Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

xax той не е открил нищо! тази тема и програма е разисквана мноо вече пъти в ТОЗИ форум справка --> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=15512

Прочети последните мнения и виж какво точно съм писал. цъкваш 10ка и си ти :P

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 303k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

xax той не е открил нищо! тази тема и програма е разисквана мноо вече пъти в ТОЗИ форум справка --> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=15512

Прочети последните мнения и виж какво точно съм писал. цъкваш 10ка и си ти :P

<{POST_SNAPBACK}>

лелееееееееее,как се изложих!Простете моля!Не знаех,защото попаднах случайно на темата поради което не съм ползвала търсачката.Още веднъж простете.Но все пак съм много благодарна,че се информирах за тази програма.Супер е.

korn,благодаря ти много за линка-изчетох темата и ми се поизясниха още повече нещата-какво да очаквам де.Честно казано не можах много да се ориентирам в цените-в линк,който си дал за voipbuster,видях тарифи на минута,а пък вие говорите за 10 евро.Както и да е.Благодаря ти! :bye:

Редактирано от danina (преглед на промените)

как да се оттърва от zone alarm-прави ми проблеми на скайпа :wors:

преди да се обърна за помощ се опитах сама да се справя,но понеже съм абсолютно начинаеща изчистих нещо от zone alarm , така че вече не ми се появява в долния десен ъгъл .Проблемът със скайпа обаче остана -включвам се на линия /след като съм рестартирала компютъра/само за няколко минути и след това ми дава в процес на свързване.Как можах да си натреса такова чудо на главата/т.е. на компа/....... :down::P:down:sad.gif:angry:

Редактирано от MIA (преглед на промените)

как да се оттърва от zone alarm-прави ми проблеми на скайпа :P

<{POST_SNAPBACK}>

Кликваш два пъти върху иконата на програмата(долу в дясно на десктопа),

избираш Program Control (лявата част на отворилият се прозорец), Programs и там скролваш до буква S-тоест намираш skype.exe.Задаваш степен на доверие(trust level) super,а после в колоната Server/internet-allow (кликваш с ляв бутон в съответната колона срещу skype.exe). До тук добре.

Сега кликваш върху менюто main и в карето Program Control оставяш плъзгача на Med., a в SmartDefense Advisor на Auto.

Дано съм бил полезен.

Няма отърване от "Зоната"!!! cool.gif

Редактирано от gpp (преглед на промените)

нека аз да ти разясна с няколко думички:

чукваш им 10 евро( с плащане с кредитна карта логично ) на твоя акаунт и ще можеш да говориш НЕОГРАНИЧЕНО по време с домашни телефони в БГ.Фактически тези 10 евро се ползват ако ще се обаждаш към други страни, там си има страничка с цените към всяка държава и съответно дали ще звъниш към мобилен или към домашен! и тук идва и уловката ако обичаш да четеш договите за това БЕЗПЛАТНО говорене - аз (клиента) съм ЗАДЪЛЖЕН да използвам кредита си поне 1 път на 180 дни май беше имаче акаунта ще ми бъде изтрит! тоест все по някакъв начин трябва да си издухаш кредита че за да платиш нов! по-важното и успокояващо в случая е че 2рото зареждане може да се проточи достааааа дълго :yanim:

айде поздрави и прияно говорене ;)

Редактирано от korn (преглед на промените)

Относно VoipBuster,не се лъжете да инсталирате нещо без да разбирате нищо.1-Програмата е пълна с adware.2-докато ти вдигнат от другата страна минутата вече е изтекла.3-Не разбрахте ли най после,че безплатна телефония няма,говоря за тел-ия PC -телефон.Мисля,че е безсмислено да давам повече примери.!!!

Относно VoipBuster,не се лъжете да инсталирате нещо без да разбирате нищо.1-Програмата е пълна с adware.2-докато ти вдигнат от другата страна минутата вече е изтекла.3-Не разбрахте ли най после,че безплатна телефония няма,говоря за тел-ия PC -телефон.Мисля,че е безсмислено да давам повече примери.!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Програмата не съдържа адуер и разговорите са супер, 1 мин е предостатъчна за без пари!

Нека аз споделя опита си. Първо ползвах VoipBuster, купи си кредит (беше 5 евро) и говорих всеки ден с германия и швеция (дом.тел.)по няколко часа напълно безплатно. След мисля 6месеца кредита се занулява и си купих нов, говорих си безплатно около месец и след това направиха минутата 0.005цента (половин цент), а сега 0.01. Voipstunt е абсолютно същата програма на същата компания и с нея можете да говорите безплатно до редица страни (пише ги на сайта им), но предполагам скоро ще стане платено. Както и да е разговорите са доста евтини и си заслужава. Ползвам тези програмки от повече от 7 месеца и няма кой знае какви проблеми с тях.

Още информация за Voip Stunt! можете да намерите тук cool.gif

нека аз да ти разясна с няколко думички:

чукваш им 10 евро( с плащане с кредитна карта логично ) на твоя акаунт и ще можеш да говориш НЕОГРАНИЧЕНО по време с домашни телефони в БГ.Фактически тези 10 евро се ползват ако ще се обаждаш към други страни, там си има страничка с цените към всяка държава и съответно дали ще звъниш към мобилен или към домашен! и тук идва и уловката ако обичаш да четеш договите за това БЕЗПЛАТНО говорене - аз (клиента) съм ЗАДЪЛЖЕН да използвам кредита си поне 1 път на 180 дни май беше имаче акаунта ще ми бъде изтрит! тоест все по някакъв начин трябва да си издухаш кредита че за да платиш нов! по-важното и успокояващо в случая е че 2рото зареждане може да се проточи достааааа дълго :wors:

айде поздрави и прияно говорене :)

<{POST_SNAPBACK}>

Здравейте всички!

korn- За десетте евро-ясно.Но аз пак да питам-искам да говора само в BG.Ти пишеш,че 10 евро са за други държави.Аз няма да ползвам тази привилегия.И за разговорите в България ли като се платят 10 евро говориш неопределено време като продължителност на разговорите и пак ли тези 10 евро се плащат на всеки 6 месеца?Задължена ли съм да звъня до друга държава поне веднъж в тези 6 месеца и само тогава ли ми се отнема от кредита?А когато говоря в BG кредита не се ли променя?Извинявай,че пак питам,но с английския не съм много добре и затова моля за инфо от първа ръка.Цената ме устройва-10 евро за 6 месеца нали?Мисля да си махам стационарния телефон,та затова питам подробно.Омръзна ми да плащам по 40 лева всеки месец и то само за България.

SteFo-питам,но за VoipBuster,просто него съм инсталирала.

Благодаря ви предварително и дано не досаждам. :bye:

Редактирано от danina (преглед на промените)

Здравейте всички!

korn- За десетте евро-ясно.Но аз пак да питам-искам да говора само в BG.Ти пишеш,че 10 евро са за други държави.Аз няма да ползвам тази привилегия.И за разговорите в България ли като се платят 10 евро говориш неопределено време като продължителност на разговорите и пак ли тези 10 евро се плащат на всеки 6 месеца?Задължена ли съм да звъня до друга държава поне веднъж в тези 6 месеца и само тогава ли ми се отнема от кредита?А когато говоря в BG кредита не се ли променя?Извинявай,че пак питам,но с английския не съм много добре и затова моля за инфо от първа ръка.Цената ме устройва-10 евро за 6 месеца нали?Мисля да си махам стационарния телефон,та затова питам подробно.Омръзна ми да плащам по 40 лева всеки месец и то само за България.

SteFo-питам,но за VoipBuster,просто него съм инсталирала.

Благодаря ви предварително и дано не досаждам. :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей !

След като заредиш 10 евро получаваш правото да говориш безплатно с всичики стационарни номера в България и си длъжна да говориш поне 1 път през тези 6 месеца с някой номер,който се таксува - такива са например номерата на българските мобилни телефони.

П.С. Разликата между Voip Stunt,Voip Buster и Voip Cheap е минимална - почти еднакви са.

след като заредиш 10 евро полачаш право да говориш с ВСИЧКИ безплатни дестинации посочени на сайта на VoipBuster! Наскоро беше включена и България и затова толкова много се разчу тази програма!

Тук ще приложа и всички безплатни НАЗЕМНИ(домашни) телефонни номера.Това не включва ГСМ-и !!! дестинации разрешени от VoipBuster:

Andorra

Australia

Austria

Belgium

Bulgaria

Colombia

Croatia

Cyprus

Denmark

Finland

France

Georgia

Greece

Hong Kong

Iceland

Ireland

Latvia

Liechtenstein

Luxembourg

Monaco

Mongolia

Netherlands

New Zealand

Norway

Portugal

Spain

Taiwan

Turkey

Просто чукваш 10 евро в сметката на акаунта си и говориш!задължирелно както каза SteFo трябва малко да поизхабиш от 10те си евро за да ти закрият акаунта!

А за разликите между Voip Stunt,Voip Buster и Voip Cheap - такива разлики няма! Има разлика само в БЕЗПЛАТНИТЕ дестинации! Да не забравяме и новата програма http://www.internetcalls.com/ която също е на същата фирма!

За момента единствените програми които включват България са Voip Buster и Voip Stunt.

Здравейте!

korn и SteFo-много ви благодаря за подробната информация.Нямате грешка.Тръгнах аз да си купувам кредит,попълних първата страница и после трябваше да посоча как ще плащам,обаче аз нямам кредитна карта,а дебитна.Сега специално за това ли трябва да си правя такава или мога да ги преведа по сметка и каква?Направи ми впечатление,че долу беше изписан периода 120 дни-4 месеца.Изглежда има промяна в периода в който трябва да се ползва кредита.

Много ми е неудобно,че продължавам да питам,но пустия език ми е голяма бариера.Простете невежеството ми.

Още веднъж много благодаря и ако пак имам нещо да питам ще мина на лични,та да не занимавам всички с незнанието си-ако нямате възражения.

Всичко най-най!

Не е проблем, че картата ти не е кредитна а дебитна, важното е тя да е международна - тоест да е ВИЗА ЕЛЕКТРОН или КЛАСИК или МАСТЕРКАРТ.

Ако е такава нямаш проблем да платиш с нея. Ако не е ще трябва да си изкараш дебитни Виза Електрон се вадят много лесно. Не е задължително и да е в евро, става и в друга валута. Сумата автоматично се приравнява във валутата в която ти е картата и ти взима точно толкова.

Ако имаш други въпроси питай смело.

Редактирано от maznio595959 (преглед на промените)

за справка с Buster-a в момента е 10 евро! незнам колко е Stund-a.

А ако може някои да разясни колко струва едно изваждане на Виза Електрон как и в коя банка или направо да даде един линк.Мисля че тази информация ще бъде полезна за всеки.

Здравей !

След като заредиш 10 евро получаваш правото да говориш безплатно с всичики стационарни номера в България и си длъжна да говориш поне 1 път през тези 6 месеца с някой номер,който се таксува - такива са например номерата на българските мобилни телефони.

П.С. Разликата между Voip Stunt,Voip Buster и Voip Cheap е минимална - почти еднакви са.

<{POST_SNAPBACK}>

Защо някой да е длъжен да зъни на номер който се таксува?

За разлика от Скайп, при който валидноста на сумата се удължава със 180 дни след последният разговор, то тук продължаването на валидноста е възможно само с последващо зареждане в рамките на 120 дни... Не видях някъде да е посочено удължаване след платен разговор. Ако греша нека бъда поправен.

This credit deposit will stay untouched as long as you are calling the free destinations and remains valid for 120 days after your last purchase.

и

How long can I use my credit to make calls outside the VoipBuster network?

Credit in your VoipBuster balance remains active for 120 days after your last purchase.

На мен ми е интересно ако някой е зареждал (или е сигурен), да сподели, след като проведе платен разговор и сумата вече е по-малка от 10 Евро, разговорите към гореизложените дестинации продължават ли да са безплатни ? От българските оператори съм предварително настроен за всякакви уловки, затова съм така мнителен :sobbing:

скоро след като се рових из форума на VoipBuster открих ето това:

You’re behind a router (NAT): open the port 5060 and at least one other random UDP port for RTP (audio) traffic and forward them to your PC’s local IP (or if you’re using a VOIP gateway the local IP of the gateway). Be sure to configure your softphone or gateway to use exactly that RTP port. Use the STUN server.

You don't know how port forwarding is done: read this for everything about it.

You’re behind a software firewall: give VOIPbuster (or any other clone that you might use or a SIP softphone) full access to the internet.

You’re getting error code 11: this means that your payment is rejected. Try using another payment method.

How do I configure my SIP device? – SIP server & outgoing proxy: sip1.voipbuster.com | STUN server: stun.voipbuster.com | SIP port: 5060 | Codec: G.711a (X-Lite | Linksys PAP2)

SIP configuration still doesn't work: try using nat.voipfone.co.uk:5065 as outbound proxy.

Problems with the VOIPbuster software persist: try installing X-Lite and using the SIP configuration above.

Can I change my county in my profile? – That’s not possible. You’ll have to register another account.

My call ends after 1 h: just redial.

How long does my credit remain valid? - 120 days after the payment.

Това са основните въпроси и отговори относто програмата!най-важното е последното изречение: колко време кредита за които съм платил е валиден - 120 дни! еми хора това е уловката нека да се смятата за предупредени.също така VoipBuster имат правото да премахнат Българаия като фрее дестинация по всяко време без да ви уведомят! Затова винаги проверявайте страницата им.

edit: отговор към tzwaro82 - кредита по акаунта ти трябва да е по малко от 0,01 евро тоест да си го издухал за да ИМАШ проблеми с обажданията към безплатните дестинации - аз лично имам изхабена част от 10 евто ваучера но и досега нямам проблеми със звъненето.

Редактирано от korn (преглед на промените)

Пичове аз не разбрах само като вкараш кредит колкото си искаш ли можеш да говориш или кредита който си вкарал се изчерпва ако говориш ? ? ?

П.П. аз разбрах, че вкараш ли кредит за 1 месец можеш да си говориш колкото си искаш и до кадето си искаш ! ! !

Плс Светнете ме малко, защото мисля да слагам кредит ! ! !

вкарваш кредит и си говориш колкото искаш! с кредита си плащаш всички ОСТАНАЛИ разговори РАЗЛИЧНИ от безплатните дестинации!

А кредита е валиден до 120 дена след като си го платил!

Здравей !

<{POST_SNAPBACK}>

Т.е. плащаш 10 евро сега,говориш само с стационарни телефони в България,което не ти взема от кредита,и през 4-5 месеца звъннеш един път колкото да да се отчете намаляване на кредита,и си продължаваш след тези 6 месеца пак с този кредит,примерно вече 8 евро,и си звънкаш на стационарни телефони в България,така ли? Ако е така това е много добра оферта! Но имам един въпрос,ако платиш тези 10 евро и говориш примерно над 1мин на разговор със стационарни телефони в България това намалява ли ти кредита? Защото все пак пише до 1мин е ограничението фрее,след това дори да си си купил кредит би трябвало зада говориш над 1мин да си плащаш за повече от 1.. Или греша ? ohmy.gif

как да се оттърва от zone alarm-прави ми проблеми на скайпа :wors:

преди да се обърна за помощ се опитах сама да се справя,но понеже съм абсолютно начинаеща изчистих нещо от zone alarm , така че вече не ми се появява в долния десен ъгъл .Проблемът със скайпа обаче остана -включвам се на линия /след като съм рестартирала компютъра/само за няколко минути и след това ми дава в процес на свързване.Как можах да си натреса такова чудо на главата/т.е. на компа/....... :nono:  :)  :clap:  sad.gif  :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

От поста ти си правя извод,че Zonealarm блокира Skype.

Все пак ми е интересно по какво съдиш за това и какво си изчистила от Zonealarm?

Коя версия на Zonealarm използваш-pro,antivirus и т.н.?

Когато skype се свързва проверила ли си дали в същия момент имаш интернет връзка?

С коя версия на Windows си?

CTRL+ALT+DEL , Task Manager, Processes-търсиш zlclient.exe-проверяваме дали Zonealarm е стартирана.

Помогни ни малко

:wors:

Редактирано от gpp (преглед на промените)

Здравейте. Имам следния въпрос. В DND режим когато съм отворил и минимизирал в лентата чат-прозорец, не винаги когато ми пишат ми флашва. Така не разбирам, че има непрочетени писаници. В онлайн/Away/NA няма този проблем. Разпитах тук-там и стана ясно, че не съм единствен. Някой може ли да измисли нещо по този проблем :bye:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.