Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

преди 6 минути, teo-glavata написа:

Жиеей си малкото останал живот, като чоерк.

Извинявай, кво се опитваш, да постигнеш като заплашваш тоя и оня във форума, при това го правиш и публично?! Ти наясно ли си, че мога, да ти спретна едно дело? Примерно? Щото това е сигурно 10-тата заплаха, дето ми я отправяш тук? Ако искаш да ти дам и личният си адрес, че да видим какво по-точно ще ми направиш?

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 58,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 15 минути, communismatic написа:

Извинявай, кво се опитваш, да постигнеш като заплашваш тоя и оня във форума, при това го правиш и публично?! Ти наясно ли си, че мога, да ти спретна едно дело? Примерно? Щото това е сигурно 10-тата заплаха, дето ми я отправяш тук? Ако искаш да ти дам и личният си адрес, че да видим какво по-точно ще ми направиш?

На ясно съм! То и вашта държава ми дпретна "едно дело".... и ми плсто лъщатс, бсрсбар с още малко..

Далеч си...

Само не забравяй - после се плащс...може и да нямаш пари, но пак ще си платиш масрафа

преди 5 часа, communismatic написа:

Аз още снощи писах на фена на ПП-ДБ, че сделката за Грипените е била много по-изгодна за България, при това... дори без да си правя труда, да се ровичкам колко фактически самолета бихме получили и срещу каква сума. 

Може и да бъркам, но на мен друго ми е чудно. От къф зор ни трябваха цели 16 хвърчила? При евентуален конфликт с нашите съседи Турция, Гърция и Румъния, с тази бройка бихме им забавили плановете с максимум ден. В смисъл - дали ще имаме осем или шестнайсет - все тая. Срещу макетата и два биха ни били достатъчни, а ние вече бяхме поръчали осем, демек и в този случай чак 16броя ми се вижда излишно разточителство? 

Приемам че "братската" Кравария ни е извила ръцете за първата поръчка, но някой може ли да обясни защо беше нужно да се набутваме двойно? Каквото можем с осем, това ще можем и с 16, така че не разбирам защо беше нужно?

преди 5 часа, teo-glavata написа:

Жиеей си малкото останал живот, като чоерк.

Да, баце, и аз гледах новият сериал от Star Wars вселената (май се казваше "The Acolyte"), но не мога да разбера какво общо има расата на чоерките с тази тема :speak:

преди 5 часа, communismatic написа:

Извинявай, кво се опитваш, да постигнеш като заплашваш тоя и оня във форума, при това го правиш и публично?!

Племето на бакшишите-копърки от Студентски са "безопасни игли". Та те не могат вече втора година да си върнат стоянката пред "клуб 35", която нормалните бакшиши им я превзеха. Признавам обаче, че на думи са велики. Ако не знаеш за к'во иде реч, верно може да си помислиш че са best of the best  :topsecret2:

преди 2 часа, ivottoshev написа:

При евентуален конфликт с нашите съседи Турция, Гърция и Румъния, с тази бройка бихме им забавили плановете с максимум ден.

Ето къде бъркаш => Те са в НАТО! ;) Отделно, само Турция не е в ЕС. Т.е. Ако възникне конфликт, то конфликта ще е между Турция и ЕС. ;) По спомен преди известно време из България летяха няколко нидерландски Ф35. Лично аз видях два, защото минаха покрай селото ми като на парад, т.е. ниско и прочие .... :) => Приеми, че сме по подобие на "16-та република в СССР", т.е. вече няма самостоятелна независима България, а сме в съюз! => Този съюз не е социалистически, а демократически и реално "по-голямото": властва!  Друг е въпроса колко висши наши военни има в НАТО! Президентът ни не е Главнокомандващ на Армията ни! -> В нея той е фигурант, т.е. за парлама. :) Нищо, че е Генерал! :) 

За да стане такъв "гаф" то, първо трябва да има военен преврат в България. :) Или из цитираните от теб държави! :) 

Явно не си бил в казармата и затова бъркаш. Простено ти е! :) = Нищо лично! :cheers:  

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Може и да бъркам, но на мен друго ми е чудно. От къф зор ни трябваха цели 16 хвърчила? При евентуален конфликт с нашите съседи Турция, Гърция и Румъния, с тази бройка бихме им забавили плановете с максимум ден. В смисъл - дали ще имаме осем или шестнайсет - все тая. Срещу макетата и два биха ни били достатъчни, а ние вече бяхме поръчали осем, демек и в този случай чак 16броя ми се вижда излишно разточителство? 

Приемам че "братската" Кравария ни е извила ръцете за първата поръчка, но някой може ли да обясни защо беше нужно да се набутваме двойно? Каквото можем с осем, това ще можем и с 16, така че не разбирам защо беше нужно?

При вторите самолети, кравария вече си беше назначила правителство у нас чрез Радев. Що пък да не прибере още някой милиард от колонията. Те така и го обявиха медиите - "Конгреса одобри закупуването" , а не че ние сме ги искали. 

А относно македонците, баце още 2019-а обеща, че ще ги пазим и тях с ефките, как ли са оцелели досега без никой да ги пази? :speak:

преди 4 часа, (:IdioibI:) написа:

Ето къде бъркаш => Те са в НАТО! ;) Отделно, само Турция не е в ЕС. Т.е. Ако възникне конфликт, то конфликта ще е между Турция и ЕС. ;) По спомен преди известно време из България летяха няколко нидерландски Ф35. Лично аз видях два, защото минаха покрай селото ми като на парад, т.е. ниско и прочие .... :) => Приеми, че сме по подобие на "16-та република в СССР", т.е. вече няма самостоятелна независима България, а сме в съюз! => Този съюз не е социалистически, а демократически и реално "по-голямото": властва!  Друг е въпроса колко висши наши военни има в НАТО! Президентът ни не е Главнокомандващ на Армията ни! -> В нея той е фигурант, т.е. за парлама. :) Нищо, че е Генерал! :) 

Оле, майко... 😆😆😆😆😆😆

преди 11 часа, ivottoshev написа:

От къф зор ни трябваха цели 16 хвърчила?

Те по принцип ни трябват, нека бъдем честни. Няма нищо по-хубаво от това, България сама да се организира и да създаде своята собствена сигурност. Ти сам виждаш, какво време е. Евреите направо са пощурели, на сума ти държави им видяха сметката. Турците ако искат, да ни превземат... трябват им максимум 2-3 дни. Нали не смяташ, че ЕС и НАТО са изобщо някаква гаранция за сигурност? Това е абсурдно, никой няма да си и мръдне пръста за нас. Друго обаче е по-важното. Че за всеки средноинтелигентен човек с повече от две мозъчни гънки е пределно ясно, че и едната сделка, и другата сделка са една най-обикновена далавера, която... както се вижда с просто око е подписана и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ, и от ВМРО... Мантрата, че по този начин осигуряваме въздушната отбрана на НАТО е мантра за идиоти, НАТО ако разчитат на шестнадесет самолета (всъщност до момента са само два), на които се падат по 4-5 ракети... то... еб*х я в организацията. Съвсем отделен въпрос е, че тая организация е абсурдна, тя не е изобщо "мироопазваща". Ква е тая "мироопазваща" организация, която не спира, да сее напрежение и войни тук и там? Другата мантра беше, че трябвало да бъдем солидарни с Украйна, подарявайки им 100 БТР-а? И що пък да сме солидарни с нея? Що да не сме солидарни примерно с руснаците? С тях поне сме свързани исторически... Айде, ОК... украинците са славяни, ама те и руснаците са славяни. И освен това, те на собствените им политици (Владимир Зеленски и шайката му) не им пука за тях, що пък на мен трябва ми пука? Дори в западните медии се възмущаваха от кражбите по високите нива там.

Цитат

Washington, D.C. – Following a report in Time Magazine that a top adviser to Ukrainian President Zelensky said that Ukrainian officials are “stealing like there’s no tomorrow,” Congressman Josh Brecheen introduced the Stop Stealing Like There's No Tomorrow Act, which would require the Secretaries of State and Defense to report to Congress any Ukrainian government officials who have violated the End-Use Monitoring (EUM) agreements that were a prerequisite for Ukraine obtaining U.S. assistance.

И най-важното... аз още като тръгнах да споря с привърженика на ПП-ДБ ми беше пределно ясно, че сделката за въпросните Ф16 е била много, ама много солена за страната ни. Защо? Ами защото е пределно ясно, как се действа срещу нашите политици, нали именно поради тази причина, все американски компании печелят търговете. Просто ги държат на каишка чрез компромати, дават им и на тях естествено... По тоя начин американците захлебват, но захлебват и нашите. По абсолютно същата причина американците пробиват тук и чрез неправителствените организации, кеширането и там е огромно. Промивката е тотална, масово гласоподавателите на ПП-ДБ са тия, дето четат "Дойче Веле" и "Свободна Европа". "Медиите", които твърдят, че Путин имал 20 двойника, Зеленски е новият Горбачов, руснаците правили геноцид в Буча и прочее тъпотии. Когато по тоя начин промиваш населението, това автоматически означава, че евроатлантическите партии ще държат властта. Както виждаме... получава им се. Аз наистина не вдявам, кой нормален човек може да гласува за ГЕРБ и ПП-ДБ. С цялото ми уважение към всеки тук, Кирил Петков няма нито едно логически издържано изказване, Лена... ако не беше Киро... сигурно щеше да е секретарка някъде. А за Тиквата пък да не говорим... Тия политици просто са абсолютното дъно. Както виждаме, дори не им и пука за мнението на българският народ относно влизането ни в еврозоната. Това беше ход, който беше взет от нашите управляващи буквално против желанието на българските данъкоплатци. Между другото, понеже бившият ми комшия в Добрич е режисьор (не е популярен), по такъв начин се правят и филмите у нас. Това е и причината масово българските филми в днешно време да са направо отвратителни. Буквално БФЦ отпуска пари все на наши хора, останалите просто го д*хат.

преди 9 часа, (:IdioibI:) написа:

Ето къде бъркаш => Те са в НАТО! ;) Отделно, само Турция не е в ЕС. Т.е. Ако възникне конфликт, то конфликта ще е между Турция и ЕС. ;) По спомен преди известно време из България летяха няколко нидерландски Ф35. Лично аз видях два, защото минаха покрай селото ми като на парад, т.е. ниско и прочие .... :) => Приеми, че сме по подобие на "16-та република в СССР", т.е. вече няма самостоятелна независима България, а сме в съюз! => Този съюз не е социалистически, а демократически и реално "по-голямото": властва!  Друг е въпроса колко висши наши военни има в НАТО! Президентът ни не е Главнокомандващ на Армията ни! -> В нея той е фигурант, т.е. за парлама

Поста е направо еталон за политкоректно мислене, честно казано не ми се коментират откровени тъпотии. Но друго е смешното... Тая история с нидерландските Ф35 съм я чел тук вече. Историята беше... на NovakJ. Очевидно тоя тип пише от 20 акаунта едновременно... 😆

преди 1 час, communismatic написа:

Те по принцип ни трябват, нека бъдем честни. Няма нищо по-хубаво от това, България сама да се организира и да създаде своята собствена сигурност.

И каква по-голяма сигурност ни дават допълнителните бройки? Какво можем да правим с 16 хвърчила, което да не можем с осем? Турция, Гърция и Румъния ще ни премажат, дори и 32 да имаме, а срещу макетата и осем бяха достатъчни. 

Аз казвам, че по принцип е хубаво сами, да си организираме отбраната. Иначе е пределно ясно, че това е абсолютна далавера, пар екселанс. Просто... ако чакаме на НАТО... ще си останем с чакането само. Само някакъв мега промит от пропаганда мозък може да си вярва, че НАТО би се намесило в наша подкрепа. Абсолютно никой няма и да си мръдне пръста за нас. Те дори за казуса "Македония" не ни подкрепиха, кво да говорим за военна намеса в наша полза. Ние сме тотално безгласна буква в международен план.

предлагам темата да се  приключи ф16 са с отпаднала необходимост както 100те бтр-а и няма  да ги има,  вече се воюва  с дронове и  свръхзвукови ракети ЕС няма нито дронове нито ракети

просто евролобито иска  да вдига шум  и да си запази властта и печатницата на евро  щото  следващите ще са  под руско влияние  или американско и ще  се печатат рубли и долари 

@Kalin Karaboychev  да се намеси 

Цитат

По време на посещението си в САЩ Кирил Петков е договорил реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на "Газпром". Доставките ще започнат от месец юни. Това съобщават от пресслужбата на Министерски съвет след срещата на Петков с вицепрезидента на САЩ Камала Харис.

Да си припомним. Същата далавера като с Ф16-ките...

Абе ще ни изсмучат като лимон

Ама това е добре - може нещо да пламне в софия

Въпреки заплатите н милиционерите

Между другото, от тук следва и логичният въпрос... "Кой е истинският враг на България и Европейският съюз? Русия ли, дето им предоставя евтини суровини... или САЩ, дето пробиват "богопомазаните", благодарение на което виждаме и резултата няколко години вече. Примерно, навсякъде четем как Русия е толкова слаба, не можела колко време, да се справи с украинската армия... а в същото време Урсула-та иска да създаде един общ дълг в размер на 800 милиарда евро за да въоръжи ЕС за да се пази от руската агресия... и естествено чрез американски ВПК-та. Или налагаш санкции на тоя, дето те снабдява с евтини суровини, та благодарение на което държавите почнаха да се набутват... взимайки пак от там, ама чрез посредник.

преди 1 минута, communismatic написа:

Между другото, от тук следва и логичният въпрос... "Кой е истинският враг на България и Европейският съюз? Русия ли, дето им предоставя евтини суровини... или САЩ

Само глупак или функционално неграмотен, може да зададе такъв въпрос. 🤡

Тук цената няма значение. Важно е да разчиташ на търговския партньор за договорените доставки. Да бъде предвидим. Да спазва правилата и международните договори. А не като рУсня да си прави каквото и скимне.

Ти как мислиш, а? :popcorn2:

преди 2 минути, БаалБек написа:

Само глупак или функционално неграмотен, може да зададе такъв въпрос.

Принципно, тия определения ги използват основно срещу теб. Не знам, дали си забелязала... Може и да не си разбрала. Ама причината не е, че си тия две определения. Ти не си такова момиче... 

преди 3 минути, БаалБек написа:

Важно е да разчиташ на търговския партньор за договорените доставки. Да бъде предвидим. Да спазва правилата и международните договори. А не като рУсня да си прави каквото и скимне.

Какво е направила Русия? Я обясни... :) 

преди 3 минути, communismatic написа:

Принципно, тия определения ги използват основно срещу теб. Не знам, дали си забелязала... Може и да не си разбрала. Ама причината не е, че си тия две определения. Ти не си такова момиче... 

Какво е направила Русия? Я обясни... :) 

Аз отговорих....сега е твой ред.

Чакам. :popcorn2:

Т.е. не можеш да напишеш какво мислиш, а задаваш въпрос? ОК!

Тогава спазвай препоръката:

на 30.08.2025 г. в 20:26, Proshark написа:

Само по темата вече, ако може... 

Благодаря!

преди 5 минути, БаалБек написа:

Аз отговорих....сега е твой ред.

Изключително умно момиче... 😆

преди 38 минути, БаалБек написа:

Да спазва правилата и международните договори.

Например:

През 1997 г. Русия и Украйна подписват Договора за приятелство, сътрудничество и партньорство, където двете страни признават взаимно границите си. Подписан на 31 май 1997 г. от Борис Елцин и Леонид Кучма.

Путин, когато идва на власт през 2000г., потвърждава този договор и подписва през 2003г. - Договор за Азовско море и Керченския проток, като отново потвърждава границите и ги третира като споделени/вътрешни води.

Цитат

Договор между Российской Федерацией и Украиной о сотрудничестве в использовании Азовского моря и Керченского пролива

Договор содержал 5 статей, согласно которым:

Азовское море и Керченский пролив объявлялись «исторически внутренними водами России и Украины»;

Азовское море разграничивается линией государственной границы в соответствии с соглашением;

Торговые суда и военные корабли, а также другие государственные суда под флагом РФ или Украины, эксплуатируемые в некоммерческих целях, пользуются свободой судоходства;

Военные корабли и иные суда третьих стран могут проходить через Керченский пролив и заходить в Азовское море, если они совершают визит или деловой заход в порт одной из сторон договора по ее приглашению или разрешению, согласованному с другой стороной;

Споры между сторонами, связанные с толкованием и применением договора, разрешаются путём консультаций и переговоров, а также иными мирными средствами.

Дата на подписване: 24 декември 2003г.

Кое е спазила Русия?

Ти какво мислиш @communismatic?

:popcorn2:

Пак ли ще избягаш и ще ревеш в Централата, как ти се подиграват, а ти нищо не можеш да отговориш?

Тая е уникална. Поства някакви тъпотии, искаш и сметка, тя не може да отговори и започва да задава тъпи въпроси. После започваш да я гавриш и след 20-30 минути след упорито търсене започва, да поства някакви неща, дето нямат абсолютно никаква връзка с темата... 😆

Цитат

Стилът от годините на зрелия комунизъм се завръща триумфално в Министерство на отбраната. Целият тираж на броя на „Българска армия“, издание на Министерство на отбраната, от 22 август е бил принудително иззет от цялата страна със съдействието на Военна полиция. Нелепата причина е гаф във водещото заглавие на първа страница. Проблемът се оказва  интервю със зам.-министър Аделина Николова, озаглавено „Първите два български F-16 вече летят“, научи Faktor.bg от свои източници във Военна полиция.
Заглавието и част от съдържанието на интервюто се оказват неудобни за някои кръгове в ръководството на МО. Пред обществото се признавало по този начин, че наистина е имало технически проблеми с новите бойни самолети и не са били в летателен режим. От думите на зам.-министъра ставало ясно, че ситуацията вече е разрешена. Явно така поднесена информацията е неудобна за висшето ръководство на МО, което така и не обясни какви точно си били проблемите с американските самолети и даде простор на клюки и интриги по темата. Всъщност за „счупените“ F-16 първи завъртя интригата президентът Румен Радев, но после скандалната ситуация потъна във военната мъгла.
Когато в МО установили фала със заглавието, се оказало, че тиражът не само е извъртян на хартиен носител в печатницата, но и разпространен в страната. Това наложило бързата намеса на Военна полиция, която прибрала от военните поделения и частни абонати неудобното интервю. На следващия ден бил отпечатан нов тираж от вестника със  скучното заглавие „2025-а е добра година за модернизацията в армията“, но със същата снимка на Аделина Николова.
Освен журналистите, обвинения били отправени и към командира на авиобазата край Граф Игнатиево ген. Русев, който съвсем не подозирал каква каша ще забъркат началниците му с подадената от него информация. По време на нелепата случка министър Запрянов е бил в отпуска и най-вероятно нарежданията са идвали от началника на отбраната адмирал Евтимов.
„Народна армия“ е седмичник, който излиза в тираж  6000 броя, има около 700-800  индивидуални абонати, а другите се изпращат на служебни получатели – военни поделения, щабове, библиотеки, Народно събрание. В случая допълнителните разходи за нов тираж са покрити от бюджета на МО, но не по-малко скандален е и фактът, че ресурсът на Военна полиция, вместо по предназначение – националната сигурност, е впрегнат за замазване на грешки на ръководството.

Това е от краварският парцал "Фактор БГ". Румен Радев бил завъртял интригата, как така ще твърди, че Ф16-ките са пълен боклук... 😆😆😆

Да си спомним корабчето за което търсеха трансформатор 110киловата за 110v щото натовците ползвали американския стандарт.

Екстра екстра - важното е да сме топ натовци и най вече послушковци

преди 17 часа, БаалБек написа:

Само глупак или функционално неграмотен, може да зададе такъв въпрос. 🤡

кога ще идват чертежите на ф16  ?

преди 5 минути, kiro 2025 написа:

Да си спомним корабчето за което търсеха трансформатор 110киловата за 110v щото натовците ползвали американския стандарт.

от 20 години няма един  електрохник излязал завършил от училище всичко е самоуко като плочкажииите....

и  чертежа на аеца американския е по  американски стандарт>....

преди 7 минути, kiro 2025 написа:

@miro20  e  отговорник по  уеднаквяване на евротланическите стандарти с българските

сантиметрите и литрите  в инчове и галони 

Той Миро с целият си огромен капацитет обвини Румен Радев за сделката с Ф16-ките. Беше умопомрачително включване. Неговият гуру - бай Тиквун я е сключил, барабар с Харварските титани на мисълта... Румен Радев е за "Грипен", но в същото време той е виновен за калпавите Ф16. От 2019-та до сега са дошли едва два самолета, единият от които влезе в ремонт. Е, привържениците на ПП-ДБ намериха оправдание и за това - руски саботаж. Атанас Атанасов го изпляска това като оправдание, NovakJ искрено вярваше на тая тъпотия... А истината е, че ние сме толкова жалки, че американците буквално си правят с нас, каквото си поискат. Тия сделки са същински рекет - американски втечнен газ, Страйкъри, Ф16-ки, оборудване за АЕЦ-а... и естествено всичко това е на гърба на българският народ.

После ме питат "Що не гласуваш?"...

преди 3 минути, communismatic написа:

и естествено всичко това е на гърба на българският народ.

После ме питат "Що не гласуваш?"...

Щом не гласуваш - нямаш право да се оплакваш. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.