Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Да, видяхме през 1990 година СДСсарите до какво доведоха България. Черешката беше 1997 година.

90-те - златното време за партиите, финансирани от държавата от бизнеса - 168 Часа

Аха.. това ли бил проблема... партийните субсидии ? :) 

Я виж какво пише накрая на статията ти - от левче, тройната коалиция на комунделите вдига на 12 лв 

:)

ПАк се самоопровергваш .... :getout:

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

Аха.. това ли бил проблема... партийните субсидии ? :) 

Я виж какво пише накрая на статията ти - от левче, тройната коалиция на комунделите вдига на 12 лв 

:)

ПАк се самоопровергваш .... :getout:

Ауу, ГЕРБ са намали с 1 лев субсидията, колко мило. От 12 лева на 11 лева. А, защо не 1 лева?

Вятъра на промяната...задуха...тогава..ама в друга посока...триволтовите ги имат за ядрена централа...а лоботомираните за професори...

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Пирамиди , фараони .... на мен всички сметки са ми е евро, ще пиеш ти студена водица, ако останеш с левчета, тя кражбата се гласи точно, ако останем с тях :ski4:

Моите пари са в лева и в дюшега ги съхранявам ,не ги държа в банка от както махнаха лихвите по депозитите :hush:

преди 31 минути, AAUUXX написа:

Моите пари са в лева и в дюшега ги съхранявам ,не ги държа в банка от както махнаха лихвите по депозитите :hush:

Чак сега разбирам що братята порят дюшеците по бунищата - чакат те да гушнеш букетя, ама то до тогава всичко ще е евро, така, че братята ще пият и те студена водица или ще се посмеят и те малко :newspaper:

преди 5 часа, AAUUXX написа:

Как ще се изсветли икономиката ни с еврото ?

Нали знаеш, че всички тия чували в пари скрити в складове, мазета и под матраците ще трябва да ги конвертират в Евро? И така ще трябва да обясняват на НАП откъде се сдобили с 100 000 лв в кеш. 

Иначе гледа ли протестите на вГъзраждане? После защо умните хора мигрират... Останаха само проруски орки. 

преди 1 час, Proshark написа:

Вятъра на промяната...задуха...тогава..ама в друга посока...триволтовите ги имат за ядрена централа...а лоботомираните за професори...

Не сме го стигнали до професори по темата, само една дисертация и една монография на този етап :cooking1:

преди 3 часа, ДзВяРа! написа:

Глупости.

Ти пишеш глупости!

Все пак имаме живия пример с Гърция, която има-няма 9 години след влизане в Еврозоната затъна в дългове, защото не се простираше според чергата си. 

Финансовата криза в Гърция, също Гръцка финансова криза, е дългосрочна фискална и дългова криза в Гърция, настъпила през 2010 г.

Причините за възможността Гърция да обяви държавен банкрут са комплексни. От една страна, различните гръцки правителства в предходни периоди от момента на приемането на еврото в страната, редовно са подправяли статистиките и данните за икономическото и финансово състояние на Гърция.

От друга страна, гръцкият държавен бюджет е зле структуриран и балансиран, с висок годишен дефицит, като въпреки това в приходната си част е редовно неизпълним. За финансиране на този дефицит, Гърция е принудена редовно да поема нов държавен дълг, и по този начин непрекъснато се увеличава нетната задлъжнялост на страната.

На 23 април 2010 г. Гърция официално е принудена да търси финансовата подкрепа на ЕС, с цел да се избегне държавен банкрут. Получава заем от 240 милиарда евро от ЕС, ЕЦБ и МВФ (т.нар „тройка“). Макар че през 2012 г. някои от кредиторите отписват част от дълга, към февруари 2015 г. Гърция дължи 315 милиарда евро, което представлява 175% от БВП. От тях 60% са към държави от Еврозоната, 10% към МВФ и 6% към ЕЦБ, като остатъкът е разпределен към други финансови институции. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Финансова_криза_в_Гърция

преди 3 минути, Flashback написа:

Ти пишеш глупости!

Все пак имаме живия пример с Гърция, която има-няма 9 години след влизане в Еврозоната затъна в дългове, защото не се простираше според чергата си. 

Финансовата криза в Гърция, също Гръцка финансова криза, е дългосрочна фискална и дългова криза в Гърция, настъпила през 2010 г.

Причините за възможността Гърция да обяви държавен банкрут са комплексни. От една страна, различните гръцки правителства в предходни периоди от момента на приемането на еврото в страната, редовно са подправяли статистиките и данните за икономическото и финансово състояние на Гърция.

От друга страна, гръцкият държавен бюджет е зле структуриран и балансиран, с висок годишен дефицит, като въпреки това в приходната си част е редовно неизпълним. За финансиране на този дефицит, Гърция е принудена редовно да поема нов държавен дълг, и по този начин непрекъснато се увеличава нетната задлъжнялост на страната.

На 23 април 2010 г. Гърция официално е принудена да търси финансовата подкрепа на ЕС, с цел да се избегне държавен банкрут. Получава заем от 240 милиарда евро от ЕС, ЕЦБ и МВФ (т.нар „тройка“). Макар че през 2012 г. някои от кредиторите отписват част от дълга, към февруари 2015 г. Гърция дължи 315 милиарда евро, което представлява 175% от БВП. От тях 60% са към държави от Еврозоната, 10% към МВФ и 6% към ЕЦБ, като остатъкът е разпределен към други финансови институции. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Финансова_криза_в_Гърция

Че какво им е на гърците че ги даваш за пример?

Би ли сравнил 2010 в Гърция с 1998 г. с България? Съмнявам се!

преди 2 часа, Proshark написа:

А ние с теб кво правим!?Седим и пляскаме с ръце...и даваме за пример хърватските жени!?

:vacuumcleaner:

Много..космополитно..и насърчаващо ,нали...спор няма...Само да питам,ти част от народа ли си ..или..?

Показвам какво ще се случи след като приемем еврото...не че и сега няма бедни хора, но след като преминем в еврозоната,  ще обеднеят още...

Добър въпрос, само че аз не съм гласувал за продажните ни и негодни управници...Покрай сухото винаги гори и мокрото...

Няма да е все така, но аз не се сещам някога да сме случвали на управляващи....тъй че е все така...

Най-много риват срещу еврото копейките, така че въпроса е не трябва ли да прием еврото, а защо политиците не си свъриха работата за която вземат бали пари да спазим първоначалния срок от 1-ви януари 2024г?

преди 25 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Нали знаеш, че всички тия чували в пари скрити в складове, мазета и под матраците ще трябва да ги конвертират в Евро? И така ще трябва да обясняват на НАП откъде се сдобили с 100 000 лв в кеш.

Те тези няма да си обменят кинтите в един ден че да правят впечатление ,пък и хората си спестявали от закуски /банички цел живот тез 100 000лв.

преди 26 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Иначе гледа ли протестите на вГъзраждане? После защо умните хора мигрират... Останаха само проруски орки. 

Гледах ги ,не много умно ,но пък като не приеха да се проведе референдум  за да е ясно на всички искат или не иска евро народа и някой действат първосигнално и протестират и агресират.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Те тези няма да си обменят кинтите в един ден че да правят впечатление ,пък и хората си спестявали от закуски /банички цел живот тез 100 000лв.

Дааа, закуски и банички, определено няма никакви далавери и схемички при тия, които имат толкова пари в кеш 😂

преди 4 минути, ined написа:

Най-много риват срещу еврото копейките, така че въпроса е не трябва ли да прием еврото, а защо политиците не си свъриха работата за която вземат бали пари да спазим първоначалния срок от 1-ви януари 2024г?

Видя ли протеста на копейките днес? После се чудиш защо искам да бягам от тук... 

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

Показвам какво ще се случи след като приемем еврото...не че и сега няма бедни хора, но след като преминем в еврозоната,  ще обеднеят още...

Добър въпрос, само че аз не съм гласувал за продажните ни и негодни управници...Покрай сухото винаги гори и мокрото...

Няма да е все така, но аз не се сещам някога да сме случвали на управляващи....тъй че е все така...

Защо ?

преди 5 минути, ined написа:

Най-много риват срещу еврото копейките,

Аз не съм копейка ,ни центаджия ,но държа на националната ни валута ,че то не останаха много национални неща дето да ги ценим и гордеем с тях. Иначе ми е все едно с какви пари ще пазарувам ,мога да си направя сметка и с евро и долари не по лоша от такава с лева.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Аз не съм копейка ,ни центаджия ,но държа на националната ни валута ,че то не останаха много национални неща дето да ги ценим и гордеем с тях. Иначе ми е все едно с какви пари ще пазарувам ,мога да си направя сметка и с евро и долари не по лоша от такава с лева.

Защо ?

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Протест пред сградата на ЕК

Ибаси ко е ставало днеска ве?

Този направо ме разби обаче "НА ВОЙНААА" https://www.facebook.com/milovan.katani/videos/1883545685782221

И отново лошо да се приеме еврото няма, обаче не и по начина по който го искат управляващите.
Интересно защо не допуснаха референдум при положение че имаше нужните подписи а и въпроса е много сериозен и касае всички българи.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Ибаси ко е ставало днеска ве?

Този направо ме разби обаче "НА ВОЙНААА" https://www.facebook.com/milovan.katani/videos/1883545685782221

И отново лошо да се приеме еврото няма, обаче не и по начина по който го искат управляващите.
Интересно защо не допуснаха референдум при положение че имаше нужните подписи а и въпроса е много сериозен и касае всички българи.

Не допуснаха референдум ,не разясняват на народа защо трябва да приемем еврото плюсове и минуси и с какво еврото ще е по добре за нас от лева ,защо да го заменим с националната си валута което е най странно ама то пък ко ли разбира народа ,що да го питат ,важен е само в деня на изборите.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Не допуснаха референдум ,не разясняват на народа защо трябва да приемем еврото плюсове и минуси и с какво еврото ще е по добре за нас от лева ,защо да го заменим с националната си валута което е най странно ама то пък ко ли разбира народа ,що да го питат ,важен е само в деня на изборите.

Бахаха баба Урсула рекла че в Европа се протестирало мирно...:lol6:

Няма и да разрешат референдум, но така е като няма народ...

преди 2 минути, Bubbles написа:

Таз е най лошото на ЕС.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Таз е най лошото на ЕС.

Ама как веднага си личи че Боко, Кики и Шиши си играят заедно...
А тая кога и да я утрепат все ще е късно.

преди 24 минути, Bubbles написа:

Особено във Франция, там вий протестирате много мирно. Вий сте пример за цяла Европа. Франзуците протестират най-мирно в цяла ЕВропа.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.