Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

аз искам да попитам за един проблем,който аз имам от последна и предпоследна версия...

Да кажем някой ми пише и както знаете самия скайп в систем трея си става със знаменце.Е да ама като стане и после си остава -дори и да нямам нови събития в момента.какво може да е за да не ме залъгва така...след като се отпиша си се оправя!

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 302,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

А може ли да попитам тук за някаква информация дали ще има развитие по Линукс версията, която е замряла във версия 1.3.хх Не може даже message да се остави...
Не е замряла. Как ще! Ей, не толкова се борихме българският да стане официален. Има няколко неща, които бих желал да споделя с вас, но без това да става тема за дискусии. Нито да бъда заставен да кажа нещо повече.

1. Има доста вътрешни бетаверсии за Линукс.

2. Целият код се пренаписва на Qt4. Изглежда прилично. Дори има екрани, публикувани на блога на единия разработчик.

3. Проблемът с поддръжката на видео под Линукс е доста сериозен. Ще кажа само това: колкото графични обвивки, толкова и подходи. Липса на драйвери под различните дистрибуцуии.

4. Очаква се да излезе нова бета за Линукс с номер 1.4. Нека този номер не ви заблуждава. Доста от новите неща във версиите на клиента за Windows и за Mac OS X ще влязат направо в нея.

5. Проблемите са: липса на достатъчно разработчици в Skype, които пряко да се занимават версията на клиента за тази ОС. Липса на достатъчно адекватна подкрепа и обратна информация от потребителите на Skype под Линукс. Хаос в поддръжката на устройства и различни (противоречащи си) графични среди, чрез които да се реализира поддръжка на видео с приемливо за Skype Technologies S.A. качество. Не искам да се спори по това и давам примера с Mac OS X (Unix дистрибуция) - там нещата напредва доста добре, въпреки, че хората, които пряко се занимават са само с няколко души повече. Просто има стандартизирани неща и това е.

Аз пък да питам след като беше обещано цялостно преработване на системата за вписвания (кой е на линия) във версия 3.1 нещо оправено ли е? И какви са измененията спрямо 3.0 и предишни?

Изглежда единственото видимо са няколкото досадни рекламни съобщения, които излизат винаги със всяко стартиране. Има ли начин да се махнат? Не искам да КУПУВАМ разни неща като кредити и т.н.

Процесът започна с 3.1. Изразява се в оптимизация на разменяните съобщения за присъствие. Подобри се опресняването на тази информация, когато се ползва Skype под различни ОС с две или повече вписвания от едно скайпиме (профил). В 3.2 (която е в публична бета в момента) бе реорганизиран начина, по който се разменят уведомяванията (и нови събития). За тази цел бе реорганизиран и личния профил. Има и тотално пренареждане на менютата (в процес на разработка). Многомодалното присъствие и управлението (синхронизирането) на неприкосновеността от различни устройства/машини и ОС ще дойде с версията след 3.2. В 3.2. вече има вграден браузър, който позволява достъп до личния профил без използване на Skype. Въведена бе отделна категория уведомявания, наречена „Предупреждения“ (за момента е изключена), но с нейна помощ се очаква в бъдещите версии системата за обновяване на версиите да работи по-надеждно. Повечето бетатестери смятаме, че системата за уведоване работи задоволително с/мо 3.0 и 3.1, но системата за присъствие - не.

За „рекламите“

-- От Skype предпочитат да ги наричат „системни съобщения“. Хмм. Това, което благодарение на всички бетатестери се постигна, е, че те могат да излизат до 3 пъти, при условие, че се ползва един вариант на версията. При следващо обновяване на варианта, или инсталиране на по-висока версия броячът започва да показва пак реклами, пардон системни съобщения, докато не ги затворите три пъти. Ръчно.

Да не се бъркат промоции със системни съобщения. Системните съобщения, т.е. рекламите не могат да се изключват.

Освен това към излъчванията ще се показват реклами (пак определени като features informations). Не могат да се махат. Казаха, че това е начин да изкарат някакви пари за разширяване на хардуера, който се грижи за обслужване на излъчванията. Вярваме, защото има моменти, в които сървърите просто не могат да поемат всички излъчени разговори.

Що се отнася до рекламните препратки в Профила тях винаги ги е имало, още от 2003. Такива има и в преработения панел за купуване на Skype кредит, за превод на пари чрез PayPal, за Услугите с добавена стойност Skype Prime и новия панел на Профила в 3.2. Неизбежно е. Компанията прави бизнес и трябва да печели.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Имам проблем с Skype:

Както си влизам и започва да ме "Вписва" и вместо да ме впише ми показва следния текст - "Вътрешна фатална грешка №3601: The specified procedure could not be found. Приложението Скайп ще бъде затворено"

Какъв може да е проблема?

Свалих си го от официалния сайт (skype.bg) и след като рестартирах и получавам ази грешка...

....

ПЪРВО: ВИНАГИ ИЗТЕГЛЯЙТЕ КЛИЕНТА ЗА ВАШАТА ОС САМО ОТ ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ. Ето го: http://www.skype.com

Забележка: www.skype.bg e ФАЛШИВ сайт. За съжаление. Повече съм писал в българската секция.

Второ: имате проблем с вашата ОС.

Решение

Във вашия случай не инсталирайте просто "върху" старата версия!

Често някои от файловете не се обновяват правилно и се повреждат.

Така, че ПЪРВО опитайте с:

Изтриване на файла config.xml

(Задължително затворете SKYPE): всякакви ръчни промени в config.xml ще бъдат изгубени.

За да намерите къде във вашата машина се намира config.xml копирайте и поставете откроеното в получерно:

%AppData%\Skype в адресното поле на Windows Explorer или на IE и ще видите всички файлове в тази папка, независимо дали са скрити, или не, трябва да сте в папка със същото име, каквото е вашето скайпиме, сега с двукратно щракване я отворете и там ще намерите config.xml, който трябва да изтриете.

Файлът config.xml ще се изгради повторно без загуба на данни, но да се надяваме и без грешки, със следващото зареждане на Skype.

Единственото, което трябва да направите е да се впишете наново и Skype ще изгради нов и правилен config.xml, и

и ще изтегли целият ви списък с абонати.

ЗАБЕЛЕЖКА: ако решите да изтриете config.xml ТРЯБВА да помните паролата си за вписване, и да знаете, че всички настройки ще се върнат до фабричните!

Сега да опитаме и:

Изтриване на файла shared.xml

Къде се намира shared.xml?

За да намерите къде във вашата машина се намира Share.xml копирайте и поставете откроеното в получерно:

%AppData%\Skype в адресното поле на Windows Explorer или на IE и ще видите всички файлове в тази папка, независимо дали са скрити, или не, трябва да сте в папка със същото име, каквото е вашето скайпиме, сега с двукратно щракване я отворете и там ще намерите shared.xml, който трябва да изтриете.

Файлът shared.xml ще се изгради повторно без загуба на данни, но да се надяваме и без грешки, със следващото зареждане на Skype.

ВТОРО (ако все още няма промяна)

Преинсталиране на Skype начисто

Използвайте Добавяне/премахване на програми в КП.

Разрешете изтриването на хронологията (Внимание!!! Губите цялата хронология на чата и др. записи!)

Сетне проверете (ще трябва да разрешите показването на скритите файлове и папки от Опции на папка.) в

C:

Documents and settings

Вашето скайпиме

Application data

Там не трябва да има папка Skype!

Ако все още има --> изтрийте я!

Преминете в

C:

Documents and settings

All Users

Application data

Тук също не трябва да има папка с име Skype

Ако все още има --> изтрийте я!

Изтегляте RegSeeker (freeware)

Инсталирате

От "Search" в Regseeker

Въвеждате "Skype"

и изтривате ВСИЧКИ намерени записи.

Инсталирате Skype използвайки различно име на инсталационната папка:

примерно "Skype3.2" вместо обичайното "Skype"

Рестартирате машината.

Желая успех!

Здравейте, в офиса ми е забранено инсталирането на скайп. Мога ли да ползвам някаква версия без инсталиране, защото ще полудея без скайп по цял ден.

Здравей aripopari,

ще се опитам да ти отговоря конструктивно (а не като:

//извън темата

този злобен, човек, който си няма тема и се насажда тук да плюе и дразни другите. Добре би било модераторът да дойде и да му види писанията: може и да реши да направи една тема: „Плюй!“ и да си го колекционира там)

Та, извинявай решението за теб е да инсталираш Skype на преносима памет.

Така се заобикаля ограничението за инсталиране.

Ще потърся, каквото ти е необходимо и ще си допълня статията...

Как се инсталира Skype на преносима памет?

По начало инсталирането на Skype в USB преносима памет е елементарно: първо инсталирате Skype на твърдия диск, после копирате файла Skype.exe в папка на вашата преносима памет. Зареждате Skype с команден параметър /datapath:<<USB папка>> /removable, където <<USB папка>> е името на папката във вашето USB устройство, където искате да се съхраняват вашите настройки и записи на хронологията. Могат да се появят определени усложнения (примерно буквата на устройството, под което USB преносимата памет се показва в системата може да е различна на различните компютри), но като цяло върши работа с известна преработка.

Ето и допълнение специално за вас, което е важно да пробвате.

-- опитайте да поставите домашната си папка Skype като подпапка в служебната Program Files (донесете я от вкъщи)

-- желателно е изпълнимият файл на преносимата памет да е от същата домашна инсталация.

-- за по-подробни разяснения (на английски) тук.

Успех!

hamav, чети каво писах за грешка 3601.

Пробвай това решение.

Не пишеш нищо за това:

-- с коя версия на Skype?

-- каква ти е машината?

По принцип има известни проблеми с уведомяването, но ако са чак такива може и нещо да се е повредило от многобройните и безраборни преинсталации. Винаги инсталирай само най-новата публична версия. От официалния сайт.

Случва се. Пробвай метода с премахване на config.xml

и от друг акаунт пак ми е така с този абонат...

-- а защо не допуснеш, че нещо с интернета на точно този абонат не е наред? Може латентността да е твърде голяма, може машината да му е претоварена, може друго... Все пак всичко това става в П2П среда, за Бога! Това да не е ICQ! Както и да е пробвай горното. Поне ще знаеш, че имаш коректно изграден config.xml, успех!

аз искам да попитам за един проблем, който аз имам от последна и предпоследна версия...

Да кажем някой ми пише и както знаете самия скайп в систем трея си става със знаменце. Е да ама като стане и после си остава - дори и да нямам нови събития в момента. Какво може да е за да не ме залъгва така... след като се отпиша си се оправя!

Моля свикнете да си пишете версията! Как да знам кой с каква е? Да, имаше такъв момент, но съдя, че в последната 3.2 поведението на иконата за нови събития е оправено. Тя е със знаменце, докато не отворите ръчно панела с нови събития веднъж. Дори и да не премахнете всички пропуснати събития, иконата в системния жлеб става нормална (без знаме). Естествено - до пропускане на следващото ново събитие...

Мисля, че в публичната бета на 3.2 има случаи, когато това не работи точно така. След Великден се очаква гореща поправка на тази бета и тогава всичко се надявам да е наред.

3.1.0.147 е версията ми.....но след като проверя всички събития....отново си стой така...да сменя на стабилна версия не бета или какво ?

3.1.0.147 е версията ми.....но след като проверя всички събития....отново си стой така... да сменя на стабилна версия не бета или какво?
Не е много стара, но пробвайте да качите 3.1.0.150 - тази е от 28 март т.г.

Не бих ви препоръчал да качвате 3.2 (при връщане от 3.2 към предишна е почти задължително първо да се премахне Skype напълно). Страхувам се да не загуби някой данните си.

Според мен е добре да опитате трика с изтриване и повторно изграждане на config.xml, който описай преди това. Моля внимателно се запознайте и се уверете, че знаете паролата си.

Ако прецените, пробвайте и с 3.2.

По замисъл знаменцето трябва да изчезне щом веднъж отворите панела с нови събития.

Защо теглиш от skype.bg- там е доста стара версията на скайп (2.5.0.126). Изтегли последната от skype.com 3.1.0.150- линк (BG Mirror) и виж дали ще даде същата грешка.

Изтеглиг го и от скъпе.ком даже и някаква си 3.01 и пак тоз ипроблем,накрая върнах windows-а няколко дни назад и се оправи...,но ми се искаше да знам от какво е станало така

Между другото, в този ход на мисли - мога да ви споделя като администратор, че наистина БИХ забранил Скайп (както е забранено ICQ-то при нас). Защо ли? 80% от времето си го губят служителите в сладки приказки, останалите 20% в трансфер на файлове. Да споменавам ли какво става с трафика и горките файъруоли и рутъри от невиждано количество връзки (да не се равняват и на торент флууда с връзките). Да не говорим за файловете, които се прехвърлят. За отворените портове споменах ли?? Невероятно количество връзки и портове, защо ли...P2P ли била технологията? Може и да е била в началото, защото сега това не е P2P (нали се минава през сървъри или там супер възли, не ме интересува как ги наричате, то си има терминология) ами е чиста проба разпределение на ресурсите. Seti@Home спомняте ли си? Няма жив администратор, който да не обърне очи като чуе за т.нар. Р2Р технология, която превръща фирмените компютри в мини изчислителни възли.... да не говоря, че ако се разровя, сигурно и транзитни възли за трафика. Та и по тази причина колкото и "яко" да разработват за Линукс версии, няма да излезе скоро, защото там нещата са малко по-явни. Оупън сорс....а май и от това ги е страх Скайп, знам ли.

Не ми е работа, оценявам усилията на всички, още повече - в разпространиение на езика ни (с особено мнение за художествения превод), но за мен Скайп си остава необходимото зло.... докато Гугъл не направят и видео връзката в Гугъл Толк. Тогава вече...пазара ще се стегне ;)

Желая успех!

Здравей aripopari,

ще се опитам да ти отговоря конструктивно (а не като:

//извън темата

този злобен, човек, който си няма тема и се насажда тук да плюе и дразни другите. Добре би било модераторът да дойде и да му види писанията: може и да реши да направи една тема: „Плюй!“ и да си го колекционира там)

Та, извинявай решението за теб е да инсталираш Skype на преносима памет.

Така се заобикаля ограничението за инсталиране.

Ще потърся, каквото ти е необходимо и ще си допълня статията...

Според мен му трябва Кодекса на труда, длъжностната характеристика и трудова дисциплина. А, простете - ако не е назначен като "младши чатър в просперираща компания за чат услуги". Ама явно не е такава компанията.

ПП.А между другото, и във връзка с този ми отговор и във връзка с предишният ми пост - защо Скайп е една от малкото програми, които не се индетифицират пред мрежовите у-ва/системи/програми с идентификация на програмата (по правилата на IEEE)?? Дори и оупън сорс торент клиентите го правят, да не говорим за омразния ви IE ?? Да не би за да няма възможност да се филтрира като нерегламентиран клиент... интересно

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Може ли да помоля за коментар какво правят връзки от цял свят през компютъра ми? При положение че доставчика има сървъри, аз съм зад линукс рутер и читав firewall? Толкова хора няма в листата ми. И защо са една купчина портове?

0404461415db67e21.jpg

04044614175d41b02.jpg

Картинките, които предизвикаха доста смут ги качвам на друго място. Поне оттам няма да изчезнат.

gallery_14325_161_187101.jpg

gallery_14325_161_69578.jpg

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Пряко потвърждаваш моите (риторични) въпроси. Защото самият факт, че се наричат сървърите на Скайп "супер" нодове, това косвено означава, че има и не-супер нодове, които поемат изчисляването и трафика на друго ниво, а големите съвъри се грижат за "hartbeat"-а управлението на поднодовете и събиране на информация. Не съм запознат с технологията на мрежата им, но на пръв поглед е май така, а?

Време е, да се появи някой младеж, който да драсне за ден -два един плагин. Великденско чукане с яйца! Избираш от 20тина вида и след това се млатиш по нета с приятели в Америка. Не е нещо сложно за програмиране.

Може да се направи подобен и за подаряване на мартеници.

Редактирано от LB. (преглед на промените)

Приятелю, нещо тона и констатациите ти не ми харесват. Няма да го обръщаме тук на говорилня, но да те предупредя - не знаеш с колко "неграмотни" админи може би говориш в момента. Някои учим тези ИТ технологии 20 години. Много смело казваш несъстоятелни - нещо не виждам други програми да работят така "несъстоятелно" та дори и нещо от типа на eMule, което би трябвало да прави доста конекции като Р2Р програмага, а те правят...2 (две) ?!

Не ми стана ясно какво е несъстоятелното. Екраните са при паралелно работещо освен Skype и Yahoo Messenger, Gizmo и Wengo. Всяка от ония програми си ползва коректно декларирания порт и не пълни по 2 страници връзки за минута, а си има ред. Така и въпреки молбата ми не спомена какво правят IP от цял свят, които очевадно не са на хора от моята листа. Това че масовите ZA или WinFirewall (която пък въобще не следи изходящия трафик) не могат да хванат какво минава през тях от "сигурна" програма не ти дава право да твърдиш че "такова животно нема" Или ме обвиняваш във фалшификация? И по леко с квалификации като

censored.gif

Edit: И Pc-Telephone работеше + останалите. Това като допълнение към поста ми http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...3415&st=675

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Въобще не смятам да почвам такива censored.gif дискусии...

Повечето от изнесените тези и екрани са несъстоятелни... Това че имаш рутер и защитна стена, още не означава, че си овладял работата с тях.

Аз съм забранил и определил какво и през кои портове да става на машините, на които работя.

И друго: АКО СЕ ПОЛЗВАШЕ СОФТУЕР С ОТВОРЕН КОД (censored.gif ВЕНГО, БУСТЕР НЕ ЗНАМ К'ВО СИ) НЯМАШЕ ЛИ ДА СЕ ОТНЕСАТ ТЕЗИ ДУМИ И ЗА ТЯХ? ТОГАВА ЗА КВО ГО ОБСЪЖДАМЕ ВЪОБЩЕ!? Да не сме Съюз на работодателите?

Всеки да прави каквото иска само да не се натрапва! И да върши работа! Все едно да забранят да се носят мобилни телефони на работа! censored.gif

Преводачът на Скайп на български няма право да пише нищо което може да донесе само нови загуби или пропуснати ползи за търговската фирма на eBay/Skype. Той е подписал специална писмена декларация за това. Не е реалистично да очакваме от него да бъде искрен с нас защото той просто няма това право според поетите от него ангажименти.

Политиката на Скайп по неудобните въпроси е да се мълчи, а когато това не е достатъчно и да се затварят темите съдържащи компрометиращи въпроси. Пример:

http://forum.skype.com/index.php?showtopic=73794

там отворих тема за да ги попитам учтиво (от началото) за новите безжични телефони които работят с предварително инсталиран в тях вариант на софтуера Скайп. Питах само дали и този вариант на софтуера ще се държи както Skype за компютрите. Един друг редовен читател там също се е изказал че въпросът му е много интересен и би желал да получи отговор. Но уви, бизнесът си е бизнес т.е. тяхната работа е да правят пари и без бой нищичко няма доброволно да си признаят.

Има университети, научно изследователски институти, търговски фирми които забраняват Скайп но разрешават да се ползват други софтуери за водене на разговори през Интернет. Защо ли това е така ?????????

Не може да има сравнение между GSM и служебен компютър. Служебният компютър не е собственост на наемния работник и той няма право да инсталира на него нищо без разрешение от админа на мрежата във фирмата. Но на хората създали Скайпа и Казаа не им пука че потребителите ще нарушават правилници и авторски права с тези тяхните творения.

На създателите на Скайпа също не им пука че през компютъра на православна учителка по литература ще преминават файлове съдържащи детска порнография "благодарение" на Peer-to-peer & Ralay Node mode of Skype, не е ли така? Ако горката учителка знаеше само какво точно прави Скайпа всеки път когато го пусне на нейния компютър свързан чрез Ethernet или USB ADSL modem директно към Интернет, то тя може би никога нямаше да се съгласи да го ползва точно този софтуер.

Редактирано от Gizmo на български (преглед на промените)

Поразчистих излишните изблици на нерви. Призовавам всички ви и най-вече zmeYpc и Gizmo на български, да спазваме коректния тон на тази интересна дискусия! Благодаря!

Вече помолих за коректен тон и въздържане от отправяне на обидни квалификации! 15 дни почивка!

stanley56

Много НЕ Ви благодаря за почивката! angry.gif

Редактирано от Калински (преглед на промените)

Някой знае ли имената на скритите емот икони в Skype.

Благодаря предварително. :beer:

(poolparty) - басейн

(headbang) - главоблъскане

(smoking) - пушене

(mooning) - огъзване

(finger) - среден пръст

(bandit) - бандит

(fubar) - прецакване

(swear) - ругаене

(drunk) - препиване

(toivo) - Тойво

(rock) - куфеене

(bug) - бъг

(tmi) - твърде много информация

Флагове на държави:

(flag:ad)(flag:ae)(flag:af)(flag:ag)(flag:ai)(flag:al)(flag:am)(flag:an)

(flag:ao)(flag:aq)(flag:ar)(flag:as)(flag:at)(flag:au)

(flag:aw)(flag:az)(flag:ba)(flag:bb)(flag:bd)(flag:be)(flag:bf)(flag:bg)

(flag:bh)(flag:bi)(flag:bj)(flag:bm)(flag:bn)(flag:bo)

(flag:br)(flag:bs)(flag:bt)(flag:bv)(flag:bw)(flag:by)(flag:bz)(flag:ca)

(flag:cc)(flag:cd)(flag:cf)(flag:cg)(flag:ch)(flag:ci)

(flag:ck)(flag:cl)(flag:cm)(flag:cn)(flag:co)(flag:cr)(flag:ss)

(flag:cu)(flag:cv)(flag:cx)(flag:cy)(flag:cz)(flag:de)(flag:dj)

(flag:dk)(flag:dm)(flag:do)(flag:dz)(flag:ec)(flag:ee)(flag:eg)(flag:eh)

(flag:er)(flag:es)(flag:et)(flag:fi)(flag:fj)(flag:fk)

(flag:fm)(flag:fo)(flag:fr)(flag:ga)(flag:gb)(flag:gd)(flag:ge)(flag:gf)

(flag:gh)(flag:gi)(flag:gl)(flag:gm)(flag:gn)(flag:gp)

(flag:gq)(flag:gr)(flag:gs)(flag:gt)(flag:gu)(flag:gw)(flag:gy)(flag:hk)

(flag:hm)(flag:hn)(flag:hr)(flag:ht)(flag:hu)(flag:id)

(flag:ie)(flag:il)(flag:in)(flag:io)(flag:iq)(flag:ir)(flag:is)(flag:it)

(flag:jo)(flag:jp)(flag:ke)(flag:kg)(flag:kh)(flag:ki)

(flag:km)(flag:kn)(flag:kp)(flag:kr)(flag:kw)(flag:ky)(flag:kz)(flag:la)

(flag:lb)(flag:lc)(flag:li)(flag:lk)(flag:lr)(flag:ls)

(flag:lt)(flag:lu)(flag:lv)(flag:ly)(flag:ma)(flag:mc)(flag:md)(flag:mg)

(flag:mh)

(flag:mk)(flag:ml)(flag:mm)(flag:mn)(flag:mo)

(flag:mp)(flag:mq)(flag:mr)(flag:ms)(flag:mt)(flag:mu)(flag:mv)(flag:mw)

(flag:mx)(flag:my)(flag:mz)(flag:na)(flag:nc)(flag:ne)

(flag:nf)(flag:ng)(flag:ni)(flag:nl)(flag:no)(flag:np)(flag:nr)(flag:nu)

(flag:nz)(flag:om)(flag:pa)(flag:pe)(flag:pf)(flag:pg)

(flag:ph)(flag:pk)(flag:pl)(flag:pm)(flag:pn)(flag:pr)(flag:ps)(flag:pt)

(flag:pw)(flag:py)(flag:qa)(flag:re)(flag:ro)(flag:ru)

(flag:rw)(flag:sa)(flag:sb)(flag:sc)(flag:sd)(flag:se)(flag:sg)(flag:sh)

(flag:si)(flag:sj)(flag:sk)(flag:sl)(flag:sm)(flag:sn)

(flag:so)(flag:sr)(flag:st)(flag:sv)(flag:sy)(flag:sz)(flag:tc)(flag:td)

(flag:tf)(flag:tg)(flag:th)(flag:tj)(flag:tk)(flag:tl)

(flag:tm)(flag:tn)(flag:to)(flag:tr)(flag:tt)(flag:tv)(flag:tw)(flag:tz)

(flag:ua)(flag:ug)(flag:um)(flag:us)(flag:uy)(flag:uz)

(flag:va)(flag:vc)(flag:ve)(flag:vg)(flag:vi)(flag:vn)(flag:vu)(flag:wf)

(flag:ws)(flag:ye)(flag:yt)(flag:za)(flag:zm)(flag:zw)

Редактирано от Undead (преглед на промените)

За скритите емотикони

Направих преди време малка страница, която в табличен вид съдържа анимираните емотикони (скрити и явни) и всички комбинации за тяхното въвеждане, но все не намирам време и място да я кача в интернет.

За пример ще ви дам „танц“. Обикновено го въвеждаме с (dance), но бихме могли и така:

\o/ \biggrin.gif/ \biggrin.gif/

Искам да допълня Undead и да дам алтернативните начини за въвеждане на скритите емотикони:

1. пушене, освен (smoking), още и (smoke) (ci)

2. главоблъскане, освен (headbang) става и (banghead)

Любопитно: скритият емотикон Тойво е може би най-старият скрит емотикон. Това е малкото име на шефа на разработчиците от времето на първия Skype.

Приятно използване!

Ами какво трябва да се нагласи така че когато си затворя скайпа да не ставам "извън линия" а да бъда "инкогнито"...

Може това да е обяснявано но темата е над 50 стр.. и нямам време да я разгледам цялата... благодаря предварително :rolleyes:)

Ами какво трябва да се нагласи така че когато си затворя скайпа да не ставам "извън линия" а да бъда "инкогнито"...

Може това да е обяснявано но темата е над 50 стр.. и нямам време да я разгледам цялата... благодаря предварително :))

Не мога да разбера какво точно искаш да кажеш, но изключиш ли skype не можеш да го промениш да бъде инкогнито вместо извън линия, а ако имаш напревид нещо като интернет известяване на абонатите за режима, в който си това се плаща.

П.П: Няма разлика между инкогнито и извън линия изглеждат еднакво могат да разберат дали си инкогни само ако ти позвънят, защото ще им даде свободен сигнал, а на извън линия не е така.

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Не мога да разбера какво точно искаш да кажеш, но изключиш ли skype не можеш да го промениш да бъде инкогнито вместо извън линия, а ако имаш напревид нещо като интернет известяване на абонатите за режима, в който си това се плаща.

П.П: Няма разлика между инкогнито и извън линия изглеждат еднакво могат да разберат дали си инкогни само ако ти позвънят, защото ще им даде свободен сигнал, а на извън линия не е така.

Ами.. една моя приятелка когато си затваря скайпа вместо да стане извън линия става инкогнито .. примерно в моите абонати също е така.. около 20 човека са инкогнито а те са си спряли скайпа... дам знам че и двете означават извън линия ама как става това да избереш дали да си извън линия или инкогнито :ph34r:

Отново за статуса Инкогнито...

- не виждам причина да не работи, както искаш; в последните версии обаче Инкогнито бе приравнен на Извън линия. Все пак пробвайте да се вписвате автоматично, а не всеки път да въвеждате парола. Затваряйте Skype без отписване и би трябвало клиентът да се връща към статуса ви преди затварянето.

- под Mac OS X след всяко вписване сте Извън линия по подразбиране. Удобно е, защото след вписване определяш какъв да ти бъде статуса.

- не знам да се плаща за показване на статуса (пробвайте моят подпис тук). Подписът ми е направен с безплатните инструменти от сайта на Skype. Вероятно имаш нещо друго предвид.

Не виждам коментари по моя пост, но затова пък виждам редакция след модератор.

Аз смятам че в темата трябва да се обсъждат и отрицателните страни на програмата, а не да става както за мъртъвците - или добро или нищо.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.