Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българите пушат толкова?

Featured Replies

(Да, знам, че не е само българският народ, но сме на първо място по пушачи в Европа)

Когато кацнах на летището в Манчестър, един Ганьо почна да се заяжда с проверяващите, защото му спипали над 10 стека цигари в куфара. Такова кряскане падна от един 40 годишен мъж, все едно му взели биберона на бебето...

Сега в Манчестър ми е много кеф, че не ми се налага да вдишвам тютюнев дим навсякъде. Има си пушачи, ама не са толкова много, колкото в България. Обаче няколко пъти един пали цигара пред мен и като се чудя що за неандерталец не се съобразява с околните, изведнъж чувам българска реч и ми става ясно...

А в София това най-много мразех - навсякъде пушат!!! На детските площадки, майките не могат да се сдържат и палят цигари, докато децата си играят. Това не им ли дава много лош пример и в бъдеще самите те ще станат пушачи?

Защо пушенето е част от идентичността на българина? Защо плащаш скъпо, само за да смърдиш и да си тровиш дробовете и да си вдигаш кръвното? Един комшия се оплакваше, че нямал пари и след това запали цигара... Казах му "я сметни колко на година даваш за цигари" и ми вика "ти ли ще ми кажеш?"...

Просто не го разбирам...

• Отговори 268
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Къде ти е BMW-то като не пушиш? Стои си в автосалона на отговорно съхранение, да?

• ...най ме е яд да вида некой интелигентен човек да дърпа тези изпарители... ...тъкмо жената беше завършила след дъщерята...за медсестра... ...една вечер се облещих-и двете си взели такива из

• Защото там изкарва левчета... а те нестигат дори и за цигари и ракия... Аз разбирам да отидете в Англия, но да живеете като англичани. А не отишли в Англия и живеят в коптор с по няколко човека/с

Публикувани изображения

Чакай - да си изпуша цигарата - и ще ти отговоря!

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

(Да, знам, че не е само българският народ, но сме на първо място по пушачи в Европа)

Когато кацнах на летището в Манчестър, един Ганьо почна да се заяжда с проверяващите, защото му спипали над 10 стека цигари в куфара. Такова кряскане падна от един 40 годишен мъж, все едно му взели биберона на бебето...

Сега в Манчестър ми е много кеф, че не ми се налага да вдишвам тютюнев дим навсякъде. Има си пушачи, ама не са толкова много, колкото в България. Обаче няколко пъти един пали цигара пред мен и като се чудя що за неандерталец не се съобразява с околните, изведнъж чувам българска реч и ми става ясно...

А в София това най-много мразех - навсякъде пушат!!! На детските площадки, майките не могат да се сдържат и палят цигари, докато децата си играят. Това не им ли дава много лош пример и в бъдеще самите те ще станат пушачи?

Защо пушенето е част от идентичността на българина? Защо плащаш скъпо, само за да смърдиш и да си тровиш дробовете и да си вдигаш кръвното? Един комшия се оплакваше, че нямал пари и след това запали цигара... Казах му "я сметни колко на година даваш за цигари" и ми вика "ти ли ще ми кажеш?"...

Просто не го разбирам...

Ако не си пушил, няма как да разбереш. Не е нужно всичко да знаеш, някои неща е по-добре да са ти неразбираеми  - на теб и на хората по принцип. 😉 

• Автор
току-що, Мери) написа:

Ако не си пушил, няма как да разбереш. Не е нужно всичко да знаеш, някои неща е по-добре да са ти неразбираеми  - на теб и на хората по принцип. 😉 

Ами, пробвал съм цигара и ми стана лошо и замаяно и кашлях като ненормален... Непонятно ни е как някой изпитва удоволствие от това...

Най-вероятно понеже животът им е прекалено спокоен и хубав и от нямане какво да правят и затова...

успокояват се така

а руснаците си носят по някое шишенце водка в джоба

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Защо пушенето е част от идентичността на българина? Защо плащаш скъпо, само за да смърдиш и да си тровиш дробовете и да си вдигаш кръвното? 

Защото са малоумни. Масово. И ти го знаеш много добре, нали затова избяга от България. 

Сума ти хора съм питал "Защо пушиш?". Досега не съм получил смислен отговор.

Чакам гости и отскочих до близкия дюкан. Пред мен на опашката някакъв трудовак купи три кутии цигари за 26лв. Не знаех, че най-долнопробните струват 6лв/пачка. Това не е скъпо. Друго си е за подобен качак 13лв (извън България), така че пушачи очаквайте развитие.

Какво значение защо и колко пушели българите, като си вече в Манчестър? Стой си там, не липсваш на никого.

• Автор
преди 3 минути, Profruit написа:

Чакам гости и отскочих до близкия дюкан. Пред мен на опашката някакъв трудовак купи три кутии цигари за 26лв. Не знаех, че най-долнопробните струват 6лв/пачка. Това не е скъпо. Друго си е за подобен качак 13лв (извън България), така че пушачи очаквайте развитие.

Да вдигнат цените и ще спрат да пушат. Виж, че работи в Англия. Даже се забранява продажбата на тютюн на всички родени след 2009-та година

https://www.tesco.com/groceries/en-GB/products/310151637?srsltid=AfmBOoo3ZLUfwvVETeyAhD9l2ue350g9By6uLkbvXAgd_n2iVZej8-CC

преди 6 минути, ined написа:

Какво значение защо и колко пушели българите, като си вече в Манчестър? Стой си там, не липсваш на никого.

Ауууу разби ми сърцето, сега какво ще правя като знам, че няма да ти липсвам 😭

преди 6 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Да вдигнат цените и ще спрат да пушат. Виж, че работи в Англия. Даже се забранява продажбата на тютюн на всички родени след 2009-та година

https://www.tesco.com/groceries/en-GB/products/310151637?srsltid=AfmBOoo3ZLUfwvVETeyAhD9l2ue350g9By6uLkbvXAgd_n2iVZej8-CC

Чудесно, но аз визирах магазинче в несебърска община Не пуша и просто споделих, колко струват евтини цигари в лева, защото идея си нямах. Отделно, не мисля, че това е таван. Ще поскъпват и който е пушил пак ще пуши.

В Англия бях 1998г-99г приютен от братовчед ми. Стори ми се обран бустан и се завърнах. Иначе съседите и ромеите от квартала са все още там. Гъзарят се с мерджове с десен волан. Изживват се като купи тузове. Някои от тях ще стискат халката още две години, за да вземат пенсия и твърдо се връщат в България.

Джипсито Митьо сламката може и да си засичал. Той пръв откри този път на коприната в далечната 1990г. Бе келнер по Слънчев бряг и там се запознал с тетки, дошли да ги масажират. Ожени се за някаква недоклатена и се превърна в сиво трудово бюро. Така привлече половината от моя квартал и се превърна в барон. 

поздрави и успех!

преди 47 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Да вдигнат цените и ще спрат да пушат.

На времето за бензина имаше една приказка:"И 5лв да стане, па че карам, и 5стинки да стане, па че краднем." Та и с тутуня тъй. А в Англия малко цигари се продават контрабанда... 

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Ами, пробвал съм цигара и ми стана лошо и замаяно и кашлях като ненормален... Непонятно ни е как някой изпитва удоволствие от това...

...секи му става лошо...

...но с упоритост-ще свикнеш...

...нема тий лошо...

преди 1 час, Rudy M. написа:

Защото са малоумни. Масово. И ти го знаеш много добре, нали затова избяга от България. 

Сума ти хора съм питал "Защо пушиш?". Досега не съм получил смислен отговор.

...моя отговор-организма се ,,мобилизира"...

...спрях ги за две години...

...вятър на снимка да видя-кихам...сополи...

...газирано да пия-един месец гърло ме боли...

...сега отварям хладилника и се налочвам с газирана минерална вода на воля...

...какво ще ти отговорят други тютюнджии-представа си нямам...

преди 1 час, Profruit написа:

...и при мен толкова 25-30 кинта ми излизат цигарягите на ден...

...за сега...

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Пред мен на опашката някакъв трудовак купи три кутии цигари за 26лв. Не знаех, че най-долнопробните струват 6лв/пачка.

Много малко са се вдигнали от 2009-та до сега. Тогава ги отказах, защото се увеличиха двойно, от 2,40 на 4,80 лв. Хората си мислят, че сега са скъпи, но тепърва ще разберат какво означава скъпо...

И как така реши, че ние българите сме на първо място по пушене в европа. Това вече взе да става нарицателно. Колкото до стековете с цигари преди се носега, за да се продават, а сега се носят, защото българските цигари са поне наполовина по-евтини.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

И как така реши, че ние българите сме на първо място по пушене в европа. Това вече взе да става нарицателно. Колкото до стековете с цигари преди се носега, за да се продават, а сега се носят, защото българските цигари са поне наполовина по-евтини.

Не ги измислям аз статистиките. Даже според мен са повече от 30%.7154.thumb.jpeg.5bc7e8c5e4ec0f2677e383970f8ec662.jpeg

Не ги измислям аз статистиките. Даже според мен са повече от 30%.7154.thumb.jpeg.5bc7e8c5e4ec0f2677e383970f8ec662.jpeg

Това е стъкмистика, а не статистика . А я сметни по население на държавата и по % да видим дали сме на първо място?

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Това е стъкмистика, а не статистика . А я сметни по население на държавата и по % да видим дали сме на първо място?

Това вече си е в проценти от населението...

преди 4 минути, ined написа:

То това е старо - от 2019, сега сичкото синганин отиде в Ингланд и сега процентите са на обратно,

Ето ти от 2022... Доволен?

europe-daily-smokers.thumb.png.dc8f1f325a2e6a2a733b16daf182e02b.png

Не ми трябват тия проценти. Освен това като направиш една сметка ще видиш, че не сме на първо място.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не ми трябват тия проценти. Освен това като направиш една сметка ще видиш, че не сме на първо място.

Добре професора, хайде направи ми я сметката, щом не вярваш на статистиките...

Няма да служам статистиците, а Емил Костов, Чучка знае най добре, я!

Добре професора, хайде направи ми я сметката, щом не вярваш на статистиките...

Няма да служам статистиците, а Емил Костов, Чучка знае най добре, я!

Не е нужно да обиждаш. Сметни процентите по броя на населението и тогава ще видим, кой на кое място е. Не че ми дреме за темата. Пушенето си е право на избор.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не е нужно да обиждаш. Сметни процентите по броя на населението и тогава ще видим, кой на кое място е. Не че ми дреме за темата. Пушенето си е право на избор.

То вече е сметнатно по броя на населението, това са процентите в статистиките... Или искаш да кажеш *общо* колко пушачи има? Защо взимаш целия брой като в Германия има 80 милион души, а при нас 6 милиона? Затова са процентите, да докажат тенденциите в населението... Аз съм бизнес анализатор, гледам, осмислям и дишам статистика всеки ден, знам за какво говоря...

Ама хайде, винаги когато ти показвам статистики, ти знаеш най-добре... Викаш, че въздухът в София не е мръсен, защото няма предприятия, нищо, че статистиките доказват противоположното.

преди 3 часа, Profruit написа:

Как си с математиката? 3 кутии за 25 лева - това прави по 8,66 на кутия.

И на кое казваш „пачка“? Едно врече кибритите бяха на пачки по 10

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.