Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тютюнопушене. Психическа зависимост и психология на отказването

Featured Replies

преди 3 минути, Търсещ истини написа:

Седмица без пушек

Браво!

преди 5 минути, Търсещ истини написа:

С някаква носталгия или нагон на прошляк гледам хвърлени кутии от цигари и ми се ще да ги подритна, да видя дали са пълни. Но, като не съм прошляк ги подминавам високомерно. 

:lol6:

Иначе изнервен ли си?

• Отговори 85
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Пропуших по социални причини- приятел ме черпеше в почивките. Отказах ги по соцални причини- съпругата ми каза, че не иска да целува пепелник. Ползвах табекс. Пропуших отново когато гледах стара, деме

• 1001 broccoli
    1001 broccoli

За отказването най-много пречат именно тези ежедневни ситуацийки, които човек свързва с цигарите - кафето сутрин преди работа, чакането на спирката, междучасието, на маса с компанията, превърнали се в

• кои сте ВИЕ - дето ще "видите"? И се научи да пишеш. Може би и ти си някакъв българин от САЩ, дето вече не са сигурни откъде са и какви са... Поне все още отделяш изреченията, макар че си почнал да не

преди 1 минута, Търсещ истини написа:

Не повече от обичайното. Не го свързвам с това.

Екстра!
На седмица първа аз бях като пренавита пружинка.
На седмица втора-познай? Отново си пушех като комин-та гледай да устискаш :)  
И не забравяй 37-мия ден,той е важен.

• Автор

Две седмици без пушек

Преодоляни 2 препятствия

Ходих да помогна в технически проблем при човек, който никога не е отказвал като му поискам. Не успях с техниката и това ме подразни. Можех да поискам една, но не го направих.

Допуснах авария с незначителна щета- 15.00 лв. За срам изпсувах пред хора, които ме уважават. Разстроих се и при предишни обстоятелства бих дръпнал. Сега обаче нямам, а и не искам да давам пари на г-н Филип Морис. Минах само със срама.

преди 15 часа, Търсещ истини написа:

Допуснах авария с незначителна щета- 15.00 лв.

Само информативно: При 1500.00 лв. или 15000.00, то как би постъпил?! 

п.п. Иначе пази се и успех!

Навремето бях решил в казармата да ги отказвам. Е, вкараха ме в ареста и ... от скука пропуших! :) 

Странно е да се поздравява и да се хвали даден индивид, че се е отказал от вреден навик! 

Особено при положение, че е споделил следното:

Цитат
на 16.04.2025 г. в 0:50, Търсещ истини написа:

Не успях с техниката и това ме подразни.

В смисъл: Няма как да знаем в бъдещ момент кое ще го "пречупи"! Може да е след 10 месеца или 10 години! 

Отделно, че махнаха определени неща свързани със съдържанието на веществата в тютюневите изделия!

Т.е. пристрастяването е по-голямо когато е в някакви "безопасни норми"! 

• 6 месеца по-късно...

@Търсещ истини, какво стана с отказването, можеш ли вече да те причислиш към групата на непушачите?

Изпитваш ли никотинов глад или някакъв дискомфорт в ръцете, поради това, че вече не извършват поднасяне на цигара към устата?

• Автор
преди 4 часа, Greta Simmer написа:

@Търсещ истини, какво стана с отказването, можеш ли вече да те причислиш към групата на непушачите?

Изпитваш ли никотинов глад или някакъв дискомфорт в ръцете, поради това, че вече не извършват поднасяне на цигара към устата?

Благодаря за подсещането. Поне два пъти съм си мислил, че трябва да разкажа в темата следващи преживявания, но немукаед.

Не съм запалвал от врмето, когато ги спрях, но ми се припушва инцидентно. Не зная дали е никотинов глад или социално породено.

Един- два пъти, когато гледам индобългари от Чистота, които седят (няма да чистят, я) и пушат. Понеже лайт- мотива, паролата, при мен беше "Няма да пълня гушата на Филип Морис", сега си мисля "Гле`й тия- чистачки, а пушат!"

Два- три пъти, когато видя, че пушат близки. Понеже цигарите и за тях са скъпи, никой не кани, та минава лесно. Все пак, отбивам с думите "То така се почва, не искам!"

Пак два- три пъти, когато ме налегне лошо самочувствие- нещо като Байронов сплин ли, като съвпадение на лоши биоритми ли е, като изчерпване ли е, не зная. Чувствам се като парцал. Тогава е лесно- толкова съм като парцал, че не ми се ходи до магазина. :

Най- вероятно преобладава социалният стимул за пушене, т.е. като видя, че пушат, все едно- свои или непознати. Бариера ми е и  спомен за лош вкус в устата. И така.

Не се заричам. Идвала ми е представа, че при някакви тежки обстоятелства ще пропуша отново. Преди така се върнах към навика. Дано нямам такива обстоятелства. Така няма да има и отключващ механизъм.

:) 

Пожелавам успех на всеки, който отказва тютюна. Сега ми е чисто в устата.

Започни моментално да мразиш всеки който пуши пред тебе.
Повтаряй си че той е твой враг и нарочно иска да ти навреди с тези пушечни говна.
Анорексички се гордеят като гледат хора да ядат, казват си нещо такова:
„Ааааа не издържате ли, плюскате ли свини такива, а аз контролирам успешно и не се тъпча като вас.“
Те са психично болни анорексичките по отношение на яденето, ама ще ти свърши чудесна работа техния чалъм на презрение към ядящите и чувство за величие като не ядят.

на 14.11.2025 г. в 17:58, Търсещ истини написа:

Сега ми е чисто в устата.

Бих бил откровен - не мислех че мотивацията ви е достатъчна, ако се изхожда от написаното от вас по-горе.

От тази гледна точка това продължение ме изненадва приятно. Имам предвид че сте задържали досега "начисто" и мотивацията е успяла да ви задържи 'чист". Това не е близо до общия ви профил, който съм изработил от участието ви тук, но все пак той е само относителен и условен. И в случая се радвам че не е адекватен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.