Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

528829116_2582175482131350_5751484191045580291_n.jpg?stp=dst-jpg_p552x414_tt6&_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=yknsvtTG2-gQ7kNvwHxkaPi&_nc_oc=AdlYbcBZbGlp-nBsQoL-oi5Uk3jfQYMdron33rTA5IU5latxUvTZ5Es40pGRhsqKCUM&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fsof5-1.fna&_nc_gid=AV7Syy2jhd41H0ROhUVBTA&oh=00_AfUm_48i6BHqmfYXRqSGo5er4oFaG-1OF0ixl5o4b3r75g&oe=689D1888

РАЗВРЪЗКАТА Е БЛИЗО. ЛИБЕРАЛ-АНАРХИЯТА И "КОЛЕКТИВНИЯТ ЗАПАД" РУХВАТ, както всяка фашизоидна, човеконенавистническа схема.
1. Тръмп ще се види с Путин в Аляска идния петък. Локацията е морална победа за Русия - ултиматумът на САЩ не само не сработи, но САЩ посреща руския президент на своя територия с международни почести.
Няма санкции, дори се говори за вдигането им. Няма даже мита. Няма ги заповедите за арест на "Съда" в Хага, непризнат от Америка. Има легитимация на Путин, реактивиране на авторитета му и триумфално завръщане на световната геополитическа сцена (от която си е тръгвал само в болните мозъзи на хронифицираните русофоби).
2. Обосновано предпоположение - Путин ще поиска не толкова териториална, колкото политическа победа. Четирите области са на масата, примирието по сегашната фронтова линия - също, но заедно с тях нещо далеч по-важно: гаранции за неутралитет на Украйна, вето за НАТО, отстраняване на Зеленски, спешни избори.
3. Глобалната цел на Кремъл е да откъсне Украйна от проекта "Анти-Русия", продължение на Генералния план "Ост" на Вермархта и англо-саксонството за деславянизация на Източна Европа, смаляване на православието, хегемония не просто над руската държава, но над руския народ.
4. Срещата "Тръмп - Путин" пренарежда света по аналогия с историческата среща на Рейгън с Горбачов в Рейкявик през 1986 г., сложила точка на Студената война. Този път обаче Европа няма думата, а направо си е глътнала граматиката. Еврокомисията пети ден мълчи, мълчи и НАТО, особено след анонса на Белия дом, че присъствие на ЕС в преговорите не се предвижда. Урсулите са в тотална изолация, покрая тях - и тукашните им слуги.
5. Преди да се види с Тръмп, Путин се чу със Си Дзинпин и Моди. Според медиите те са потвърдили "стратегическото си партньорство с Русия".
Истината е, че Москва е координирала тезата си за преговорите в Аляска. Позицията на Путин ще бъде не просто позицията на Русия, а позицията на Русия, Китай и Индия едновременно. Това придава добавена стойност на контактите и затвърждана усещането, че "великите" преразпределят геополитическия ред без участието на полуфалиралия Европейски Съюз.
6. Ясно е, че Тръмп и Путин се виждат не толкова заради бъдещето на Киев, а за да заздравят икономическите си връзки и да начертаят новата карта на света. Въпросът е къде ще сме ние на тази карта и дали изобщо някой ни включва в сметките, при положение че Вашингтон отказва да прати посланик в София вече седми месец.
7. Режимът "Желязков" е стигматизиран от САЩ и Русия и въобще не присъства в дневния ред на Китай и Индия. Вероятно представляваме интерес само за Ердоган, което е най-неприятната част от пасианса. Това намира водевилно потвържение в думите на военния ни министър Запрянов: "Не знам кога ще пристигнат самолетите F-16!"
Разпад и предателство! Данъкоплатецът е предплатил дотук близо 6 млрд. лв. за 16 изтребители, от които са пристигнали два - единият счупен...И правителството не знае кога и дали ще дойдат останалите.
Айде тогава връщайте парите! САЩ очевидно се гаврят с колониалната ни администрация заради васалната й роля спрямо Брюксел и Демократическата партия на байдънисти/камалисти/соросоиди.
8. Изявлението на Запрянов си плаче за трибунал, какъвто неизбежно идва след всяка изгубена война и национална катастрофа. А белезите за такава са налице - в страната се вихрят ценови хаос, паника заради двойното етикиране, поголовен страх от обедняване, фалити на малкия и средния бизнес, в добавка - водна криза и режим на водата, бензинова криза и липса на масовия бензин А-95...
9. Правителството очевидно си отива, и то доброволно. ГЕРБ-Ново начало ще тропосат вината за хаоса върху служебен кабинет и ще хвърлят оставка наесен. Неслучайно Пеевски лансира протежето си Мария Филипова за заместник-омбудсман, пост от тъй наречената "домова книга" за служебни премиери.
10. Важното е преди оставката всички да излязат на площада и да демонстрират, че в мнозинството си българският народ не е съпричастен с мерзостта на управляващите, не приема съдбата си апатично и не желае да погребва лева си.
А още по-важното е на предстоящите избори да гласуват поне 65-70% от българите - само така ще ограничим изборните манипулации, изкупените секции на килограм и възпроизводството на статуквото в лицето на ГЕРБ, ДПС плюс сателитите им БСП, ИТН, ППДБ...
  • 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 61k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Каква изненада...

Цитат

Купените от България изтребители F-16 няма да бъдат доставени в срок
Закупените от България изтребители F-16 Block 70 няма да бъдат доставени до края на октомври, когато процесът трябваше да бъде завършен, пише "Медиапул".
Доставката изостава от предварителните планове и няма яснота кога ще пристигнат у нас следващите шест машини. България вече получи два изтребителя, а до края на годината трябва да бъдат доставени всичките осем машини по първия договор със САЩ и "Локхийд Мартин", припомня медията.
Планът беше юли-август у нас да има още машини, а септември-октомври процесът да бъде завършен. Планът обаче системно не се спазва и няма яснота кога ще дойдат машините, а по договор няма предвидени неустойки, коментира "Медиапул".

преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

Изненада ме, че четеш Медиапул, вече не са ли от лошите?

Да не би, да имаш някаква друга информация!? Щото и по темата за самолетите беше доста наясно. Колкото и за вноса на руски газ и петрол. И между другото, не чета "Медиапул", ама карай. Просто съм го копирал от друга дискусия. 

преди 1 минута, communismatic написа:

Да не би, да имаш някаква друга информация!? Щото и по темата за самолетите беше доста наясно. Колкото и за вноса на руски газ и петрол. И между другото, не чета "Медиапул", ама карай. Просто съм го копирал от друга дискусия. 

Наясно съм както и за БТР-те, които щяха да гасят пожарите ама ей ги, сега трепят орки

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Наясно съм както и за БТР-те, които щяха да гасят пожарите ама ей ги, сега трепят орки

Щяха, да. Ама американските слуги решиха, да ги подаряват на Украйна. Правилно решение беше, нали? 

преди 45 минути, Gaming_Solutions написа:

Изненада ме, че четеш Медиапул, вече не са ли от лошите?

Аз рядко го чета ама има верни неща там 

преди 4 минути, adersa написа:

Аз рядко го чета ама има верни неща там 

Въпроса ми бе към комуниста, който нееднократно е наричал медията парцал, но когато му изнася явно я цитира. Човек без принципи.

преди 14 минути, communismatic написа:

Щяха, да. Ама американските слуги решиха, да ги подаряват на Украйна. Правилно решение беше, нали? 

Минаха два месеца от както се излагаше за БТР-те, хората позабравиха и реши пак ли да ни напомниш за себе си 😃

преди 30 минути, Gaming_Solutions написа:

Минаха два месеца от както се излагаше за БТР-те, хората позабравиха и реши пак ли да ни напомниш за себе си 

С кое по-точно съм се "излагал"!? С твърдението ти за моторите им, което беше копирано от ултрадостоверният сайт "Фактчек", който е на хранилка при "Америка за България"!? 

преди 31 минути, Gaming_Solutions написа:

Въпроса ми бе към комуниста, който нееднократно е наричал медията парцал, но когато му изнася явно я цитира. Човек без принципи.

Пак да питам, имаш друга информация ли!? Ако имаш, дай я... Ако нямаш, кво виеш на умряло!? 

преди 1 час, communismatic написа:

С кое по-точно съм се "излагал"!? С твърдението ти за моторите им, което беше копирано от ултрадостоверният сайт "Фактчек", който е на хранилка при "Америка за България"!? 

Изложи се с твоите твърдения, че старите БТР-и на МВР, които не са изкарвани 30г. от хангара са щели да гасят пожари, с мои твърдения няма как да се излагаш

Изложи се с някакви цитати на Главчев в жълти медии където уж казал едно, пък то се оказа друго.

Изложи се с внушенията си, че съм твърдял едно, а цитат къде съм го твърдял не можа да дадеш. 

Изложи се и цитирайки откъси от статия на 12 години, за която пък аз ти дадох линк към цялата статия в която пък се твърди друго..., жалка работа беше

ПП. Медиапул не бяха ли и те на "хранилка" при "Америка за България"?

преди 1 час, communismatic написа:

Пак да питам, имаш друга информация ли!? Ако имаш, дай я... Ако нямаш, кво виеш на умряло!? 

Изобщо не говоря за информацията в статията, направи ми впечатление, че цитираш Медиапул. Нещо друго ли съм написал, пак ли не разбра?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 15 часа, teo-glavata написа:

Какви неустойки те гонят? Това е USA!

Да не говорим, че не сте платили всичко

Гледай да не придобиеш гърбица от поклони пред господарите ти.

преди 5 часа, Gaming_Solutions написа:

Изложи се с твоите твърдения, че старите БТР-и на МВР, които не са изкарвани 30г. от хангара са щели да гасят пожари, с мои твърдения няма как да се излагаш

Как по-точно? Цитирайки ми "Фактчек"? Пак да го повторя, щото гледам, че продължаваш, да въртиш една и съща мантра... БТР-ите не ставали, щото двигателите били неподходящи за гасене на пожари? Т.е. БТР-ите не стават, даже да се превозват хора с тях? То доколкото си спомням, те БТР-ите бяха даже тотално негодни за употреба. Само много ми е чудно, за какъв х0й им са на Украйна тогава? Ако можеш да отговориш... Силно се съмнявам, ама поне да става смях.

Изложи се с внушенията си, че съм твърдял едно, а цитат къде съм го твърдял не можа да дадеш. 

То ти твърдиш единствено и само мега тъпотии. За кое по-точно не съм дал цитат... Кое не си твърдял? Т.е. коя простотия не си написал все още, извинявай, не се изразих правилно.

Изложи се и цитирайки откъси от статия на 12 години, за която пък аз ти дадох линк към цялата статия в която пък се твърди друго..., жалка работа беше

Я дай да видя, кое е било "остаряла" статия? Дай пак линка...

Медиапул не бяха ли и те на "хранилка" при "Америка за България"?

Виждам, че все още не си усвоил умението, да се чете с разбиране. Пак да си задам въпроса. Кое от статията за Ф16-ките е неправилно? Точно понеже е на хранилка при американска НПО, та затова и подлагаме всичко под съмнение. Нали затова ти е тая глава на раменете. Или просто вярваш сляпо на всичко казано от Кирил Петков и Асен Василев? Та... имаш ли друга информация? Да или не? Опитвам се, да ти вляза в тежкото положение, понеже виждам, че ти е доста сложно...

Изобщо не говоря за информацията в статията, направи ми впечатление, че цитираш Медиапул. Нещо друго ли съм написал, пак ли не разбра?

Да, та отново да си задам въпроса. Имаш ли друга информация по темата? Примерно... Влизаш в интернет и намираш статия, че Асен Василев е хомосексуалист. Ако е постнато от Мартин Карбовски, то според теб, това автоматично значи, че е невярно? Дори не си правиш труда, да си напънеш малко главата, дали има факти, дали няма...

Много са забавни дискусиите с тоя... Отдавна съм го признал.

преди 3 часа, communismatic написа:

Как по-точно? Бла Бла Бла

Кое от статията за Ф16-ките е неправилно? 

Ами писал съм как. И щом държиш да продължаваш публично да се излагаш аз ще продължа да пиша едни и същи неща, забавно е. Даже ще го разпиша по точки да няма мърдане.

1. Не приравнявай военната техника и в частност БТР-ите на БА с тези на МВР. Опита се да ми сложиш думи в устата, че по принцип военната техника не се е използвала в помощ за гасене на пожари. Това не е вярно и никога не съм го твърдял. Помолихте за цитат къде съм го твърдял, естествено не можа да дадеш такъв

2. БТР-ите на МВР бяха стари, от първите модификации с по два автобусни силно проблемни двигателя. Тези машини не просто не са гасили пожари, те не са изкарвани 30+ години от хангарите. Повечето не са били в изправност дори. Пич, ти виждал ли си подобна техника, която 30+ години не и е пален двигателя?

3. Наясно ли си какъв ресурс е необходим да складираш подобна "скрап" залудо?

4. МВР не гасят пожари (говорим за БТР-ите на МВР). Ако пожарната има нужда от помощ може да се обърне към БА или вътрешния министър да се обърне към БА, организира се кризисен щаб и заедно с пожарната си стиковат действията при подобни кризисни ситуации. БА има достатъчно добре (или хайде да го кажем по-добре) модернизирани БТР-и, сравнено с тези полуразпадащи се на МВР, с които да се включи при подобни пожари ако има нужда. Никой от БА не се оплаква от липса на БТР-и за гасене на пожари. 

5. Първата работа на украинците бе да сменят двата двигателя на БТРте, които им изпратихме, след това подсилиха бронята. Има доста снимков материал и статии в интернет. Ако ти е интересно потърси. И преди да си ме питал,  ние защо не ги модернизирахме, а им ги изпратихме ще ти отговоря, че на МВР не им трябват. 

6. Не съм казвал, че нещо от статията на Медиапул не е вярно.

ПП. И след всичко ти продължаваш да кълвеш по спуснатата опорка на главната копейка Костя, че ако не сме били дали БТР-ите на Украйна са щели да гасят в момента пожарите, сериозно?

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Пич, ти виждал ли си подобна техника, която 30+ години не и е пален двигателя?

Т.е. даваме на Украйна БТР-и които са тотално неизправни. ОК, разбрах...

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

БТР-ите на МВР бяха стари, от първите модификации с по два автобусни силно проблемни двигателя.

Това са глупостите на "Фактчек". Напиши ми нещо, което да идва от собствената ти глава, а не копи-пейст от жалка "медия".

Наясно ли си какъв ресурс е необходим да складираш подобна "скрап" залудо?

Викаш, по-добре, просто да го подарим на Украйна и по тоя начин да си решим проблемите?

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Никой от БА не се оплаква от липса на БТР-и за гасене на пожари. 

Ама те не се оплакват, бе. Ние виждаме, че те са тотално неспособни, да се справят с тях. Точно от там идва и проблема. Къв просперитет виждате под крилото на Брюксел и Вашингтон, ние едни пожари не можем, да изгасим. Те не се били оплаквали, вика... Що? Да не би да имат някаква техника за справяне с пожарите? Примерно, хеликоптери?

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Има доста снимков материал и статии в интернет.

Момче, ти ако си вярваш на тия глупости, дето ги пишеш... казвам ти сериозно, иди се прегледай. Даваме БТР-ите на Украйна, барабар с оборудването за АЕЦ-а и прочее, просто защото сме най-обикновени роби на САЩ, мога да използвам доста по-точен израз, ама... предполагам, че ще схванеш. Предполагам, не съм 100% сигурен, ама... БТР-ите сме ги били дали, щото издръжката била скъпа. И по тая логика, дай да останем без тях и направо да им ги подарим. Ти да не си петгодишен... Просто сме управлявани от най-обикновени американски сервитьори.

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Не съм казвал, че нещо от статията на Медиапул не е вярно.

Ми, тогава, кво ми държиш сметка, кво съм цитирал и кво не съм цитирал. Факт е, че сделката за Ф16-ките е повече от престъпна и сключена точно от Тиквата и ПП-ДБ. От там нататък няма какво да се коментира повече...

Няма нужда да се впускаш в разсъждения правилно/грешно, кой зелен, червен или син. Знаем ти политическите възгледи. Тук въпроса е щяха ли в момента БТР-ите на МВР да гасят пожарите ако не ги бяхме изпратили на Украйна и продължаваш ли да повтаряш тази абсурдна опорка. Да или не.

ПП. Сделката за Ф16 я сключиха ГЕРБ и ВМРО 

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Тук въпроса е щяха ли в момента БТР-ите на МВР да гасят пожарите ако не ги бяхме изпратили на Украйна и продължаваш ли да повтаряш тази абсурдна опорка.

Да, защо не? Щом Украйна води война в момента с тях, защо да не се гасят и пожари или поне да се превозват хора с тях?! Т.е. за бомбене по тях са издръжливи, ама ако има огън по полето, те там са негодни?

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Знаем ти политическите възгледи.

Верно? И какви са ми политическите възгледи?

Сделката за Ф16 я сключиха ГЕРБ и ВМРО 

Айде бе!? А тая през 2022-ра пак ли те я сключиха? А танкерите с втечнен газ от САЩ? Това не е ли ебаси набутвацията за България и българският народ?

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, защо не?

Първите 5 точки прочете ли?

Всяка година има пожари, защо до сега не са участвали в гасенето им, а точно сега щяха да гасят ама ей ги на, няма ги милиционерските БТРи

Да, и всяка година нашите хора показват тоталното си неумение, да се справят с този проблем...

Освен това, не съм напълно убеден, че не са били използвани, понеже примерно Контрера от ВМРО изтъкна точно този довод, за да се запазят част от тях и да се предоставят на разположението на Столична община. А именно - били са използвани в миналото.

Цитат

Той подчерта, че такива бойни машини са били предоставяни в миналото на Гражданска защита и оборудвани за изпълнение на действия и мерки по спасяване при бедствия. Предимствата на подобен вид високопроходима техника за нуждите на службите по аварийна помощ са безспорни, изтъква Контрера.

Между другото, защо Кирил Петков сключи договора за Ф16-ките и за американските танкери? Какво тук е оправданието?

Не разбрах и какви са ми "възгледите"? Фен съм на "Възраждане", предполагам?

преди 13 минути, communismatic написа:

Да, защо не? Щом Украйна води война в момента с тях, защо да не се гасят и пожари или поне да се превозват хора с тях?! Т.е. за бомбене по тях са издръжливи, ама ако има огън по полето, те там са негодни

Пожарите си ги гаси ти или си купете от САЩ необходимата технока. Този сктап в Украйна е по полезен - помага за ттепането на ватенки

преди 16 минути, communismatic написа:

А танкерите с втечнен газ от САЩ? Това не е ли ебаси набутвацията за България и българският народ?

Каква набутвация? Метан донесоха ли? Да!

преди 27 минути, communismatic написа:

Да, и всяка година нашите хора показват тоталното си неумение, да се справят с този проблем...

Да, защото имаме крещяща нужда от летателна техника за гасене на подобен тип пожари. БТРи има достатъчно в БА. 

Щях да напиша, че Ф16-ките може да вършат работа, ама те пък още не са дошли. Кирчо що поръча още 8 от тях, между другото? Нали е набутвация?

преди 5 минути, communismatic написа:

Щях да напиша, че Ф16-ките може да вършат работа, ама те пък още не са дошли. Кирчо що поръча още 8 от тях, между другото? Нали е набутвация?

Не ги е поеъчал кирчо, поръчани саот тебе, чрез твоите представители в Камарата

преди 13 минути, communismatic написа:

Ако признаваш колко нелепо е било твърдението ти, че старите БТРи на МВР щяха да гасят пожарите сега ако не ги бяхме пратили в Украйна, бихме могли да сменим темата?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.