Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо българите пушат толкова?

Featured Replies

За няколко години пребиваване в Гърция, мога да те уверя че ние сме слаба ракия с тютюна.. Що за пушачи съм видял там (почти всеки втори) и няма по 2-3 цигарки на ден…. 
Пушим защото сме умствено пренатоварени люде и в цигарата намираме разбира се утехата от тежкия ден. 
Лош и вече не толкова евтин навик, но както казва един мъдър човек, веднъж се живее.

• Отговори 268
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• цър-вул
    цър-вул

Къде ти е BMW-то като не пушиш? Стои си в автосалона на отговорно съхранение, да?

• ...най ме е яд да вида некой интелигентен човек да дърпа тези изпарители... ...тъкмо жената беше завършила след дъщерята...за медсестра... ...една вечер се облещих-и двете си взели такива из

• Защото там изкарва левчета... а те нестигат дори и за цигари и ракия... Аз разбирам да отидете в Англия, но да живеете като англичани. А не отишли в Англия и живеят в коптор с по няколко човека/с

Публикувани изображения

преди 11 минути, jhoro написа:

Как си с математиката? 3 кутии за 25 лева - това прави по 8,66 на кутия.

И на кое казваш „пачка“? Едно врече кибритите бяха на пачки по 10

...ти ся цепиш лева адаш...

...2 кутии хенделсголд класик...дълъг с дървен мундщук по 8,10...

...1 кутия от същото но къс-6,30...все още...

...и ено бело виктори...за тъкоу...от време на време-7,10...

...дуду вечера ще ми стигнат...

...пък като спомена пачка...

...най-хубавата пачка си беше светлосиния житан-направо кубчета...

...зема 3 и два картона вайсрой пушех тогава...

преди 5 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Казах му "я сметни колко на година даваш за цигари" и ми вика "ти ли ще ми кажеш?"...

Просто не го разбирам...

Познавам хора които не пушат и пак нямат пари за хляб… А това колко даваш никога не е прецедент, всички знаем фразата ако събираш парите си вместо цигари ще си купиш Ферари, ама я като гледам още никой дето ми го е казвал това не си е купил….

преди 8 минути, _nib_ написа:

...2 кутии хенделсголд класик...дълъг с дървен мундщук по 8,10...

...1 кутия от същото но къс-6,30...все още...

Това не са цигари, а пурети!

преди 9 минути, _nib_ написа:

...и ено бело виктори...за тъкоу...от време на време-7,10...

Цигари Виктори няма от много години!

преди 10 минути, _nib_ написа:

...най-хубавата пачка си беше светлосиния житан-направо кубчета...

Навремето си бях донесъл няколко кутии Компания Philip Morris планирует получить право на папиросы "Беломорканал"  | TradeMaster

Издържаха доста месеци.

• Автор
преди 22 минути, asp1re написа:

Познавам хора които не пушат и пак нямат пари за хляб… А това колко даваш никога не е прецедент, всички знаем фразата ако събираш парите си вместо цигари ще си купиш Ферари, ама я като гледам още никой дето ми го е казвал това не си е купил….

Не знам, трудно ми е да повярвам, че човек не може да спести, когато пуши и пие всеки ден, прави си почивки в чужбина всяка година, купува БМВ, което е скъпо за поддръжка и всеки ден ходи на ресторанти...

преди 4 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Не знам, трудно ми е да повярвам, че човек не може да спести, когато пуши и пие всеки ден, прави си почивки в чужбина всяка година, купува БМВ, което е скъпо за поддръжка и всеки ден ходи на ресторанти...

Губи ти се логиката!

Ако искаш да кажеш - че пести, защото НЕ пуши - тогава парите пак заминават, ама за друго.

Например - въпросните почивки и коли, които не са задължителни.

• Автор
преди 3 минути, jhoro написа:

Губи ти се логиката!

Ако искаш да кажеш - че пести, защото НЕ пуши - тогава парите пак заминават, ама за друго.

Например - въпросните почивки и коли, които не са задължителни.

Мисълта ми е, че повечето нямат финансова култура и не знаят парите им къде отиват.

преди 11 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Къде ти е BMW-то като не пушиш? Стои си в автосалона на отговорно съхранение, да?

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Мисълта ми е, че повечето нямат финансова култура и не знаят парите им къде отиват.

Тя финансовата култура няма нищо общо с тютюнопушенето… 

Познавам хора с прилични финанси които пушат по две кутии на ден и такива които не пушат и не са цъфнали и вързали - примера комшийчето ми което на месец дава 100лв абонаментна такса за фитнес и още поне 200 за добавки и разни хапчета за тяло ( които не се знае дали по вреда не са равностойни с цигарите) затова че в крайна сметка той не пуши ама парите му вървят за други удоволствия, паричките си вървят докато тъпчеш земята и повечето удоволствия от този тип се заплащат, а това за спестяванията от цигарите и останалите приказки са дошли от хората които не пушат разбира се и не приемат хората около тях които пушат.

преди 6 минути, цър-вул написа:

Още го сглобяват в Бавария, заедно с голфчетата в завода във Волфсбург на децата от Перник, таман за 18-годишнината ще са при тях. 😁

преди 22 минути, jhoro написа:

....

Навремето си бях донесъл няколко кутии 
Компания Philip Morris планирует получить право на папиросы "Беломорканал"  | TradeMaster

Това са тотални долнопробни съветски цигари. Струваха копейки и ги ползвахме само като кураре оръжие срещу улични "пуми".

И пак ще ти напомня.
Не ползвам ИИ и ако съм забравил кое как се казва в българския език не е нужно, да се гавриш.
Днес Великият Аллах се смили над мен и докара облаци. Заваля дъжд и изгони тюфлеците с аморфни тела от плажа. Прибрах се и с кеф изгледах по двете телевизии турските сериали. То любов, то коне, то чудо, Бермудският триъгълник юфка да лапа. Пуснах сълза. Новините по обяд и те на турски и ако правилно съм разбрал черният леопард си е бил капаците. 

Обаче реклами аман. 
Имодиум за 8.66лв не знам да шиткат, но съм добре с математиката. Дипломата е червена.

Ок? Имодиум или продължаваме с дружбата и жвачка!

Черния леопард се оказал ягуар и преплувал Дунава щото го видели до Гюргево

https://www.dnes.bg/a/2-svyat/684622-dva-signala-v-rumaniya-chernata-pantera-ot-balgariya-e-vidyana-kray-gyurgevo

• Автор
преди 31 минути, asp1re написа:

Тя финансовата култура няма нищо общо с тютюнопушенето… 

Познавам хора с прилични финанси които пушат по две кутии на ден и такива които не пушат и не са цъфнали и вързали - примера комшийчето ми което на месец дава 100лв абонаментна такса за фитнес и още поне 200 за добавки и разни хапчета за тяло ( които не се знае дали по вреда не са равностойни с цигарите) затова че в крайна сметка той не пуши ама парите му вървят за други удоволствия, паричките си вървят докато тъпчеш земята и повечето удоволствия от този тип се заплащат, а това за спестяванията от цигарите и останалите приказки са дошли от хората които не пушат разбира се и не приемат хората около тях които пушат.

Още го сглобяват в Бавария, заедно с голфчетата в завода във Волфсбург на децата от Перник, таман за 18-годишнината ще са при тях. 😁

Има ли смисъл да ти обяснявам колко е малоумно да сравняваш фитнес с цигари? Едното е полезно за теб, а другото не е...

Оххх майко мила...

преди 33 минути, Profruit написа:

черният леопард си е бил капаците. 

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/rumuniya-suobshti-za-signali-che-cherniyat-leopard-e-kray-gyurgevo

В сутрешния блок на Нова ТВ поканиха някакъв разбирач по котки. Той се изтъпани с котка рис, която била скопена, домашна и ала бала.Той обясни, че черната котка (леопард, пума, ягуар или каквото е то) е малко вероятно да преплува Дунава. Въобще котките се връщат при стопанина си само нощем, защото ползват с отличен успех звездите на небосклона, но не им в природата да преплуват река, освен ако Дунава не е пресъхнал. Тази котка се нуждае от храна и ще се скътава в някое шуменско село, а там бракониери може да я прикоткат и на черния пазар, според неговите обяснения. Това в Гюргево или е брат й или весникарското чудовище от Нес, за да върви бройката. 😎

Когато вали дъжд следя на къси светлини зомби кутията. Как Киро мята докименти, Копейкин плю по микрофона, снощи Снайпс и стерео с компа тук в любимия форум. Разните имодиум, лютеницата на баба и македонската наденица. Белгиеца и недефлорираната да лапат тулумбички!!!

Аре, Ники Кънчев изригна и някаква чапла се напъва за летен фестифал на Вагнер ...

преди 57 минути, Profruit написа:

Това са тотални долнопробни съветски цигари. Струваха копейки и ги ползвахме само като кураре оръжие срещу улични "пуми".

И пак ще ти напомня.
Не ползвам ИИ и ако съм забравил кое как се казва в българския език не е нужно, да се гавриш.
Днес Великият Аллах се смили над мен и докара облаци. Заваля дъжд и изгони тюфлеците с аморфни тела от плажа. Прибрах се и с кеф изгледах по двете телевизии турските сериали. То любов, то коне, то чудо, Бермудският триъгълник юфка да лапа. Пуснах сълза. Новините по обяд и те на турски и ако правилно съм разбрал черният леопард си е бил капаците. 

Обаче реклами аман. 
Имодиум за 8.66лв не знам да шиткат, но съм добре с математиката. Дипломата е червена.

Ок? Имодиум или продължаваме с дружбата и жвачка!

Добре де - не мога да помня кой къде е и колко помни български!

преди 1 час, цър-вул написа:

Само,  че ... в другия автосалона!

Цитат

- Добре дошли в AUDI. Как бих могъл да ви помогна?
- Бих искал да поговорим за BMW-то на витрината.
- Но ние нямаме BMW на витрината.
- Вече имате...

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

...чакай чакай...

...кола нямам...

...на почивки...не...ще идем до Сливен за три деня...ма то тва не се брои...

...на ресторанти и заведение...3,4 максимум 5 пъти в годината...

...затова като изкарам на работа да издърпам една пурета,колегите от другите звена:

- Ееееее...

- Какво Е бе?Какво Е?Аз кола нямам..."

- Ааааа ясно...

...те прекарват всичко през призмата на техните си харчове-дръгели-20 годишни,ако са ,,само" на 15 казват ,,нова кола"...части...гориво...граждански...

...УЙдисвам си на тютюни...

...не се крия от внука си като ученичка,нека види дядо си че не е светец...че и той си има кусури...дъщерята и зетя не пушат...

...жената ги спря...

...некой требе да я върши таа ,,теШка" работа...

преди 2 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Има ли смисъл да ти обяснявам колко е малоумно да сравняваш фитнес с цигари? Едното е полезно за теб, а другото не е...

Оххх майко мила...

Малоумния явно си ти, защото аз никъде не съм правил сравнение между двете и маймуната дори ще ти каже кое е по здравословното, спортът е начин на живот.

Прочети хубаво пак какво съм написал, напрегни пилешкото ти мозъче да обработи нещата и се върни отново.

https://www.bloombergtv.bg/a/2-novini/127230-balgariya-e-na-2-ro-myasto-po-tyutyunopushene-v-sveta-sochi-prouchvane

Може би липса на култура и себеуважение? Един уважаващ се човек не би пушил и да мирише на пепелник.

• Автор
преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

https://www.bloombergtv.bg/a/2-novini/127230-balgariya-e-na-2-ro-myasto-po-tyutyunopushene-v-sveta-sochi-prouchvane

Може би липса на култура и себеуважение? Един уважаващ се човек не би пушил и да мирише на пепелник.

Явно е това...

Ето още един източник, от Световната здравна организация

i1t0uq03wqsd1.thumb.png.4354c0f667be021da83a2cf0cf1cb92b.png

Остава г-н Костов и на това да каже "стъкмистика"...

• Автор
преди 10 минути, asp1re написа:

Оправихте държавата и сте тръгнали на пушачите кусури да намирате... 

Гледайте гредата в собственото си око, а не треската в окото на другия. 

Само че те на мен ми се натрапват, защото трябва да им вдишвам канцерогенния дим, когато съм навън...

преди 9 минути, HelpMeGetOut1 написа:

Само че те на мен ми се натрапват, защото трябва да им вдишвам канцерогенния дим, когато съм навън...

Ами те и на мен ми се натрапват всекидневно автомобили които замърсяват въздуха и шума стотици пъти повече от цигарите ама нищо не можем да направим.

Освен да убием с камъни всички пушачи защото замърсяват кислорода около теб?

Аз пуша на ден по 3 кутии понякога ги правя и по 4 пуша карелиа 100 синята а когато няма от нея си взимам давидов или парламент много рядко ротманс си липсва ми плочката но за съжаление не го правят вече така знам де.

Е какво да кажа и аз кат всеки един пушач си покихвам и понякога, се запъхтявам даже един приятел доктор, вика айде бе кога ша дойдеш да се видим и да те прегледам. Ама все все нямам време де и не смея щото знам че ще ми изръси някоя глупост ще се ядосам и най много да му загрея вратлето па и се опитвам да се сдържам и да не избухвам за глупости.

А и не съм вече малко пишлеме та тиквата ми не е за красота ама както и да е. Сега да споделя и нещо друго по принцип избягвам и гледам много да не се тъпчам с хапчета един приятел пак доктор ми каза да пия чайове каза ми да си пийвам ментов чай и мащерка лайка джинджифил живовляк макар че този не съм го пил. И ако трябва да съм честен не съм го и търсил де явно щото все му забравям името ама сега се сетих де та кат си пия чай честно, казано се чувствам по добре, но понеже съм си инат не всеки път пия чайове и най редовно ми четат конско близките че прекалявам с другия ми любим чай шуменско кутийката червената де.

Ето например днес си ги глътнах спокойно 20 кутийки е вярно е тва не е за хвалене макар че ако пак трябва да съм честен тази ми бройка за днес е нищо за мен понякога и повече си ги правя. А за цигарите честно казано всичките ми познати почти всичките са пушачи е има и някои непушачи де  и относно цената на цигарите и 10лв да ги направят пак ще пуша 20лв да ги направят пак ще пуша 50-100лв да ги направят пак ще пуша. До сега един път се опитвах да ги откажа неиздържах и 5 минути и веднага запалих щото се изнервих това беше отдавна де и съм казал повече няма да се мъча да ги отказвам и да се ядосвам излишно.

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Аз пуша на ден по 3 кутии понякога ги правя и по 4 пуша карелиа 100 синята

Това вече е много!

В някои моменти- една кутия ми стига за 2 дни.

преди 2 минути, jhoro написа:

Това вече е много!

В някои моменти- една кутия ми стига за 2 дни.

Да така е наистина е много аз паля през 5 минути и със 1 кутия шанс няма как да изкарам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.