Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

На един приятел му намерихме Skype-a включен и направихме малко глупости. Той сега се опитва да отмъсти и един от нас вече е без Skype(тъпака му смени паролата). Сега твърди, че ми е намерил IP-то в някакъв лог на програмата и друга програма ще ми намери и паролата за Skype. Има ли истина в това което говори? Какво друго може да направи като ми знае IP-то? Аз нямам реално ип и имам Рутер с DD-wrt и Firewall. Той доста чете по хакерски сайтове тоя идиот и малко се притеснявам, но все пак не вярвам тия от Skype да са оставили такава дупка. Как мога да му разбера аз на него ip-to и за да имам и аз козове. Той е с реално с Windows XP SP2 Kaspersky и вграденият Firewall.

Зад такава защита ще трябва не само да чете, ами и "по-навътре" в нещата да е, за да ти направи поразии laugh.gif ! По-добре спрете дотук с "глупости"-те и "козове"-те :shy11: !

P.S.: Още повече, щом си с динамичен IP-адрес :baby: !

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 302,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Аз на компютъра имам само вградения Firewall. Рутера ми е с Firewall също. Все пак се чувствам спокоен, а и Skype-a оште ми работи. cool.gif Като му хвана ip-то на тоя мога ли да му пратя троянец, ако се наложи все пак вендета?

Аз на компютъра имам само вградения Firewall. Рутера ми е с Firewall също. Все пак се чувствам спокоен, а и Skype-a оште ми работи. cool.gif Като му хвана ip-то на тоя мога ли да му пратя троянец, ако се наложи все пак вендета?

IP-адресите се ползват не за заразяване, а за хакерски атаки cool.gif , спирането на които е работа на защитните стени ("firewalls" ;) ). Ако му знаеш IP-то можеш (стига да знаеш как) да получиш пълни права над системата му и да му направиш сумати поразии, най-малката от които е да му "подариш" троянец! Но съвета ми е да не "залиташ" по разни "вендети" и други такива :down: !

Мога ли да се крия само от определени абонати в скайп?

Мога ли да се крия само от определени абонати в скайп?

Не!

Невидим си или за всички, или за тези, на които не си им приел "пълномощното"

Също така, ако искаш да си невидим за някой, блокираш, и ставаш с "въпросителен", но това не е невидимост, просто стоиш с "?" (това е нещо като примеането на пълномощно или както там се пише) :P

Редактирано от krisku (преглед на промените)

малко тъп въпрос

как да изтрия съобщенията от чата за винаги

малко тъп въпрос

Aми какво по-точно искаш да кажеш под "за винаги"

Ако искаш да изтриеш всички неща свързани с даден потреблител (изпращане на съобщения, разговори, изпращане на файллове трябва след като влезеш в скайп от горе има 3 таба (виж снимката), трябва да цъкнеш на оградения от мен и да триеш от там(там се водят "записките").

untitledqu3.png

Ако искаш да не получаваш никога съобщение от определен потреблител, мисля че единствения начин е да го блокираш ;)

благодаря

малко тъп въпрос

Отиди в меню настройки и избери "ПОВЕРИТЕЛНОСТ" Там махни отметката за водене на хронологията и си разрешаваш проблема завинаги. Ако инсталираш нова версия, обезателно погледни, дали я има отметката. Би трябвало, да не се появява след това.

Може ли млад човек като теб да разсъждава по тоя начин? Да му прател "троянец" Аз да ти напиша ли -1? Няма! Точно в този форум е забранено да се пишат глупости!

Не знам откъде да започна с проблемите, но в най-голяма степен е засегнат Скайпа.

Значи, комопютърът си вървеше добре, докато майка ми не инсталира някаква програма (нещо като BlueSoleil) за свързване с телефони с Bluetooth. Не знам дали тази програма проработи, но в момента в който я стартира Skype, ICQ, uTorrent, GOMplayer и вероятно всички останали програми се прецакаха и пускаха познатия надпис "This program has performed an illegal operation and will be shut down..." (вече го знам наизуст).

И така...преинсталирахме всичко и наште отново сложиха програмата, при което нета спря, но Скайпа работеше. Изтрих я(не пожела да се remove или uninstal) и нета се появи, но Скайпа отказа. И каквото и да правя, трих, преинсталирах, не се оправя и дори не се стига да си впиша акаунта и паролата - още преди това се бъгва.

Също така и буквите под иконките станаха хипер малки и едвам се четат, наште пък искат да слагат пак програмата, защото са дали 30лв за нея, а компа е по-зле, отколкото когато имаше 300 вируса. Някой има ли някаква идея какво да направя? :)sad.gif

ПП:Офф, пак съм се отнесла, то има тема за Скайп, но, все пак в случая не знам и аз къде е проблема

Ето какво ми излиза веднага след инсталирането на Скайп

Редактирано от Koz4e (преглед на промените)

как мога да си сложа анимиран аватар в skype

възможно ли е въобще?

възможно ли е едновременно от един комп да се пуснат два ника или юзери,които да бъдат онлайн едновременно?

възможно ли е едновременно от един комп да се пуснат два ника или юзери,които да бъдат онлайн едновременно?

Може, но не е много "ефикасно"

Просто трябва да имаш 2 акаунта на уиндоуса, от контролния панел може да си добавяш/премахваш.

Та като имаш 2-ри ацц има 2 варианта, единия мисля, че беше като цъкнеш с десен бутон на иконката на скайп, след това цъкаш на Run Ass, и след това си избираш другия акаунт и така...

Друг вариант (според мен) е като цъкнеш на Старт менюто, Log Off, след това Switch User, избираш другия акаунт и пускаш скайп.

И така за да преминеш в твоя акаунт по същата процедура - Switch User.

ПП: Не съм сигурен дали работи, защото според мен няма смисъл от 2 скайпа, е да, ако се сменяте с брат/сестра през 5 минути има :P.

Просто бях чел някъде, че по този начин може да стоят 2 акаунта онлайн.

baritosf е прав, трябва да почистиш регистрите, макар че като гледам и цялостно почистване няма да ти дойде зле :jeer: ...

Та, за регистрите ползвай примерно Registry Mechanic, TweakNow RegCleaner Professional, също и RegSupreme Pro...

А за цялостно почистване препоръчвам TuneUp Utilities 2006 :) .

Теглиш, инсталираш ги и чистиш, ако след това някоя програма пак прави проблеми, деинсталираш я, рестартираш, почистваш пак, рестартираш и я инсталираш "на чисто"... Ако въпреки профилактиката пак почти всички програми ти дават грешката, май ще е най-добре Repair Installation на Windows-a да направиш :tease: ...

Здравейте. Намерих телефонен секретар за скайп, но е платен, някой ако знае за безплатен такъв, моля да даде линк, или поне име. Мерси

Наскоро си взех видео микрофон за skype обаче не го ползвах много а камерата която си купих онзи ден я включих едва вчера. И изведнъж след инсталацияна драйверите на камерата и включването й към skype човекът от другата страна има само мои видео но не и звуков образ. някои ми казаха че това се дължало на версията на skype но не съм много сигурен. Ако може д ами дадете няакаъв съвет....

Значи, не знам съм преглеждала вички страници, защото нямам време. sad.gif Искам да попитам - защо не ме чуват, когато говоря по мика (звука ми е на макс) - преди преинсталацията ставаше, но сега не ме чуват и не знам какво да направя. :9 Аз чувам всички, но те мен - не. Ако някой може да ми помогне, ще съм му много благодарна. :angry:

Volume control, Options/Properties, Recording, OK

На плъзгачите, които се появяват се уверяваш, че под Mic е чекнато Select :angry:

Start/Settings/Control Panel/Sound and Audio Devioce Properties/Audio/

1. Sound Playback/Volume../Microphone(махаш отметката от MUTE и усилваш)/Advanced(+20dB boost)

2.Record Control/Microfone(слага се отметка на SELECT и усилваш до край)/Advanced(слагаш отмека на "Do Not Monitor" за да не чуваш собствения си глас в слушалките докато говориш)

Съжалявам, но нямам възможност да прочета цялата тема. Извинявам се, ако повтарям нещо дискутирано.

Имам въпрос, защото направих гаф sad.gif

Има ли възможност да се спре изпращането на съобщение?

Пратих съобщение на човек, който не трябваще да го получава. В хисторито ми даваше, че съобщението не е доставено още на получателя. И аз взех, че го изтрих :offtopic_s:

Шансът ми?

Съжалявам, но нямам възможност да прочета цялата тема. Извинявам се, ако повтарям нещо дискутирано.

Имам въпрос, защото направих гаф sad.gif

Има ли възможност да се спре изпращането на съобщение?

Пратих съобщение на човек, който не трябваще да го получава. В хисторито ми даваше, че съобщението не е доставено още на получателя. И аз взех, че го изтрих :offtopic_s:

Шансът ми?

Шансът ти? - Нямаш шанс Човекът рано или късно ще го получи. Хисторито е само за теб. ако го изтриеш от там, то ще е само от твоя комп. Но ти така или иначе си го изпратила.

Благодаря.

Искрено се надявам да е от онези съобщения, които понякога се губят :offtopic_s:

и напоследък виждам че има някакъв skype "Skype + SMS + Video Chat + BG 2 5 0 146 Release date September 27, 2006.exe" това дали ще помогне на проблема с имането само на видео образ но не и зеуков сигнал защото си мисля че има някакво подобрение за видеото на тази версия и може да са оправили този проблем защото и мои приятели са се оплаквали от него

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.