Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 11 часа, БаалБек написа:

Моделът на когото приличат @AAUUXX и @АСПЕКТ.

velichie.png

Изтеглил 6 бързи кредита за да ги "инвестира" в Исторически парк, дръпнал 20 бона от банката за да си купи кола, набутал се с 30 годишна ипотека за да си купи 45 годишна панелка, ама иначе не искал да приемаме еврото, защото държавите в еврозоната били затънали в дългове!

Личи ви отдалече...

Е не тъй ,макар че шапката ми хареса ,но аз кредити нямам ,и задължения също, защото ми харесва да бъда свободен  :topsecret:

• Отговори 12k
  • Прегледи 414,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

Колкото и да ревете, ще приемем еврото следващата година. Поне най-накрая няма да има нужда да се разкарвате до чейндж бюрата, когато се връщате от гурбет 😂

преди 27 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Колкото и да ревете, ще приемем еврото следващата година. Поне най-накрая няма да има нужда да се разкарвате до чейндж бюрата, когато се връщате от гурбет 😂

Ти пак ще обменяш в ченча когато се връщаш от Англия -несправедлив е живота :speak:

преди 35 минути, AAUUXX написа:

Ти пак ще обменяш в ченча когато се връщаш от Англия -несправедлив е живота :speak:

Това е работата, няма да се връщам 😂. Ама повечето ми приятели са в Германия, така че за тях въвеждането на еврото ще е голям плюс. 

преди 19 минути, M.Николов написа:

Може ли да не се връща?:down:

Споко, няма, години наред в блатото са ми достатъчни. 

преди 5 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Това е работата, няма да се връщам 😂. Ама повечето ми приятели са в Германия, така че за тях въвеждането на еврото ще е голям плюс. 

Споко, няма, години наред в блатото са ми достатъчни. 

Повечето ми приятели се върнаха от Германия. Включая и племенничката ми, която на всичко отгоре доведе и германец, който не иска и да чуе за Германия. България много му хареса и казал че не мърда от тука.

преди 6 минути, В. Велев написа:

Повечето ми приятели се върнаха от Германия. Включая и племенничката ми, която на всичко отгоре доведе и германец, който не иска и да чуе за Германия. България много му хареса и казал че не мърда от тука.

Аз пък забавлявам обратното - приятелите ми в Германия не искат да се прибират и се подсещат защо напуснаха България след като си дойдат за 1-2 седмици. То и статистиките са на моя страна, населението продължава да се смалява. 

Все повече мои познати в България искат да емигрират и все повече ЩЕ се махат. 

преди 2 часа, Т.Христов написа:

глупости!

Това можеше да го напишеш и от твоя си профил! :angry:

Джудже, в Перник няма ли лечебно заведение за психично болни?

преди 24 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Все повече мои познати в България искат да емигрират и все повече ЩЕ се махат. 

Това е сигурно защото влязохме в Шенген, а и скоро в еврозоната. И живеем все по-добре.

преди 5 минути, The Lone Star написа:

Това е сигурно защото влязохме в Шенген, а и скоро в еврозоната. И живеем все по-добре.

Е нали уж казвате, че животът е по-зле, заради ЕС 😂

преди 3 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Аз пък забавлявам обратното - приятелите ми в Германия не искат да се прибират и се подсещат защо напуснаха България след като си дойдат за 1-2 седмици.

Само да допълня. Багажа на племеницата и германеца ги докара едно момче от България. Та то ми разказа, че щял да затваря преди години фирмата, защото нямали работа. А сега толкова багаж прекарвал на връщащи се предимно от Германия, че наел даже още работници и купил още един камион.

преди 5 часа, В. Велев написа:

Вероятно са от източната част :newspaper:

Ако са били, като @АСПЕКТ по-добре в България, по малко метан има от там и здравето по-добро, менталното основно :diving:

преди 27 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Тоя превозвача каза че следващия му курс е от Франкфурт на Майн. Не знам къде се намира. А приятеля на племеничката е от Кьолн. Знае и френски. Не знам откъде го е научил.

преди 1 час, В. Велев написа:

Тоя превозвача каза че следващия му курс е от Франкфурт на Майн. Не знам къде се намира. А приятеля на племеничката е от Кьолн. Знае и френски. Не знам откъде го е научил.

Значи малко ядат в западната част и респективно работата е намаляла :diving:

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Значи малко ядат в западната част и респективно работата е намаляла :diving:

Знаех си че няма да мога да те наддумам :) Предавам се!

преди 9 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Казва го гурбетчията, който има фикс идея "Емиграция в Англия".

преди 7 часа, M.Николов написа:

Кузман е много в час. 

По-интересното е, че от година-две предупреждава, че ще се случат тези неща, които в момента се случват.

Още по- интересното е, че той по принцип е радетел за влизане в еврозоната, но и той признава, че самия валутен съюз е в окаяно състояние в момента.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Имаме нужда от хора като него в Парламента.

Абе то нужда имаме, ама хора няма :D 

Иначе с интерес очаквам да видя кои ще са основните фактори в партията му на следващите избори, и разбира се, дали ще бъде партия или лидерски проект.

преди 17 часа, В. Велев написа:

Само да допълня. Багажа на племеницата и германеца ги докара едно момче от България. Та то ми разказа, че щял да затваря преди години фирмата, защото нямали работа. А сега толкова багаж прекарвал на връщащи се предимно от Германия, че наел даже още работници и купил още един камион.

Аз пък виждам, че все повече от познатите във фейсбук молят да им преместят багажа от България в Германия. Статистиките подкрепят тезата ми - смаляваме се с всяка изминала година, заради емиграцията. Скоро в България ще останат само пенсионери. 

преди 15 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Ако са били, като @АСПЕКТ по-добре в България, по малко метан има от там и здравето по-добро, менталното основно :diving:

От Германия основно се прибират Ганьовци, които не си направиха труда да се интегрират. По-добре е за немците, разни туземци булгаристанци да не им точат социалната система и да не им нарушават законите. 

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Аз пък виждам, че все повече от познатите във фейсбук молят да им преместят багажа от България в Германия. Статистиките подкрепят тезата ми - смаляваме се с всяка изминала година, заради емиграцията. Скоро в България ще останат само пенсионери. 

Айде няма да казвам кой го каза, ама клиповете които съм гледал за нашенци отишли в чужбина, болшенството от тях са имали бизнес тук в България, но приближени до двамата дерибеи са им откраднали бизнеса. То затова няма и чуждестранни инвестиции. Имаше клип с един холандец тука. Развива бизнес тука и емисари на единия дерибей идват и му поставят условие 30 на 70%. Той се съгласил. Ама те му казали 70% за нас, а 30% за теб. И той сега се мъчи с дела, ама и съда е техен така че явно ще си отиде или в Румъния.

Затова от "Величие" обикаляха чужбина за срещи с нашенци бизнесмени. Защото бизнеса е двигателя на икономиката, а от там и за социални помощи. Затова сегашния бюджет е пробит. Разчита се от една страна на приходи от бизнеса, а от друга страна убиват бизнеса. Та точно за това се бори Ивелин Михайлов. Да не вземаме помощи от ЕС, да не даваме помощи на Украйна в случая, защото сме бедняци, а да си оправим бизнеса и икономиката в собствената си държава. А това ще стане като се спре мафията да рекетира бизнеса. Все едно живеем 30-те години в САЩ или Италия.

Ай Енд Джи обеща: Влизаме в еврозоната през 2026 , но при едно условие

https://www.flagman.bg/article/345388

,,За разлика от икономическите показатели на България, които се приемат за нормални, политическата ни нестабилност може да изиграе лоша шега

Политическата стабилност в България продължава да бъде от решаващо значение за приемането на еврото през 2026 година. Това пише в заключенията от най-новия анализ на аналитичното звено на банка Ай Ен Джи (ING) – "Ай Ен Джи тинк" (ING think), озаглавен "България: приемането на еврото е на една ръка разстояние, но все още не е факт".

Експертите запазват прогнозата си, че страната ни ще се присъедини към еврозоната през януари 2026 година. " Трябва обаче да признаем, че около тази прогноза започват да се появяват някои несигурности. Краткосрочното нарастване на инфлацията може да се превърне в по-значим проблем, като потенциално измести решението от техническо към по-политическо", посочват от "Ай Ен Джи тинк" и уточняват, че ключов фактор за инфлацията е либерализацията на пазара на електроенергия, предава lupa.bg.

"Очакваме инфлацията да бъде на равнище от 4,6 на сто към края на годината, а през идната година – 3 на сто", прогнозират от аналитичното звено на базираната в Нидерландия банка.

Потенциалните промени в структурата на българския парламент биха могли да внесат допълнителна несигурност около приемането на еврото, особено ако преизчислението на резултатите от последните парламентарни избори доведе до влизането на нови партии в Народното събрание, пише още в анализа. Той е публикуван само часове, след като Централната избирателна комисия (ЦИК) определи нова четирипроцентова бариера за влизане в парламента за изборите за народни представители в 51-вото Народно събрание. След решението на комисията мандатите в НС бяха преразпределени, а партия "Величие", която първоначално не бе преминала бариерата за влизане в парламента, получи 10 мандата.

Прогнозата за приемане на България в еврозоната, като се имат предвид тези фактори, не е без опасения, уточняват от "Ай Ен Джи тинк".

Най-важният критерий за приемането на България в еврозоната е политическата стабилност. Ако тя бъде постигната, експертите предвиждат успех в приемането на еврото за национална валута.

Що се отнася до перспективите пред икономиката на България, от "Ай Ен Джи тинк" продължават да смятат, че растежът ще остане стабилен и ще достигне 2,6 на сто през 2025 г.

"Неотдавнашното повишение на заплатите и експанзионистичната фискална политика следва да продължат да благоприятстват частното и публичното потребление. Освен това приемането към Шенген и по-широките регионални проекти като Вертикалния газов коридор, модернизирането на инфраструктурата под ръководството на НАТО и инициативата "Три морета" също следва да донесат някои ранни ползи за активността и производителността".

Политическата несигурност обаче може да се отрази негативно и на инвестициите, се предупреждава в анализа.

Промишлената активност в България продължава да отслабва, което отразява проблемите при ключови търговски партньори като Германия и Румъния, добавят от "Ай Ен Джи тинк".

,,И какво е условието?

15.03.2025 16:49:42
9
21

Условието да не би да е Толупа и Шиши да са извън политиката и да ги разследват?"

,,До 1

15.03.2025 19:00:33
11
14

Много мило, аз също тая наивно желание България да тръгне към добро...
НО НЕ ПОЗНА!
Напротив! Изискването е те да са начело и ти и аз и куките и цялата органична маса наречена народ да мълчим и да им ръкопляскаме. Това е представата им за стабилност. Припомняме тъпата ситуация с кандидат президент в Румъния наскоро довела до пълното изхождане върху димокрацията и нейните фалшиви претенции.
Важното е да ни нахендрят еврото за да олеснят обезлюдяване на тъпата територия, а след като си унищожим лева, ако ще Енвер Ходжа или Пол Пот или пък Иисус Христос да дойде на власт, белята ще е свършена."

,,Доналд
17.03.2025 09:17:27
0
7

Никой управляващ така и не даде отговор,защо Полша, Чехия, Унгария, Дания и Швеция,не искат и да чуят за въвеждане на еврото в техните страни? Англичаните до изхода си от ЕС също не приеха еврото. На нас така ни се поднася информацията,че повечето българи си мислят,че всички в ЕС са с евро,и само ние не сме го приели. Румънците също не са съгласни да приемат еврото. Защо тогава ние да го приемаме? Ние ли сме най-умните? С приемане на еврото веднага ще поемем дълговете на прибалтийските джуджета, Гърция, Кипър,Португалия, Малта, и Испания,които са в дълбока рецесия. Това трябва ли ни на нас българите?"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.