Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

Ето за тези съобщения става дума.

spm.jpg

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 302,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Бяхте ми казали да опитам да се регна от друг компютър в скайп но пробвах и не става някаква друга идея ?
Доколкото си спомням ставаше въпрос за това, че след вписване от вашата машина Skype зависва и не можете да го използвате? Предложих ви да се впишете от друга машина. Ако от нея всичко е наред, значи проблемът е във вашия компютър. Това, което казвате силно ме озадачава. Ако наистина сте пробвал и се стига до същото единственото, което изглежда логично е, че вие не сте господар на това скайпиме. Тоест някой друг да знае паролата ви.

Моля, по възможност пробвайте на компютри, които нямат нищо общо с вашия интернет доставчик. Пробвайте и под Mac OS X или Linux.

Аз забелязах друг проблем. когато имаме инсталирани East Asian Languages, се появява проблем със статус съобщенията. А именно - пунктуационните знаци в края на изречението минават в началото на изречението. Например, написали сме следното: "The whole world can talk for free!!!". Когато погледнем след това какво сме написали, Skype показва това: "!!!The whole world can talk for free". Така се изписват и статус съобщенията на всички контакти в листата.

...

Благодаря! Силно съм заинтригуван от това, което съобщавате! Бихте ли се свързал с мен по Skype (в текство съобщение по чата с име и фамилия) в удобно за вас време? Най-удобно е в неделя, или много късно вечерта.

А иначе би било добре за всички да следвате съветите на инжИнера. На неговия сайт всичко за българските настройки е изяснено в подробности.

Това, което наричате „статус съобщения“ ние преводачите наричаме „съобщения за настроение“, а мястото, където се попълват „поле за настроение“. От: mood messages.

Много съм заинтригуван. Вече докладвах един бъг свързан с регионалните настройки в Windows и ползването на Skype на български. Непременно се свържете, за да обменим идеи и да разбера какво точно да докладвам.

Скайпа работи нон стоп. Разбирай 24/7. Само при рестарт на машината се спира. Проблема който описвам е след преинсталация на Win Xp SP2 directx 9c последна версия на скайп.

Проблема със знаците също го имах на предната инсталация

Надявам се вече да имате пълния си списък. А какаво става като се впишете на друга машина извън вашия доставчик? Получава ли се целият списък? Наскоро разбрах, че понякога възникват подобни проблеми, които се оправят с времето. Дължи се на факта, че има по-голяма латентност след като веднъж личните ви данни са били извличани от супервъзела (той знае пътя до вашата машина). Повторното им извличане е частично, или изисква повече време за завършване. Проблемът бил известен и П2П зависим.

От време на време се отписвайте в клиента без да го спирате. После се вписвате.

Другото, което ме посъветваха е след инсталиране на важна версия или гореща поправка: поне едно рестартиране на ОС + отписване/вписване, независимо, че Skype не го изисква. Необходимо било за правилно изграждане на базата от данни в локалната ОС.

Успех!

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Вие преводачите сте много интересни

За това май няма да ползвам вече програми на български (въпреки че ми виж подписа, от 10-ки години се боря за това) - как ви хрумна Статус да е съобщение за настроение !?!? Някой от по-младите "преводачи" ще го кръсти и "фърковата гъзария, дет_скача_там_долу"

Вие преводачите сте много интересни...
Ако желаеш да участваш, заповядай в българската секция. Там разискваме подобни проблеми. Препратката е в профила ми в Skype. Не бих могъл да коментирам. Държах да уточня кое какво е. А примерите (предположения), които привеждаш ги оставям настрана. Заповядай и дай предложения.

Възпроизведох и докладвах бъг за разместване на препинателните знаци в полето за настроение.

Да се надяваме, че грешката ще се поправи.

Изгубени в превода, гледал ли си го?

Предложения ли да давам? За това си има филолози и правила, няма място за предложения. Точно поради такива "предложения" програми като CISCO се водят на английски.

ПС.Само от любопитство - възпроизведох от къде го преведе, от reproduce ли ?? Нищо лично

Редактирано от Topper (преглед на промените)

zmeYpc, как да си направя бутонче за скайп като твоето в подписа? ;)

// извън темата

Изгубени в превода, гледал ли си го?
На гърба на тениската, която получих по Коледа от Skype пише: „Lost in Skype translations“. lol. Филмът съм гледал, но там, доколкото проумях, става въпрос за съвсем други тегоби и терзания (душевни и културни).

Предложения ли да давам? За това си има филолози и правила, няма място за предложения.
Само ако проявяш интерес и желание. Впрочем: българските преводи на Skype се правят от филолози, а не от програмисти. Съществува малък кръг специалисти от различни области, които доброволно дават предложения и обсъждат редакциите. Накрая всичко се сверява от професионален редактор, който следи за спазване на всички правописни и стилистични норми. Участват и обикновени потребители с предложения в българската секция.

Нищо лично
И от мен, и от мен.

zmeYpc, как да си направя бутонче за скайп като твоето в подписа? ;)
Започни тук. И с малко въображение са възможни чудеса. :)

Надявам се вече да имате пълния си списък. А какаво става като се впишете на друга машина извън вашия доставчик? Получава ли се целият списък? Наскоро разбрах, че понякога възникват подобни проблеми, които се оправят с времето. Дължи се на факта, че има по-голяма латентност след като веднъж личните ви данни са били извличани от супервъзела (той знае пътя до вашата машина). Повторното им извличане е частично, или изисква повече време за завършване. Проблемът бил известен и П2П зависим.

От време на време се отписвайте в клиента без да го спирате. После се вписвате.

Другото, което ме посъветваха е след инсталиране на важна версия или гореща поправка: поне едно рестартиране на ОС + отписване/вписване, независимо, че Skype не го изисква. Необходимо било за правилно изграждане на базата от данни в локалната ОС.

Успех!

Абонатите всички си ги изкарва, но не обновява статуса на време.Преди всичко си беше наред.Имам един познат, с който си пишем без проблем приказваме, но той така си остава обмислящ пълномощно от вече близо 20 дена.

От друго място не съм се връзвал, за да видя какво ще стане.

Абонатите всички си ги изкарва, но не обновява статуса на време.Преди всичко си беше наред. Имам един познат, с който си пишем без проблем приказваме, но той така си остава обмислящ пълномощно от вече близо 20 дена.

От друго място не съм се връзвал, за да видя какво ще стане.

1. Цялата система за присъствие в интернет и системата за уведомяване страда от това. Признато е за конструктивна грешка и се обмисля пълна преработка на по-късен етап. Има и куп свързани с архитектурата на П2П проблеми. Много комплексни причини има в момента да е така, както описвате.

На тези въпроси ни се отговаря така: какво искате - повече фонов трафик, или по-качествени разговори, видео и пр.

Латентността се увеличи значително и поради ресурсните нужди на други протичащи в реално време процеси. Все пак има напредък, ако сравним .198 със .214. Нека гледаме положително и заедно ще се опитаме да не забравят за тези проблеми...

2. Ето какво да направите (без да го премахвате от списъка): когато и двамата сте на линия поискайте отново пълномощни (взаимно) и щракнете по Меню и изберете Приеми сведенията на абоната. Получава се когато е било заявено пълномощно, но не е доставено по времето, когато питаният е бил на линия (просрочена заявка); или се получава с клиенти от различни платформи и/или версии. Това би трябвало да оправи нещата. Все пак пишете какво става.

Започни тук. И с малко въображение са възможни чудеса. :angry:

Вчера преди да питам порових из този сайт, но проблема ми е, че накрая ми дава само email и html кодове, а не bbcode. А мен точно той ми трябва. Затова и питам.

...но проблема ми е, че накрая ми дава само email и html кодове, а не bbcode. А мен точно той ми трябва. Затова и питам.
Ясно! Довечера ще ти дам малко примери в ЛС. До скоро!

Имам питане.Камерата ми не разботи на моето пс в скайп.не е от драйверите, защото свалям най-новите..сичко е 6 ..не е от настройките..просто..когато кликна да започне видео разговор почва да зарежда и ми излиза ето този "джам"

lqlqlqlq.jpg

и който и от двата бутона да цъкна Скайпа са затваря сам-въобще не само прекъсва връзката.От какво е.Не е от камерата защото на други пс-та няма такъв проблем.Казаха ми че единственото спасение е ново пс.. ама то мойто не е толкова злее.. sad.gif ако някой може да ми помогне много благодаря.

Имам питане.
След като камерата ви не работи спрете видеото от Настройки. Нищо не пишете за хардуера, за версията на Windows, за версията на Skype... Съобщението, което виждате е стандартно на Windows за неотговарящо приложение. Не е важно да имате най-новите драйвери за камерата, а дали те са DirectX 9 съвместими и дали DirectX в ОС е изправна и е версия 9.0c. Това се проверява от Старт > Изпълнение > dxdiag.

Повече идеи ще намерите в отговорите на Калин в българската секция...

мда.... проверих такава е...но ако нещо там не беше наред кам никъде нямаше да тръгва.или само така си мисля?щото с MSN работи без проблеми.. ухх.. : (

мда.... проверих такава е...но ако нещо там не беше наред кам никъде нямаше да тръгва.или само така си мисля?щото с MSN работи без проблеми.. ухх.. : (

Пробвай с по-стара версия на Skype (2.х)- при мой познат така се реши проблемът.

Имам един проблем и не зная дали да питам за него или да свиквам.

Когато разговарям, понякога се получава силна микрофония и си чувам гласа в колонките със забавяне.

Опитвал съм се да настройвам микрофона и колонките на различни степени, но без особен ефект. Ако намалее микрофонията, не се чува оня отсреща, ако увелича неговия глас появява се онова свирене и повтаряне....

Има ли някакво решение на този проблем или да търся средното положение...

Споделете вашия опит ...

Значи проблемът е следния рестартирах комютара и след като скайп автоматично се логна кога отидох при списака на абонатите там имаше 5-6 човека от 100 и повече какво стана някой има ли логично обяснение ?

...понякога се получава силна микрофония и си чувам гласа в колонките със забавяне.

Опитвал съм се да настройвам микрофона и колонките на различни степени, но без особен ефект. Ако намалее микрофонията, не се чува оня отсреща, ако увелича неговия глас появява се онова свирене и повтаряне....

Нищо за ОС, нищо за версията на Skype, нищо за хардуера.

Възможно причини:

1. Слаб и некачествен хардуер (стар, евтин, или зле настроен).

2. Kофти настройки (на звука в ОС). За ОС има ръководство на английски в сайта на Skype (частично преведено в българската секция).

3. Oпитайте с последната публична версия на Skype .214:

в Настройки > Оповестяване следното:

а) снемете отметката пред Оповести чрез говорителя на компютъра

б) поставете отметка пред Нека Skype регулира звуковите устройства

Успех.

...какво стана някой има ли логично обяснение?

1. Обновяване от стара към принципно нова версия.

2. Проблем с shared.xml

3. Недостатъчни права в ОС.

4. Признат проблем на системата за присъствие (списъкът ще се попълни след определен период от време).

Бъдете спокоен вашият списък не е загубен.

Здравейте, от няколко дни след включване на Skype, се появява съобщение ULRTCS.exe. Application error. The application failed initialize properly (0xc0000135). След това заедно със зареждането на програмата се зарежда и Skype mood. Някой може ли да ми каже какво е това и как да махна този Skype mood? Преди това програмата работеше перфектно. Благодаря!

Имах проблем и го споделям. WinXPSP2 след инсталиране на IE7 от M$ упдейта. Skype 3.0.0.190 или предишна. Беше преди месец някъде.

Грешката (или както там се нарича) се състои в изваждане на досадния прозорец за грешка на IE7 и че трябва да се затвори. Това при затваряне на произволен прозорец. Като пратиш съобщението в ъгъла може да продължиш да работиш до затварянето на следващ прозорец, в резултат на което целия IE7 се затваря заедно със съобщението за грешка. Виновно се оказа някакво допълнение на Skype, което се "интегрира" в IE и поредната версия е инсталирала тихомълком. Разкарах го и сега работи. Това съм го писал в един друг форум в тема за IE7 и за съжаление не мога да си спомня подробностите.

Преди няколко страници имаше въпроси какво става при логване от 2 компютъра с един профил (име). Който пръв започне чат работи нормално. Съобщенията от втория компютър пристигат при адресанта едва след като се изключи първия компютър. Не съм изследвал подробно, но няма индикация какво точно става. В това отношение Yahoo Messenger са по добре. Като се логне отнякъде някой със същото име то получаваш прозорец в който пише това и те изхвърля (logout) Може пак да се логнеш, като пък при другия компютър се получава описаното.

...

Грешката (или както там се нарича) се състои в изваждане на досадния прозорец за грешка на IE7 и че трябва да се затвори. Това при затваряне на произволен прозорец. Като пратиш съобщението в ъгъла може да продължиш да работиш до затварянето на следващ прозорец, в резултат на което целия IE7 се затваря заедно със съобщението за грешка. Виновно се оказа някакво допълнение на Skype, което се "интегрира" в IE и поредната версия е инсталирала тихомълком. Разкарах го и сега работи. Това съм го писал в един друг форум в тема за IE7 и за съжаление не мога да си спомня подробностите.

Благодаря!

Това е вече установен проблем. Виновна е наистина добавката за Internet Explorer. След още няколко вътрешни цикъла ще се изчисти. Съветвам ви да обновите Skype до последната публична версия. Ако нещо след инсталирането на Skype повтаря този проблем, преинсталирайте клиента като от Настройки в инсталатора изключете обновяването на добавката: по-този начин ще я премахнете. Версия .190 по днешните критерии е твърде стара. :ph34r:

Преди няколко страници имаше въпроси какво става при логване от 2 компютъра с един профил (име). Който пръв започне чат работи нормално. Съобщенията от втория компютър пристигат при адресанта едва след като се изключи първия компютър. Не съм изследвал подробно, но няма индикация какво точно става. В това отношение Yahoo Messenger са по добре. Като се логне отнякъде някой със същото име то получаваш прозорец в който пише това и те изхвърля (logout) Може пак да се логнеш, като пък при другия компютър се получава описаното.
Този проблем също е докладван и има по-голям напредък. Много вътрешни версии показват по-добро поведение. Очаква се с появата на 3.1 проблемите от този вид да намалеят. Дължат се на спецификата на Skype: за разлика от всички останали мрежата на Skype не е централизирана. Тези проблеми са свързани с П2П характера й. Skype има собствен път на развитие и в момента едновременното вписване се смята за предимство, не за проблем. Все едно да ползвате услугите на мобилен оператор на няколко устройства с една карта. Има добри новини на този фронт, но нямам право да разкривам повече. Ще кажа, че в това отношение ще има пълна препработка и нова система за многорежимно присъствие и известяване, каквато никой не си е представял. Проблемите се получават предимно от извличането на данните от местния супервъзел. Има възли, където това протича нормално и без проблеми при ползване на многорежимно вписване, и такива, където според спецификата възникват, описаните от вас проблеми. По всички установени се работи. Повече в 3.1.
.190 по днешните критерии е твърде стара.

Да, но като мина през менюто за проверка за обновяване ми казва че тя е последната!? angry.gif

Нищо за ОС, нищо за версията на Skype, нищо за хардуера.

Възможно причини:

1. Слаб и некачествен хардуер (стар, евтин, или зле настроен).

2. Kофти настройки (на звука в ОС). За ОС има ръководство на английски в сайта на Skype (частично преведено в българската секция).

3. Oпитайте с последната публична версия на Skype .214:

в Настройки > Оповестяване следното:

а) снемете отметката пред Оповести чрез говорителя на компютъра

б) поставете отметка пред Нека Skype регулира звуковите устройства

Благодаря ти за съветите.

1.Не е от харда, със сигурност. Преди бях със Селерон 900 Мн и РАМ 256, сега съм с Семпрон 2800+ и 5612 РАМ.

2.Възможно е да е от настроиките на ОС, но и там мисля че съм пипнал..

3.Скайпе ми е последната версия и точна така са Настройките там...

Ама.... :angry:

Да, но като мина през менюто за проверка за обновяване ми казва че тя е последната!? angry.gif

Тази функция не работи надежно с някои варианти на клиента. Проверявайте от време на време в сайта на Skype.

...

Преди бях със Селерон 900 Мн и РАМ 256, сега съм с Семпрон 2800+ и 5612 РАМ.

2.Възможно е да е от настроиките на ОС, но и там мисля че съм пипнал...

Добре. Първата система е на границата на необходимите изисквания за добро качество.

Втората изглежда наред. Значи всичко може би е в звуковата подсистема в ОС.

1. Проверете с dxdiag (вж. по-горе) какво казва DirectX по въпроса. Не трябва да има неподписани, липсващи и конфликтиращи компоненти. Версията на DirectX трябва да е 9.0c.

2. Заредете тази страница. И изпълнете ръководството за конфигуриране на звука от-до.

3. Проведете тестове с callto://echo123.

4. При проблеми заредете тази страница. И напишете "sound". Прегледайте различните ситуации и проверете дали при вас всичко е както трябва.

5. Направете тест със SoundRec.exe. Ако сте изпълнил (2) би трябвало да сте в състояние да можете да записвате WAV файлове без чувствителни проблеми. Ако не можете, се върнете към 1 и надолу и търсете причините там.

6. Пробвайте да смените микрофона с друг. Заемете от приятел. Какво става: има ли промяна, или не?

7. Прегледайте и настройките на драйверите/софтуера на звуковата карта. Изключете еквалайзера, амбиентната среда и др. подобни.

8. Проверете кой (какъв) миксер ползва вашата звукова карта.

9. Ако имате други приложения ползващи картата направете проби за запис от тях. И по-възможност вижте дали не използват зв. вх/изх по времето, когато и Skype ги ползва.

Това е. Пишете пак.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.