Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българите пушат толкова?

Featured Replies

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Явно е това...

Ето още един източник, от Световната здравна организация

i1t0uq03wqsd1.thumb.png.4354c0f667be021da83a2cf0cf1cb92b.png

Остава г-н Костов и на това да каже "стъкмистика"...

Не е стъкмистика. Децата също пушат в България. В училището си пафкаха учителката заедно с учениците. Имаха го за нещо за гъзарене.

• Отговори 268
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Къде ти е BMW-то като не пушиш? Стои си в автосалона на отговорно съхранение, да?

• ...най ме е яд да вида некой интелигентен човек да дърпа тези изпарители... ...тъкмо жената беше завършила след дъщерята...за медсестра... ...една вечер се облещих-и двете си взели такива из

• Защото там изкарва левчета... а те нестигат дори и за цигари и ракия... Аз разбирам да отидете в Англия, но да живеете като англичани. А не отишли в Англия и живеят в коптор с по няколко човека/с

Публикувани изображения

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Не е стъкмистика. Децата също пушат в България. В училището си пафкаха учителката заедно с учениците. Имаха го за нещо за гъзарене.

Децата е по-добре да пушат цигари отколкото трева, вейпове и все по вредни всевъзможни неща. Така или иначе тютюнопушенето няма да спре, но поне да бъде както трябва, а не с много по-големи отрови които завършват с лош край.

преди 2 минути, asp1re написа:

Децата е по-добре да пушат цигари отколкото трева, вейпове и все по вредни всевъзможни неща. Така или иначе тютюнопушенето няма да спре, но поне да бъде както трябва, а не с много по-големи отрови които завършват с лош край.

Нито 1, нито другото. Никакви пушене. Но и децата вече и се друсат. Освен пушенето.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Нито 1, нито другото. Никакви пушене. Но и децата вече и се друсат. Освен пушенето.

Е да така е, но ти един човек и в случая едно дете като е решило да пробва, да запали впоследствие се пристрасти можеш ли да го накараш да спре ако той не иска? Както наркомана вижда розов момент когато чуе думата дрога,  така е и с пушача и алкохолика. Наистина е пагубно, но имайки впредвид времената в които живеем по-добре цигари отколкото нещо друго...

преди 11 минути, vlado1985 написа:

Да така е наистина е много аз паля през 5 минути и със 1 кутия шанс няма как да изкарам.

Когато работя и съм „вътре“ в работата - в затворени пространства не пуша, даже да е моята кола - мога да изкарам много време без цигара.

• Автор
преди 12 минути, asp1re написа:

Децата е по-добре да пушат цигари 

Ето затова държавата пропада... между другото, никой не е умирал от трева, а от тютюнопушене умират милиони годишно.

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

никой не е умирал от трева, а от тютюнопушене умират милиони годишно.

Дано и ти си вярваш, тия приказки ги разправят върлите тревомани където точно те зарибяват децата от малки. 

Тревата освен че уврежда дробовете, води и до увреждане на мозъка и води до психоза, не приказвай глупости, че ще вземе някой да ти повярва. 

За сведение - цигарите са легални, а тревата не именно защото тя е доказан наркотик, склонен да упойва.

преди 6 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Ето затова държавата пропада... 

Тя държавата пропада поради много по различни фактори, цигарите са и най-малкия проблем. 

преди 9 минути, jhoro написа:

Когато работя и съм „вътре“ в работата - в затворени пространства не пуша, даже да е моята кола - мога да изкарам много време без цигара.

Е да на работа когато си е нормално да не пушиш и да нямаш време и да запалиш по време на почивка или когато няма работа.

Една от бившите ми жени 3 тата де най редовно ми пилеше, на главата заради цигарите, макар че и тя пуши и винаги когато се качвах при нея в колата и щото аз нямам книжка де не ми даваше да паля вътре. Един път запалих в колата и тогава още беше живо 1-вото ми куче един ротвайлер който го блъсна кола а малко преди това си загуби слуха ама беше кротко куче слуха си го загуби на 5 госдишна възраст завалийчето.

И в същия ден когато си позволих да запаля цигара в колата на жената буля като ми се развика кучето както си седеше на задната седалка взе че се стресна и се чуди къде да се намести.:shock11:

• Автор
преди 7 минути, asp1re написа:

Дано и ти си вярваш, тия приказки ги разправят върлите тревомани където точно те зарибяват децата от малки. 

Тревата освен че уврежда дробовете, води и до увреждане на мозъка и води до психоза, не приказвай глупости, че ще вземе някой да ти повярва. 

За сведение - цигарите са легални, а тревата не именно защото тя е доказан наркотик, склонен да упойва.

Тя държавата пропада поради много по различни фактори, цигарите са и най-малкия проблем. 

Преди да говориш глупости, прати източници.

https://harmreductionjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/1477-7517-2-21

Множество проучвания доказват, че марихуаната не е канцерогенна като тютюна и даже медицинската марихуана помага на пациенти, страдащи от множество заболявания.

преди 5 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Множество проучвания доказват, че марихуаната не е канцерогенна като тютюна и даже медицинската марихуана помага на пациенти, страдащи от множество заболявания.

Марихуаната предизвиква по-малка зависимост, но ... това е друго!

преди 11 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Преди да говориш глупости, прати източници.

https://harmreductionjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/1477-7517-2-21

Друже не се напъвай... Полезен наркотик няма. Марихуаната причинява психози, халюцинации, биполярно разстройство, увреждане на мозъка вероятно и други вреди. Виждал съм толкова неадекватни хора. А как смърди ! Никой не отрича полезните страни на растението, но все пак имат видове - има за медицински цели има и за пушене. Тревоманите искат под прикритието на медицината да друсат. Същата история като при обезболяващите като морфина.

хората пушат защото са дебилизирани

цигарите са  за слабо  образованите

още от ученик цигариги пушеха само  двойкарите и тройкарите и леките момичета

след тва замениха цигарите или добавиха  джуки и цици и татуси към антуража

а хората с акъл които пушат са просто зависими със слаба воля.

И 30 лева да станат цигарите пак ще пушим.Кои сте вие ? Ние сме страшните муфтаджии.Според мен всеки има право как да се трови.Едни се тровят с храни, други с цигари и така нататък.

преди 2 часа, nusho73 написа:

Според мен всеки има право как да се трови. Едни се тровят с храни, други с цигари и така нататък.

Човек, който се трови с храни, трови себе си. Пушачите тровят и хората около тях - принуждават ги да дишат цигарен дим. 

Храната е необходимост. Цигарите не са, те са наркотик. 

преди 28 минути, Rudy M. написа:

Човек, който се трови с храни, трови себе си. Пушачите тровят и хората около тях - принуждават ги да дишат цигарен дим. 

Храната е необходимост. Цигарите не са, те са наркотик. 

Когато живееш в този свят ти си обречен от отравяне от околната атмосфера, започваме от електроцентрали, заводи до автомобили и индустрия, въздуха е замърсен достатъчно, че да се хващаме за хората които пушат. 
Храната е необходимост, но за много е и зависимост и спокойно може да се каже наркотик. Световните класации по затлъстяване в света никак са успокояващи, имайки впредвид хората с какви неща се тъпчат в 21 век.

преди 24 минути, asp1re написа:

Когато живееш в този свят ти си обречен от отравяне от околната атмосфера, започваме от електроцентрали, заводи до автомобили и индустрия, въздуха е замърсен достатъчно, че да се хващаме за хората които пушат. 

Чувал съм най-различни тъпи оправдания от пушачите за порока им.

Това е едно от най-тъпите :mad:  .

преди 4 минути, Rudy M. написа:

„Реших да пуша само след секс и ... така ги отказах!“

Не знам кой го е казал, но ми хареса.

Пп. Самия факт, че даваш непоискани съвети - показва, че и ти си ТЪП!

преди 41 минути, Rudy M. написа:

Не сме деца да се оправдаваме пред даскалицата защо пушим цигари, хората пушат защото са зависими към тях.

Хубавото при цигарата е, че човек винаги може да започне на чисто и да ги откаже, без лекарства и доктори, а единствено със силна воля.

Иначе ти си потребител тип “дърта свекърва” която най-вероятно още със ставането се кара с половината съграждани, от касиерката в бутката за вестници до младежа запалил цигара. Всеки ни е крив за нещо в този свят, а ние разбира се сме светци.

преди 14 часа, АСПЕКТ написа:

По наше време в гимназията пак беше така - пушеше се масово. Мислех си, че вече са модерни времена и че нямат желание да пушат толкова, колкото преди, уви, оказа се, че изобщо не е така. Дъщеря ми каза, че тя единствена в класа й не пуши - от 26 човека. Много пушат вейпове, което доколкото разбирам също не е особено полезно. 🙄

преди 14 часа, asp1re написа:

Децата е по-добре да пушат цигари отколкото трева, вейпове и все по вредни всевъзможни неща.

Аз точно това й казах, че ако иска да пуши, по-добре цигари да пуши, вместо вейп, каза, че не иска нито едното, нито другото, но трудно било да си единствен непушещ сред рояк пушещи. 😕

преди 1 минута, BulgarianYouguart написа:

Много хубу ма Меро ! А ти като си провалена жена , сигурно си и казала по-добре прави безразборен секс с богати отколкото с бедни , все някаква файда ще има от богатите ...
Прости български жени бе ...

Ами ходи накарай ти един подрастващ който пуши да ги откаже бре, като си мислиш че е толкова лесно я.

Я на моя син съм му казал още като го подуших, ако ще пушиш, пушиш пред мен, ако те видя че се криеш ще се скараме. Такива пут*овски истории да ми се крие и да пуши не ги признавам, живота си е техен, пълнолетни са, като им е толкова акъла да пушат.

преди 6 часа, Banesc54 написа:

хората пушат защото са дебилизирани

цигарите са  за слабо  образованите

още от ученик цигариги пушеха само  двойкарите и тройкарите и леките момичета

след тва замениха цигарите или добавиха  джуки и цици и татуси към антуража

а хората с акъл които пушат са просто зависими със слаба воля.

Напротив, много силно образовани хора за съжаление пушат. 

• Автор

Вейповете са по принцип по-безвредни от цигарите, защото изпаряваш течност, вместо да гориш тютюн. Един приятел отказа цигарите, благодарение на вейповете и след това спря вейпа като намали никотина.

Обаче лошото е, че пишлеметата се зарибяват по тях и такива, които нямаше да пушат, изведнъж са пристрастени към никотин...

преди 4 минути, Мери) написа:

Напротив, много силно образовани хора за съжаление пушат. 

е аз  кво казах

значи са  без воля.

преди 2 часа, Solly написа:

А защо не питаш защо българите пият толкова много алкохол?

няма какво да се прави

безделието  ражда пороци

корейците са древен  и мъдър народ и недопускат безделие в лагерите

нямат нужда  от алкохол

работата ги прави свободни 

и значими .

преди 2 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Вейповете са по принцип по-безвредни от цигарите, защото изпаряваш течност, вместо да гориш тютюн. Един приятел отказа цигарите, благодарение на вейповете и след това спря вейпа като намали никотина.

Обаче лошото е, че пишлеметата се зарибяват по тях и такива, които нямаше да пушат, изведнъж са пристрастени към никотин...

Дългосрочното пушене на вейп води до диагноза "Пуканков дроб" и за съжаление това оставя белези в дробовете които те не могат да възстановят след време, за разлика от цигарите когато човек в момента в който ги спре започва постепенно да се изчиства от катрана и останалите химични съединения.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.