Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

Копирваш езиковия файл в директорията на Skype,без преди това да се мъчиш да отваряш нещо и отваряш Skype.Избираш >Tools => Select Language => Load Skype Language File,и както ти каза Castigado Pantockrator,успех ;) След като направиш всичко си рестартирай компютъра!

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 302,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не знам как в линукс да извърша действието "копиране в директорията на Скейп"! Как да отворя директорията! Не е като в Уиндоус.

Първо я намери тая директория. Вероятно е някъде в usr.

За да пишеш в дира ще ти трябват root права, така че KMenu>System>File Manager>File Manager - Super User Mode

Успех.

Edit: дира всъщност е /usr/share/skype/lang

Редактирано от lastcyrol (преглед на промените)

Та проблема е следният... Когато е пусната Kerio Firewall ми спира Skype по много странен начин.Показва че съм се конектнал, но съм невидим за останалите юзъри, както и те за мен. :wors:

Im1.JPG

След като спра защитната стена И рестартирам Skype юзърите стават "online"

Im2.JPG

;) Ако някой има идея как да го оправя моля да споредли ^^

П.П. Да ме извините за правописните грешки... все пак 00:30ч. е ;)

Здрасти!Сигурен ли си,че точно защитната стена бърка работата?Виж в настройките на стената и дай пълен достъп на Скайп до интернет и обратно.Ако не си пробвал-изключи файърула.Самият Скайп нещо да се е повредил?Нещо акаунта ти да не го харесват.., картинката...взех много да гадая.Успех!

Ако се съди по втората картинка си е добре. "Виждаш" двама потребители, единия DND, а другия NA. И двамата са online(не в смисъл на статус, а на конекция)

Здрасти!Сигурен ли си,че точно защитната стена бърка работата?Виж в настройките на стената и дай пълен достъп на Скайп до интернет и обратно.Ако не си пробвал-изключи файърула.Самият Скайп нещо да се е повредил?Нещо акаунта ти да не го харесват.., картинката...взех много да гадая.Успех!

<{POST_SNAPBACK}>

Точно стената блокира Skype.От както съм инсталирал Керио не съм давал на нито една програма достъп до интернет което е странното, но въпреки това си вървят.Търсил съм откаде мога да дам някакъв достъп на Скайп до интернет но не мога да намеря такова нещо.КАКТО СЕ ВИЖДА на едната картинка(1вата) Kerio е пуснат а на 2рата не е.

Нямам АБСОЛЮТНО никакви други проблеми със Скайп освен неразбирателството с Керио

Точно стената блокира Skype.От както съм инсталирал Керио не съм давал на нито една програма достъп до интернет което е странното, но въпреки това си вървят.Търсил съм откаде мога да дам някакъв достъп на Скайп до интернет но не мога да намеря такова нещо.КАКТО СЕ ВИЖДА на едната картинка(1вата) Kerio е пуснат а на 2рата не е.

Нямам АБСОЛЮТНО никакви други проблеми със Скайп освен неразбирателството с Керио

<{POST_SNAPBACK}>

Ами много странно! Не знам точно как си настроил Керио, при инсталирането на "Simple" или "Advanced" mode го даде? Network Security- модула активиран ли ти е? Няма никакъв конфликт между двете програми...

имам проблем със Skype 1.4 не иска да се стратира до пълната инсталкация всичко е точно но след инсталацията се опитвам да стратирам програмата и при щтракване два пъти с ляв бутон на мишката няма никакъв ефект някои дали ще може да окаже малко помощ от какво може да е това ???

Ако си с WinXP Ctrl+Alt+Del>Processes и иж дали има Skype там. Възможно е да се стартира, но systray да не го показва.

Не инсталирам го всичко е ОК след инсталацията го стартирам както описах по горе но никакъв ефект няма го и като стартиран процес нещо не мога да схавана защо става така ? някаква друга идея ?

Изтрий го след кото рестартираи ПС-то от копчето доло и преди да се пусне уина ти чисти курупт фаилове!!

След тази процедура се опитаи да го инсталираш и аз имах такъв проблем но с Винамп и така го оправих!

Или пробваи след като го изтриеш пусни някоя програма която чисти развалени фаилове и след това го инсталираий!

Трябва да стане!

Редактирано от nivea (преглед на промените)

Изтрий го след кото рестартираи ПС-то от копчето доло и преди да се пусне уина ти чисти курупт фаилове!!

След тази процедура се опитаи да го инсталираш и аз имах такъв проблем но с Винамп и така го оправих!

Или пробваи след като го изтриеш пусни някоя програма която чисти развалени фаилове и след това го инсталираий!

Трябва да стане!

<{POST_SNAPBACK}>

Незнам точно какво имаш в предвид с това чистене на скапали се фаилове малко ме самнява че така ще се оправи а пак и незнам никаква програма за чистене на такива фаилове даи някоя за да опитам този процес които каза!

Никои ли няма идея от какво може да е това ??? Гадна работа.

Значи стана ми интересно и искам да разбера освен emoticon-ките който можеш да ползваш (т.е. като натиснеш "Emoticons") кой са другите емотикони и защо на някой Skype-ве има доста повече икони и не който (версиите на скайп) ето и картинка която намерих в интернет с емотиконите

unbenannt6qv.jpg

Мерси предварително

Да ти имам проблема аз за какво питам ти за какво говориш

предполагам че нещо ти убива процеса преди да се визуализира .. опитай да затвориш ненужните си приложения и когато компютъра ти е максимално не натоварен пробвай пак ... успех

Прегледай пътя на иконката, която представлява Skype. Възможно е просто shortcut да не е правелен.

Изтрила съм си била постовете.

Що да не си ги изтрия, мои са си ?

На мен пък не ми харесва че администраторите не трият неверните твърдения като следното:

ама никой не ме пита какво ми харесва и какво не ми харесва.

Аз съм зад NAT ( в чужбина съм) и говоря до София с хора на LAN достъпи които също са зад NAT и IP номерата са ни на всички от вида 192.168.12.15. На рутера ми имам реално IP но не и на ATA ( grandstream.com ) който ползвам за разговорите.

Не ми харесва че от Скайп обясняват че тяхната програма използва от

3 до 16 килобайта на секунда защото дори и да ползваше най-"лакомия" кодек G.711 пак не трябват по 16 килобайта на секунда. Що за VoIP програма е тоя Скапан Скайп ако ще ми харчи по 16 килобайта на секунда ??? Скайп ползва iLBC кодека на който му стигат по-малко от 8 килобайта на секунда. Останалите 8 потъват някъде в Р2Р системата на Скайпа. Ами хората които имат абонамен със само 128 kbps = 16 kBytes/sec upload, те как ще си говорят по Скайпа ако си свалят някой голям torrent файл който го чакат от часове да стане 100%, а ?

Но най-голямия недостатък на Скайпа не е това че прави излишен трафик, или че на сайта им лъжат безсрамно. Най-големите недостатъци на Скайпа са че :

1. Никой не може да ти се обажда безплатно ако няма компютър в къщи.

2. Никой не може да ти се обажда ако не знае или не иска да се научи да си служи с компютър, например възрастни хора, а пък и не чак толкова възрастни.

3. Никой не може да ти се обажда ако ти е изключен твоя компютър.

Съвременния ХомоСапиенс ползва IP телефон или ATA + аналогов телефон ( за справка - grandstream.com ) и безплатен Open Free SIP сървър като например www.sipphone.com , има и много други сървъри. Тази комбинация работи без да ти трябва да имаш компютър.

А ако имаш компютър можеш да го включиш към ATA в който има една настройка за QoS която може да му резервира на него за пакетите пренасящи гласови данни по UDP/RTP да речеме 5 килобайта в секунда за времето през което провеждаш разговор и останалия трафик си го ползваш за uTorrent, eMule и каквото си искаш друго. Когато не говориш цялия трафик е свободен.

Леле, сега като ще почнат пак едни опоненти да спорят, леле, леле ...

Магдалена

на която не й пука !!!

<{POST_SNAPBACK}>

Никой няма да спори,не го очаквай.Всичко това се знае отдавна... cool.gif от този,който е искал да го знае...и затова той не използва Skype :) ,а алтернативи,които са много по-добри :wors:

Хмм мерси за помоща но нито едно от двете предложения не сварши работа малее много тъпо незнам какво да опитвам вече sad.gif(( помощ

Дай малко повече инфо за компютъра и софтуеъра. Какъв Уиндоус, SP .....

Как разбра , че предположението на bennito не ти върши работа?

Редактирано от Castigado Pantockrator (преглед на промените)

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 2, v.2149

Тип централен процесор AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2800+

Дънна платка Asus K8N (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Чипсет на дънната платка nVIDIA nForce3 250, AMD Hammer

Системна памет 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Тип BIOS AMI (09/06/05)

Видеокарта RADEON 9550 (128 MB)

3D-ускорител ATI Radeon 9550 (RV350)

Звуков адаптер Realtek ALC850 @ nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface

А колкото до преположението на bennito направих така ДБМ в/у препратката на skype и "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe"

Пробвай да си свалиш по-стара версия и да я инсталираш.

Ами тогава освен да изтриеш и инсталираш наново , не виждам какво да направиш друго. Ако преди ти е работил Скайпа направи реставрация на системата(ако ти се прави).Също не е зле да видиш за по - нова версия.

Дам маи имам чувството че ще трябва да си преинстална направо win-а това всичкото горе сам го пробвал по стара или по нова версия, а преди не съм ползвал skype просто не ми трябваше но сега ми трябва а пък тя не иска да се стартира гадна работа намерих gizmo тои бачка а там ако знае някои начин да си заредя малко минутки също ще съм благодарен

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.