Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

LCD и Плазмени телевизори въпроси и мнения

Featured Replies

Здравей те! Реших да открия тази тема, тъй като цените на тези устройства все повече ще падат и ще стават все по-достъпни до БГ потребителя, а и както гледам в близко бъдеще може и да изчезне електронно лъчевата тръба за направата на домашни телевизори. Поради това ще е хубаво с тази тема да се помогне на бъдещите потребители да се ориентират и да изберат наи-добрия TV за тях преди да са дали една камара пари и да останат разочаровани от модела, който са взели. Добре ще е да се споделят обективни мнения за различните модели и марки ( не от сорта моето гардже е най-хубаво) плазмени и LCD телевизори работещи в реални експлоатационни условия с лошите аналогови сигнали на нашите кабеларки. Предварително Ви благодаря за съдействието.

Ами на този етап смятам че по-добри са старите.Аз съм с плазмен монитор и съм много доволен,но...не мога да кажа същото и за големите лсд телевизори,по-малки на обем обаче си мажат,общо взето що е над 21 инча изостава,не че за напред няма да се усъвършенстжат но на този етап............Това поне е моето мнение понеже съм открил някои разлики.

Ами на този етап смятам че по-добри са старите.Аз съм с плазмен монитор и съм много доволен,но...не мога да кажа същото и за големите лсд телевизори,по-малки на обем обаче си мажат,общо взето що е над 21 инча изостава,не че за напред няма да се усъвършенстжат но на този етап............Това поне е моето мнение понеже съм открил някои разлики.

Ами нормално е да изостава. Малък поглед към в момента актуалния стандарт PAL дава характеристиките му: 720х576 пиксела, като реално видимите да сори по-малко. Проста сметка показва че размера на пиксела е по-голям от 1-2 мм, което си е доста зънесто вече ако се гледа от малко разстояние.

Моето мнение е че подобен ТВ почва да си показва предимствата едва при гледане на телевизия с висока разрешаваща способност - HDTV, и то само ако матрицата на телевизора поддържа разделителната способност. Всичко това 1024х720 и подобно интерлопира и не става за наистина качество.

За сравнение за какво имам в предвид може да дръпнете флмчетата от различните формати ида сравните количеството информация за всяка сцена от тук: http://www.elephantsdream.org/

С една дума за мен качествен панел е който поддържа 1920х1080.

Темата е и много добра и със всеки ден ще е и много актуална. Чудесна идея и ще се помъчим всички стойностно да си задаваме и отговаряме на въпросите, които ни вълнуват.

плазмени и LCD телевизори работещи в реални експлоатационни условия с лошите аналогови сигнали на нашите кабеларки.

Работя в кабеларка :)

Предпочитам телевизорите с лъчева тръба.Технологията на LSD-тата и плазмите има още доста да се развива.До сега не съм видял плазма която да се вижда добре.Много ми са смешни баровците на който пускам кабелна-дали са 5-10 бона за плазма,а се вижда ужасно,сякаш аз съм ги карал да си купуват такива боклуци.

Пикселите,цветовете,има още доста да се развиват.Много размазано ми се вижда. Както написа Hellfire сигнала е аналогов.Слагаме устройство с което приемат цифров сигнал,но се плащат 5 лева допълнително към таксата за кабелна тв.Като се замисля човек който е дал 5000 за телевизор ще има 5 лева за цифрова телевизия,не е там въпроса предпочитам 100 херцово Сони или Панасиник пред плазмен телевизор. Има и друг вариант да се вижда добре,обикновенните телевизори работят добре при ниво на сигнала между 60-80 децибела,на плазмата и трябва доста по високо ниво което кабелната телевизия не може да осигури,просто трябва да слагаме усилвател за всеки абонат.Врианта е-човека си дава 120 лева за домови усилвател,ние го слагаме и настройваме и готово.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Не си мислете че цифрата е панацея за всичко! Въведена е основно за уплътняване на канала - на един транспондер да се предават не една, а повече програми. Колко - зависи от скръндзата, която го е наела. Повече програми - ниско качество. Съответно се улеснява кодирането и се "доят" повече потребители. По темата: Не си купувайте такова, поне в близките 5 - 10 години!!!! Освен ако ви трябва да пускате предимно DVD в голямо помещение и да се гледа от много хора. Телевизионният стандарт е 4:3 и поне още 10 години ще остане такъв. Дотогава няма защо да гледате хората като бъчви и подобни несъразмерни картини. Цената все още е много висока, цените на ремонтите са аналогични. Трайността (срока на работа) е в пъти по малка сравнено с кинескопа. Има и още, но засега стига толкова. Колкото до писанията в предния пост за нивата на сигнала са меко казано смешни. Направо сте мародери с тези ненужни и измеслени кой знае от кого усилватели за 120 лв. Всеки нормален телевизор трябва да работи нормално при 60 dB. Ако тунера му е калпав или го е треснала "гръмотевицата" и 90 dB няма да стигнат.

Ех,какво да ви кажа,16:9 ще навлезе съвсем скоро,драги Филипов,четох,че ЕС здраво ни натиска заради това.Много от заможните потребители предпочитат стил и ефектен дизайн пред други,технически съображения.Аз работя (в свободното време) като поръчков консултант,и веднъж избирахме домашно кино на един известен баровец.Той каза,че иска всичко да е черно,и колоните да са slim-type,и хич не го интересувало как ще звънят и свирят.Кинескопите са отживелица,тежат ужасно,анти-ергономични са,дори и последните модели.Плазмата има солидна преднина пред LCD,макар втората технология на теория да има по-големи възможности.Мен никой няма да ме убеди да си сменя 19" LCD монитор,който има... 1139:1 контраст,с каквото и да било друго.В "Техномаркет-Европа" избирахме веднъж LCD,и на DVD-филма,който бяха пуснали за реклама,цветовете бяха несравнимо по-живи,сравнени с онези,предлагани от съседния плазмен диспей.Пуснах си аз един игрален филм с ужасно бързи бойни сцени (EQUILIBRIUM) и нещата много се промениха в полза на плазмата.42" Плазма с 15 000 : 1 контраст,макар и с ниска резолюция-седемстотин и нещо на... (не помня колко),за смешната цена от 2000 лв...Е,вие CRT ли бихте си купили,в частност?

Колкото до писанията в предния пост за нивата на сигнала са меко казано смешни. Направо сте мародери с тези ненужни и измеслени кой знае от кого усилватели за 120 лв. Всеки нормален телевизор трябва да работи нормално при 60 dB. Ако тунера му е калпав или го е треснала "гръмотевицата" и 90 dB няма да стигнат.

Не разбирам от телевизори,защо плазмата не се вижда добре при 60 децибела?

Парите не си ги прибирам аз,а собственика на телевизията.

Не съм си играл с плазми,при какво ниво на сигнала дават добър образ,просто нямам такова време да стоя при даден абонат.Един човек се оплаква сложихме му усилвател и не съм го чувал от тогава-значи всичко е наред.Сега е по-лесно слагаме цифров приемник и готово.

Евтиния, bo6ko, евтиния. Дори и на това скъпо изделие са спестили няколко цента от тунера, екрани и т.н. Моите телевизири показват добре над 53 - 54 dB. Metz, Thomson и Sony от стария материал. ЕС не ни натиска за нищо такова, още повече за телевизионни предавания. Не им се връзвай на глупостите на управляващите, които прикриват корупцията, кражбите и собствената си некадърност с ЕС. И за АЕЦ няма решение на ЕС, само частен лобизъм на оня палячо Ферхойген. Само че да не се разсмърди го прикриха. Да не се отплесвам. 16:9 няма да има скоро. Колко от спътниковите програми са в този стандарт? Или HDTV? Няма и 0,5%. А като го има ще е първо там. Колкото до цифрово уплътняване на предавателите (ефирно излъчване), да, предвидено е за 2013 година да се предават 4 програми на предавател.

По принцип и аз съм на мнение, че Plasma/LCD панелите за момента си заслужават основно за домашно кино. В момента доколкото знам само Астра излъчва няклолко тестови програми на HDTV и то не е ясно до кога ще са свободни. Иначе SAT1, PRO7 си ги има и излъчват, но са платени. Premiere също, но вече работата е доста скъпа, пък и доколкото знам не се дава да се разкодира както едно време. За целта обаче трябва подходящ сателитен приемник, което също си е инвестиция. По темата от мен още малко: освен резолюцията на панела която е много важна за качеството, роля играят също и други фактори: - деинтерлеисъра който е вграден в телевизора. Има наистина качествени деинтерлейсъри, които струват повече от самия телевизор понякога. Едва ли обаче потребителя може да резбере или избере що за модел има, така че не е от решаващо значение при избора :yanim: - какви входове има - обикновено си имат нормалните S-Video (не се препоръчва поради тесния bandwidth - т.е. качеството на сигнала страда), SCART, Компонентен, MDI (което не е нищо повече от DVI в друг корпус и с възможност да приема кодиран сигнал от защитени програми или дискове). Огромно предимство е обаче наличието на DVI вход - можете да си го закачите на ПЦ-то и да настроите видео-изхода за разделителната способност на панела - гаранция за оптимално качество.

Редактирано от jivkojj (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Хора искам някои да ми даде компетентно мнение за LCD телевизорите на SHARP защото съм решил да купувам LCD телевизор но нещо се притеснявам да извадя толкова много пари като знам как горят пиксели при LCD мониторите.Та от известно време правя проучване качество-марка та чух че матрицата на SHARP била уникална и без конкуренция в качеството като вертикални и хоризонталните пиксели били разделени и ако изгори вертикалния пиксел то хоризонталния го покрива и не се появява тази червена точка когато ти изгори пиксела и гледаш все в нея.Та затова SHARP дават 60 000 часа гаранция на LCD панела а на телевизорите 36месеца.Благодаря предварително за всички компетентни мнения. :)

Редактирано от stilo (преглед на промените)

Предполагам , че е техническа грешка и говориш за SHARP ! Това е една от водещите фирми при LCD tv и няма да сбъркаш , ако си вземеш от тази марка ! Зная , че при мониторите за компютър се дава гаранция 0 пиксела , т.е. ако изгори един пиксел се сменя монитора ! предполагам , че имат сервиз за българия , ако все пак нещо се развали ! също е важно за какво ще използваш телевизора , но затова е написано по-горе !!!!!

Не съм спец, но прекарах поне 10-тина часа в продължение на няколко дни в разглеждане на LCD и разпитване на продавачите. Скромното ми мнение е че технологията все още не се е развила. На всеки един желаещ да си купи такова нещо му препоръчвам да сложи LCD-то до ТВ с кинескоп и да пусне едно и също нещо и на двата ТВ. Мисля си че след 2 минути гледане ще се откаже от LCD-то. Другото, което ми прави впечатление е че са със скромни резолюции. Може би съм невеж, но 640х480 разпределени на 20 инча ми се струват прекалено малко. Учудваме и това, че LCD телевизор е по-скъп от LCD монитор с вграден тунер (за мен си е едно и също, но явно за вносителите и продавачите не е) поне със 100 лв. Преди няколко дни един приятел си купи за 599 лв. на Samsung. Говоря за LCD монитор с вграден тунер, формат 4:3, резолюция 1280х1024. Като за телевизор в спалнята става :rolleyes: Прилично качество на картината, до колкото може да е прилично при смотана кабеларка. Ще обърна внимание на същия модел, но широкоекранен, 16:9, 1440x900. Хареса ми че има функция подобна на PiP. Докато го ползваш като монитор за комп. може да ти дава телевизията в едно прозорче. И двата са по-ефтини от телевизори с резолюция 640х480. Но въпреки резолюцията не мисля че се вижда по-добре отколкото на телевизор с кинескоп. Такова нещо бих си купил ако искам ТВ в кухнята или в спалнята. Смятам че им е твърде рано да изместят кинескопите в телевизорите. За 700-800 лв. има модели на Samsung 100Hz, цифрово сканиране, PiP, HDTV ready, TeleText и не знам си още какво. Наистина съветвам всеки решил да си купува LCD телевизор да го сложи до ТВ с кинескоп и да ги погледа малко. Разликата е огромна. Аз смятам да си купя широкоекранния модел на Samsung, защото ми трябва ТВ, което да пренасям лесно (на вилата примерно) и да го ползвам с един дърт лаптоп с пасивна матрица, а пък вкъщи ще виси в кухнята. Определено не бих си купил LCD като основен ТВ.

П.П. Ужасно много ме дразни превключването на каналите - сменяват се със скоростта охлюв спринтьор.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

Здравейте без да правя реклама тук

има доста интересни неща за четене по темата :wors:

• 1 година по-късно...

Здравейте,имам да кажа някой нешта за незнаештите: 1.Плазма или ЛСД ТВ (хубави)струват над 3000 лева. 2.След като си си купил Плазма или ЛСД ТВ и ако си на кабеларка просто забрави за хубава картина.За тези ТВ-та са нужни цифрова телевизия(Булсатком,ИТВ-Партнер). 3.Ако забележите на Техномаркет и Технополис отгоре на покрива има сателитна чения. 4.Тфа е измама влезнеш вътре има мн модели харесваш купуваш и след тфа картината е ужас ако си с кабеларка. 5.Самсунг,Панасоник,Сони,Филипс-това са марките на които може да се разчита на хубаво Плазма или ЛСД ТВ.

Редактирано от d0m1nAt3 (преглед на промените)

Здравейте,имам да кажа някой не6та за незнае6тите:

1.Плазма или ЛСД ТВ (хубави)струват над 3000 лева.

2.След като си си купил Плазма или ЛСД ТВ и ако си на кабеларка просто забрави за хубава картина.За тези ТВ-та са нужни цифрова телевизия(Булсатком,ИТВ-Партнер).

3.Ако забележите на Техномаркет и Технополис отгоре на покрива има сателитна чения.

4.Тфа е измама влезне6 вътре има мн модели харесва6 купува6 и след тфа картината е ужас ако си с кабеларка.

5.Самсунг,Панасоник,Сони,Филипс-това са марките на които може да се разчита на хубаво Плазма или ЛСД ТВ

Не съм съгласна.На кабелна телевизия сме и си гледаме качествена картина на плазмата.Единственото,което е проблем е почистването,взехме си специален спрей за ЛСД,който казаха,че е подходяш и за плазма,но не става.Чисти се трудно и е проблем,ако някой се сеща за нещо ефективно да казва. :scared:

п.п А ти ако си мислиш,че пишеш на български с тези измислени шестици се лъжеш.

Здравейте,имам да кажа някой не6та за незнае6тите:

1.Плазма или ЛСД ТВ (хубави)струват над 3000 лева.

2.След като си си купил Плазма или ЛСД ТВ и ако си на кабеларка просто забрави за хубава картина.За тези ТВ-та са нужни цифрова телевизия(Булсатком,ИТВ-Партнер).

3.Ако забележите на Техномаркет и Технополис отгоре на покрива има сателитна чения.

4.Тфа е измама влезне6 вътре има мн модели харесва6 купува6 и след тфа картината е ужас ако си с кабеларка.

5.Самсунг,Панасоник,Сони,Филипс-това са марките на които може да се разчита на хубаво Плазма или ЛСД ТВ

1. Има и по-евтини. Не винаги най-скъпото е по-хубаво. Примери има много.

2. Цифрова кабелна също става. И аналоговата кабелна става ако сигнала е добър. Принципно плазмата се справя малко по-добре на SD сигнал.

3. В повечето Тецхнохххххх са точно с калпава аналогова кабелна. Точно за това хората си мислят, че на SD сигнал ЛСД/плазма не струват.

5. Забравяш Sharp, които са лидери в ЛСД и Poineer, които все още са недостижими.

Не съм съгласна.На кабелна телевизия сме и си гледаме качествена картина на плазмата.Единственото,което е проблем е почистването,взехме си специален спрей за ЛСД,който казаха,че е подходяш и за плазма,но не става.Чисти се трудно и е проблем,ако някой се сеща за нещо ефективно да казва. :speak:

п.п А ти ако си мислиш,че пишеш на български с тези измислени шестици се лъжеш.

Шестиците ги оправих доволна ли си просто така обичам да пиша Ш.Имам един въпрос към тебе какфа марка Вие ТВ-то и ако не е тайна от къде сте си го купили?

Шестиците ги оправих доволна ли си просто така обичам да пиша Ш.Имам един въпрос към тебе какфа марка Вие ТВ-то и ако не е тайна от къде сте си го купили?

Доволна съм.Тук не разрешават да се пише така,споменах го за да не ти изтрият поста,но вече ще знаеш. :) Плазмата е Pioneer (Kuro),купихме я от Avitel
  • 1 година по-късно...

Не плювайте толкова много ЛСД и плазмите. Който няма пари да си купи - гроздето му е все кисело и все намира маана. Не търсете дефекти в телевизорите а в получаваният сигнал. Аз ползвам цифрова телевизия собствен сателитен комплект, който се състои от: стойка, мотор, антена, конвертор, кабел и сателитен приемник. За всичко това платих около 350лв. Монтажа си го направих сам а настройката с един помощник който ми съобщаваше координатите. Маниак съм на тема телевизия и телевизори. В момента съм включил четири телевизора у дома. Три търби: "FHILIPS", "AIWA" i "LG" и едно LSD "LG" 107см, диагонал. Пълна дивотия е да ме убеждава някой, че тръбата била по добра от LSD. На 52см. диагонал е нормално картината да изглежда по добра при лош сигнал, отколкото при 107см. диагонал, но повтарям, това важи само при ЛОШ сигнал. Kойто гледа само кабелна или ефирна телевизия наистина няма смисъл да си купува ЛСД или плазма, защото изпъкването на дефектите на сигнала при тези телевизори е много голямо и дразнещо сетивата. Всичко това го пиша за информация на хора, който не са много добре запознати с тези неща. Но кой как го акъл учи.... :lol6:

Определено е трудно да се направи избор между плазмен и течнокристален (LCD) телевизор. И двете технологии са актуални и имат своите плюсове и минуси.

В основата на плазмената технология е фосфорът. Всеки пиксел е направен от три фосфора – червен, син и зелен. Те отделят светлина в момента, в който през тях премине електронна дъга. Интензивността на лъча определя количеството на отделената светлина.

LCD технология, от друга страна, използва милиони кристали, които са разположени между две успоредни прозрачни плоскости, зад които е източникът на флуоресцентна светлина. С помощта на филтри се генерира цветът.

Кои са основните разлики, които ще ви ориентират в избора на един от двата типа телевизори:

Размерът

Размерът е един от основните показатели за сравнение между плазмените и LCD телевизорите. Разлика има и тя е в полза на плазмените. При тях може да се достигне до наистина впечатляващи размери. Наскоро Panasonic обяви, че пуска плазмен телевизор с невероятния размер от 103 инча. Размерите на плазмените телевизори обикновено се движат в диапазона от 32 до 63 инча, докато тези на LCD-тата - от 15 до 45 инча. Така че, ако търсите много голям екран, трябва да се насочите към плазмените телевизори.

Зрителен ъгъл

При плазмените телевизори проблем със зрителния ъгъл не съществува, но и при повечето LCD все още това е слабо място. Зрителният ъгъл всъщност означава под точно какъв ъгъл може да бъде наблюдаван екрана, без да има промени в цветовете. В последно време се наблюдава тенденция за изчезване на проблема, свързан със зрителния ъгъл, и при LCD екраните.

Честота на опресняване

Това е показател, доста важен за LCD телевизорите/мониторите. Той характеризира времето, което е необходимо на пиксела да превключи от напълно бяло до напълно черно състояние и обратно (напоследък производителите вече говорят за преминаване от сиво в сиво). Колкото по- малко време е необходимо за опресняване на пикселите, толкова по-добре. С една дума, за да може да наблюдавате бързо развиващи се картини, е хубаво пикселите да реагират бързо, за да няма замазване на картината. При плазмата не съществува такъв проблем, тя се справя толкова добре, колкото и CRT мониторите. Така че, имаме превес на плазмата и в тази категория.

Яркост и контраст

Плазмените телевизори могат да се похвалят с по-добра яркост и контраст при идеални условия, т.е. при липсата на обкръжаваща светлина, когато се вижда истинското предимство на технологията. Като цяло и двата типа телевизори ще отговорят на очакванията ви за яркост. Но в реални условия, т.е. при ситуация с наличие на обкръжаваща светлина, LCD изглеждат по-ярки.

Дефекти

При плазмените телевизори след време върху екрана се прогарят силуети на статични изображения, които оставят изображение "призрак". Благодарение на технологии, като pixel orbitor, този проблем е драстично намален.

Като цяло ще останете доволни от качеството на картината и при двата типа телевизори, така че изборът може да е напълно субективен...

Сами си направете извот кой е по-добър-Аз съм за LCD, защото плазмите хабят много еленергия и са по-скъпи

Първо да започна с размера.Кой би си купил 106 инчов телевизор?Аз ще трябва да го гледам от другата стая.Повечето производители препоръчват разтоянието межди телевизора и човека да е 4 пъти диагоналът на телевизора или монитора.Така,дефектите при плазмите са по-често срещани отколкото при LCD телевизорите.Напр. при плазмитем,ако изгори един пиксел се получава една черна ивица,а при лсд-ито се появява само една точка. За качеството на картината няма смисъл да коментирам плазмата бие отвсякъде.За цените също няма смисъл от коментар тъй като лсд-то струва 3/4 от цената на плазмата при еднакви характеристики.Като за финал ще кажа,че според мен най добър телевизар ще е 36' LCD SONY като приказвам за семейство с среден доход,като същия може да се замени и с някой SAMSUNG за 200-300 лв. по-малко ако сте с по-ограничени възможности.42' телевизори за мен са много скъпи,като смятам,че след няколко години ще излезе нещо много по-добро.Също така един хубав 42' телевизор струва от порядъка на 2500-3000лв.

• 2 седмици по-късно...

На мен миналият месец ми се повреди един Грундинг ( с 36см кинескоп) и отидохме с жена ми и купихме ето този боклук: Philips 19pfl3403d/10 произведен 2008г. с ЛЦД екран широк 41см и висок 25,7см и диагонал 48см, 1440 на 900 пиксела. Пускаме го вкъщи на цифрова телевизия DVB-T и ... ЛОШО !!! Вместо да има общо 2,6см черни ленти от горе и от долу на картината, ония "умници" от филипс го направили да разтяга постоянно образа от 16:9 на 16:10. От магазина Conforama ми пращат техник да го "оправи". Горкият се мъчи час и половина и не успя да го накара да работи нормално. Хайде обратно в магазина, върнах си им боклука и си прибрах обратно 250-те евро. После си купих за само 69 евро куче марка linetech ( с 36см кинескоп) и така. Този Philips 19pfl3403d/10 го слагах до един мой друг много стар Филипс ( с 51см кинескоп) пуснати и двата на цифрова телевизия DVB-T от една и съща антена, едновременно на едни и същи програми да работят. ЛЦД телевизора дава много по-лоша картина при едни и същи условия. Качеството на сигнала е над 80% а силата му до към 75%. После и на сателитни програми го пусках и пак по-лоша картина вади ЛЦД-то. Значи производителите на телевизори си правят подигравки с потребителите. Продават по-скъпи телевизори които работят по-лошо от старите с кинескопите. И върхът на нахалството им е че ги правят да разтягат постоянно образа от 16:9 на 16:10. Не се минавайте да си купувате телевизор с резолюция различна от 1365 на 768 пиксела или 1920 на 1080 пиксела. Премерете му екрана и разделете дългата на по-късата страна, трябва да получите 1,77777 ако е 16:9. При мене различните програми на цифровата телевизия си излъчват сигнала всеки както му падне. Ако резолюцията на ЛЦД телевизора не е 16:9, се получават много неприятно деформирани образи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.