Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

преди 8 минути, communismatic написа:

Да, с колко БТР-а разполагаме? Пак да питам... Нали уж били много? Откъде имаш тая информация, щото ако съдим по статията, дето я постнах... изобщо нямаме. Още една причина, да не подаряваме никакви БТР-и на Украйна.

Напротив, отговорих ти. Цитирах ти и изказване на оня от ВМРО. А дискусията изобщо не тръгна от БТР-ите, ама ти понеже видя зор, та затова и услужливо я измести. А твърдиш, че аз съм я изместил. Странна работа... Иначе, аз съм гледал, да се "изнижа". Забавно момче си поне.

То ние изобщо не трябва, да подаряваме нищо на никого. В опита си, да ме иронизираш, дори не осъзнаваш как сам си вкарваш автогол. Та... отново да питам, с колко БТР-а разполагаме?

Т.е. бройката е класифицирана информация, ама иначе знаеш, че са достатъчно. ОК, разбрах... 

Айде бе? Аз сменям темата? Откъде започна дискусията ни? От Ф16-ките? Кой тръгна да коментира БТР-и? Не беше ли ти? А аз сменям темата... 

Трагедия... 😆😆😆😆😆

T.e. според теб излиза, че нямаме БТР-и? 😂

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 60,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

ПП-ДБ гласоподавател, научи се, да четеш с разбиране... Честно ви казвам, писна ми от вашето тотално неумение, да четете с разбиране. Няма да пояснявам нещо по 300 пъти само защото ти не можеш, да осмислиш нещо.

И е хубаво, да спреш, да ми задаваш въпроси, а да отговоряш и на моите. Щото така се провежда една дискусия. Няма как да питаш само ти, аз не съм на разпит в полицията.

преди 4 минути, communismatic написа:

ПП-ДБ гласоподавател, научи се, да четеш с разбиране... Честно ви казвам, писна ми от вашето тотално неумение, да четете с разбиране. Няма да пояснявам нещо по 300 пъти само защото ти не можеш, да осмислиш нещо.

И е хубаво, да спреш, да ми задаваш въпроси, а да отговоряш и на моите. Щото така се провежда една дискусия. Няма как да питаш само ти, аз не съм на разпит в полицията.

Аз съм ти отговорил на всички въпроси и съм си защитил тезата с 5 точки. Ти твоята не я защити и не отговаряш на въпросите, а гледаш да смениш темата, също така си противоречиш. 

Ако искаш, може да си преповтаряш глупостите до втръсване. Къде отговори за политическите ми пристрастия и Ф16-ките?! Щото темата тръгна точно за сделката за самолетите... Дай да видя. 

преди 50 минути, Gaming_Solutions написа:

T.e. според теб излиза, че нямаме БТР-и? 😂

нямаме бтр-и

с отпаднала необходимост са и ги  подирихме на украйна

нефта свършва и нямаме излишно   гориво за глезотийки

и Ф16 са с отпаднала необходимост 

преди 36 минути, communismatic написа:

Ако искаш, може да си преповтаряш глупостите до втръсване. Къде отговори за политическите ми пристрастия и Ф16-ките?! Щото темата тръгна точно за сделката за самолетите... Дай да видя. 

За Ф-16 съм ти отговорил преди няколко седмици в тази тема. Ще ти отговоря пак ако трябва, но първо да разнищим за БТР-те на МВР

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Верно? Я дай да видя, къде си ми отговорил за Ф16-ките? И кое по темата за БТР-ите остана неизказано? Конкретно? 

преди 51 минути, communismatic написа:

Верно? Я дай да видя, къде си ми отговорил за Ф16-ките? И кое по темата за БТР-ите остана неизказано? Конкретно? 

Добре, ще ти дам урок по елементарна логика, сина ми на 4 години ще го схване.

Станахме свидетели на големи пожари, при които не видяхме да се използват БТР-и, сам го призна. Причините може да са две, или нямаме, или такива не са били необходими в конкретната ситуация. Няма значение тук с колко разполага армията, дали са 100, 1000 или 10 000. Варианта да разполагаме с нула го изключваме, поне всеки трезво мислещ би го изключил, за това те питах според теб нямаме никакви БТР ли. Не получих отговор, защото ти е неудобно да отговориш. Другата причина, както казах е да не са били необходими за конкретната ситуация при пожари бушуващи със силни ветрове. И в двата случая, дори и да не бяхме дали 100-те стари БТР-а на Украйна, ние пак нямаше да ги видим да гасят пожари. Просто няма нужда от тях, веднъж защото вероятно няма нужда от такава техника и втори път, защото дори и да има нужда, ние разполагаме с такава и то много по-подходяща от тях. По-нови поколение, модернизирана и в изправност.

кво стана с втория чертеж на ф16 и кога ще идва третия чертеж на ф16 ? @kosyo  да се сезира!

преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

Ще ти отговоря пак ако трябва, но първо да разнищим за БТР-те на МВР

бтрите са разнищени половината на бойното поле в украйна а другите са издадени за желязо

50 бтр-а по 10 тона

500 тона желязо

някой е прибрал  пачките с 250к евро  за вторични...

80k евро за   часовник на зеленски и черното костюмче за при  тръмп  

костюмчето било  марково 

За да не пулиш на инфото:

https://dariknews.bg/novini/sviat/izboryt-na-dizajnera-anisimov-kakvo-simvolizira-noviiat-kostium-na-zelenski-2428769

Явно ти, най-умният, не си питал дружката си... Щот без нея си двойна нула. 

Другари и другарки. Стига пускате бтр в тема за фърчащи(когато са доставени, изправни и има керосин и годна за тях писта) таратайки.

преди 42 минути, Sliderum2 написа:

Стига пускате бтр в тема за фърчащи(когато са доставени, изправни и има керосин и годна за тях писта) таратайки

Що не се замислите какъв удар по авторитета на производителя ще е продажба на реновирана техника за нова.

Спрете да леете глупости! Това не е договор с Боташ

преди 13 минути, цър-вул написа:

Що не се замислите какъв удар по авторитета на производителя ще е продажба на реновирана техника за нова.

Спрете да леете глупости! Това не е договор с Боташ

Говорим за https://www.lockheedmartin.com/en-us/index.html

Остави ги тия - в червената кнг са вече

преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

Добре, ще ти дам урок по елементарна логика, сина ми на 4 години ще го схване.

Ми, съдейки по това, с какво разполагаш ти и факта, че сте една кръв (вероятно), не е особено сигурно...

Станахме свидетели на големи пожари, при които не видяхме да се използват БТР-и, сам го призна.

Да? И? Ти да виждаш някой да се справя с пожарите в момента? Има огромен недостиг на техника, това е основното мнение на пострадалите. Това довежда ли те до някъкъв извод? Какъвто и да било?

Не получих отговор, защото ти е неудобно да отговориш.

Извинявай, за разлика от теб, аз не съм някакъв най-обикновен лаладжия, дето пляска глупотевини без да има хал-хабер, дали това е истина или не. В случаят ти ми зададе въпрос, дали разполагаме с БТР-и? Така ли беше? И аз какво ти написах? Дадох ти вероятно точна цифра? Дадох ти просто някаква статия, в която се твърдеше, че нямаме особено много в наличност. Дали е вярно или не, аз нямам никаква представа, пак да подчертая... Ти обаче какво написа? Имало било достатъчно? Така ли беше? Затова ти зададох въпрос, откъде я имаш тая информация, при което ти ми написа умопомрачителният пост, че информацията била "класифицирана", обаче сме имали "достатъчно". Т.е. ти нямаш никаква идея колко са, ама при всички случаи са доста.
Не знам, дали осъзнаваш, че в момента само се блъскаш в някаква стена и затъваш още и още в нелепите си опити, да ми опонираш. Принципно, не съм злобен човек, дори съм изключително добродушен, ама си ми толкова ниска топка, че няма накъде. Хубаво е малко да си наясно, с какъв човек си тръгнал, да спориш.

Просто няма нужда от тях, веднъж защото вероятно няма нужда от такава техника и втори път, защото дори и да има нужда, ние разполагаме с такава и то много по-подходяща от тях.

Мхм. Извинявай, ти да не си някакъв специалист по пожари? Щото да твърдиш, че нямаме нужда от такава техника е не смешно, то направо е жалко. България е тотално неспособна, да се справя с каквито и да било бедствия. Ти даже не знаеш колко БТР-а имаме в наличност, ама иначе... "нямало нужда". Както и да е... Основното е, че даването на подобни машини... извинявай, ПОДАРЯВАНЕТО на подобни машини е същинско престъпление на нашите мили американски келнери, пар екселанс. Знам, че си много болен фен на ПП-ДБ, ама това е положението.

Тук основният проблем е начина, по който нашите управляващи действат. Даваш скъпострувана техника на Украйна без да им искаш и една стотинка само и само да захлебиш от новите си господари. Даваш им оборудването за АЕЦ-а и подписваш договор с американска компания за да захлебиш на гърба на българският народ. Даваш луди пари за едни Ф16-ки, при положение, че има по-изгодни договори само и само да захлебиш. Както се действа с БТР-ите, така се действа и с всичко останало. Нали уж щяхте да "спирате" модела ГЕРБ? Що направихте коалиция с тях?

Тъй... Да обобщим, понеже става все по-забавно.
Дискусията тръгна от статия за Ф16-ките. Ти обаче умело избута темата към БТР-ите. В същото време твърдиш, че аз съм сменял темата.
Твърдиш, че БТР-ите били неподходящи за гасене на пожари, понеже двигателите им се запалвали. Оказа се, че просто си копирал тая тъпотия от "Фактчек". Толкова е нелепо като твърдение, че дори и петокласник би се усъмнил в достоверността на тая измишльотина.
Твърдиш, че БТР-ите не ставали за нищо. В същото време Украйна ги ползва за военните си действия срещу руските окупатори, понеже ги модернизирали. Т.е. ние трябва да ги подарим на Украйна ама не можем, да ги модернизираме, че да ги използваме... ако ще и за военни действия да е.
Твърдиш, че БТР-ите ни не ни трябвали, имали сме предостатъчно. Питах те, колко имаме... Оказа се, че нямаш никаква представа. И най-забавното... информацията била "класифицирана", обаче си напълно наясно, че имаме предостатъчно. Това направо ме свали от коня, заклевам се...
Твърдиш, че си наясно с политическите ми възгледи. Зададох ти въпрос, с какво по-точно си наясно. Млъкна.
Запитах те, какво си ми обяснил по-точно за далаверата на Кирил Петков с Ф16-ките. Млъкна.

Утре предполагам ще е по-забавно... Наздраве, сипвам си два пръста бърбън в твоя чест. Забавно момче си, признавам...

@communismatic Защо изобщо си правиш труда да ме цитираш, след като отговора ти няма никаква, ама никаква връзка с цитата, е, естествено цитирал си ме избирателно, нищо че поста ми беше 5 реда. Както и да е, ще се повторя.

Обясних ти го наистина като за 4 годишен, но все пак се изисква някакво елементарно логическо мислене, при теб или е в дефицит или се правиш на луд.

Аз не съм експерт по пожарите и не твърдя нищо, а се уповавам единствено на фактите. Фактите са, че видяхме нула, повтарям нула БТР-а да помагат в гасенето им. От тук насетне става безпредметно да коментираме колко бройки има в БА. Не съм ти отговорил, защото знам, че търсиш сламка за която да се хванеш и да почнеш да спориш за нещо друго, т.е да изместиш фокуса от спора, който загуби вече. Спорим щяха ли да помагат старите БТР-и на МВР, които дадохме на Украйна. Отговора е не, един от доводите ми е именно, защото не видяхме БТР-и да помагат. Нула, не 5-10 или 15, нула. В този ред на мисли, какво значение има дали БА разполага с 100, 1000 или 10000? Фактите са, че те не използваха нито един, т.е. нямаше да използват и нито един от тези на МВР, които изпратихме на Украйна. Ако искаха да използват БТР, могат и сега, но поради някаква причина не го правят.

Защо изобщо си правиш труда да ме цитираш, след като отговора ти няма никаква, ама никаква връзка с цитата, е, естествено цитирал си ме избирателно, нищо че поста ми беше 5 реда. Както и да е, ще се повторя.

Кое няма връзка с цитата? Отговорил съм ти на абсолютно всички простотии, дето си писал. НА ВСИЧКИ, пак да повторя... За разлика от теб, аз нямам никакви проблеми, да отговарям на въпросите, които ми се задават. По такъв начин се провежда дискусия. И е направо жалко, постоянно да твърдиш, че аз сменям темата, не отговарям на въпроси и прочее, при положение, че ти умишлено не отговаряш на моите, а аз все трябва да отговарям на твоите. И ти ме упрекваш за всичко това, с цялата си наглост!? Има ли смисъл, да питам за Ф16-ките и политическите ми възгледи? Вече? Щото мисля, че и за сина ти стана ясно, че баща му е един недостоен тип, който отговаря само на тия въпроси, на които му отърва. Айде... направи се пак, че не си видял въпроса.

Аз не съм експерт по пожарите и не твърдя нищо, а се уповавам единствено на фактите.

Брато, ти не си експерт по нищо. Не по пожари... Ти по нищо не си експерт. С теб сме водили поне 10-15 дискусии и в абсолютно всяка от тях въртиш една и съща мантра... предимно умнокрасива, та дори не осъзнаваш в един даден момент колко смешен ставаш. Иначе, признавам... доста ти е високо самочувствието и имаш навика, да обвиняваш тоя, дето те прави дармадан в абсолютно същото. Примерно, когато биеш тъпана, че Европа била спряла руската енергийна зависимост, а да нямаш хал-хабер, че Европа продължава ударно да купува руски газ и петрол, заобикаляйки санкциите от корумпираните псета в Брюксел. Та... после с цялата си наглярщина, да ми пишеш, че съм поствал "пропаганда". Пак да повторя - забавно момче си.

Фактите са, че видяхме нула, повтарям нула БТР-а да помагат в гасенето им. От тук насетне става безпредметно да коментираме колко бройки има в БА.

Аха, вече стана "безпредметно". Досега в БА имало много бройки, сега вече "Кво значение има колко са?".

Не съм ти отговорил, защото знам, че търсиш сламка за която да се хванеш и да почнеш да спориш за нещо друго, т.е да изместиш фокуса от спора, който загуби вече.

Не си отговорил, щото нищо не знаеш. Ти защитаваш единствено и само тезите на "Фактчек". Пак да повторя - няма лошо, защитавай си ги, защитавай и ПП-ДБ, всеки човек има право, да гласува за която си партия иска. Ама не и да ми пляскаш простотии тук и после да виеш на умряло, що ти държа сметка. Факт е, че твоите хора се оказаха национални предатели, това е положението. С нищо не са по-различни от ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН, Воля, ВМРО, Реформатори и прочее... Най-обикновени патерици на Тиквата.

Фактите са, че те не използваха нито един, т.е. нямаше да използват и нито един от тези на МВР, които изпратихме на Украйна. Ако искаха да използват БТР, могат и сега, но поради някаква причина не го правят.

Именно, да. Те не използват нито един, а вият на умряло, че няма техника. Между другото, самолетите "С 27 Спартан", те са военни, а не приспособени към подобни ситуации.

преди 43 минути, communismatic написа:

Кое няма връзка с цитата? Отговорил съм ти на абсолютно всички простотии, дето си писал. НА ВСИЧКИ, пак да повторя... За разлика от теб, аз нямам никакви проблеми, да отговарям на въпросите, които ми се задават. 🤡🤡🤡

Пич, на предната страница имам пост с две кратки изречения в които те питам как разбираш думата "такива" от цитата който си дал на Контрера и ти се впусна в съчинения-разсъждения защо съм нарекъл Контрера неадекватник, Кирил Петков, кинжали, искандери, кренвирши и тн., само не отговори на въпроса как разбираш цитата, който си дал. Думичката "такива" как я разбра, така написано според теб се отнася точно за машините на МВР или по принцип за някакви БТР-и? И така две страници, не отговаряш на въпроси, не ,можеш да си защитиш тезата и пишеш чаршафи, които нямат нищо общо със спора. 

Има ли смисъл, да питам за Ф16-ките и политическите ми възгледи? Вече? Щото мисля, че и за сина ти стана ясно, че баща му е един недостоен тип, който отговаря само на тия въпроси, на които му отърва. Айде... направи се пак, че не си видял въпроса.

Отговорих ти вече. Няма да сменям темата и да говоря за друго, докато не признаеш, че старите БТР-и на МВР, които дадохме на Украйна нямаше да гасят пожарите ако не ги бяхме дали. Казваш "Прав си, сгреших и продължаваме напред по другите въпроси, за Ф16, за политическите ти възгледи, за Кирил Петков и тн.

Брато, ти не си експерт по нищо. Не по пожари... Ти по нищо не си експерт. С теб сме водили поне 10-15 дискусии и в абсолютно всяка от тях въртиш една и съща мантра... предимно умнокрасива, та дори не осъзнаваш в един даден момент колко смешен ставаш. Иначе, признавам... доста ти е високо самочувствието и имаш навика, да обвиняваш тоя, дето те прави дармадан в абсолютно същото. Примерно, когато биеш тъпана, че Европа била спряла руската енергийна зависимост, а да нямаш хал-хабер, че Европа продължава ударно да купува руски газ и петрол, заобикаляйки санкциите от корумпираните псета в Брюксел. Та... после с цялата си наглярщина, да ми пишеш, че съм поствал "пропаганда". Пак да повторя - забавно момче си.

Благодаря, но пак се впускаш в излишни разсъждения, които не ти помагат в защитаването на твоята теза

Аха, вече стана "безпредметно". Досега в БА имало много бройки, сега вече "Кво значение има колко са?".

Да, аз твърдя, че са много, но реално в случая, в контекста в който водим спор е безпредметно да говорим за бройки, няма значение колко са, защото в пожарите са използвани нула бройки

Не си отговорил, щото нищо не знаеш. Ти защитаваш единствено и само тезите на "Фактчек". Пак да повторя - няма лошо, защитавай си ги, защитавай и ПП-ДБ, всеки човек има право, да гласува за която си партия иска. Ама не и да ми пляскаш простотии тук и после да виеш на умряло, що ти държа сметка. Факт е, че твоите хора се оказаха национални предатели, това е положението. С нищо не са по-различни от ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН, Воля, ВМРО, Реформатори и прочее... Най-обикновени патерици на Тиквата.

Човече, не вия на умряло, това, че съм инат и ще те въртя на шиш до последно, защото сам осъзнаваш, че защитаваш абсурдна теза не означава, че вия на умряло, забавлявам се

Именно, да. 

Именно, дори да не бяхме дали старите БТР-и на МВР, те пак нямаше да гасят пожари. Логика! Имаме по-нови модификации и не се ползват, но според теб бихме ползвали по-старата модификация?

Те не използват нито един, а вият на умряло, че няма техника. Между другото, самолетите "С 27 Спартан", те са военни, а не приспособени към подобни ситуации.

Вият на умряло, че нямат техника или вият на умряло, че нямат БТР-и, или за теб е едно и също?

преди 28 минути, communismatic написа:

Те не използват нито един, а вият на умряло, че няма техника

А защо да ползват непругодна техника, та и нея да гасят?

Да попитам - с какво образование си, че толкова активно и просторно залива темата с шлака? Поне инженерно АТТК? 

преди 34 минути, Gaming_Solutions написа:

Думичката "такива" как я разбра, така написано според теб се отнася точно за машините на МВР или по принцип за някакви БТР-и?

Ми виж сега... Аз отскоро почнах, да си давам сметка, че си имам работа с човек, който най-вероятно... пиша, най-вероятно... е с основно образование. Когато ме питаш "какво се разбира под такива", барем (на чист български), да беше прочел самият му пост, щото в самият му пост става дума точно за БТР-ите. Аз направо съм шашнат, с какви "люде" си имам работа в тоя форум. Направо потресаващо ниско ниво тук! ПОТРЕСАВАЩО! Половината от форума даже не са в състояние да осмислят нещо, дето е написано като текст, при това за ниво, което е доста под средното. Щото мога да се изразявам и доста по-научно, повярвай ми...

преди 36 минути, Gaming_Solutions написа:

Няма да сменям темата и да говоря за друго, докато не признаеш, че старите БТР-и на МВР, които дадохме на Украйна нямаше да гасят пожарите ако не ги бяхме дали.

Коя тема, да смениш? Тя темата си беше за Ф16-ките, а ти я обърна за БТР-ите? Продължаваш с наглярските си прийоми. Даже самата тема, в която пишем е за Ф16-ките. Интересно кой сменя темата? Аз или ти? И защо ти не искаш, да се пише по основната тема? Май щото гаврата ще придобие нечувани размери.

преди 38 минути, Gaming_Solutions написа:

Благодаря, но пак се впускаш в излишни разсъждения, които не ти помагат в защитаването на твоята теза

Верно? Я ми покажи, на кой въпрос не съм отговорил? Пак да питам? Щото твоето прилича вече на болестно състояние...

преди 39 минути, Gaming_Solutions написа:

Да, аз твърдя, че са много, но реално в случая, в контекста в който водим спор е безпредметно да говорим за бройки, няма значение колко са, защото в пожарите са използвани нула бройки

Ти твърдиш, че са много? И откъде я имаш тая информация, при положение, че по ТВОИТЕ ДУМИ самата тая информация е "класифицирана"? Все по-забавно става...

преди 39 минути, Gaming_Solutions написа:

Човече, не вия на умряло, това, че съм инат и ще те въртя на шиш до последно, защото сам осъзнаваш, че защитаваш абсурдна теза не означава, че вия на умряло, забавлявам се

Ти мен въртиш на шиш? Верно? Ти дето докато бях баннат постоянно ми зяпаше профила, понеже последният път пак те сложих на... Доста елементарен опит за излизане на ситуация с достойнство. Въртял ме бил на шиш, това го твърди човек, който не смее, да отговори на редица въпроси и върти едни и същи глупости по 200 пъти, че и умишлено лъже, че другият сменял темата, а тоя дето сменя темата е именно той. Уникален, заклевам се...

преди 41 минути, Gaming_Solutions написа:

Имаме по-нови модификации и не се ползват, но според теб бихме ползвали по-старата модификация?

По-новите модификации ще ги ползваш за гасене на пожари, а не за военни отбранителни действия?! Ти изобщо имаш ли представа какви глупости говориш. В случаят коментираме, че даването на БТР-ите за Украйна беше абсурдна простотия на твоите любимци от ПП-ДБ, а те преспокойно можеше да бъдат използвани за гасене на пожари, поне да се превозват хора с тях. Или да се модернизират, че направо да ги гасят чрез тях. Ако още не си вдянал какво се има предвид, то направо съм безсилен вече. Честно... Почна да ме боли стомаха от смях.

преди 43 минути, Gaming_Solutions написа:

Вият на умряло, че нямат техника или вият на умряло, че нямат БТР-и, или за теб е едно и също?

Ми в случаят на баба Пена от село Мамарчево, дето й е изгоряла покъщнината, дали има значение с какво можеше да се огаси пожара? Още по-забавно става...

преди 44 минути, цър-вул написа:

Техника за военни действия била "непригодна". Предполагам, че в Украйна не се гърми по тия машини, просто я използват украинците, да си пият водката и да играят белот.

преди 45 минути, цър-вул написа:

Да попитам - с какво образование си, че толкова активно и просторно залива темата с шлака? Поне инженерно АТТК?

Извинявай, ако имаш нещо да напишеш по темата, ще ти отговоря. Няма да отговарям и на още един, дето не знае къде се намира. Взехте, да ми ставате множко вече...

преди 1 час, communismatic написа:

Ми виж сега... Аз отскоро почнах, да си давам сметка, че си имам работа с човек, който най-вероятно... пиша, най-вероятно... е с основно образование. Когато ме питаш "какво се разбира под такива", барем (на чист български), да беше прочел самият му пост, щото в самият му пост става дума точно за БТР-ите. Аз направо съм шашнат, с какви "люде" си имам работа в тоя форум. Направо потресаващо ниско ниво тук! ПОТРЕСАВАЩО! Половината от форума даже не са в състояние да осмислят нещо, дето е написано като текст, при това за ниво, което е доста под средното. Щото мога да се изразявам и доста по-научно, повярвай ми... 🤡

Ето ти го цитата на Контрера, който ти цитира:

Цитат

Той подчерта, че такива бойни машини са били предоставяни в миналото на Гражданска защита и оборудвани за изпълнение на действия и мерки по спасяване при бедствия. Предимствата на подобен вид високопроходима техника за нуждите на службите по аварийна помощ са безспорни, изтъква Контрера.

Ти твърдеше, че се съмняваш БТР-те на МВР да са стояли 30 години, защото според Контрера са се използвали в миналото. Ето ти го и цитата:

Цитат

Освен това, не съм напълно убеден, че не са били използвани, понеже примерно Контрера от ВМРО изтъкна точно този довод, за да се запазят част от тях и да се предоставят на разположението на Столична община. А именно - били са използвани в миналото.

И сега според твоето четене с разбиране излиза, че Контрера е казал, че БТР-те на МВР са се използвали от гражданска защита в миналото (гражданска защита няма от 15 години, но както и да е). Според моето четене с разбиране, Контрера говори за "такива бойни машини", т.е за БТР-и по принцип, не конкретно за тези на МВР, които стояха и събираха прах. Ако говореше конкретно за машините на МВР, щеше да напише тези бойни машини, а не такива бойни машини.

Ако обичаш, въздържай се от квалификации по мой адрес и обясни защо моето четене с разбиране е грешно, а твоето е вярно

Коя тема, да смениш? Тя темата си беше за Ф16-ките, а ти я обърна за БТР-ите? Продължаваш с наглярските си прийоми. Даже самата тема, в която пишем е за Ф16-ките. Интересно кой сменя темата? Аз или ти? И защо ти не искаш, да се пише по основната тема? Май щото гаврата ще придобие нечувани размери.

Темата е за Ф16, спора е за БТР-те. Както ти казах, като приключим спора за БТР-те може да продължим по темата за Ф16

Верно? Я ми покажи, на кой въпрос не съм отговорил? Пак да питам? Щото твоето прилича вече на болестно състояние...

На нито един не отговаряш, по-горе дадох и пример, а този ти цитат пък е насочен към моя пост, в който те призовавам да си защитиш тезата, а не само да я повтаряш

Ти твърдиш, че са много? И откъде я имаш тая информация, при положение, че по ТВОИТЕ ДУМИ самата тая информация е "класифицирана"? Все по-забавно става...

Точната бройка на БТР-те към БА е "класифицирана", в интернет има достатъчно материали обаче за приблизителната така. И тук говорим само за стари БТР-и, независимо от модификацията и модернизацията им. Имаме и нови аналози по стандарт на НАТО. И пак ти казвам, всичко това няма никакво значение при положение, че са се използвали нула бройки от всичко това за гасене.

Ти мен въртиш на шиш? Верно? Ти дето докато бях баннат постоянно ми зяпаше профила, понеже последният път пак те сложих на... Доста елементарен опит за излизане на ситуация с достойнство. Въртял ме бил на шиш, това го твърди човек, който не смее, да отговори на редица въпроси и върти едни и същи глупости по 200 пъти, че и умишлено лъже, че другият сменял темата, а тоя дето сменя темата е именно той. Уникален, заклевам се...

🤡

По-новите модификации ще ги ползваш за гасене на пожари, а не за военни отбранителни действия?! Ти изобщо имаш ли представа какви глупости говориш. В случаят коментираме, че даването на БТР-ите за Украйна беше абсурдна простотия на твоите любимци от ПП-ДБ, а те преспокойно можеше да бъдат използвани за гасене на пожари, поне да се превозват хора с тях. Или да се модернизират, че направо да ги гасят чрез тях. Ако още не си вдянал какво се има предвид, то направо съм безсилен вече. Честно... Почна да ме боли стомаха от смях.

Т.е. военните в момента използват техниката за военни отбранителни действия и за това не гасят пожари? 😂

Ми в случаят на баба Пена от село Мамарчево, дето й е изгоряла покъщнината, дали има значение с какво можеше да се огаси пожара? Още по-забавно става...

А, после пак ме питай на кой въпрос не си ми отговорил

Аз съм те питал следното:

Цитат

Ти ми говориш за баба Пена. 

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

И сега според твоето четене с разбиране излиза, че Контрера е казал, че БТР-те на МВР са се използвали от гражданска защита в миналото (гражданска защита няма от 15 години, но както и да е). Според моето четене с разбиране, Контрера говори за "такива бойни машини", т.е за БТР-и по принцип, не конкретно за тези на МВР, които стояха и събираха прах. Ако говореше конкретно за машините на МВР, щеше да напише тези бойни машини, а не такива бойни машини.

Пич... Казвам ти, иди се скрий някъде. Застреляй се, хвърли се от някой мост... 😆😆😆

Цитат

Столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера внесе предложение Столичната община да получи 10 от 100-те бронетранспортьора от резерва на МВР, които правителството готви да подари на Украйна. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

Темата е за Ф16, спора е за БТР-те. Както ти казах, като приключим спора за БТР-те може да продължим по темата за Ф16

Верно? Я да проследим кой беше първият ми пост откакто почнахме дискусията? Продължаваш да затъваш в лъжите си и нелепите си опити, да замажеш о*раното...

на 19.08.2025 г. в 21:30, communismatic написа:

Каква изненада...

Цитат

Купените от България изтребители F-16 няма да бъдат доставени в срок
Закупените от България изтребители F-16 Block 70 няма да бъдат доставени до края на октомври, когато процесът трябваше да бъде завършен, пише "Медиапул".

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Точната бройка на БТР-те към БА е "класифицирана", в интернет има достатъчно материали обаче за приблизителната така.

Аха, сега се оказа, че имало материали за ПРИБЛИЗИТЕЛНА такава. Досега информацията беше "класифицирана", сега обаче тук-там се прокрадвала някаква информация...

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Т.е. военните в момента използват техниката за военни отбранителни действия и за това не гасят пожари?

Не, просто тая техника се използва основно за военна отбрана. Има обаче стара техника, която могат, да я използват за гасене на пожари, или поне да я пригодят. Пак да повторим - научи се да четеш с разбиране. Писна ми, да дообяснявам нещо по 200 пъти.

преди 9 минути, Gaming_Solutions написа:

Ти ми говориш за баба Пена.

НАУЧИ СЕ ДА ЧЕТЕШ С РАЗБИРАНЕ. Хората се оплакват, че властите са тотално безпомощни над природните бедствия. ХОРАТА! ХОРАТА! Да го напиша отново? ХОРАТА! Нашите мили управляващи, обаче са на мнение, че всичко е 6+. 

Да питам ли пак за Ф16-ките и политическите ми пристрастия или? Има ли смисъл? Или искаш още да те гавря по тая тема?

преди 2 часа, communismatic написа:
преди 3 часа, цър-вул написа:

Техника за военни действия била "непригодна"

Явно какъв експерт си, щом не разбираш разликата между военни действия и противопожарна защита. Ясно. Няма нужда да те чета повече. Колкото и да се разливаш. Странно, че не отговори на въпроса с каква специалност си. Т.е. не е странно, а не можеш да докажеш никаква специализация. 
Така, че по-добре спри да се разливаш в темата. Нямаш компетентност по темата.

преди 31 минути, communismatic написа:

Пич... Казвам ти, иди се скрий някъде. Застреляй се, хвърли се от някой мост... 😆😆😆

Пич, дал съм ти цитата, който ти си цитирал

Цитат

Той подчерта, че такива бойни машини са били предоставяни в миналото на Гражданска защита и оборудвани за изпълнение на действия и мерки по спасяване при бедствия. Предимствата на подобен вид високопроходима техника за нуждите на службите по аварийна помощ са безспорни, изтъква Контрера.

Ти ми цитираш друг цитата на Контрера от същата статия:

Цитат

Столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера внесе предложение Столичната община да получи 10 от 100-те бронетранспортьора от резерва на МВР, които правителството готви да подари на Украйна. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

И двата цитата не твърдят, че старите БТР-и на МВР са се използвали за гасене на пожари. Научисе да четеш с разбиране. Излагаш се, но почна да прекаляваш. С подобни писаници обиждаш потребителите на форума и читателите

Верно? Я да проследим кой беше първият ми пост откакто почнахме дискусията? Продължаваш да затъваш в лъжите си и нелепите си опити, да замажеш о*раното...

Лъжа, че спорим за БТР-те на МВР ли?

Аха, сега се оказа, че имало материали за ПРИБЛИЗИТЕЛНА такава. Досега информацията беше "класифицирана", сега обаче тук-там се прокрадвала някаква информация...

Не знам защо реши, че сега се оказало, аз от вчера ти обяснявам едно и също

Не, просто тая техника се използва основно за военна отбрана. Има обаче стара техника, която могат, да я използват за гасене на пожари, или поне да я пригодят. Пак да повторим - научи се да четеш с разбиране. Писна ми, да дообяснявам нещо по 200 пъти.

България не е във война. БА може да използва всякаква техника при извънредни ситуации като подобни пожари при нужда и го прави. Не е нужно да е стара, може и да е нова :)

По твоята логика ако една страна има само нова техника, няма да може да гаси пожари, защото пожарите се гасят със стара хахах

НАУЧИ СЕ ДА ЧЕТЕШ С РАЗБИРАНЕ. Хората се оплакват, че властите са тотално безпомощни над природните бедствия. ХОРАТА! ХОРАТА! Да го напиша отново? ХОРАТА! Нашите мили управляващи, обаче са на мнение, че всичко е 6+. 

Спора е щяха ли да се ползват старите БТР-и на МВР за гасене на  пожарите, да или не.

Не говорим изобщо адекватни ли са или не са действията на управляващите

Да питам ли пак за Ф16-ките и политическите ми пристрастия или? Има ли смисъл? Или искаш още да те гавря по тая тема?

Казах ти вече, знам че искаш да приключим гаврата за БТР-те, но тя ще приключи когато си признаеш грешката

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.