Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българите пушат толкова?

Featured Replies

преди 1 минута, asp1re написа:

На повечето познати живота в чужбината им е спестяване и мишкуване до откат. 
Разбирам единствено хора когато отидат за няколко месеца, година, две в чужбина да изкарат хубави спешни пари и да се приберат и да си довършат ремонт на жилище и тн.

Не признавам мишкарите и утайките забили се в чужбина дългосрочно, работейки за началник който ги гледа като поредната робиня за някой друг паунд отгоре.

Ти къде си живял и живееш в момента?

• Отговори 268
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Къде ти е BMW-то като не пушиш? Стои си в автосалона на отговорно съхранение, да?

• ...най ме е яд да вида некой интелигентен човек да дърпа тези изпарители... ...тъкмо жената беше завършила след дъщерята...за медсестра... ...една вечер се облещих-и двете си взели такива из

• Защото там изкарва левчета... а те нестигат дори и за цигари и ракия... Аз разбирам да отидете в Англия, но да живеете като англичани. А не отишли в Англия и живеят в коптор с по няколко човека/с

Публикувани изображения

преди 3 минути, jhoro написа:

Къде видя да пише самолет???

На практика по суша и въздух един човек без схема, връзка и верига от хора няма начин да развие контрабандна дейност, повечето дръзнали да я правят солово тази игра, лежат в дранголника, затова не вярвам да става въпрос за такава история. Най много да прекарва максимално позволените стекове от закона и да продава на дребно, да изкара някой лев циганската отгоре.

преди 1 минута, jhoro написа:

Ти къде си живял и живееш в момента?

В България. Страната на неограничените възможности

• Автор
преди 1 минута, asp1re написа:

На повечето познати живота в чужбината им е спестяване и мишкуване до откат. 
Разбирам единствено хора когато отидат за няколко месеца, година, две в чужбина да изкарат хубави спешни пари и да се приберат и да си довършат ремонт на жилище и тн.

Не признавам мишкарите и утайките забили се в чужбина дългосрочно, работейки за началник който ги гледа като поредната робиня за някой друг паунд отгоре.

Даа, как смеем да искаме да живеем в нормално общество, в което има качествено образование, здравеопазване и инфраструктура?!?! Тук има селски пътища, които са повече магистрали от това изчадие Хемус, дори в селата има поликлиники, болници, детски градини, а в "хубавата България", в столицата се избиват за места и не могат даже 1 детска болница да построят десетилетия наред...

Друго си е да работиш за българопитек работодател, който смята, че трябва да му целуваш краката, задето ти плаща малко над минимума, нали? Ама е друго робовладетелят да е твой човек, нали така?

Ех, тъпотията на средностатистическия българин е главната причина, поради която се махнах.

преди 2 минути, asp1re написа:

На практика по суша и въздух един човек без схема, връзка и верига от хора няма начин да развие контрабандна дейност, повечето дръзнали да я правят солово тази игра, лежат в дранголника, затова не вярвам да става въпрос за такава история. Най много да прекарва максимално позволените стекове от закона и да продава на дребно, да изкара някой лев циганската отгоре.

Ето набързо - едно питане от снощи - https://www.facebook.com/groups/259690704928134/permalink/1789372995293223/

преди 1 минута, HelpMeGetOut1 написа:

Друго си е да работиш за българопитек работодател, който смята, че трябва да му целуваш краката, задето ти плаща малко над минимума, нали? Ама е друго робовладетелят да е твой човек, нали така?

Ситуацията в българските фирми накратко

Цитат

- Как ще съм уволнен?! Аз мислих, че робите ги продават или убиват.

преди 8 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Даа, как смеем да искаме да живеем в нормално общество, в което има качествено образование, здравеопазване и инфраструктура?!?! Тук има селски пътища, които са повече магистрали от това изчадие Хемус, дори в селата има поликлиники, болници, детски градини, а в "хубавата България", в столицата се избиват за места и не могат даже 1 детска болница да построят десетилетия наред...

Ех, тъпотията на средностатистическия българин е главната причина, поради която се махнах.

Е работи си за западния работодател. 
Бавно и славно ще бъдеш изстискан като един лимон и после като не става нищо от теб, искаш не искаш ще хванеш полета за тъпата България.

А и като те слушам така ти си още някакво ергенче дето си живурка и не му дреме за отговорностите в живота. С жена и особено като се появи дете не знам на този твоя хал дали ще изкараш.

Познати се прибраха точно като забременя жена му на човека, майчинство 6 месеца и общо взето детето болно през два дни, накрая началника се мръщи и ти задава въпроса, ще работим ли?

• Автор
преди 37 минути, asp1re написа:

Е работи си за западния работодател. 
Бавно и славно ще бъдеш изстискан като един лимон и после като не става нищо от теб, искаш не искаш ще хванеш полета за тъпата България.

А и като те слушам така ти си още някакво ергенче дето си живурка и не му дреме за отговорностите в живота. С жена и особено като се появи дете не знам на този твоя хал дали ще изкараш.

Познати се прибраха точно като забременя жена му на човека, майчинство 6 месеца и общо взето детето болно през два дни, накрая началника се мръщи и ти задава въпроса, ще работим ли?

Какви отговорности? Ти адекватен ли си? Аз ли съм отговорен за твоето малко келеменце, защото си необразован и не знаеш как да си сложиш гумичка на бастунчето? Като си беден като църковна мишка, защо реши деца да имаш? Ще станат същите бедни пушачи пропадняци като баща им... Тъжно, ама това е мнозинството в страната... Трябва да си тежко чалнат да живееш в нормална цивилизована страна и да накараш детето ти да живее в Булгаристан.

Затова сексуалното образование е важно. Слагам си презерватив, но очаквам и жената да е на birth control. Така няма да мрънкам за "отговорности", баси смешката...

преди 21 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Какви отговорности? Ти адекватен ли си? Аз ли съм отговорен за твоето малко келеменце, защото си необразован и не знаеш как да си сложиш гумичка на бастунчето? Като си беден като църковна мишка, защо реши деца да имаш? Ще станат същите бедни пушачи пропадняци като баща им... Тъжно, ама това е мнозинството в страната... Трябва да си тежко чалнат да живееш в нормална цивилизована страна и да накараш детето ти да живее в Булгаристан.

Затова сексуалното образование е важно. Слагам си презерватив, но очаквам и жената да е на birth control. Така няма да мрънкам за "отговорности", баси смешката...

Моето дете успешно се е реализирало в България за сведение и вади сигурно повече от теб, бастуне. 

За мен децата са най-хубавото нещо което може да се случат на един човек в този свят и аз съм си ги създал с голяма любов и най вече съм го искал.

А ти идиоте, понеже си и егоист ще слагаш още дълги години гумичката докато станеш на 40 години и решиш че е време да градиш потомство, но тогава ще разбереш и тежестта на чужбината перпендикулярно с тежестта на годините.

Аз живея доста добре в България и това което съм изградил е било с много риск, търпение и труд от моя страна, етикети кой е беден и богат няма да поставям, защото не АЗ робувам на западния бизнесмен, а аз не се оплаквам от живота си тук, предпочитам няколко пъти годишно да заведа семейството си на почивка в чужбина, да се отдадем на амплоато което има всяка една отделна държава, за мен това е най-голямото богатство, да пътуваш и да видиш с очите си света, с любимите си хора.

Ти мишкувай и заделяй, дано поне след време ти остане някой лев за гарсониера в Овча Купел.

• Автор
преди 4 минути, asp1re написа:

Моето дете успешно се е реализирало в България за сведение и вади сигурно повече от теб, бастуне. 

И като се събудиш, с пръста у гъза 🤣. Да, повярвах ти, като какво се реализирал, складажия?

"защото не АЗ робувам на западния бизнесмен"

Да, ама робуваш на българския Ганьо, който хем ти плаща по-малко, хем те гърби повече, голЕмо постижение, няма що...

"Ти мишкувай и заделяй, дано поне след време ти остане някой лев за гарсониера в Овча Купел"

Ти конкретно за мен не се притеснявай, вече имам няколко наследствени апартамента в София, за които не плащам ипотека. А ти си пуши, робувай за Ганьо и тегли кредити, докато живееш в мизерната септична яма Булгаристан. Накрая може да ти останат 2 лв за една баничка 🤣

току-що, HelpMeGetOut1 написа:

И като се събудиш, с пръста у гъза 🤣. Да, повярвах ти, като какво се реализирал, складажия?

"защото не АЗ робувам на западния бизнесмен"

Да, ама робуваш на българския Ганьо, който хем ти плаща по-малко, хем те гърби повече, голЕмо постижение, няма що...

"Ти мишкувай и заделяй, дано поне след време ти остане някой лев за гарсониера в Овча Купел"

Ти конкретно за мен не се притеснявай, вече имам няколко наследствени апартамента в София, за които не плащам ипотека. А ти си пуши, робувай за Ганьо и тегли кредити, докато живееш в мизерната септична яма Булгаристан. Накрая може да ти останат 2 лв за една баничка 🤣

Имах каквото имах да ти кажа, злобей си на воля, положението е такова, ако имаш малко акъл ще ги разбереш нещата след време, още си аджамийче.

преди 20 минути, asp1re написа:

Имах каквото имах да ти кажа, злобей си на воля, положението е такова, ако имаш малко акъл ще ги разбереш нещата след време, още си аджамийче.

Не можеш да налееш акъл и опит с фуния в главата му. Неговата е пълна с фантасмагории до върха на космите му. Остави го да плюе по България. Някой ден ще се осъзнае, че е тъп като галош, но ще е късно.

И за доказателство колко е тъп - ще видиш как ще сложи смеещ се емотикон на моя пост. Винаги така прави!

преди 1 минута, Belefor написа:

Не можеш да налееш акъл и опит с фуния в главата му. Неговата е пълна с фантасмагории до върха на космите му. Остави го да плюе по България. Някой ден ще се осъзнае, че е тъп като галош, но ще е късно.

Аз напълно го разбирам, ние българите имаме такава черта, че се дразним когато някой живее по-добре от нас, особено при него който е загърбил всичко и е заминал в чужда държава за по-голямо парче хляб.

Как няма да го боли, при факта, че все пак в родната му държава от която е избягал има хора които живеят добър живот.

За да бъде щастлив, той трябва да знае, че в България всеки се бори за лъжица мед и филийка хляб, иначе ще се кара с хората и обижда.

• Автор
преди 21 минути, Belefor написа:

И за доказателство колко е тъп - ще видиш как ще сложи смеещ се емотикон на моя пост. Винаги така прави!

Ми как да не ви се смея, като сте необразовани ганьовци и колкото да ме обиждате, не може и на малкия ми пръст да ми стъпите? То вашите обиди са от злоба и завист. Така ми е ясно, че си живея живота правилно. 

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Демократично семейство

515397173_18365443480180420_534061938567

Булгаристан In A Nutshell

#ХубавоЕ

преди 3 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ми как да не ви се смея, като сте необразовани ганьовци и колкото да ме обиждате, не може и на малкия ми пръст да ми стъпите? То вашите обиди са от злоба и завист. Така ми е ясно, че си живея живота правилно. 

#ХубавоЕ

После 2 линии на масата.  Алкохол, вейп, цигари... Пълна програма.

• Автор
преди 18 минути, asp1re написа:

Аз напълно го разбирам, ние българите имаме такава черта, че се дразним когато някой живее по-добре от нас, особено при него който е загърбил всичко и е заминал в чужда държава за по-голямо парче хляб.

Как няма да го боли, при факта, че все пак в родната му държава от която е избягал има хора които живеят добър живот.

За да бъде щастлив, той трябва да знае, че в България всеки се бори за лъжица мед и филийка хляб, иначе ще се кара с хората и обижда.

Тези хора, които живеят добре в България, в стаята ли са с нас в момента? Че вие реално не живеете добре, а просто сте свикнали на мизерия и друго не знаете. Аз в България си имам имоти в столицата, но пак ми е по-добре в Англия на квартира, заради по-добрата инфраструктура, здравеопазване и кариерно развитие.

Хайде да ти е кеф в мизерията и да си даваш парите на Бойко и Пеевски.

преди 7 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Тези хора, които живеят добре в България, в стаята ли са с нас в момента? Че вие реално не живеете добре, а просто сте свикнали на мизерия и друго не знаете. Аз в България си имам имоти в столицата, но пак ми е по-добре в Англия на квартира, заради по-добрата инфраструктура, здравеопазване и кариерно развитие.

Хайде да ти е кеф в мизерията и да си даваш парите на Бойко и Пеевски.

За 500 лева стоят без договор на някакъв чорбаджия, който ги кара да работят 20 професии в една дупка, а са назначи само за 1 професия да упражняват. 20 професии като товарач, мияч, метач, касиер, продавач, мениджър, консултант, шофьор, пазач, счетоводител, складажия, и още още ... 24/7 да работят, че и като чорбаджията доде да си нагладе стоката, трябва да се съобразявят дали има кеф или. И него да го обслужат хубаво. Масажи, кафенце, ...

• Автор
преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

За 500 лева стоят без договор на някакъв чорбаджия, който ги кара да работят 20 професии в една дупка. 24/7 да работят, че и като чорбаджията доде да си нагладе стоката, трябва да се съобразявят дали има кеф или. И него да го обслужат хубаво. Масажи, кафенце, ...

Ем да, Белефорчо и Asp1re 100% са бачкатори,  които я вържат 1500 лв, я не (даже май не са получавали толкова много през живота си), а ти викат колко било хубаво в България... Пък после пият, пушат, гледат реалити предавания и цъкат ефбет. Средностатистическия българопитек, какво да кажа? Много ясно, че умните хора ще бягат, защо мислиш, че има недостиг на лекари?

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

За 500 лева стоят без договор на някакъв чорбаджия, който ги кара да работят 20 професии в една дупка. 24/7 да работят, че и като чорбаджията доде да си нагладе стоката, трябва да се съобразявят дали има кеф или. И него да го обслужат хубаво. Масажи, кафенце, ...

Какви масажи, това да не ти е спа-център?!

Ако някой началник посмее да поиска масаж от подчинен, знаеш ли как подчинения може да го осъди и да забогатее рязко.

преди 8 минути, Greta Simmer написа:

Какви масажи, това да не ти е спа-център?!

Ако някой началник посмее да поиска масаж от подчинен, знаеш ли как подчинения може да го осъди и да забогатее рязко.

Не и в България. Шефът все е едно е вожд, работниците някакви индианци. Ужас ти казвам.

преди 10 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ем да, Белефорчо и Asp1re 100% са бачкатори,  които я вържат 1500 лв, я не (даже май не са получавали толкова много през живота си), а ти викат колко било хубаво в България... Пък после пият, пушат, гледат реалити предавания и цъкат ефбет. Средностатистическия българопитек, какво да кажа? Много ясно, че умните хора ще бягат, защо мислиш, че има недостиг на лекари?

Най-готино е като влезе в магазина си примерно. Като почне да бърка в касата и да взима от оборота, после си напазарува и излезе без да плати. Голяма простотия.

Счетоводство, контрол, какво е това, пфффф? Нали магазинът е мой. Бърка човекът в касата и си пазари наволя.

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Теб именно това те кара да си спокоен, че всички сме бачкатори в България и едвам успяваме хляб да си купим.

Аз съм учил, практикувал и съм дал много години от живота си със занаята с който се занимавам и съм постигнал както добро възнаграждение за нашата страна така и спокоен живот. Никой даром нищо не ми е дал, нито наследствени апартаменти, нито пари и способност, всичко сам с двете си ръце и пот на челото съм постигнал.

Глупав и грозен човек няма как да види хубаво, защото е вътрешно грозен. Аз гледам хубавите хора тук (не говоря за външен вид) и съм щастлив в България. А тук има много прекрасни хора. Ето такива като теб и тези които плюят родната държава, които знаят да обобщават и се мислят за най-специални и добри са най-големите лежари и баламурници в живота. 

преди 8 минути, HelpMeGetOut1 написа:

#ХубавоЕ

Смееш се, защото нямаш достатъчно акъл и обща култура. Ти колко хора от този форум лично знаеш как живеят. Дали са добре или мизерстват, че да си мислиш, че ти завиждат от злоба и завист?

И престани да се хвалиш, че си наследил нещо някъде. 

Когато ти лично нещо направиш - тогава можеш да кажеш - направих това, имам онова и т.н.

Останалото е тъпо просташко хвалене! Лапешка работа!

Викаш България е мизерия и хората си давали парите на Боко и Шиши. 

Ти даваш ли пари на дебелите мазни англичани? Ти подкрепяш ли корупционните практики на Борис Джонсън, Тулип Сидик(!), Никола Стържеън, Питър Мурел, Колин Бити и много други. Подкрепяш ли расизма на Франк Хестър.

Или викаш - аз си давам парите на Риши Сунак и съм много доволен?

Или викаш - аз подкрепям безкрайните сексуални скандали на повечето депутати в Камарата на Общините и т.н.

Ние може да не живеем в Англия но можем да четем новини! 

• Автор
преди 3 минути, asp1re написа:

Теб именно това те кара да си спокоен, че всички сме бачкатори в България и едвам успяваме хляб да си купим.

Аз съм учил, практикувал и съм дал много години от живота си със занаята с който се занимавам и съм постигнал както добро възнаграждение за нашата страна така и спокоен живот. Никой даром нищо не ми е дал, нито наследствени апартаменти, нито пари и способност, всичко сам с двете си ръце и пот на челото съм постигнал.

Глупав и грозен човек няма как да види хубаво, защото е вътрешно грозен. Аз гледам хубавите хора тук (не говоря за външен вид) и съм щастлив в България. А тук има много прекрасни хора. Ето такива като теб и тези които плюят родната държава, които знаят да обобщават и се мислят за най-специални и добри са най-големите лежари и баламурници в живота. 

Хайде моля ти се, хубави хора имало, българите са най-злобните същества на света и ти си добър пример за това. Завиждаш и злобееш за това, че за разлика от теб имам свобода и не поемам отговорности, които не са мои. По принцип добрите българи бягат от страната не заради парите, а защото българите са най-големите комплексари и все гледат в чуждата паница.

преди 15 минути, HelpMeGetOut1 написа:

А ти защо изразходваш толкова много време и енергия да се социализираш с хора, които са ти "под нивото"? Под нивото е в кавички, защото е само в твоите фантазии. Пий си бърбъна с английските лордове и дано да прихванеш малко английски обноски.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Не и в България. Шефът все е едно е вожд, работниците някакви индианци. Ужас ти казвам.

Най-готино е като влезе в магазина си примерно. Като почне да бърка в касата и да взима от оборота, после си напазарува и излезе без да плати. Голяма простотия.

Счетоводство, контрол, какво е това, пфффф? Нали магазинът е мой. Бърка човекът в касата и си пазари наволя.

Баце , да си имаме уважението. Не всички хора са такива...Аз лично когато имах бизнеси в България - никога не съм правил така!

Може да кажеш - доста хора го правят - или дори повечето - но не всички са така.

току-що, HelpMeGetOut1 написа:

Хайде моля ти се, хубави хора имало, българите са най-злобните същества на света и ти си добър пример за това. Завиждаш и злобееш за това, че за разлика от теб имам свобода и не поемам отговорности, които не са мои. По принцип добрите българи бягат от страната не заради парите, а защото българите са най-големите комплексари и все гледат в чуждата паница.

Боклука си остава боклук, само сменя кофата. И на края на света да отидеш и там ще си недоволен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.