Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пенсионната възраст и осигуровките, данъци и здравните осигуровки

Featured Replies

преди 21 минути, Staff. написа:

Човек? 😂

Имаш предвид ЕЛЕМЕНТ, който тежи на земята! 

Значи и ти искаш да умре по-бързо, защото го мразиш и писанията му не съответстват на твоите възгледи?

А ти човек ли си?

• Отговори 195
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• .................
    .................

Не, дори трябва да се намали. Не, достатъчно са високи. А сега не се ли осигуряват?  Достатъчно са плащали докато се пенсионират Когато са налични определените от закона ус

• Спуснали са инструкции до троловете, да агитират за повишаване на пенсионната възраст и данъците. Но понеже са коне с капаци, не осъзнават, че това би ги ударило и тях самите.

• .................
    .................

Общият размер на осигуровките е в размер на 32.70-33.40% върху брутното възнаграждение, като от тях 18.92-19.62% са за сметка на работодателя и 13.78 % се удържат от месечното възнаграждение за сметка

Публикувани изображения

• Автор
преди 3 минути, В. Велев написа:

Значи и ти искаш да умре по-бързо, защото го мразиш и писанията му не съответстват на твоите възгледи?

А ти човек ли си?

Къде съм писал, че искам Тошев да умре по-бързо? Пожелах му като тръгне за оня сват да не се бави по болници, но това е друго. 

преди 14 минути, Staff. написа:

Въпросният гном на който искаш да му се извинят, някога извинил ли се е на някого? :angry:

Това че имам с него различия по политическите въпроси във форума не значи че човек трябва да му се подиграва за здавословното състояние.

И тук не говорим за правилата на форума, а за нормално човешко поведение, което се възпитава от нормални родители още в ранна детска възраст.

Има и една дама във форума със здравословни пронлеми чиито мнения и коментари са ми супер противни и се различават от моите възгледи, но никога не съм и помислял да и се подигравам на здравословното и състояние. 

Ако ти, мечо или някой друг не осъзнава проблема, то....значи вие имате съществен проблем.

преди 1 минута, Staff. написа:

Ти човек ли си задето желаеш путлер да унищожи милиони за едно парче пръст?

Ти си супер заблуден по темата за СВО на Русия в Украйна. 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Това че имам с него различия по политическите въпроси във форума не значи че човек трябва да му се подиграва за здавословното състояние.

И тук не говорим за правилата на форума, а за нормално човешко поведение, което се възпитава от нормални родители още в ранна детска възраст.

Има и една дама във форума със здравословни пронлеми чиито мнения и коментари са ми супер противни о се различават от моите възхледи, но никога не съм и помислял да и се подигравам на здравослоното и състояние. 

Ако ти, мечо или някой друг не осъзнава проблема, то....значи вие имате съществен проблем.

прав си

• Автор
преди 1 минута, BANKATA написа:

Има и една дама във форума със здравословни пронлеми чиито мнения и коментари са ми супер противни о се различават от моите възхледи, но никога не съм и помислял да и се подигравам на здравослоното и състояние. 

За да не се повтарям, прочети какво съм писал на Велев. 

И да, не е хубаво да се подиграваш на човек за здравословното му състояние. Виж черен хумор е разрешен. 

преди 1 минута, В. Велев написа:

ти си по-заблуден от мен

преди 42 минути, Мечо Хубавеца написа:

С тази изкуствена клапа едва ли още много ще я източваш, което ме радва. 

Не се притеснявай за мен, Хубавецоглу. 

Благодаря за:

IMG_20250503_214645.thumb.jpg.c959acc9579a7666dec2dc00586550f9.jpg

Знам че ти бях обещал друго, ама след малко започва турнирът по BeerPong и днес с твоите данъци съм принуден да пия такова наливно. Ще ти се реванширам скоро и ще пийна нещо по-сериозно за твое здраве. Обещавам 😇

• Автор
преди 4 минути, ivottoshev написа:

Не се притеснявай за мен, Хубавецоглу. 

Благодаря за:

IMG_20250503_214645.thumb.jpg.c959acc9579a7666dec2dc00586550f9.jpg

Знам че ти бях обещал друго, ама след малко започва турнирът по BeerPong и днес с твоите данъци съм принуден да пия такова наливно. Ще ти се реванширам скоро и ще пийна нещо по-сериозно за твое здраве. Обещавам 😇

С това пиене си се устремил към.... знаеш къде. :) 

преди 39 минути, В. Велев написа:

Каква СВО на Русия и защо в Украйна ? Нали вече 3 години ги атакува реално, война се води, територии завземат.. та какво е това СВО така от никъде.

преди 4 минути, Gencho 123 написа:

Каква СВО на Русия и защо в Украйна ? Нали вече 3 години ги атакува реално, война се води, територии завземат.. та какво е това СВО така от никъде.

Не е война! Путин предпазва цивилното население. Досега за три дня да е стигнал до Полша и Румъния. Ако това не го осъзнаеш си наивник на средна възраст.

П.П. Кога успя да си направиш нов профил?

• Автор
преди 2 минути, В. Велев написа:

Не е война! Путин предпазва цивилното население. Досега за три дня да е стигнал до Полша и Румъния. Ако това не го осъзнаеш си наивник на средна възраст.

Населението се дели на цивилно и военно. Цивилното трябва да се пази, а военното е нормално всеки ден да умира.....то за това е военно....

току-що, В. Велев написа:

От какво ги предпазва Путин, все пак Украйна доколкото знам от 91-ва година е самостоятелна държава, защо трябва да ги предпазва, че и територии да завладява. Явно СВО е някаква светая светих :) Въпроса е не дали аз съм наивник, а какви са му целите на Путин с тази война - всеки път повтарят от Русия, че ще си преследват целите и досега виждам, че само териории завзема. Май накрая ще излезе, че това са му целите, не може просто без война човека (ако ще за някои да е нещо друго). И да, все пак да оценим колко са внимателни, предпазват цивилното население на съседна държава, то изобщо каква работа имат там :) 

за профила, не би трябвало да е нов, пише ми, че съм от 4 години регистриран. Нямам идея защо изглежда като нов.

преди 10 минути, В. Велев написа:

Путин е загрижен повече за улраинците отколкото за руснаците. Какъв държавник само.

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

От какво ги предпазва Путин, все пак Украйна доколкото знам от 91-ва година е самостоятелна държава, защо трябва да ги предпазва, че и територии да завладява. Явно СВО е някаква светая светих :) Въпроса е не дали аз съм наивник, а какви са му целите на Путин с тази война - всеки път повтарят от Русия, че ще си преследват целите и досега виждам, че само териории завзема. Май накрая ще излезе, че това са му целите, не може просто без война човека (ако ще за някои да е нещо друго). И да, все пак да оценим колко са внимателни, предпазват цивилното население на съседна държава, то изобщо каква работа имат там :) 

Прочети какво съм писал в темата за войната какви са целите.

Тази тема е за пенсиите. Ти пенсионер ли си?

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

Май накрая ще излезе, че това са му целите, не може просто без война човека

И колко войни е водил до сега Путин?

преди 4 минути, Gencho 123 написа:

за профила, не би трябвало да е нов, пише ми, че съм от 4 години регистриран. Нямам идея защо изглежда като нов.

Да де, регистрирал си го преди 4 години и като спяща клетка сега го активираш. За 4 години само 3 мнения ли имаш? И изведнъж сега се разприказва много :)

• Автор
преди 1 минута, BANKATA написа:

Путин е загрижен повече за улраинците отколкото за руснаците. Какъв държавник само.

Не е загрижен за украинци и руснаци, а за стратегически и редки метали....

преди 6 минути, BANKATA написа:

Както американците не искат в Мексико да има руски бази, така и руснаците не искат в Украйна да има американски бази. Кое не е ясно?

До къде стигнахме с пенсиите?

току-що, В. Велев написа:

Както американците не искат в Мексико да има руски бази, така и руснаците не искат в Украйна да има американски бази. Кое не е ясно?

Не е ясно за кой е повече загрижен. 

преди 4 минути, В. Велев написа:

Прочети какво съм писал в темата за войната какви са целите.

Тази тема е за пенсиите. Ти пенсионер ли си?

И колко войни е водил до сега Путин?

Да де, регистрирал си го преди 4 години и като спяща клетка сега го активираш. За 4 години само 3 мнения ли имаш? И изведнъж сега се разприказва много :)

Влязох тук със съвсем друга цел да се образовам на тема грамофони, но ми излезе тази тема, та реших да попитам разбиращите :) Явно драмата тука е кой колко теми е написал, а не съдържанието, но здраве да е. Темата за тази война е дълга и както се вижда, даже може да се изкара, че Путин всъщност е един добър човек който пази Украинците. Нямам идея защо в тема за пенсии имаше това мнение за войната, просто отговорих на съответния пост тук. Ако за вас всички мислещи различно са наивници и спящи клетки, може спокойно да пропуснете написаното :) 

преди 7 часа, Мечо Хубавеца написа:

Ето малко инфо за клапата. Не е шега работа.

Защо се дава ТЕЛК при изкуствена клапа:

1. Сърдечното заболяване, довело до операцията, обикновено е тежко – например клапна стеноза, регургитация, ревматизъм или инфекциозен ендокардит. Защо се е получило не се знае. Диагнозата беше - изтъняла клапа и за по-сигурно - смяна с изкуствена. 2015-та цялата процедура ми излезе 60лв за фиктивно изследване (без него трябваше да чакам с месеци за планов прием) + 3-4лв на ден за престой в болницата (една седмица). Двуседмичният санаториум в Банка непосредствено след операцията струваше десетина лева на ден. Фактурите ги пазя. Да ти ги снимам ли?

2. Рисковете и ограниченията след операцията – нужда от постоянен контрол, медикаменти (особено антикоагуланти), риск от усложнения (тромбози, кръвоизливи, ендокардит). Да, всекидневно приемам лекарства. Всичките общо ми излизат колосалната сума от 20-25лв на месец (Фактури нямам. Ако искаш другият месец ще взема касова бележка). Риск от усложнения наистина може да има, ако не можеш да си позволиш нужните лекарства. Познай дали аз мога да си ги купувам всеки месец :)

3. Физически ограничения – при някои пациенти се наблюдава ограничена физическа активност, задух, лесна умора и др. Да, при някои пациенти може, за щастие аз обаче не съм от тези "някои"

4. Психологически и социални фактори – включително нужда от специална грижа, контролирана среда на труд, ограничения за определени професии (например с повишен риск от травми). Тук ще те оставя сам да прецениш

Какъв процент ТЕЛК се дава:

• Обикновено варира между 50% и 100%, в зависимост от: Така е. При мен 82 %

• Степента на сърдечна недостатъчност (по NYHA – I до IV клас).

• Наличието на допълнителни усложнения или съпътстващи заболявания. Имам съпътстващо заболяване - на далеч не виждам и когато шофирам задължително трябва да съм с очила. Иначе в реала проблеми нямам. В спортове като дартс и BeerPong, където трябва точна ръка и точно око очила не ползвам, а смея да твърдя че съм над средното ниво за България.

Заключение:

Да, поставянето на изкуствена клапа е сериозен медицински факт, който има доживотни последици, макар и с добри прогнози при правилна грижа. Затова и държавата го признава чрез ТЕЛК, за да осигури подходяща социална защита. Мдааа, в момента тази "социална защита" при мен се изразява като 6-700лв пенсия (не знам точно колко, щото ми ги превеждат в една от картите, а аз не я ползвам и само един път в годината проверявам колко са се натрупали) +  90лв на месец от социалните. Именно с толкова ме черпиш в момента, а в бъдеще с увеличените си данъци ще ми кихаш повечко :laughing5:

Червеничкото в поста си го четеш, нали? Ся се пита в задачата:

Кой ще пукне първи? Аз от сърце, или ти от пикаене на газ :giggle1:

пп: Ако ти кажа какво ми се полага и ползвам заради ТЕЛК-а относно данъци, винетки, градски транспорт, паркиране на инвалидни места и тн., сигурно ще пометнеш, за това ще ти го спестя :)

преди 7 часа, ivottoshev написа:

пп: Ако ти кажа какво ми се полага и ползвам заради ТЕЛК-а относно данъци, винетки, градски транспорт, паркиране на инвалидни места и тн., сигурно ще пометнеш, за това ще ти го спестя :)

Това са дребни неща.   Шофирам два автоамобила - личен и служебен.   Градски транспорт въобще не ползвам.  Паркирам  в синя и в зелена зона със SMS и не следя пуснатите в месеца 40-50 броя такива.  Всеки от тях е по 2 лв.  Всеки месец спестявам част от дохода си.   Мога да помагам и на децата си.   В нашата сграда има наематели от Украйна с три скъпи джипа.  Все паркират на инвалидните  места.   Дори не се дразня.  Вероятно от Общината и това се купува.  Какви БГ инвалиди са тези украински граждани?   Около нас е зелена зона и таксата за паркиране за година е 60 лв за един автомобил и 120 лв за втори.   Никой не ги закопчава със скоби.   Затова искам да съм здрав и да имам достатъчно пари - за да не се занимавам с  глупости и с маловажни неща.  Пожелавам го на всички съфорумци.    Днес четох за Швеция -ще подаряват по 19 000 Евро на украинците -за да се отърват от тях.  Подобно е и в Дания.   Ами те с тези пари могат да идват при нас в България.   Ние не ги гоним от страната си.     А подобни суми са около три годишни пенсии в България.

• Автор
преди 9 часа, ivottoshev написа:

Червеничкото в поста си го четеш, нали? Ся се пита в задачата:

Кой ще пукне първи? Аз от сърце, или ти от пикаене на газ :giggle1:

Фиктивно изследване, знаех си...

Лошото е, че е изтекла давността от тогава....                                           Колко папкаш и пийваш от тази клапа? Като съберем всички благинки едва ли са повече от 1000 лева на година. Като разделим тези кинти на примерно два милиона души, които плащат реални осигуровки ще се получи сума получена от мен под една стотинка на месец. Ще трябва да събираш около 20 години, а може би и повече да се черпиш за моя сметка. Може би от 2015 г. си я събрал наполовина ....Халал да ти е. Пийкай всеки ден лекарства, дано да ти се услаждат. Може и с бирата да ги гълташ.  Наздраве!   :)

преди 9 часа, ivottoshev написа:

. Да, всекидневно приемам лекарства. Всичките общо ми излизат колосалната сума от 20-25лв на месец

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.