Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подходящ ли е компютъра ви за Vista, ATi дава отговор!

Featured Replies

ATi пусна Online-Tool, който сканирва системата ви и дава информация, дали тя изпълнява изискванията за безпроблемна работа с Vista. Проверката става през браузъра, като не е необходима допълнителна инсталация. Поддържани са IE и Firefox (с Java).

Проверката става за няколко секунди и според ATi, не се извличат от компютъра лични информации. Резултатът се презентира в нагледна интернет страница, като се различават минимални, препоръчителни и оптимални изисквания за Vista. На първо място се анализира графичната карта, производителността на процесора, рамта, която имате на разположение и размера на хард диска.

Ако теста покаже, че системата ви не е съвместима с Vista, съвсем не означава, че не можете да ползвате новата операционна система, просто някои приложения, предиммно игри няма да вървят оптимално.

clipboard01in7.jpg

ATI Are you Ready for Vista?

• Автор

Ще минеш, най важното е процесора и рамта да отговарят на изискванията. Това с графичната карта мисля, че е маркетингова стратегия от страна на ATi, за да си набутат новите карти, а саунд картата е от значени само при мултимедийните приложения.

Компютъра ми на работа очевидно не е подходящ за Виста според Ати /слаба видеокарта - вградена, много малко РАМ, недостатъчно дисково пространство/, но това много не ме притеснява, да му мисли работодателя.

Довечера ще проверя какво е положението и вкъщи - там съм с лаптоп и ми се струва, че също ще имам проблем с видеокартата, а пък ъпгрейд на практика е невъзможен ...

P.S. Сега видях горния пост - може би положението не е толкова зле все пак ...

Редактирано от qazzaq (преглед на промените)

Тези некадърници от ATI не си харесаха собствената видеокарта. Резултата е подобен на този на iovi. Само че аз съм с X800GT Пращат ме ТУК да пазарувам. Ако бяха си вкарали Pixel и Vertex шадерите когато трябва, всичко щеше да е наред.

както и да е. Линкът е полезен и може бързо да ориентира човек върху какво трябва да обърне внимание.

Компютъра ми на работа очевидно не е подходящ за Виста според Ати /слаба видеокарта - вградена, много малко РАМ, недостатъчно дисково пространство/, но това много не ме притеснява, да му мисли работодателя.

Довечера ще проверя какво е положението и вкъщи - там съм с лаптоп и ми се струва, че също ще имам проблем с видеокартата, а пък ъпгрейд на практика е невъзможен ...

P.S. Сега видях горния пост - може би положението не е толкова зле все пак ...

На компютъра вкъщи /лаптоп/ съм почти на минималните изисквания с изключение на видеото /то е ясно, че нямам pixel shader 2.0/. Проблем ми е и РАМ-а понеже видеото ми е споделено, но ще видим ...

• Автор
Тези некадърници от ATI не си харесаха собствената видеокарта. Резултата е подобен на този на iovi. Само че аз съм с X800GT Пращат ме ТУК да пазарувам. Ако бяха си вкарали Pixel и Vertex шадерите когато трябва, всичко щеше да е наред.

както и да е. Линкът е полезен и може бързо да ориентира човек върху какво трябва да обърне внимание.

Toва на скрийна не е моята система, не можах да кача моя скрийн, според който съм почти на максимума. Мисля, че програмката е полезна, но наистина трябва да се знае, че е до известна степен е маркетингов трик от страна на ATi. Изключвайки данните за графиката, може да и се вярва.

Като изключа видео картата, покривам оптималните изисквания.

Аз съм готов за Виста. cool.gif Даже преди време пробвах една от бета версиите и нямах проблеми, но я махнах защото все още има несъвместим софтуер. Ето и резултатът от АТИ:

35372_939_m.JPG

С уважение: Biskata

Интересно, Geforce 6600 256 MB не става, въпреки че удовлетворява всички изисквания. Какво ли означава това?. Celeron 3.19 GHz също. Абе, в близките 3-4 години не предвиждам ъпгрейд на компа, може би само някое вентилаторче. Така, че ще си карам на XP, а като видя зор, минавам на Линукс и това е! Не ми трябват ни Висти ни писти :clap:

Интересно, Geforce 6600 256 MB не става, въпреки че удовлетворява всички изисквания. Какво ли означава това?. Celeron 3.19 GHz също. Абе, в близките 3-4 години не предвиждам ъпгрейд на компа, може би само някое вентилаторче. Така, че ще си карам на XP, а като видя зор, минавам на Линукс и това е! Не ми трябват ни Висти ни писти :clap:

/offtopic

И аз така.Дори от Майкрософт да ми подарят компютър,който напълно да задоволява изискванията на Windows Vitsa пак няма да работя на нея.Изчаквам да спрат поддръжката на Windows XP SP 2 и ще има такъв формат,че направо свят ще им се завие ;)

Готов съм!

Покривам всички изисквания.

Е трябва да освободя малко място от смешно малкия ми хард диск (40 гига) Ама нали диска е на аванта.

Ще трябва да си взема вече някой SATA2

То за какво ли ще ми е тази Виста ???

Ех,аз да се пробвам ли сега,с моите над 7400 MHz (2 Х 3700) cool.gif Не смятам,че този ход от страна на ATI е коректен,просто искат да изсмучат кръвчицата на потребителите чрез upgrade.

Ех,аз да се пробвам ли сега,с моите над 7400 MHz (2 Х 3700) cool.gif Не смятам,че този ход от страна на ATI е коректен,просто искат да изсмучат кръвчицата на потребителите чрез upgrade.

Хихи, няма смисъл. cool.gif Ми като се загледаш в резултатите на тези, които покриват изискванията(вкл. и моя) се вижда, че за видеото и процесора ATI казват да минеш на техен продукт, за да нямаш проблеми. Аз така го разбирам. Иначе, като пробвах бета версия на Виста, нямах никакви проблеми. Единственото е, че все още има много несъвместим софтуер.

• 3 седмици по-късно...
  • 4 месеца по-късно...

Минавам с шестица, но това ми направи впечатление -

CPU Speed

Good: 1.6 GHz

You Have: 1.86 GHz Performance Rated at 4.89 GHz

Толкова ли са добри тия Е6300

Имам 2 компа с Виста. Стария е с Радеон 9550-128рам и вистата си бачка с айро без грижи.

Video Card

Good: 32 MB 100% DirectX 9 graphic card with Pixel Shader 2.0 hardware support (ATI Radeon 9500 series or better)

You Have: RADEON 9550 (ATI RADEON 9550 AGP (0x4153))

PASS

Video Card Features - Minimum attributes of your Video Card

Video RAM: Required - 32 MB , You have - 128.0 MB

Video Card 3D Acceleration: Required - Yes , You have - Yes

Pixel Shader Ver.: Required - 2.0 , You have - 2.0

DirectX Version

Good: 9.0

You Have: 9.0c

PASS

CPU

Good: AMD Sempron or better

You Have: AMD Sempron Processor 2800+

PASS

CPU Speed

Good: 1.6 GHz

You Have: 1.61 GHz Performance Rated at 2.80 GHz

PASS

System RAM

Good: 512 MB

You Have: 511.5 MB

PASS

Operating System

You have: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (Build 2600)

FYI: Your operating system is provided here for your information.

Sound Card

Good: Yes

You Have: Realtek AC'97 Audio

PASS

Sound Card Driver Version

Your driver version number is: 5.10.0.5770

FYI: Your sound card driver version is provided for your information, but it is not part of this analysis. But proper sound card driver versions are important to the proper operation of your product.

Free Disk Space

Good: 15 GB

You Have: 48.3 GB

PASS

Hard Disk Capacity

Good: 20 GB

You Have: 91.5 GB

PASS

хммм, малко РаМа и CPU да вдигна и аз ще го искарам.... с 3 sad.gif

Много ми е смешно, че онези от ATI не са обърнали внимание на линукските дялове-изкара ми диска, че е 20 GB, а той е 80

За да е подходящ , трябва да си сменя видеото , препоръчват ми карта за 394$- x1900xt\512mb , ако само това трябва за уинбозата , каква ли карта ще трябва и за игрите под уиндоус :clap:?

vistanlm0.jpg

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.