Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

Този проблем го прави ако Уина ти няма сървис пак.

сигурно ще задам адски тъп въпрос, ще го задам...как да разбера дали имам Service Pack???

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 302,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

даваш "properties" на "my computer" и на "general" пише service pack-a

SP3 ми е ....

Skype може да насича от много неща.

1.Загуба на пакети/дроп/ на нета- твоя или на другия участник в разговора.

2.При пусната P2P програма ако имаш ограничение на активните сесий от доставчика.

3.Понякога и антивируса като го проверява накъсва.

4.От драйвъри на аудит картата.

5. От лошо конфигуриран firewall

и Т.Н. пиши винаги ли накъсва или от време на време?

Редактирано от androns (преглед на промените)

Skype може да насича от много неща.

1.Загуба на пакети/дроп/ на нета- твоя или на другия участник в разговора.

2.При пусната P2P програма ако имаш ограничение на активните сесий от доставчика.

3.Понякога и антивируса като го проверява накъсва.

4.От драйвъри на аудит картата.

5. От лошо конфигуриран firewall

и Т.Н. пиши винаги ли накъсва или от време на време?

постоянно ми накъсва...при писане...при влизане,излизане...ае на всичко общо взето...

Д'аааа... Може би е бъг. От новите версии, забелязах, че не ми излиза и техническата информация по време на разговор, въпреки че необходимата кутийка е чекната.

"Този човек обаче е спокоен..." се казва в една реклама, и аз така- ще сложат още някой друг МВ към програмата и ще върнат "екстрите" angry.gif .

да, но при мен проблема не е само с най-новите версии, а и със старите...

Значи проблема ми е следния: В опциите на програмата съм задал да ме уведомява когато някой от абонатите ми се завръща на линия. Във версия 2.5.0.130 нямаше никакъв проблем - когато някои се завръщаше на линия долу в дясно на работния ми плот се появяваше едно малко прозорче и показваше коя се е върнал, но проблема ми дойде когато инсталирах новата версия 3.0.0.198... В опциите също съм поставил отметката да ме уведомява, но това прозорче не се появява. Ако някой има идея от къде може да се оправи нека да сподели. 10х

Щом с 2.5.0.130 не си имал проблеми, а с 3-ката да, е ясно от къде идва проблема. Слагай си 2.5. Не си заслужава засега 3-ката, която има само някоя друга иконка в повече+някои елементарни игри(общо казано). Аз примерно съм с 2.5.0.146(до скоро имаше линк за download на 2.5 версия в skype.com, вече няма, но той беше за 146 версия. Логично тя е най-безпроблемна и стабилна от 2.5.0.ххх, все пак още не са я изтрили от сървърите им, като единствено тя е била само с името skypesetup.exe, което допълва казаното преди малко)-Download

Някой може ли да ми каже какъв е смисъла да качвам нова версия и старата си върви добре. дори се чудя дали новата неизискма по голям трансфер на нета и да накъсва при видео разговори. Въпроса за допълнителното натоварване на Рам-а е вече ясен колкото по-ново ПО-ЛАКОМО и НЕНАСИТНО.

Някой може ли да обясни на разбран език а не да се опитва да ми покаже, че знае и може да борави с техн. термини ???

Всеки трезвомислещ си стои със някоя безпроблемна и добра за него версия. Примерно мен - версия 2.5.

да, но при мен проблема не е само с най-новите версии, а и със старите...

Значи проблема идва от Windows-a. Официален SP3 няма! Знам кой Windows си сложил - един моднат уж към добро.. Ако имаш добра защита и си сигурен, че нямаш вируси и пр., то проблема е 100% в този моднат Windows. Инсталирай си нормален Windows XP с вграден SP2 и проблема ще изчезне. За мен най-добрия изобр е Windows XP Corporate или Windows XP Media Center 2005.

Искам да попитам възможно ли е ника да се промени? А да се изтрие акаунта?

Здравейте, радвам се да открия тази темата тук!

Бих искал да попитам какво мислите за новата функция бърз клавиатурен достъп в Skype 3.0?

Описана е тук. Приложено е кратко ръководство в ПДФ формат.

Искам да попитам възможно ли е ника да се промени? А да се изтрие акаунта?

- „никът“, т.е. скайпимето не може да се променя; всички други полета в Личен профил могат.

- веднъж създаден профилът се пази на сървъри в Skype и не се изтрива; можете да го изтриете само локално от Вашата машина.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

веднъж създаден профилът се пази на сървъри в Skype и не се изтрива; можете да го изтриете само локално от Вашата машина.

И как ще стане?

И как ще стане?
Премахвате Skype от Вашата машина. На първия екран отговаряте положително. Преди това е добре да проверите тук: C:\Documents and Settings\<профил_в_ОС>Application Data\Skype\<вашият_профил>

С премахването на Skype се изтрива и тази папка. Бъдете внимателен и се уверете, че знаете какво правите.

Лично аз не виждам смисъл от подобно действие. Освен в случаите, когато сме се вписвали от чужда/обществена машина. Тогава без премахване на Skype можете да влезете в C:\Documents and Settings\<профил_в_ОС>Application Data\Skype\ и да изтриете САМО папката с <вашия_профил>.

Ако се притеснявате, че някой друг може да разшифрова Вашият списък и хронология: недейте! Тези данни там са криптирани и надеждно защитени. Достатъчно е на такава машина да изпълните веднъж Skype > Файл > Отписване.

Ако все пак питането Ви е как да се премахне регистриран профил от мрежата на Skype отговорът ми е: не знам. Поне засега това не е възможно. При неизползването му до 10 дни (вписване) същият престава да се показва при търсене на Skype абонати. Все пак останалите, в чийто списък сте могат да Ви виждат. Вероятно след години ще обявят някаква процедура по закриване на подобни профили. Но засега е невъзможно и неприложимо.

имам въпрос- на който 99% че отговора ще е отрицателен. Има ли нещо(пач...), което да ти показва например с кого си чатят, говорят другите абонати в твоя списък??? :rolleyes:

Все още, такова животно не е измислено, но пък може и някой ден да се появи.. знае ли се :angry:

имам въпрос- на който 99% че отговора ще е отрицателен. Има ли нещо(пач...), което да ти показва например с кого си чатят, говорят другите абонати в твоя списък??? :angry:

offtopic: пускаш един spy на контактите ти и готово :):angry:

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Има ли нещо(пач...), което да ти показва например с кого си чатят, говорят другите абонати в твоя списък??? :speak:
Лично на мен не ми е известна подобна разработка. Въпросът не е неуместен. Съществува подобна система за присъствие (щракни по моя подпис за пример). Има и платени бизнесрешения в областта на известяването. Вече е възможно да съобщиш (в полето за настроение) кое парче слушаш с помощта на екстрата Live.fm, но не знам за такова комплексно решение. Затова, Ромел 42, проверявай редовно галерията с екстри за Skype.

offtopic: пускаш един spy на контактите ти и готово :clap::wub:

Де да беше толкова лесно.. :clap::clap:

<Премахнато от мен - виж по-горе. Написаното важи и е важно да го изпълните>

При неизползването му до 10 дни (вписване) същият престава да се показва при търсене на Skype абонати. Все пак останалите, в чийто списък сте могат да Ви виждат. Вероятно след години ще обявят някаква процедура по закриване на подобни профили. Но засега е невъзможно и неприложимо.

Ето, че вече има такава процедура. Макар и бавна, но вече има. Изпълнете описаното от мен в предишния отговор.

Това, което трябва да запомните е, че НИКОГА ПОВЕЧЕ не трябва да се вписвате с профила, който искате да заличите.

Добра идея, ако този профил съдържа чувствителни за Вас данни, е да ги изтриете напълно преди последното си отписване.

И сега (НОВИНАТА) само в изключителни случаи Skype Technologies S.A. могат да премахнат профила Ви от системата, без гаранции, че те наистина ще се ангажират да го направят за всеки отделен случай!

Ето и пълното изявление:

Какви са правата Ви и как да се свържете със Skype?

Ако желаете да упражните своето право да прегледате, поправите, допълните или премахнете Вашите лични данни, моля, свържете се със Skype на [email protected]. В разумен срок и след проверка на Вашата самоличност, Skype ще удовлетвори Вашето искане, при условие, че изпълнявайки това Ваше искане, Skype няма да наруши приложимото право.

Това е. На решилите да изтриват профили – успех!

angry.gif Вижте проблема е че направих едни настроики на видео картата и после компа спря да действа влязах във СИСТЕМ РЕСТОРЕ и го оправих но скайпа ми излиза извън екрана и не мога нито да го видя нито да го приместя и не знам какво ще правя моля помогнете СПЕШНО Е! :*
...проблема е че направих едни настроики на видео картата и после компа спря...
Ами проблемът не е в Skype. То е ясно. Skype би трябвало да е достъпен от иконата си в системния жлеб. Ако и това не помага: преинсталиране.

Да ама аз оправих настроиките и ги върнах както бяха старите!А то се включва обаче контрол панела илида извэн екрана на монитора! :wors: МОЛЯ МНОГО СПЕШНОО ЕЕ!

Еййй сега го преинсталирах и пак не стана той седи извън екрана!

Еййй сега го преинсталирах и пак не стана той седи извън екрана!
Не знам как в по-прав текст да ти го кажа. Проблемът не е в Skype!!! Проблемът е в твоята видеоподсистема. След като става така вземи мерки да си запазиш списъка с абонати и хронологията на чата, премахни клиента и после го инсталирай на чисто. Ако трябва ползвай софтуер за пълно премахване на записи в системния регистър. Щом си го преинсталирал и стигаш до същото, значи нещо от старата инсталация остава. Виж тука:

C:\Documents and Settings\<име на потребител>\Application Data\Skype

След пълно премахване там не трябва да има нищо.

Преди премахването трябва да копираш на безопасно място папката C:\Documents and Settings\<име на потребител>\Application Data\Skype\<твоето скайпиме>.

Успех!

БЛагода благодаряяти много!Но изчезнаха хората който със си записа и не знам как да ги върна!КАК?

О не не всичко се оправи!

За тези потребители които са решили да използват SKYPE за разговор до стационарен телефон,и да заплатят ваучер.

Прилагам този сайт ,където са описани цените от различни провайдери за разговор например в Б-ия:

http://www.myvoipprovider.com/index.php?option=com_result

SKYPE e чак на 25 място!

Няма да коментирам резултатите!!!

Дано спомогна за спестяването на някое и друго левче от потребителите на VOIP услуги.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.