Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

преди 2 часа, communismatic написа:

Т.е. и сега няма да получа отговор. Ок, благодаря... 

Отказваш да си защитаваш тезата, че 100-те стари БТР-а на МВР щяха да гасят пожарите ако не ги бяхме дали на Украйна и искаш да спорим дали е трябвало да ги даваме ли? По този въпрос смяташ, че имаш повече аргументи ли?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 58,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Извинявай, български език разбираш ли? Ще ми отговориш ли на въпроса? Или за пореден път ще твърдиш, че "не е по темата"!?

преди 1 час, communismatic написа:

Извинявай, български език разбираш ли? Ще ми отговориш ли на въпроса? Или за пореден път ще твърдиш, че "не е по темата"!?

Пич, излез на свеж въздух, прочети пак какво съм ти написал вече няколко страници, помисли си можеш ли или не можеш да си защитиш тезата, преброй до десет преди да пишеш и ела се върни се отговор.

Аз моята теза съм я защитил, чакам все още да ме опровергаеш и да си защитиш твоята. Иначе с удоволствие ще ти отговоря след това и за Ф16 и защо даването на на старите ни, излезли от употреба БТРи на Украйна е добро решение. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

ф16 вече са с отпаднала необходимост  няма смисъл да се харчи бензин да ни ги докарват 

българия спешно има нужда да  обучи 2-3 ел техника да пусне тока на кметството....

преди 41 минути, Gaming_Solutions написа:

Пич, излез на свеж въздух, прочети пак какво съм ти написал вече няколко страници, помисли си можеш ли или не можеш да си защитиш тезата, преброй до десет преди да пишеш и ела се върни се отговор.

Аз моята теза съм я защитил, чакам все още да ме опровергаеш и да си защитиш твоята. Иначе с удоволствие ще ти отговоря след това и за Ф16 и защо даването на на старите ни, излезли от употреба БТРи на Украйна е добро решение. 

Защитил си тезата си? Я ми покажи, как си я защитил по въпроса за подаряването на Украйна на БТР-те ни. Благодаря ти предварително... 

преди 8 минути, communismatic написа:

Защитил си тезата си? Я ми покажи, как си я защитил по въпроса за подаряването на Украйна на БТР-те ни. Благодаря ти предварително... 

В момента пиша от телефона, утре сутрин ще ти копирам петте точки от преди няколко страници, даже мога да ги допълня. И без това плявата от твоя страна стана твърде много и ако някой нов влезе, който не е проследил дискусията ще се чуди какво става, а може би пък това ти е целта с неадекватните ти постове..? Вече след всеки твой пост насочен към мен ще си копирам и точките с които съм си защитиш тезата, ей така да не се губят в плявата ти

Супер. Много искам, да разбера, къде си обяснил, защо трябва да ПОДАРЯВАМЕ БТР-ите на Украйна... Щото тоя въпрос съм го задал сигурно над 200 пъти, ама така и не получавам отговор. 

Много ти благодаря. Оказа се, че си и мазохист.

преди 8 часа, communismatic написа:

Супер. Много искам, да разбера, къде си обяснил, защо трябва да ПОДАРЯВАМЕ БТР-ите на Украйна... Щото тоя въпрос съм го задал сигурно над 200 пъти, ама така и не получавам отговор. 

Много ти благодаря. Оказа се, че си и мазохист.

Ти наистина се правиш на луд, но няма да оставя да пълниш с плява темата, само защото си загубил спора. Поради тази причина за пореден път ще напомня, че спора ни е не защо сме подарили БТР-ите на Украйна, а щяха ли старите и излезли от употреба БТР-и на МВР да гасят пожарите в момента ако не ги бяхме дали на Украйна. Ти твърдиш, че са щели да гасят пожари, аз твърдя, че дори и да не ги бяхме дали, те пак нямаше да гасят защото:

1. Не приравнявай военната техника и в частност БТР-ите на БА с тези на МВР. Опита се да ми сложиш думи в устата, че по принцип военната техника не се е използвала в помощ за гасене на пожари. Това не е вярно и никога не съм го твърдял. Помолихте за цитат къде съм го твърдял, естествено не можа да дадеш такъв

2. БТР-ите на МВР бяха стари, от първите модификации с по два автобусни силно проблемни двигателя. Тези машини не просто не са гасили пожари, те не са изкарвани 30+ години от хангарите. Повечето не са били в изправност дори. Пич, ти виждал ли си подобна техника, която 30+ години не и е пален двигателя?

3. Наясно ли си какъв ресурс е необходим да складираш подобна "скрап" залудо?

4. МВР не гасят пожари (говорим за БТР-ите на МВР). Ако пожарната има нужда от помощ може да се обърне към БА или вътрешния министър да се обърне към БА, организира се кризисен щаб и заедно с пожарната си стиковат действията при подобни кризисни ситуации. БА има достатъчно добре (или хайде да го кажем по-добре) модернизирани БТР-и, сравнено с тези полуразпадащи се на МВР, с които да се включи при подобни пожари ако има нужда. Никой от БА не се оплаква от липса на БТР-и за гасене на пожари. 

5. Първата работа на украинците бе да сменят двата двигателя на БТРте, които им изпратихме, след това подсилиха бронята. Има доста снимков материал и статии в интернет. Ако ти е интересно потърси. И преди да си ме питал,  ние защо не ги модернизирахме, а им ги изпратихме ще ти отговоря, че на МВР не им трябват. 

6. При последните пожари видяхме точно "нула" БТР-а да помагат в гасенето на пожарите и причината не е, че нямаме БТР-и. Както вече стана ясно, БА има доста по-модернизирани от тези 100 на МВР.

7. Излезлите от употреба 100 БТР на МВР не са вадени от хангара повече от 30г. Навярно Последния човек, който им е запалвал двигателя е в пенсия вече

8. Най-вероятно, не съм експерт по пожарите, но точно при тези последните, големи горски пожари с много силни ветрове, не е добра идея да качваш хора, които да гасят без вода, а само с подръчни средства. Най-вероятно при силен вятър ефекта ще е нулев, а излагаш само излишно пожарникарите на риск за живота им. Много бързо в такива условия могат да се окажат в капан. Най-ефикасно в този случай се гаси от въздуха. Сигурно това е и причината да не видим военните БТРи на БА да се включват в гасенето.

Ето тези точки ще ти ги копирам докато не ги опровергаеш и всеки път когато правиш жалки опити да изместиш спора в друга посока, че да не си личи толкова, колко абсурдни тези защитаваш

Т.е. и сега няма да отговориш на въпроса ми? И сега въпроса ми е "извън темата"?

Уникален! Заклевам се, тоя наистина е уникален... 😆😆😆

преди 5 минути, communismatic написа:

Т.е. и сега няма да отговориш на въпроса ми? И сега въпроса ми е "извън темата"?

Уникален! Заклевам се, тоя наистина е уникален... 😆😆😆

Само кажи, че не можеш да си защитиш тезата и мъката за теб ще приключи, ще продължим с друга тема и ще ти отговарям на други въпроси

Спрете я тя безмислена тирада

НРБ е съсипана тотално .

Резерв, запаси, стара техника на армията, имотите им тия дни. Дезинтеграция.

Нищо няма да остане - само едно име на картата.

С един летящ двуместен ф16 в граф игнатиево - да вози политиците.

Няма да забравя тъпанара Паси с каска :)

преди 10 минути, kiro 2025 написа:

Спрете я тя безмислена тирада

Не, заклевам се... тоя направо е уникален. Аз такова чудо досега не съм виждал. 

Понеже положението е доста тежко вече, 4-5 страници вие на умряло и аз му причинявам адска болка, та за да направи някакъв нелеп опит за излизане от ситуацията с два грама достойнство, решава да не ми отговори на въпроса (понеже естествено не бил по темата, странно щото питам за БТР-и, а дискусията ни именно за тях), та отново ми задава едни и същи въпроси, на които съм отговарял поне 5-6 пъти вече. И най-важното... в същото време мен ме е страх и аз сменям темата и не отговарям на неудобни въпроси! Вика "мъката щяла да приключи". Забавно... 

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Между другото, в темата за Ф16-ките, аз постнах статия за тях, той тръгна да коментира БТР-ите, то от там тръгна дискусията... НО най-важното... аз сменям темата! 😆

преди 12 минути, communismatic написа:

Не, заклевам се... тоя направо е уникален. Аз такова чудо досега не съм виждал. 

Понеже положението е доста тежко вече, 4-5 страници вие на умряло и аз му причинявам адска болка, та за да направи някакъв нелеп опит за излизане от ситуацията с два грама достойнство, решава да не ми отговори на въпроса (понеже естествено не бил по темата, странно щото питам за БТР-и, а дискусията ни именно за тях), та отново ми задава едни и същи въпроси, на които съм отговарял поне 5-6 пъти вече. И най-важното... в същото време мен ме е страх и аз сменям темата и не отговарям на неудобни въпроси! Вика "мъката щяла да приключи". Забавно... 

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Между другото, в темата за Ф16-ките, аз постнах статия за тях, той тръгна да коментира БТР-ите, то от там тръгна дискусията... НО най-важното... аз сменям темата! 😆

Ако искаш да направим една отделна тема за старите и излезли от употреба БТРи на МВР за да не се притесняваш, че цапаме тази. Но ще трябва да си защитиш тезата. Искаш ли?

Извинявай, трета световна война ли трябва да се случи, за да ми отговориш на най-простичкият въпрос "Откъде-накъде американските сервитьори ще ПОДАРЯВАТ нещо на някоя държава?" Не мога, да разбера, какво се опитваш, да постигнеш, избягвайки постоянно тоя въпрос? Мислиш, че ще спра, да те питам ли? И с цялата си наглярщина ме обвиняваш, че аз не отговарям на неудобни въпроси и сменям темата? На абсолютно всеки въпрос, който си задал съм отговорил. Ти не си отговорил на нито един мой въпрос. Извинявай, ама аз не съм на разпит. Правя си просто гавра с теб, ама е доста жалко, да ми излизаш с подобни нелепи оправдания, все едно сме тийнейджъри. Мани майтапа, ама... ти на колко години си? Аз наистина имам чувството, че си имам работа с разни 13-14 годишни...

преди 13 минути, communismatic написа:

Извинявай, трета световна война ли трябва да се случи, за да ми отговориш на най-простичкият въпрос "Откъде-накъде американските сервитьори ще ПОДАРЯВАТ нещо на някоя държава?" Не мога, да разбера, какво се опитваш, да постигнеш, избягвайки постоянно тоя въпрос? Мислиш, че ще спра, да те питам ли? И с цялата си наглярщина ме обвиняваш, че аз не отговарям на неудобни въпроси и сменям темата? На абсолютно всеки въпрос, който си задал съм отговорил. Ти не си отговорил на нито един мой въпрос. Извинявай, ама аз не съм на разпит. Правя си просто гавра с теб, ама е доста жалко, да ми излизаш с подобни нелепи оправдания, все едно сме тийнейджъри. Мани майтапа, ама... ти на колко години си? Аз наистина имам чувството, че си имам работа с разни 13-14 годишни...

Никога не сме нищили темата откъде на къде ще даваме старите БТРи на МВР на Украйна. Ако искаш както вече 200 пъти ти казах ще говорим и за това, но първо трябва да разясним въпроса щяха ли тези 100 стари и излязли от употреба БТРи да гасят пожарите от преди седмица. Нито повече, нито по-малко. Това в момента е спора. Като го решим ще ти отговарям на други въпроси. Трябвало ли е или не е трябвало не отговаря на простичкия въпрос дали въпросните машини щяха да се включат в гасенето. Кое не ти е ясно, още двеста пъти да ме питаш ще ти отговоря по подобен начин

Момчето само решава на кои въпроси трябва да се отговаря и на кои не. До сега мантрата беше "Ф16-ките не са темата на разговора", сега понеже пак говорим за БТР-ите, новата мантра е "Дай първо на тия въпроси (а ние сме ги предъвквали над 4 страници), а после ще ти отговоря на твоите." И най-важното... все аз не отговарям на неговите въпроси и все мен ме е страх и бягам от темата.

Ниво седми... максимум осми клас... 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Момчето само решава на кои въпроси трябва да се отговаря и на кои не. До сега мантрата беше "Ф16-ките не са темата на разговора", сега понеже пак говорим за БТР-ите, новата мантра е "Дай първо на тия въпроси (а ние сме ги предъвквали над 4 страници), а после ще ти отговоря на твоите." И най-важното... все аз не отговарям на неговите въпроси и все мен ме е страх и бягам от темата.

Ниво седми... максимум осми клас... 😆

Прав си за едно, нищим го вече 4 страници, а преди да те баннат още толкова. Само че ти така и нищо не казваш за да си защитиш тезата. Давай резюмирай всичко, което имаш и опровергай моите седем точки, които съм използвал в защита на тезата, че тези 100 БТР и да не ги бяхме дали, нямаше да се включат в помощ при гасенето на пожарите от преди седмица.

Gaming_Solutions  @kosyo  @Без умствен капацитет  @БаалБек  @цър-вул  @Реджеп Иведик @Zolin @miro20 @buldak 

аз нали ви казах че няма да си получим самолетите и сащ  ще ни завлече с парите ?КАЗАХ ВИ!:crying10:

преди 6 минути, Banesc54 написа:

Gaming_Solutions  @kosyo  @Без умствен капацитет  @БаалБек  @цър-вул  @Реджеп Иведик @Zolin @miro20 @buldak 

аз нали ви казах че няма да си получим самолетите и сащ  ще ни завлече с парите ?КАЗАХ ВИ!:crying10:

зимай следващият самолет и излитай за джуджеландия

преди 2 минути, цър-вул написа:

Някаква фактология или както винаги само си пишеш...

преди 2 минути, цър-вул написа:

Някаква фактология или както винаги само си пишеш...

Той си пише ,но виш му списъка ,избрал най големите шушляци .Как е Лафа лаят по месечината .

току-що, nusho73 написа:

Той си пише ,но виш му списъка ,избрал най големите шушляци .Как е Лафа лаят по месечината .

Опа без теб

преди 18 минути, Banesc54 написа:

Рано рано си се усмъртил с първака. Е и Нушка комунистката и тя, горката не може да мръдне от тука.  Групата на прабългарите..

100% телк слуга-прабългарин, тихо и се извинявай на време. 

540263114_1335520548092602_6532319120512817657_n.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.