Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

преди 6 минути, M.Николов написа:

Аз източници не виждам, ако разбира се не считаш собствените си думи за източник.😀

Оффффффца!

Това че не виждаш е следствие на твоята функционална неграмотност и свойственото на простите хорица ,да не разбират какво им се обяснява. Абсолютно всеки един от тези източници е споменат в постовете ми и може да се прочете отново.

На мен обаче, не ми пречи да повторя :

на 19.04.2026 г. в 19:57, valkiria1 написа:

Вземи влез в някой исторически музей на Сърбия, да видиш какви "герои" сте били българите.

Вземи влез в Архивите на Националния исторически музей да видиш какви "герои" сте били и какво сте причинявали на българските евреи

ЯД Вашем-Музей на Холокоста в Йерушалаим
Център за еврейски изследвания при Философския факултут на Софийския университет"Климент Охридски", което е водещо научно звено в областта на социологическите и историческите изследвания на живота на еврейската общност в България. Заедно с Института за модерна политика от български историци и учени е издадена книгата "Антиеврейското Законодателство в Европа и България" Колектива който е написал книгата е изцяло български. Започни да четеш от стр 80,комунистически агитаторе

До ден днешен в архивите на ДС се пазят пълния списък с имената на българите сформирани в така наречените "тричленки",

ЗЗН-Закон за Защита на Нацията!!

Дневника на Богдан Филов

Музей на Холокоста в Лос Анджелис

Академично образованият човек, при цитиране на източник, примерно като този споменат в постовете ми " "Антиеврейското Законодателство в Европа и България"-няма нужда от цветни картинки за да му се изясни какво има предвид цитиращия. Той се ориентира безпогрешно. За хора с ниска степен на образование и ниска обща култура, няма разбиране докато не му се плесне линк. Ето, онагледявам го,щом си на ниво първи класове на средно образование като начин да разбереш и влезеш в дискусия:

https://knigabg.com/index.php?page=book&id=40929

Това са източници с историческа обективност, разкриващи факти, които са извън романтичните легенди и откровени лъжи на комунистически агитатори. Източници,които изтъкват не само фактите,но и разкриват ролята на участници в тези събития. Споменала съм и испанския град Толедо-там има музей на сефарадските евреи и съдбата им по време на тези събития, касаеща частта на тези,които са живеели в България и техните потомци в Испания и Исраел.

Събитията около случилото се с българските евреи и тези в присъединените към българия области завинаги е позорен факт и петно върху историята на България. Отричането на това,завоалирането на събтитията, опита да се прехвърли вина на трети страни или лица с нищо не променя позорния акт на страна в която правителството е гласувало човеконенавистен закон против една част от гражданите на страната чиято единствена вина е,че са евреи. Не сте народ,който може да учи другите на демокрация, както високопарно се опитваш да вменяваш. Верно е,че твоите приказки и лозунги в това отношение нямат никаква стойност и цена,но пък са ясно доказателство за промитите ви мозъци. Огледай се,съвсем не си сам. Даже си имате една берковска слива и друго женско чучело от Ямбол за знаменоски. Точка по този въпрос!!!

преди 3 часа, ДзВяРа! написа:

..... единственото, което знам със сигурност е ФАКТА, че твоето съществуване днес е най-доброто опровержение на твоите думи. Ако България беше послушен и ентусиазиран съучастник, ти нямаше да имаш възможността да критикуваш своята родина на такъв прекрасен български език. Жалко....

Е, единственото което знаеш е,че няма как да знаеш. Особено да твърдиш,че знаеш със сигурност!!! Твоите"факти", са като приказки под шипковия храст.

Нито България ми е родина, нито българи са имали "заслугата да спасяват" никой от рода или семейството ми. Сигурно затова сме оживели.

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

преди 57 минути, valkiria1 написа:

Академично образованият човек, при цитиране на източник, примерно като този споменат в постовете ми " "Антиеврейското Законодателство в Европа и България"-няма нужда от цветни картинки за да му се изясни какво има предвид цитиращия.

Никой не оспорва ЗЗН, питам за източника на следните твърдения:

на 19.04.2026 г. в 15:03, valkiria1 написа:

Що се отнася до"спасението " на българските евреи-това се дължи на огромна сума и диаманти, която богатите евреи откупват за да не бъдат депортирани евреите към лагерите на смъртта. Много добре се знае, кой е посредника между тях и царя!!!

преди 2 часа, Oxiss написа:

ненавиждащият не може да стигне този когото ненавижда.

Интересно. По твоята логика какво се случва след 11 септември? Кравите почват да ненавиждат Ислямска държава обаче не могат да ги стигнат? Е, поне се пробват…

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Е, единственото което знаеш е,че няма как да знаеш. Особено да твърдиш,че знаеш със сигурност!!! Твоите"факти", са като приказки под шипковия храст.

Нито България ми е родина, нито българи са имали "заслугата да спасяват" никой от рода или семейството ми. Сигурно затова сме оживели.

Уважавам личната история на твоето семейство и се радвам, че са оцелели. Всеки оцелял живот е победа над злото. Обаче личната история на твоето семейство не променя факта, че 48 000 други евреи, български граждани останаха живи в границите на България. Това не е приказка от Шехерезада, а статистика, потвърдена от Яд Вашем и световната история. Невъзможно е 48 000 души в центъра на София, Пловдив и Кюстендил сами да се самоспасят от Гестапо, ако държавата и обществото не бяха ги защитили. Ако България беше съучастник, ако българите не бяха участници, никой нямаше да спре влаковете..... България е единствената държава, в която нацистите официално се оплакват, че депортацията е провалена заради съпротивата на местното население. Това не е българска пропаганда, а германски архивен документ.

Ти може да вярваш колкото си искаш, че оцеляването на теб и твоето семейство е било плод на случайност, шанс, подкуп или бягство, а не на организираната защита от българското общество.

Редактирано от ДзВяРа! (преглед на промените)

преди 11 часа, valkiria1 написа:

Единственото което може със сигурност да знаеш е че нищо не знаеш. Включително и значението на думата геноцид !! Прост пример като за прост човечец..как така племе подложено на геноцид, ,има своя партия в Кнессета и как така на ден се раждат по 100 бебета-това според сведения на Министерство,контролирано от Хамас?!

Какво като ни ненавижда?

Е, точно това, няма как да знаеш. Аз живея в САЩ...

нали ти "казах"--гълташ и дъвчеш та чак не се усещаш...като съветски касетофон си.

От пет хиляди години ,все чакате евреите да изчезнат...живи да ви ожали човек,изчака ви се чакалото.

Мхм, ти си като онзи луд,който викал насред тълпата... "Боже Господи,защо не разберете,че няма Господ".

Теб не те грози смъртната опасност да поумнееш. Според християнството, Раят е за мъченици, а не за идиоти! Само берковската изсъхнала слива има Фейсбук, защото чака Св. Петър да я добави за приятел.

Дрън дрън дрън една каруца глупости, самия факт че не правиш разлика между вяра интелигентни в говори колкото изобщо имаш нещо между ушите.

Може да живееш и на луната това не може да промени факта че никъде никой не ви понася, нито този че сте отпадък, а това което вършите е геноцид.

Стъпвайки върху една полушеговита дефиниция на щастието, която преди години мернах първо на руски, а именно:

Щастие - това е, когато всички те разбират, но нищо не могат да направят... "Счастье - это когда тебя все понимают, а сделать ничего не могут!" - в оригинал

мен Валкирия ми се чини (да не и е уроки) да е една щастлива жена.

За протокола горе ставаше дума за разлика между вяра и религия, не знам защо клавиатурата на таблета го е редактирала така.🙃

преди 1 минута, Bubbles написа:

За протокола горе ставаше дума за разлика между вяра и религия, не знам защо клавиатурата на таблета го е редактирала така.🙃

off

- Тези коректори на телефоните са много опасни. Онзи ден написах на една колежка "Четвъртък искам да те чук@м като вързана кучка".
- А какво искаше да напишеш?
- Петък.

преди 9 минути, Bubbles написа:

А без религия за каква вяра можем да говорим?

преди 21 минути, parmobil написа:

А без религия за каква вяра можем да говорим?

Вярата общо с религии няма, религиите са секти които убеждават последователите си че представляват Шефа, но нямат нищо общо с него.

Аз вярвам че там някъде има нещо но не вярвам на попове, имами и каквито и да било други владици.

преди 13 минути, Bubbles написа:

Вярата общо с религии няма, религиите са секти които убеждават последователите си че представляват Шефа, но нямат нищо общо с него.

Аз вярвам че там някъде има нещо но не вярвам на попове, имами и каквито и да било други владици.

Но вярваш, че има Бог без религия? Ми аз мога да вярвам, че има розов чайник до луната.

преди 26 минути, parmobil написа:

Но вярваш, че има Бог без религия? Ми аз мога да вярвам, че има розов чайник до луната.

И защо ми е религия за да вярвам че има Бог?

преди 9 минути, attj написа:
No image preview

402K views · 31K reactions | U.S. military veterans prote...

U.S. military veterans protest against the war in Iran inside a congressional office building, with some expected to be arrested. #iranwar #iran #trump #donaldtrump #ceasefire Keep up with the...
преди 13 часа, valkiria1 написа:

Мразим България

Душко,осъсзнаваш ли че в тази България която мразиш(?!?) и в която си родена,вече има едно ново поколение което презира теб,такива като теб и сродните им?

България е единствената държава в света, която приключва войната с по-голям брой евреи, отколкото е имала в началото!!!!!

Ако българите бяха съучастници, Израел нямаше да изпише имената им на Стената на честта в Йерусалим. Ние не си измисляме историята, светът я е признал!

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

България е единствената държава в света, която приключва войната с по-голям брой евреи, отколкото е имала в началото!!!!!

Ако българите бяха съучастници, Израел нямаше да изпише имената им на Стената на честта в Йерусалим. Ние не си измисляме историята, светът я е признал!

Да ама "бабата" от Израел(която никога не е живяла там)-е на обратното мнение.
Плюс това баща и е българин ...което автоматично я прави МЕЛЕЗ,както и да го поднесеш-факт.
Та излиза че най-голямата ЕВРЕЙКА във форума е мелез с български корен,и няма как да го отрече...ужас

САЩ послушаха Израел и сега не знаят какво да правят. Времето е противник на Тръмп -заради липсата на решение на Конгреса. Иранската телевизионна компания IRIB излезе с официална позиция, че Иран не признава едностранното удължаване на прекратяването на огъня от страна на САЩ, тъй като то не включва прекратяване на икономическата агресия. Тaзи патова ситуация прави възобновяването на дипломатическия процес почти невъзможно в близко бъдеще.

преди 34 минути, attj написа:

тъй като то не включва прекратяване на икономическата агресия

Икономическа агресия е имало, има и винаги ще има от страна на онези, които могат да си го позволят - САЩ и Русия. Приеми фактите такива, каквито са, всичко е икономика и пари.

Мери си позволява да коментира Иранската телевизионна компания IRIB ? Глупаво се получава. САЩ все още нищо не са постигнали в Иран.

Към игилчето-еднодневка с дисагите SQLi+IDOR.

Евреите са преди всичко народ (етнос/нация), а не просто конфесия. Заради дълбоката историческата връзка в времето обаче, те представляват уникална етнорелигиозна група. Еврейството се определя по рождение. Евреин е всеки роден само и единствено от майка еврейка. Националността на биологическия баща не е от значение.

При желание за репатриация (завръщане на евреи в историческата родина) евреин роден зад граница автоматично се признава за такъв от държавата Израел, но неговата съпруга и деца не. Децата на еврейка се признават за евреи включително мъжките, но съпруга й не. Ако майката е трето поколение и пристига без синовете, те в последствие не се признават за евреи. Първи стъпки буквално на границата при получаване на теудат оле. Едва след година постоянно присъствие издават лична карта и задграничен паспорт.

Има вратичка за новодошлите неевреи - приемане на юдаизма, чрез преминаване на религиозен ритуал гиюр.

Човек може да бъде напълно светски, да не спазва религиозни еврейски ритуали и празници, и да остане евреин по националност. Четвъртото поколение евреи в България, което се брои на пръсти, не се изживява като евреи. Те поддържат връзка с роднини в Израел, но никакво желание за репатриация. Иврит не знаят, празници не спазват, имената им български, така че след тях ще се сложи край на следата от сфарадските евреи в България. При Първото поколение, това след преварата 1944г, се наблюдава един парадокс. Масово стават членове на БКП, защото до смъртта си вярват, че комунистите са ги спасили. Били са натоварени на шлепове в Е

Първите часове в улпан по иврит (училище за изучаване на иврит) става ясно, че българските евреи се считат за най-голямата алия (репатрианти) в Израел, защото в най-къси срокове са се изнесли - около 50 000 на брой в зората на създаване на държавата. Друг е въпроса за рускоезичните - около 1млн от рухналото сесесере, които и до ден днешен се влачат за израелски паспорт по икономически, политически или меркантилни причини.

Какви мелези?
Мелези са бай-тошовите виетнамски гастербайтери, които напомпиха българските курнелии. Мелези са продуктите на нигерийските или либийските студенти от същия контингент.

И това не трябва ли да се обсъжда в темата "Юдаизъм за любопитни"?
Но понеже сте глутница ксенофобчета и давай на воля.

преди 45 минути, attj написа:

Мери си позволява да коментира Иранската телевизионна компания IRIB ?

Аййй, какъв ужас - да коментираш телевизионна компания! 😆

преди 45 минути, attj написа:

Глупаво се получава. САЩ все още нищо не са постигнали в Иран.

Това ли е критерият да одобряваш някого - да е постигнал нещо? Щом е силен има право да дерибейства колкото си иска, а вие ще го оправдавате? Интересно, Русия като загуби войната в Украйна, дали ще продължавате да я защитавате или вкупом ще я нападнете като комунистически лешояди, прекланящи се пред силния и тъпчещи слабия. 😢

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.