Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 21 минути, Michigan111 написа:

Именно де. И ако прочетеш доклада на Теменужка Петкова, ще видиш прогнозните резултати от проекта за управление на дълга:

При тези допускания през 2025-2028 г. се наблюдава нарастване на държавния
дълг както в абсолютна стойност, така и като дял от БВП. Прогнозира се максималният
размер на държавния дълг към края на 2025 г. да не надвишава 59,8 млрд. лв., а в края
на 2026 г., 2027 г. и 2028 г. да достигне съответно до 70,5 млрд. лв., до 79,5 млрд. лв. и
до 87,0 млрд. лв. Визираните данни сочат, че през периода 2025-2028 г. държавният
дълг ще нарасне значително (около 1,8 пъти).
Съотношението на държавния дълг към БВП се очаква да нарасне до 27,7% в
края на 2025 г., до 31,0% в края на 2026 г., до 33,5% в края на 2027 г. и до 35,2% в края
на 2028 г

Явно това разбираш под намаляване на дълг :D 

Този дълг не е от голямо значение ако БВП расте стабилно! :topsecret:

Редактирано от ДзВяРа! (преглед на промените)

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Този дълг не е от голямо значение ако расте стабилно! :topsecret:

Рано или късно сметката идва.

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Този дълг не е от голямо значение ако расте стабилно! :topsecret:

Ми не знам кое е от значение и кое не е. Ти написа, че при Герб дълга винаги намалявал, не аз. А ти прогнозират да се вдигне само 1.8 пъти. Може би послъгваш малко. Ама нали си дзвяр, не е от значение :D 

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Рано или късно сметката идва.

Цаката е да си станал от масата като дойде :D 

преди 2 минути, Michigan111 написа:

Цаката е да си станал от масата като дойде :D 

Което няма как да стане, ако сме в еврозоната.

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Ми не знам кое е от значение и кое не е. Ти написа, че при Герб дълга винаги намалявал, не аз. А ти прогнозират да се вдигне само 1.8 пъти. Може би послъгваш малко. Ама нали си дзвяр, не е от значение :D 

Сметката ти е крива! 😃

През тези години БВП на България се увеличава.... стойността на всичко се променя включително и на външният дълг!

преди 5 минути, ДзВяРа! написа:

Сметката ти е крива! 😃

През тези години БВП на България се увеличава.... стойността на всичко се променя включително и на външният дълг!

Сметката не е моя, друже. Сметката е от Теменужка Петкова, която случайно е от Герб. Явно в качеството си на дзвяр не можеш да четеш.

При тези допускания през 2025-2028 г. се наблюдава нарастване на държавния
дълг както в абсолютна стойност, така и като дял от БВП. Прогнозира се максималният
размер на държавния дълг към края на 2025 г. да не надвишава 59,8 млрд. лв., а в края
на 2026 г., 2027 г. и 2028 г. да достигне съответно до 70,5 млрд. лв., до 79,5 млрд. лв. и
до 87,0 млрд. лв. Визираните данни сочат, че през периода 2025-2028 г. държавният
дълг ще нарасне значително (около 1,8 пъти).
края на 2025 г., до 31,0% в края на 2026 г., до 33,5% в края на 2027 г. и до 35,2% в края
на 2028 г

преди 43 минути, ДзВяРа! написа:

Когато ГЕРБ управлява България, външният ни дълг винаги намалява!!!

Я дай някакви числа. Колко е дълга 2008-ма преди ГЕРБ да дойдат на власт и колко е когато сдават властта през 2021-ва година?

преди 8 минути, The Lone Star написа:

Което няма как да стане, ако сме в еврозоната.

Зависи, за държавата няма как да стане. За политиците не само, че има как, ами и със сигурност ще стане.

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Зависи, за държавата няма как да стане. За политиците не само, че има как, ами и със сигурност ще стане.

Да. Но за обикновените хора като мен няма да стане. Ние ще платим сметката.

преди 2 минути, The Lone Star написа:

Ние ще платим сметката.

E, то това е ясно. Като стрижат овцете, да си чул някъде да стрижат овчаря или кучето?

преди 13 минути, The Lone Star написа:

Я дай някакви числа. Колко е дълга 2008-ма преди ГЕРБ да дойдат на власт и колко е когато сдават властта през 2021-ва година?

Добре!

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Звяр, има още много хляб да изядеш: 

Контра!!! :beer:

преди 16 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Не, но мога монография :diving:

Първо направи рецензия. ;) 

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Първо направи рецензия. ;) 

Не, прави се рецензия на монографията! Пак слагаш каруцата пред коня :ski4: :newspaper:

May be an image of 1 person and text that says 'РОКФЕЛЕР ЗА ЕВРОΤΟ! Под маската на демокрацията си създадохме наша валута! Най-лесно да превземем държава е, като им вземем парите! След това е лесно! Като премахнем националната валута, ние вече контролираме държавата! Еврото е този наш инструмент на превземане на държавите! След това, нацията обеднява! Най-лесно се командва бедна нация! Когато нацията е бедна, тя гледа да се нахрани! Няма време за борба срещу нас! За това Еврото e нашия инструмент за Новия Световен Ред! Рокфелер на 11 март 2001 година! 3707 366 415'

Почна се! Увеличили са ми пицата с кинта и дваесе! Кинта и дваесе! Дeбa шибaнaтa еврозона... простете вулгарния изказ на възмущението ми. Вбесен съм, но съзнавам, че това не ме оправдава.

преди 17 часа, Michigan111 написа:

Именно де. И ако прочетеш доклада на Теменужка Петкова, ще видиш прогнозните резултати от проекта за управление на дълга:

на 2028 г:D 

Ако БВП намалее драстично, дългът ще намалее в абсолютна стойност. :)

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Ако БВП намалее драстично, дългът ще намалее в абсолютна стойност. :)

Дългът ще расте в реална стойност, то си го пише с по колко милиарда на година. Ако БВП намалее, дългът ще расте още повече като процент от БВП. Тънкия момент е, че най- вероятно се има предвид БВП по ППС. Ще измислят някаква гимнастика, където реалната инфлация ще я намалят, даже може по някое време и дефлация да намерят, за да ни обяснят, че БВП е по- голям отколкото всъщност е. Ама това са магии, които и сега ги гледаме покрай цирка с еврозоната, така че трябва да сме свикнали, че статистиката ни е всъщност стъкмистика.

преди 34 минути, BANKATA написа:

Кажи на Виденов че бедна нация се управлява лесно.

Продължаваш да си неадекватен. Неориентиран.

Че Виденов да не го свали бедната нация, бе аланкоолу?

Свалиха го няколко платени "протестьори" платени от зараждащите се непеота на сорос. Защото Виденов не го прие и му каза непеотата му да си плащат данъци.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Продължаваш да си неадекватен. Неориентиран.

Че Виденов да не го свали бедната нация, бе аланкоолу?

Свалиха го няколко платени "протестьори" платени от зараждащите се непеота на сорос. Защото Виденов не го прие и му каза непеотата му да си плащат данъци.

Яко си изплискал легена днес.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.