Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

Здравейте всички,имам проблем със skype,винаги когато го използвам компа ми се рестартира сам...ина4е като неизползжам skype (като неговоря сас него)си е ок.

кайете от какво може да се рестартира компа?

Благодаря предварително :)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 302,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Искам да питам,защо не ми се трие хронологията на разговорите?След като я изтрих цялата рестартирах скайпа,а после и компа и нищо.Хронологията си седеше,но пък ми изчезна таб-а за хронологията.

Проблема е следния, когато пусна Скайпа компютъра ми започва да засича и незнайно защо процесора започва да ми работи на 100%. Сканирах с нод32 и с онлайн скенера на панда, но не открих вирус. Windows-а го преисталирах преди 4 дни а този проблем го имам от вчера.Преинсталирах и Скайпа, но пак не се оправа. Моля дайте идеи как да го оправя . Мерси предварително.

По принцип интернационала ми се води доста бавен, но всъщност си слушам пре спокойно ББС 1 с 64к. това означава че надали скороска ми е проблема. Когато водя разговор по скайпито всичко се чува много насечено и една дума я чувам все едно 5 мин човека отсрещо се опитва да я изговори. тембъра му е доста смешен всъщност. Всички казват че ме чуват добре. изтеглих си последната версия но скайпи от техния сайт. от къде микслите че ще да е проблема
Деи-инсталирай всичко на Skуpe и го инстални отново или прави това:

-Рестарт:Докато се зарежда пак коато пише Windows XP трябва да го рестартираш когато зарежда!От бюбуут бърз рестарт бутон на компа!

2.ДАй му SAfe Mode with Networking

3.Екрана ще е голям,не се притеснявай!Музика и глас няма да имаш!

4.ИНсталирай си пакл Skype

5.Рестартирай си компа и отиди в нормалия режим

6.Пробвай

Ако пак е така повторти същото,но до стъпка(вкл.и 3 стъпка)

Wlez w kontr.panel

Nastroi i pravi vsi4ko ot 4 до 5

РЕстарт

Готов

:)Свети Джон Атанасов, по-голяма глупост не съм чувал !!!

Влизане в сейфмод за инсталация на програма И ТО С ХАРД РЕСЕТ ПРИ ЗАРЕЖДАНЕ !!!!

Боже, трябва да се въведе възрастова граница да се пише по форумите :wors:

ПС:Ей за това ще сме на последно място по компютърна грамотност !! Защото такива ... екземпляри сe броят за компютърно ангажирани. И граматически и интелектуално свободни в пространството

Редактирано от Topper (преглед на промените)

А бихте ли послочили как да поставя скрити иконки които сън копирал в скайпа.Намирам от сайтове доста скрити иконки,а не мога да ги поставя.Как да го направя? :rolleyes:

Искам да питам, защо не ми се трие хронологията на разговорите?
-- Искам да ви помоля винаги, когато съобщавате за подобни странни неща да споменавате и ред за вида на ОС и точната версия на скайп.

По принцип трябва да имате администраторски права в Windows. Ако нямате такива се получава това, което описвате. Иначе хронологията се трие в панел Хронология, или като изберете някой от подразделите на Всички събития: Всички разговори, Пропуснати разговори, Входящи разговори, Изходящи разговори, Гласови съобщения,Прехвърлени файлове, Текстови съобщения, и пр. или направо във Всички събития и изберете с Ctrl и/или Shift + щракване с левия бутон на мишката тези записи, които желаете да изтриете. Самото изтриване става с натискане на Del или с натискане на десния бутон на мишката и изпълнение на командата от контекстното меню Изтрий избраните записи (или Изтрий избрания запис, ако сте избрал само 1 запис). Това е.

ПП. Внимание: може да избере всички записи от дадена категория и с натискане на Ctrl + A, но трябва да знаете какво правите!!!

А бихте ли посочили как да поставя скрити иконки които съм копирал в скайпа.

Скритете емотикони се въвеждат в произволен прозорец на чата, а могат да бъдат въвеждани и в някои др. полета в клиента (поле Прдставяне в ЛП и в полето за настроение). Това става по същия начин, както се въвеждат всички останали емотикони. Все пак винаги трябва да използвате кръгли скоби, защото някои от видимите емотикони могат да бъдат въвеждани и без такива кръгли скоби. За скритите обаче те са задължителни. Ето:

огъзване - (mooning)

пръст - (finger)

бандит - (bandit)

препиване - (drunk)

пушене - (smoking) или (smoke) или (ci)

Тойво - (toivo)

куфеене - (rock)

главоблъскане - (headbang) или (banghead)

ПРИБС (прецакване и без съмнение) - (fubar)

ругаене - (swear)

ТМИ (твърде много информация) - (tmi)

бъг - (bug)

купон край басейна - (poolparty)

Освен това всички национални флагове се въвеждат по следния начин:

(flag:bg) - България

(flag:ss) - скайп

Успех!

Ако някои от скритите не се показват или не работят не пишете тук, а просто обновете до последна версия на Skype. Там е ключът от бараката!

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

значи ето стъпка по стъпка как може да се изчисти хронологията от скайп версия 3.1.0.144. мисля че е идентично за всички скайп версии.

1) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имате администраторски акаунт на уиндолса.

2) щом си направите или вече притежавате такъв акаунт влизате в скайп.

3) отивате на хронология

4) цъквате Всички събития отгоре в ляво малко под Абонати

5) от падащото меню избирате Пропуснати повиквания

6) маркирате първият запис с почукване на ляв бутон на мишката

7) натискате Ctrl+A-така ще маркирате всички записи.

8) цъквате с десен бутон, намирате изтрии записите

9) готово. идентично за всички записи.

Благодаря на zmeYpc , които ми помогна за този проблем

Това е за ОС-Windows XP professional SP2. Мисля че е същото за другите ОС, но не знам.

ПС:Ей за това ще сме на последно място по компютърна грамотност !! Защото такива ... екземпляри с броят за компютърно ангажирани. И граматически и интелектуално свободни в пространството
Абослютно те подкрепям. Призовавам всички, които помагат и всички, които споделят свой проблем тук да си дадат малко труд и да се изразяват правилно на български с приемлив правопис и нека, ако използват термини от ОС да си дадат нужното време да използват точните названия (на английски, или на български). Разберете не е важно как вие ги пишете и им викате, важно е тези, на които обяснявате да може да ги намерят. Аз затова си ползвам Windows XP с български езиков пакет (LIP), за да няма две мнения по въпроса.

Когато описвам неща от ГПИ на Skype винаги давам точните названия от ПИБ (потребителския интерфейс на български).

Иначе и аз ползвам жаргонни изрази, но тук не си ги позволявам. И не се срамувам да си редактирам съобщенията, ако забележа правописна грешка. М-да...

Проблема е следния, когато пусна Скайпа компютъра ми започва да засича и незнайно защо процесора започва да ми работи на 100%. Сканирах с нод32 и с онлайн скенера на панда, но не открих вирус. Windows-а го преисталирах преди 4 дни а този проблем го имам от вчера.Преинсталирах и Скайпа, но пак не се оправа. Моля дайте идеи как да го оправя . Мерси предварително.

С вирусите е така. Оправи си ОС. Skype едва ли има нещо общо с това.

И моля си оправи дългия подпис.

Какъв е този статус на някои от листата - Извън линия с препращане и една оранжева икона? Какво точно означава

Задал си е прехвърляне на разговора на GSM,примерно,без да си прави сметка,че това е платена услуга !

Много ме дразнят такива абонати ! На един такъв,му казах,че ще е хубаво да ми излиза "зелен",а той ми отвърна,че ,виждаш ли-аз съм му бил "зелен".

Получи БАН на секундата ! :help:

Да разбрах за какво става дума, от опциите има Call forwarding. Бана си го е заслужил ;-)

По-спокойно, европейци!

Препращането и пренасочването на разговори са за сметка на тоя с оранжевата икона - не за ваша!

Това, че не е изгодно в България да ползваме платените услуги не означава, че другаде хората не ги ползват. Напротив.

Освен това има и доста българи, притежаващи хардуер, който им позволява да говорят с абонати на Skype направо от мобилните си телефони. Пак казвам за тяхна сметка. Вие няма да платите нищо.

ПП И нещо много важно препращането, а и пренасочването могат да бъдат правени до скайпиме, а не само до обикновен тел. номер. В този случай никой не плаща и стотинка. Пробвайте - ще ви допадне. Това се ползва от хора, които трябва да ходят на работа да речем, а в работата имат друго скайпиме...

Здравейте май тука е мястото да попитам може ли от скайп да провеждам разговори с англия на мобилен телефон и ако да какъв е начина и цената на минута

С изписване на номера в международен формат (или да избереш от падащото меню Англия и да допишеш номера)

Таксуването е ?0,020 (за стационарни)

Трябва да имаш и SkypeOut кредити

censored.gif2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

censored.gif2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение.

ок 10x а някой знае ли колко е разговора с мобилен в англия през skype

Няма да го класифицирам този въпрос, но.... ами значително по-сложно е, общото е, че трябва да набереш ПАК номера и това е

Иронизирам

Няма да го класифицирам този въпрос, но.... ами значително по-сложно е, общото е, че трябва да набереш ПАК номера и това е

Иронизирам

тва е ясно на си4ки но колко е минута разговор с мобилен оператор не със стационарен телефон

ами "сички" могат да видят на сайта

защо като искам да сложа друг аватар на някой снимки ми се получава грешка-цъкни и после сент и донт сенд sad.gif

защо като искам да сложа друг аватар на някой снимки ми се получава грешка-цъкни и после сент и донт сенд sad.gif
Имаше подобен бъг, но бе поправен. Другото, което се сещам е, че зависи от графичния формат и цветовото пространство. В повечето случаи е добре да се презапише картината специално като JPG, JPE, BMP, PNG в RGB на 72 или 96 тни (точки на инч).

ок, ще опитам по-късно. Благодаря ти :wors:!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.