа:

Хайде дай да видим кой какво и за какви облигации е предлагал !

Дай и ти нещо. Всичко на готово ли трябва да получаваш?

преди 8 минути, parmobil написа:

Май се правиш на неостър. По конституция БКП имаше ръководна роля. Не знаеш или не помниш? За какви избори говориш?

Пише глупости, но него не го обиждат, ама аз, защото съм жена и съм антипутин, антикопейкин, проЕС и т.н. може да ме наричат всякаква. Това са моралистите учили по соца.

преди 2 минути, Michigan111 написа:

Дай и ти нещо. Всичко на готово ли трябва да получаваш?

Не си поискал не съм ти дал. Ама това което го твърдиш съм сигурен че или лъжеш или нещо не си разбрал.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Това се прави преди влизането в ЕС. Но пък тогава такъв закон в България не е имало - факт. И балгодарение на влизането ни в ЕС и подписаните споразумения, България се ангажира да въведе Закон за реферндумите, който се нарича - ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ. Но за твое съжаление и на останалите 10% от населението, които са против еврото пише така:

Тоталитаризъм в действие, точно каквото ти казах по- рано. И истерично пищене "не може, има договор". А Румъния може. Полша също може. И Унгария може. Ама държавата на подлогите не може :D 

И също, цяла година да повтаряш, че 10% не искат еврозона, няма да промени факта, че са 80%.

преди 14 минути, Michigan111 написа:

Какви официални документи очакваш да ти дам. Да назначат референдум и да се съобразят с резултатите. Тогава ще ти дам документ.

При 80% неододбрение от народа за членство в еврозоната, вкарването ни там е против волята на (уж) суверена. Тоест, насила. Кое не ти е ясно?

Нека чукча е повече читател. Преди около 2 часа съм ги написал в същата тема. Нямам намерение на всеки пролетар поотделно да пиша ферман. Върни няколко страници и прочети.

Даваш същите опорки като Копейкин... Ние като се съгласихме да станем членове на ЕС, се съгласихме да приемем и еврото. Този твой референдум е противоконституционен. Ние сме във валутен борд, на практика вече сме във еврото, но с допълно негативи. 

Така че хайде стига толкова руска пропаганда, надявам се поне Путин добре да ти плаща... 

Тоталитаризъм в действие, точно каквото ти казах по- рано. И истерично пищене "не може, има договор". А Румъния може. Полша също може. И Унгария може. Ама държавата на подлогите не може :D 

И също, цяла година да повтаряш, че 10% не искат еврозона, няма да промени факта, че са 80%.

Кои са тези 80%? От къде ги измисли?

преди 17 минути, parmobil написа:

Искаш да кажеш, че в НРБ не са провеждани избори?

преди 1 час, Flashback написа:

Швеция е членка на ЕС от 1 януари 1995 г., точно 30 години и не ще да чуе за Еврозоната, въпреки че също е задължена да го въведе. 

Дори имаше референдум, проведен през 2003 г., 56,2% гласуваха против и оттогава Швеция си натиска парцалите. 

Аз вече живеех в Швеция, та все още си спомням новините, в които се казваше как Финландия, която въведе еврото през 1999 г. заплашва да напусне Еврозоната, ако я принудят да плаща дълговете на закъсалата Гърция. Шведите тогава още повече се наплашиха от Еврозоната, че един ден ще дойде моментът да изплащат дълговете на някоя държава от Южна Европа, която е с огромни дългове.

Между другото от трите скандинавски държави в ЕС - Швеция, Дания и Финландия, само последната е в Еврозоната и има най-слабата икономика от трите държави. Швеция и Финландия станаха едновременно членове на ЕС през 1995 г. 

Дания също каза не на еврото. 55 процента казаха не.

https://factcheck.bg/koi-darzhavi-sa-proveli-referendum-za-evroto-i-koi-ne/

“С референдуми Дания и Швеция не приемат еврото.

Румънското правителство без референдум отлага приемането поне до 2029 г.”,

България е единствената държава, която не е провела референдум за ЕС или еврозоната – тези и други подобни твърдения се разпространяват през изминалите месеци в социалните мрежи. Внушава се, че множество държави са провели национални допитвания за влизането си в еврозоната.

Искаш да кажеш, че в НРБ не са провеждани избори?

Искаш да кажеш че това са били избори ли ?

преди 4 минути, Michigan111 написа:

А Румъния може. Полша също може. И Унгария може.

И за да си докажеш твърдението, че в посочените от теб държави е имало специално допитване за еврото, след приемането им в ЕС е редно да посочиш - дата, месец, година и резултати от проведените референдуми.

Иначе излиза, че лъжеш и манипулираш.

:popcorn2:

преди 7 минути, БаалБек написа:

Пише глупости, но него не го обиждат, ама аз, защото съм жена и съм антипутин, антикопейкин, проЕС и т.н. може да ме наричат всякаква. Това са моралистите учили по соца.

Съжалявам, че те разочаровам за втори път, но нито съм учил "по"  (правилно - през) соца, нито съм анти-ЕС, а съм анти-пролетарско поведение като цяло.

И "пиша глупости" защото така ти е изгодно. Което не променя факта, че насилственото ни вкарване в еврозоната не е с нищо различно от насилственото ни вкарване в СИВ. И оправдания от типа - имаме поет ангажимент, имаме подписан договор, важат за слабохарактерните. Тоест за овцете. За поляци и унгарци не важат. Но за българските ляво-либерални необолшевици, подлоги на всеки нов господар, важи абсолютно всичко, което се спусне.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Румънското правителство без референдум отлага приемането поне до 2029 г.”,

България е единствената държава, която не е провела референдум за ЕС или еврозоната – тези и други подобни твърдения се разпространяват през изминалите месеци в социалните мрежи. Внушава се, че множество държави са провели национални допитвания за влизането си в еврозоната.

Румънците имат политици, българите имаме послушковци.

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Съжалявам, че те разочаровам за втори път, но нито съм учил "по"  (правилно - през) соца, нито съм анти-ЕС, а съм анти-пролетарско поведение като цяло.

И "пиша глупости" защото така ти е изгодно. Което не променя факта, че насилственото ни вкарване в еврозоната не е с нищо различно от насилственото ни вкарване в СИВ. И оправдания от типа - имаме поет ангажимент, имаме подписан договор, важат за слабохарактерните. Тоест за овцете. За поляци и унгарци не важат. Но за българските ляво-либерални необолшевици, подлоги на всеки нов господар, важи абсолютно всичко, което се спусне.

Не може да сравняваш демократично избарно народно събрание вкарало ни в ЕС, с недемократично такова вкарало ни в СИВ.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.