Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Живей като другите и бъди благословен" или "Бъди различен"?

Featured Replies

• Автор
преди 8 часа, (:IdioibI:) написа:

?!

:lol6:

• Отговори 56
  • Прегледи 4,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• В случая обаче подражанието дали е самоцел или е цената, която трябва да се плати, за да се постигне желаното - привилегии, престиж и др.? Не съм чел романа, не знам как е в конкретния случай, но подр

• Търсещ истини
    Търсещ истини

ИИ предлага схема за възпитано навлизане на индивидуалист в система по модела на животните ИИ описва агресивни стратегии при животните по подобие на флуд, гролене, спам в интернет- форумите.

• Дори моделите на поведение при хората да си приличат с тези на съответните животински видове, то при човека имаме различна мотивация. При животните всъщност такава няма. Прекомерната склонност да

Дори моделите на поведение при хората да си приличат с тези на съответните животински видове, то при човека имаме различна мотивация. При животните всъщност такава няма.

Прекомерната склонност да се демонстрира различност е по-скоро белег за ниско самочуствие, желание да се отличиш, да изпъкнеш. Истинската уникалност не се нуждае от показност.  В същото време следването на модни тенденции, поведение на подражание и имитация, са очениден показател за стремеж човекът да се впише в някаква общност. Идентифицирането с групата дава усещане за сила, стабилност и сигурност, както и за някаква споделена успешност.

Антисоциалното поведение, каквото е и троленето в един форум, дали обаче се вписва в двете дискутирани тенденции или е нещо различно? При него личностните дефицити биват компенсирани с агресия, стремеж да нараниш, унижиш или злепоставиш другия, да предизвикаш негативни емоции и реакция.  В случая липсва каквато и да е градивност за да може да се говори за уникалност. Няма нещо постигнато и реализирано. Няма дори заявяване на такова, както при случаите на фалшива самоувереност. При трола всичко е игра на контра, най-често без доводи и аргуменги, а със заучени повтапящи се фрази. Няма и открито подражание, защото фокусът винаги е другия, но ро един отричащ го начин. Все пак подражание може да се появи, защото агресорът понякога преследвайки жертвата започва да я имитира в някои аспекти. Това е когато е прекалено фиксиран в нея, а преследването се основава на някои чувства като омраза и злоба.

• Автор
преди 2 часа, Theros написа:

Дори моделите на поведение при хората да си приличат с тези на съответните животински видове, то при човека имаме различна мотивация.

Според мен, мотивацията е сходна- желание да бъдем/бъдат приети в група или дани/ги избере женската, обаче моделите на поведение не са идентични. Няма го при нас брачния танц на птиците или еленовият рев, обаче има нещо друго, което му прилича.

Съгласен съм, че методът на сравняване с животните не е точен, но дава някаква начална идея, която да ни послужи като стимул за да генерираме хипотези, част от които отпадат, чест са неверни, част достоверни. 

Прекомерната склонност да се демонстрира различност е по-скоро белег за ниско самочуствие, желание да се отличиш, да изпъкнеш.

... и все пак, тези демонстрации са необходими за да бъдеш забелязан. "... по ума изпращат" означава, че трябва да се каже нещо различно и ценно и едва ли нещо, което казват всички.

Мисля си за примадоните, които са екстравагантни, за видеоклиповете в които мадоните са с дреха от месо. Иначе кой ще им обърне внимание? Мисля си и за Айше, отишла в Берлин, която бързо заменя гумените галоши и анцуга под синята манта с нещо по- прилично, именно защото е с ниско самочувствие. Сега, вече искат да са различни и да носят яшмаци, защото са придобили самочувствие, че са значими.

следването на модни тенденции, поведение на подражание и имитация, са очениден показател за стремеж човекът да се впише в някаква общност. Идентифицирането с групата дава усещане за сила, стабилност и сигурност, както и за някаква споделена успешност.

Съгласен

В случая липсва каквато и да е градивност за да може да се говори за уникалност.

Е, защо да не може да се припише уникалност и без градивност? Дреха от месо колко да е градивна? Или да запалиш храма на Артемида?

По- горе писах, че това, което наричаш антисоциално поведение по форумите се появява при слаби защитни механизми на форума и администраторите му. Ти поставяш въпроса, за личностни дефицити, компенсирани с агресия. Мисля, че слагаш твърде високи цели пред всички ни. Човек си намира поведение, в което се чувства добре. Един съфорумец написа така: Какъв умник си, щом не можеш да надделееш над мен- глупака? Ето, той си е избрал ниша, която в живота е заета от конски мухи, оводи, комари. Какъв елитен кон си, щом не можеш да се справиш с конските мухи? Това пренасяне към животните поизянява ли моята позиция? 

Все пак подражание може да се появи, защото агресорът понякога преследвайки жертвата започва да я имитира в някои аспекти. Това е когато е прекалено фиксиран в нея, а преследването се основава на някои чувства като омраза и злоба.

Възможно е. Дори би било интересно. Пък може отказът от агресивно поведение да обезцени личността, тя да приеме, че за нищо не става и й падне самочувствието. Пък депресивните, със смазано самочувствие са по- нестабилни и отхвърляни отколкото агресивните. Знам ли? 

преди 11 часа, Theros написа:

Прекомерната склонност да се демонстрира различност е по-скоро белег за ниско самочуствие, желание да се отличиш, да изпъкнеш. Истинската уникалност не се нуждае от показност.

Може би истината е по средата - човек да бъде достатъчно уверен да не потиска своята автентична индивидуалност, но и достатъчно съобразителен да не причинява дискомфорт на околните. Например искаш да правиш шумно парти - организираш събитието на място, където няма спящи бебета и хора, които на другия ден трябва да стават рано за работа.

преди 11 часа, Theros написа:

В същото време следването на модни тенденции, поведение на подражание и имитация, са очениден показател за стремеж човекът да се впише в някаква общност. Идентифицирането с групата дава усещане за сила, стабилност и сигурност, както и за някаква споделена успешност.

А защо не обратното - човек да търси общност от хора със сходни вкусове и интереси? Не да се напасва към средата, а да намери средата, която му пасва.

• Автор
преди 5 часа, Greta Simmer написа:

А защо не обратното - човек да търси общност от хора със сходни вкусове и интереси? Не да се напасва към средата, а да намери средата, която му пасва.

Със съжаление констатирам, че нямам опит и отзивчиви познати, които да разкажат как е да се адаптира българин към чужда култура. Имам познати, които след гурбет са се върнали в България, но са отчуждени от предишната си общност и търсят нова.

Разкажете, моля, за вашия личен опит от успешно вписване в избраната нова част от света и различни отношения.

преди 17 часа, Theros написа:

Антисоциалното поведение, каквото е и троленето в един форум, дали обаче се вписва в двете дискутирани тенденции или е нещо различно?

Във форум или социални мрежи нямаме поведение! ;) Там има вербална агресия и/или словесно изразяване на подтиснати чувства, които индивидът не може да прояви в действителността си, защото или ще има физическо посегателство върху него или ще попадне в изолация сред съответния социум. 

Антисоциалното поведение в даден социум => води до принудителното отстраняване на индивида от общността в действителността! Те, другите, затова и са благословени в този аспект, т.е. всеки който словото му не е благо се счита за различен и бива игнориран!

Във форума и/или социалните мрежи, то има възможност са създаване на затворени групи, т.е. реално няма как в такава група да попадне индивид с антисоциално поведение. Да, възможно е да има група само с антисоциално поведение, но за какво се присъединяваш към такава в този случай?! 

Тенденцията е: "Всеки търси място под Слънцето!" Уви, някои не го намират и именно те са различните! ;) 

От тази гледна точка, то различните са хора които поради някаква причина не могат да общуват с другите. И, поради какво трябва да имитират или подражават на другите след като няма да бъдат разбрани?! 

В даден момент различието става "модерно" (която тенденция се счита за норма)! То, затова е различно, защото не може да е класическо. И в случая класиката или тези с класическо поведение стават различни. Един вид вече те са антисоциални, защото самия социум е анти спрямо различния! 

Кратко изказано: В интернет са "тихите луди"! :) Антисоциалното поведение е поносимо! :) 

преди 32 минути, Търсещ истини написа:

адаптира българин към чужда култура.

Това няма как да стане! ;) 

Първо: Каква е българската култура? => Уточни отново като за 4-годишно дете! :) Но, моля те, да не е със зоо архетипи или мотиви от приказките или романите! :) 

Все пак да обърна внимание на следното: Съществуват и хора които са между другите и различния! Те какви са!? Благословени или онеправдани или неоправдани ?! => Без да се отчита и този обект, то все "залитаме" към другите или различния. ;) 

Можем ли да сме обективни или се изразяваме по подобие на кой!? На различния, на база субкултура или култура, академично или по подобие на даден родител, и прочие?!

За да мислиш обективно, то трябва да "излезеш" извън своите възприятия за този свят. => Т.е. извън дори твоите морални ценности които си усвоил или възприел. = Ти ставаш различен и за другите, и за различния. => Словото ти, трябва да е по човешки! ;) 

преди 14 часа, Търсещ истини написа:

дава някаква начална идея, която да ни послужи

Ти ли я даваш или ни е дадена от кой?! :) Цар лъв или Цар плъх?! :) п.п. Или от Агни Йога. :) 

По същество: Приемаме дадена гледна точка. Вживяваме се. Получава ни се или не. => След кое разочарование трябва да спрем и да разберем, че сме различни от другите?! Алтернативата е: Да сме като другите! 

Без да приемеш за себе си какво е благо слово или какво е да бъдеш благословен, то все се луташ между субкултури или чужди култури, и прочие. ;) 

Наскоро се натъкнах на следното: Еди Рама сложи в новия албански кабинет министър, създаден с изкуствен интелект | dnes.dir.bg, та, ИИ не е ли обективно според теб?! => Това прави ли албанското общество по-развито от българското и/или дори европейското?! :) 

Между другото: Тук всеки го възприемам като ИИ, т.е. поради една елементарна причина: Няма как да виждаш невербалното му поведение. ;) 

:offtopic_s:Всяка йога, различна от огнената йога е лоша! :) Всяка практика различна от будистката е лоша! И ред други неща които са благословени от кого или какво?! :)  => А, всеки който практикува водна или въздушна йога какъв е?! :) А, всеки който изповядва друга вяра той пък какъв е?! :) 

преди 14 часа, Търсещ истини написа:

Съгласен

"Горчиво" в този случай. Кога ще е сватбата?! Ще каните ли различните?! :) 

По същество: Когато публикуваш, постваш и прочие свое мнение, светоглед и прочие в общо достъпен форум, социална мрежа и/или по общо споделяш свои помисли или идеи из действителността и прочие , то трябва да си готов, че ще бъдеш критикуван! Без значение как ти изглежда, т.е. за теб може другите да са хейтъри или тролове или прочие, но за другите ще е глупост, небивалици и прочие. Вариантите са три, а не две: Или се подчиняваш, или се противопоставяш или осмиваш невежеството!  

Затуй е речено: Не умееш ли да приемаш хумора на другите към ту себе си, то по-добре спри! 

Аз казах!

• Автор

От ранно детство сме закърмени със стряскащото "Какво ще кажат хората?". То е онази второсигнална система, която е изработена след дърпане на уши и тупане на панталона отзад, след като някой съсед е известил за скитане на непозволено място, замеряне на котка, късане на череши или прескачане през ограда. Заедно с него върви заплахата с по- абстрактните "Чичо полицай", "Торбалан" или нещо от семейния фолклор. Вярващите добавят към това и всевиждащото око на техните божества. Научаваме, че сме под зоркия поглед на някого и ще има последствия по- тежки от отупването на панталона.

Контролът на "Хората" продължава и с избора на дреха, с непочистените обувки или неподредена коса и нокти. После с думите, които "Не са за пред хора" и ученическото и служебно поведение.

Отнасям се към тези уроци много положително, макар да не мога да ги спазвам всички, от което и сега си патя. Те са жив опит на хора, които сравнително успешно се адаптират сред другите.

Колко да съм оригинален и различен в сравнение с тези мъдри уроци? Да бия полицаи?, да режа хора и чанти с ножче?, да ходя с кални обувки и миришеща на вкиснала пот фанелка?, да влизам по апартаменти и дворове, само за да не съм като другите? Е, няма да стане. Имам първосигнални спомени по ушите и панталоните.

преди 13 часа, Търсещ истини написа:

Със съжаление констатирам, че нямам опит и отзивчиви познати, които да разкажат как е да се адаптира българин към чужда култура. Имам познати, които след гурбет са се върнали в България, но са отчуждени от предишната си общност и търсят нова.

Разкажете, моля, за вашия личен опит от успешно вписване в избраната нова част от света и различни отношения.

Не ми се е налагало да се адаптирам към чужда култура, тъй като живея в мултикултурна среда. Налице е взаимодействия между различните култури, а не асимилация.

Цитат

Човешките отношения ли обсъждаме или социалните норми за "правилен живот"? Останах с впечатление, че темата е за второто.

преди 7 часа, Търсещ истини написа:

Колко да съм оригинален и различен в сравнение с тези мъдри уроци? Да бия полицаи?, да режа хора и чанти с ножче?, да ходя с кални обувки и миришеща на вкиснала пот фанелка?, да влизам по апартаменти и дворове, само за да не съм като другите? Е, няма да стане. Имам първосигнални спомени по ушите и панталоните.

А ако се стремиш към стил на живот, който е различен от традиционния, без да вредиш на околните? Традиционните схващания за устроен живот са: образовай се, намери си сигурна работа, построй/купи  дом, създай семейство, отгледай деца. За хората, които не следват този модел, смятат, че са непълноценни. Така ли е наистина? Трябва ли човек да следва традиционните норми, ако не иска къща, брак и деца, а предпочитава да работи дистанционно и да не се задържа дълго на едно място? И дори околните да го гледат с неодобрение, какво значение има, ако той самият се чувства удовлетворен?

• Автор
преди 27 минути, Greta Simmer написа:

Не ми се е налагало да се адаптирам към чужда култура, тъй като живея в мултикултурна среда. Налице е взаимодействия между различните култури, а не асимилация.

Със сигурност има различия. Снощи гледах филм- в една от сцените, полицай осведомява инспекторите отивайки в дома на свидетел: "Родът им е тук от основаването на щата, а аз работя тук само от 10 години". Има предвид, че "елитът" на града не го приема като авторитет и едва ли в следващите 10 г. ще го приеме. Вероятно не опитвате, както споменатия Люсиен да влезете в другата среда, а се чувствате добре в своята мултикултурна среда.

преди 33 минути, Greta Simmer написа:

Този тип отворени и противопоставени въпроси дават по- широки възможности за интерпретация и това е добро. Коментирайте така, както ви подсказва възприятието и свързаните асоциации.

преди 35 минути, Greta Simmer написа:

И дори околните да го гледат с неодобрение, какво значение има, ако той самият се чувства удовлетворен?

Това ме връща към разбирането, че достатъчно добре се чувствате в своя мултикултурен свят. Това определено е чудесно.

преди 20 часа, Търсещ истини написа:

От ранно детство сме закърмени със стряскащото "Какво ще кажат хората?".

Айде приобщи и мен към ... :) Внимавай с това "сме"!!! ;) 

Хубаво, че се възприемаш в множествено число, но вие ли сте тези които налагат, че по-важни са хората, а не човеците?! 

Значи, с такива втълпявания не става философия и/или вид дискусия, диалог и обмен на тези и прочие. 

Хората са си хора! Аз не съм от вашия хор! Считам, че моята философия е по-добра, т.е. бъди себе си, а дали си различен или си от хора, то по-важно е мнението на цените човеци за теб. Тръгнеш ли да се съобразяваш с хората, то губиш човещината си! 

Не знам с какво си "закърмен", но явно не е било с Любов! :)  

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

Хората са си хора! Аз не съм от вашия хор! Считам, че моята философия е по-добра, т.е. бъди себе си, а дали си различен или си от хора, то по-важно е мнението на цените човеци за теб. Тръгнеш ли да се съобразяваш с хората, то губиш човещината си! 

Бъди себе си. На каква възраст човек спира да се оформя и развива, и може да каже, че е опознал себе си напълно? (Под "опознал себе си" имам предвид: да знае какво го радва, какво го натъжава, какво го гневи, какво предизвиква у него страх или срам, и защо точно тези неща предизвикват у него съответните емоции. Да знае какви са му ценностите и личните граници, да има идея с какво би направил компромис и с какво не. Да определи целите си и по какъв начин иска да върви към тях). Кога човек спира да открива нови интереси и кога спира да опитва нови занимания?

Кои са ценните човеци за теб (извън роднините)? Те първо са били непознати, после познати, после сте се сближили и сте започнали да градите някакви отношения. Докато отношенията са били на по повърхностно ниво, можел ли си да определиш тези хора като ценни за теб?

преди 3 часа, Greta Simmer написа:

На каква възраст човек спира да се оформя и развива, и може да каже, че е опознал себе си напълно?

При мен бе на 21, т.е. според мен за всеки човек е важен периода от 18 до 21 да намери себе си. Да, това 21 е "норма" (из законите на САЩ по дадени критерии), но толеранса е до 25. След това човек търпи промени или "доразвиване", но те са "козметични". (до 33 макс 35). 

Ето и аргументите ми: На 18 излизаш от пубертета и реално се "сблъскваш" с живота. Към 21-на "изчезват" страстите. "Сблъскал" си своите мечти с реалността. Натрупал си доволно опит от разочарования и прочие и си поел самостоятелния си живот в ръце. След това идва "размисъл". При мен ми отне 1 месец. Фиксирах за себе си: Какво имам, какво искам и какво мога да направя, за да го реализирам. И, край! Това бях "Аз". => За съжаление след това не остана време за друго. И, от 2017 година започнах да градя дестка моя мечта! :) Концепцията е разширена, поради това, че се съобразявам и с желанията на жена ми, но от една гледна точка е грандомания, а от друга "гардероб", т.е. тясна килия и прочие, но си е мое! :) 

страх или срам

Какво е това?! Страх от какво и/или кой, и срам от кого и/или кой!?

емоции

Те ли са най-важни?! Ще прощаваш, не знаех! За мен по-важни са чувствата!!! А, ако питаш за тях, то те са "в мен" още от 2,5 годишна възраст, т.е. но не са свързани със страха или срама, а от неудобство, че дадена съблаза ме "споходи" и замисленото не бе реализирано.  От тази гледна точка доста съм се "попарил", защо при мен каквото обещае (на себе си или друг) = го правя! Т.е. без значение цената!!! 

Ако считаш, че съм пубертет = по-добре директно го кажи! Споко, няма да ти се разсърдя. :)  

Да знае какви са му ценностите и личните граници, да има идея с какво би направил компромис и с какво не.

Компромис в личния си живот ли? Забрави! В обществения съм правил, но това е друг тема. Майка ми имаше максима: Културният човек отстъпва, а от баща ми съм "взел" друга максима: Не посягам на чуждо, но своето си го браня на всякаква цена! = Това ми стига!

За да разберете "най-сетне", защо не отстъпвам от мненията си тук! ;) Споделям опит, а не знания!!! 

Е, доволно спам направих в темата на @Търсещ истини. :) = Да "му дам шанс" да си пропагандира, че явно това му е нужно! :) 

Успех!

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Ако считаш, че съм пубертет = по-добре директно го кажи! Споко, няма да ти се разсърдя. :)  

Коя моя фраза те наведе на мисълта, че те считам за пубертет?

Зададох въпроси за размисъл към всички, които пишат в темата. 

Според мен човек се развива и опознава цял живот; научава нови неща за себе си, когато попадне в някаква непозната досега ситуация. На 18-20 мисли по един начин, на 40 има зад гърба си по-голям опит, възможно е да си пренареди приоритетите и да развие нови качества (както положителни, така и отрицателни). Също така, никога не е късно човек да опитва нови занимания.

преди 7 часа, Greta Simmer написа:

Бъди себе си.

клишетата са чудесно нещо... :) Само дето... нищо смислено не означават. 

Какво ли значи "да бъдеш себе си"... кое е "себе си", точно?

Преди да "бъдеш себе си" какъв/кой си... :) 

Всъщност психихичната игра отвътре (с някои редки изключения) поддържа заблудата че всеки миг ти си "... себе си". Това се отнася вкл и до шизофрениците.

• Автор

Историята на една доста различна жена, която искала да се приобщи към групата/племето на юдеите.

Юда, на когото е наречен юдаизмът и юдейския народ довел на сина си съпруга- Тамар. (Битие:38) Обаче младоженеца умрял, с пояснението, че бил лош пред очите на бога. По тамошните закони, Тамар става по право жена на втория син, но и той бил лош в очите на бога и скоро умрял. Криминалисти не е имало да разследват съвпаденията, но Юда имал някакво предчувствие и върнал снахата в бащиния й дом, уж докато порасне третият му син. Той пораснал, но Юда не се сещал за кака му, а тя много искала да се приобщи към племето. Затова постъпила по много оригинален начин- когато Юда отивал да стриже овцете, снахата- вдовица застанала на пътя му като блудница и извършила съответната сексуална услуга подир което заченала, но предвидливо взела от шейха в залог печата му, жезъла и връвта. Не зная какво толкова ценно има в една връв, но другото са си царствени атрибути. Голяма мурафетлийка ще да е била за да й ги даде. Не зная дали е станала жена на Юда, но е прабаба на цар Давид и на Исус Христос.

Разказах ви за една оригинална личност, с непредсказуеми но обмислени постъпки, която силно е желаела да се присъедини към семейството на шейха. Да ти умрат двама мъже и да станеш жена на баща им е доста нестандартно. Това е пример на ценността да бъдеш различен, когато искаш да си осигуриш брачно партньорство, както стана дума по- горе.

преди 7 часа, Greta Simmer написа:

Цитат

(Под "опознал себе си" имам предвид: да знае какво го радва, какво го натъжава, какво го гневи, какво предизвиква у него страх или срам, и защо точно тези неща предизвикват у него съответните емоции. 

Тези неща сме ги разисквали в една компания под една тераса когато бях малък. Тогава децата и пубертетите играеха заедно, т.е. учиш се и от големите за живота извън училището. 

От тази гледна точка, то нормално е във форума да има и непълнолетни и деца! ;) = Няма как да разбереш другия дали е възрастен! Поради това, че моето поведение още от 2,5 годишна възраст е в духа на свободата, то по твоя логика на 6 съм имал изградено чувство за себе си! ;) НО, ще звучи, че имам мания за величие. :) 

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Криминалисти не е имало да разследват съвпаденията, но Юда имал някакво предчувствие и върнал снахата в бащиния й дом, уж докато порасне третият му син.

Криминално дело ли ще изучаваме или правосъдно?! :) 

Ето ти и друго съвпадение в този случай: Събудих се и мислите ми се насочиха към Конституцията на България. и в частност към правата и задълженията на гражданите, и по -точно към чл. 57. => Та, кога си сключил договор с Държавата, за да имаш права и задължения?! Ъ? :) 

Ако считаш, че Библията е закованата база за какво е правосъдие и прочие, то явно по-добре отиди в държава където религията е законната форма на управление! ;) 

По този прословут член, то знаеш ли колко политици бих осъдил аз?! 

Всеки един който работи за Държавата има права и задължения, но извън нея = има Съд! Той съди по действащите закони, а много закони (Не говора за Наказателния Кодекс) са противоконституционно написани! 

И, от тази гледна точка всеки се оправя по същия начин както въпросната различна жена! :) 

Продължавай да размишляваш, и ОК, в правата си си, но подхода ти е като блудница. :) 

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Само дето... нищо смислено не означават

Само забрави едно: "бъ дъ уеъ"! :) -> Е, не е по твой стил, но реално човекът с клишета критикува клишетата! :) 

Някои хора без значение на възрастта си, си остават деца! Затова другите ги възприемат като бебета или пияници или прочие. => И, поради тази причина, че се мислят за емоционално интелигентни, то имат проблем с познавателните си навици и/или способности! :) 

преди 4 часа, _ramus_ написа:

шизофрениците.

Ти такъв ли си?! :) => ОК, кажи си, какво се срамиш, че си такъв?! :) 

преди 7 часа, _ramus_ написа:

Какво ли значи "да бъдеш себе си"... кое е "себе си", точно?

Цитат

Аз (Self) е понятие, свързано с името на Карл Роджърс и хуманистичната парадигма, с което се означава цялото, израз на човешката индивидуалност. Според Роджърс организмът реагира като организирано цяло на определено феноменално поле (система от образи и значения). Тези части от феноменалното поле, които човек нарича „аз”, „мене”, „самият”, образуват Аза (Self). Азът е организиран, подвижен, но последователен концептуален модел за възприемане на самия себе си.

Aviation Psychology. Personality

Учи бе! Учиии .... :) = Това е "Свръхаз (Superego)"! :) 

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:
преди 18 часа, Greta Simmer написа:

Тези неща сме ги разисквали в една компания под една тераса когато бях малък. Тогава децата и пубертетите играеха заедно, т.е. учиш се и от големите за живота извън училището. 

От тази гледна точка, то нормално е във форума да има и непълнолетни и деца!

Браво, желязна логика! Като в онзи виц:

Полицай минавайки покрай витрина на книжарница, видял вътре ˝Книга за логиката˝. Не се стърпял, влязъл и попитал: Какво е това Логика? Продавачката му отговорила:
- Имате ли аквариум?
- Да.
- Значи имате рибки?
- Да.
- Вие сте зает човек и сигурно ги хранят децата ви?
- Да.
- Щом имате деца, значи имате и жена?
- Да.
- Значи не сте гей. Ето това е логика.

Доволен, полицаят отишъл на работа и още от вратата се провикнал:
- Шефе, имаш ли аквариум?
- Не.
- Значи си гей! 

Моля, друг път давай малко повече обяснения за тези, които имат нужда. 😆

Извинявам се за офф-топика.

преди 4 часа, Greta Simmer написа:

Моля, друг път давай малко повече обяснения за тези, които имат нужда. 😆

:offtopic_s:Уви и баща ми (Бог да го прости. Амин) не излезе на глава с меня. ;) = Към края на живота си все ме наричаше "Дървен философ"! :) Във тази дисциплина не ти трябва логика, а подходящи аргументи! ;) 

Успех!

преди 11 часа, (:IdioibI:) написа:

От тази гледна точка, то нормално е във форума да има и непълнолетни и деца! ;) = Няма как да разбереш другия дали е възрастен! Поради това, че моето поведение още от 2,5 годишна възраст е в духа на свободата, то по твоя логика на 6 съм имал изградено чувство за себе си! ;) НО, ще звучи, че имам мания за величие. :) 

Да, на 6 години си имал изградено чувство за себе си. Към този момент то същото ли е, каквото е било тогва?

Притеснява ли те, че на някого може да му прозвучи все едно имаш мания за величие? 

на 14.09.2025 г. в 7:07, (:IdioibI:) написа:

Последно, съобразяваш ли се или не се съобразяваш? 😁

преди 21 минути, Greta Simmer написа:

Да, на 6 години си имал изградено чувство за себе си. Към този момент то същото ли е, каквото е било тогва?

Не, не съм вече такова "деване". Сега съм амортизиран, но не от жената, а от реализиране (по-скоро компилация или трансформация към ту моя моята мечта) на нейна мечта в следствие на един роман от Джек Лондин и/или друг американски автор.... Та, духът ми е същия, но физиологията ми не е същата! ;) Това са нормални изменения и реално вече потенциала ми е занижен, т.е. за възрастта си се чувствам добре! (Друг е въпроса, че някои като ме погледнат и, или ми завиждат или ме смятат за младеж! :) 

преди 21 минути, Greta Simmer написа:

Последно, съобразяваш ли се или не се съобразяваш? 😁

Не, не се съобразявам с хората! Реално се оттеглих, за да не им преча! :) => Това е заради максимата: Умният и интелигентният човек отстъпва! ;) 

преди 4 часа, Greta Simmer написа:

Притеснява ли те, че на някого може да му прозвучи все едно имаш мания за величие? 

Ми не - не го притеснява. :) 

Единствената му радост и утеха е, че винаги си намира някой да му се върже на идиотизмите, и на кого да плиска от глупостите си, вкл и сред самотните си безсънни нощи - както се вижда от по-горе. 

Вие имате тънко чувство за ирония, но за дебилите това е без всякакво значение. Единственото на което се чудя е как въобще някой се наема да му чете откровените глупости и идиотизми... Винаги се намира някой, и винаги му се закачат... Изглежда скуката и нуждата от рефлексия не се нуждае от качество. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.