Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да залеем "Фейсбук" и ЕС със писма!!!!

Featured Replies

• Автор

Познавате ли все още истински честни, почтени и лоялни родолюбци, работили в някогашните истински служби за сигурност? Крайно време е да се активират и да започнат да разчистват всички онези, които подпомагат диктатори, престъпници и подпомагат създаването на света на "Оруел". Такива хора са опасни и не трябва да остават живи.  Заради изказано лично мнение може да ви арестуват, уволнят от работа, да ви спрат парите по картата, да ви изнудват..................... Крайно време е такива да бъдат разчистени!!!! Никой няма право да ни казва как да мислим и какво да правим, нито да ни заповядват да се жертваме за чужди интереси!!!!

Сигнализирайте всички като този там, където трябва. Иначе ще изгубим и свободата на словото и политическата свобода, свобода на мисълта и съвестта, ще изгубим и България. 

Крайно време е да се отървем от антибългарите и предателите!!!!! Разкрийте ги! И да не Ви пука за семействата им!!!! На тях не им пука за Вас!!!! Това са алчни и злобни хора, с мания за отмъщение към социализма. Това са слуги на мутрите и мафиотите.

Русия се разчисти от тях. Време е и ние да постъпим така!!!!!!

• Отговори 125
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Къф расизъм ве... e т'ва е расизъм Едно афро не внимавало и паднало в една пропаст. Обаче почти веднага успяло да се хване за едно стърчащо коренче. Виси, гледа как коренчето се къса и трепери. А

• Покрусен съм. Аз мислех, че има голяма българска общност при братушките.

Публикувани изображения

преди 4 минути, Bubbles написа:

1. Не смятам за правилно няква тъпа социална мрежа да изисква лични документи за достъп.

Защо не?... Както казах - това е частна собственост. Имат право да преценяват по какви критерии да те пуснат на тяхна територия. Като не ти отърва - кръгом и обратно. 

И всъщност ги подкрепям. Защото има много такива като Анелизето, дето криво разбират свободата на словото, и си мислят, че като са анонимни, могат да дрънкат каквото си искат. И после мрежата е отговорна за глупостите им. 

преди 2 минути, Anneliese написа:

Познавате ли все още истински честни, почтени и лоялни родолюбци, работили в някогашните истински служби за сигурност? Крайно време е да се активират и да започнат да разчистват всички онези, които подпомагат диктатори, престъпници и подпомагат създаването на света на "Оруел". Такива хора са опасни и не трябва да остават живи.  Заради изказано лично мнение може да ви арестуват, уволнят от работа, да ви спрат парите по картата, да ви изнудват..................... Крайно време е такива да бъдат разчистени!!!! Никой няма право да ни казва как да мислим и какво да правим, нито да ни заповядват да се жертваме за чужди интереси!!!!

Сигнализирайте всички като този там, където трябва. Иначе ще изгубим и свободата на словото и политическата свобода, свобода на мисълта и съвестта, ще изгубим и България. 

Крайно време е да се отървем от антибългарите и предателите!!!!! Разкрийте ги! И да не Ви пука за семействата им!!!! На тях не им пука за Вас!!!! Това са алчни и злобни хора, с мания за отмъщение към социализма. Това са слуги на мутрите и мафиотите.

Русия се разчисти от тях. Време е и ние да постъпим така!!!!!!

Успех! Между другото, май трябва да си починеш малко и от този форум

• Автор
преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Не изисква за достъп. Изискват се при определени ситуации, когато потребителя се държи съмнително

Когато е в депресия и месеци наред не му е до писане ли? Това ли е съмнителното? Че пуснах пост с мои размисли за предстоящия коледен концерт, на който така и не можах да отида?

Да им имам причините за съмнителност на глупавите американци!!!!:getout::getout::getout: Целите САЩ са за психиатрия! От параноята, която са развили след 1945, виждат врагове и под леглото си. Психично болна нация!!!!

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Не изисква за достъп. Изискват се при определени ситуации, когато потребителя се държи съмнително

А виж това е друго, признавам си не знаех.

преди 2 минути, Rudy M. написа:

Защо не?... Както казах - това е частна собственост. Имат право да преценяват по какви критерии да те пуснат на тяхна територия. Като не ти отърва - кръгом и обратно. 

И всъщност ги подкрепям. Защото има много такива като Анелизето, дето криво разбират свободата на словото, и си мислят, че като са анонимни, могат да дрънкат каквото си искат. И после мрежата е отговорна за глупостите им. 

Начи секи чстник да почне да изисиква лична карта за щяло и нещяло? Това не беше ли против законите на ЕС?

преди 1 минута, Anneliese написа:

Когато е в депресия и месеци наред не му е до писане ли? Това ли е съмнителното?

Да! Прочела си правилата, подписала си договора за ползване

Че пуснах пост с мои размисли за предстоящия коледен концерт, на който така и не можах да отида?

Какво ти са виновни хората, че не си отишла на някакъв концерт?

преди 2 минути, Anneliese написа:

Психично болна нация!!!!

Е и в бг, не си само ти - има и други откачалки

преди 2 минути, Bubbles написа:

Начи секи чстник да почне да изисиква лична карта за щяло и нещяло? Това не беше ли против законите на ЕС?

Никой не иска лична карта. Други са методите за идентификация, но тая откачлка не схваща елементарни неща

преди 3 минути, Bubbles написа:

Не знам, защо не ми цитираш съответния закон?

Онзи ден отивам по работа в една българска фирма. На входа ме спира охраната, и ми иска личната карта, да ми запише данните. Иначе няма да ме пусне. 

Кажи сега - дискриминирали ли са ме? 

• Автор
преди 8 минути, Bubbles написа:

Нищо лично обаче доколкото знам си ми горе-долу наборка та да те питам - В ония години га немаше чатове как комуникураше?

За останалото

1. Не смятам за правилно няква тъпа социална мрежа да изисква лични документи за достъп.
2. Има Mastodon и Bereal едното е немско и е моето предпочитано пред всички останали, другото е френско и директно показва среден пръст на американските социални медии(Не ме питай за причините).
3. Русия не разработва а си има собаствен интернет вече колко години станаха...

1. Браво, имаш правилно мнение, но трябва да го изразиш и гласно!!!!!

2. Да, но аз не знам добре нито немски, нито френски. Доскоро разчитах на "Вконтакте", но и там откачиха.  Нищо английско не искам повече, в англоезичниьят свят свобода няма, а такива като Едуард Сноудън ги изкарват "предатели"!!!!

3. Ами, браво на руснаците. И ние трябва да направим така. Подозирам, че и тубата ще стане като фейса.

Преди "Фейсбук" чувах наполовина. От лятото на 2018 година напълно загубих слуха си. Доказано е с медицински изследвания!!!! Не зная дали е от музиката или от началните симптоми на болестта, за която не подозирах. Имах болки в глезените на краката, но ги отдавах на умора и липса на желязо.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Точно така. Гледай сега и ЕС как ще се извърти относно личните данни. 

Затова казвам, че ни трябва наша социална мрежа без лични данни. 

С лични данни може да се направи какво ли не - да ти следят мненията в интернет, да те издирят и сплашат, ако откажеш да гласуваш за еди - кой си, да ти спрат парите, отоплението, тока, водата, да ти пратят призовка за война, да търсят компромати за теб............. Изгледай филма "Сноудън", игралният. Не бях разбрала какво е разкрил. Чак наскоро гледах филма.

Всякакви грозни злоупотреби могат да направят с личните ти данни. Могат и убийство да ти припишат така. Помниш ли филма "Мрежата" със Сандра Бълок?

Щом болен от Бехтерев човек, който е и със депресия, заради лични проблеми в семейството, и то здравословни, е съмнителен, тогава.................Това говори зле за доста служби.  Да приравняват човек с депресия с терорист.

Откакто въведоха политкоректността, там за политика не пиша и шаренките вече не ги коментирам. Разчитам на скинарите,  и на всякакви други, които да ни предпазят от пълната политкоректност. 

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Не знам, защо не ми цитираш съответния закон?

Онзи ден отивам по работа в една българска фирма. На входа ме спира охраната, и ми иска личната карта, да ми запише данните. Иначе няма да ме пусне. 

Кажи сега - дискриминирали ли са ме? 

Цитат

Разбери кой има право да ми иска лична карта по закон

By poznanieto.bg / November 8, 2022

Много пъти и на всеки от нас се е случвало да ни искат личната карта. Това е рутинна процедура, както в редица инстанции, така и за да ни бъде осигурен достъп до някаква услуга или информация.

Кой има право да ми иска лична карта

В ежедневие, често се случват подобни ситуации, в които било то търговци, банкери, работодатели, органи на реда при влизане в институции или учреждения, мобилни оператори, дори рецепции на хотел и др. изискват от нас предоставяне на лична карта.

Личен документ за самоличност се изисква и на лица, които нарушават реда по някакъв начин. Така, например при пътуване, без билет в градски транспорт, контрольори и пр. може да поискат да се легитимираме с лични документи. Често пъти граждани не са наясно, на кого точно да предоставят и на кого имат пълното право да откажат достъпа си до лична карта.

Българското законодателство за защита на лични данни

Личните документи са – лична карта, стари зелени паспорти за по-възрастни граждани, шофьорска книжка, международен паспорт и документите за пребиваване на чужденци. Важно е, също така да се знае, че копиране и обработване на лични данни, може да става само, съгласно законовото основание и при съгласие на лицето предоставящо данните си.

Проверката на лични документи се извършва единствено от упълномощените органи и длъжностни лица, определени по закон. Това на първо място са органи на полицията, чиято работа е да потвърдят самоличността, да извършат проверка за редовност на документи или да предотвратяват престъпление. Тъкмо и затова при сблъсък с контролния орган в автобус, трамвай или тролей трябва да присъства полицай, чиято длъжност позволява да изиска легитимиране.

Друго важно, относно това кой може да ми иска личните документи:

Документи на военнослужещи се проверяват от служители на Военна полиция. Проверката на лични документи се извършват и от служителите на ГД „Охрана”, която по закон е към Министерството на правосъдието.

Гардове, ангажирани в охранителните фирми, също имат право да изискват личен документ при излизане или влизане в частни охранявани обекти – салони, зали, заведения, стадиони. Такива, но не и на улицата. Там, те нямат права над неприкосновеността на гражданите.

Законът забранява задържане на лични документи, от които и да е и под какъвто и да е предлог. Лична карта и други документи предоставящи данни от ЕГН, Три имена на собственика, данни за дата на раждане и адрес на местоживеене не се предоставят по никакъв начини, за да служат като залог, срещу предоставена услуга, стока, парична сума или по каквато и да е друга причина.

Източник https://poznanieto.bg/lifestyle/razberi-koj-ima-pravo-da-mi-iska-lichna-karta-po-zakon/

Явно не си дискриминиран ако въпросния охранител е бил на територията на охранявания от въпросния охранител обект.
Също явно закона е доста разтеглив.

преди 8 минути, Anneliese написа:

1. Браво, имаш правилно мнение, но трябва да го изразиш и гласно!!!!!

2. Да, но аз не знам добре нито немски, нито френски. Доскоро разчитах на "Вконтакте", но и там откачиха.  Нищо английско не искам повече, в англоезичниьят свят свобода няма, а такива като Едуард Сноудън ги изкарват "предатели"!!!!

3. Ами, браво на руснаците. И ние трябва да направим така. Подозирам, че и тубата ще стане като фейса.

Преди "Фейсбук" чувах наполовина. От лятото на 2018 година напълно загубих слуха си. Доказано е с медицински изследвания!!!! Не зная дали е от музиката или от началните симптоми на болестта, за която не подозирах. Имах болки в глезените на краката, но ги отдавах на умора и липса на желязо.

Конкретно мастодона си има различни езици. Колкото до свободна мрежа от него по-свободна в обникновения интернет няма, другите са в мазето ама там не е за всеки.

преди 10 минути, Bubbles написа:

Явно не си дискриминиран ако въпросния охранител е бил на територията на охранявания от въпросния охранител обект.

А, ето - сам си отговори на въпроса :) . Аз нямах нужда, защото съм доста добре запознат със Закона за частната охранителна дейност. Много пъти ми се е случвало да доставям стоки и пратки в охраняеми обекти. 

И на Аннето случаят е същия. Навлязла е на територията на Фейсбук, където явно предния път се е окъкала яко, както само тя умее :D , и са ѝ наложили ограничения, за да я пуснат по-нататък. 

преди 19 минути, Anneliese написа:

Затова казвам, че ни трябва наша социална мрежа без лични данни. 

Кажи ся, чес'но - наистина ли мислиш, че като врещиш достатъчно силно тук, в Калдата, и някой ще се хване, и ще ти направи социална мрежа, специално за теб?... :lol6: Няма шанс. Ще ти се посмеем на акъла (по-скоро на липсата му) и на наглостта ти, и ще те подминем. 

Като искаш да общуваш с роднините си - има една купчина месинджъри, избери си. Пък скъпоценните си снимки си ги дръж на компютъра, няма нужда да ги качваш в социални мрежи. И без това сигурно са разни картинки и скрийншотове от клюкарски сайтове. Никой не ще да ги вижда. 

• Автор
преди 6 минути, parmobil написа:

@Anneliese, заповядай - https://vk.com

Опитах, но не мога да си вляза и там. Чрез номер звънят някакви от азиатски държави. Не знам какво им е станало и на "Вконтакте", дали и те не са се продали на запада. Или и там има параноя. Но не мога по стария нормален начин да си вляза. 

преди 51 минути, Bubbles написа:

Нищо лично обаче доколкото знам си ми горе-долу наборка та да те питам - ...

...

преди 38 минути, Anneliese написа:

1. Браво, имаш правилно мнение, ...

Мен поне никога не са ме обиждали така. 

Дори и изча̀дието (във вече остарялото значение на това понятие: ИЗЧА̀ДИЕ, мн. -ия, ср. Книж. 1. Остар. Дете, рожба, чедо. ...) северозапа̀дово.

преди 8 минути, Anneliese написа:

Опитах, но не мога да си вляза и там. Чрез номер звънят някакви от азиатски държави. Не знам какво им е станало и на "Вконтакте", дали и те не са се продали на запада. Или и там има параноя. Но не мога по стария нормален начин да си вляза. 

Как смееш да твърдиш, че руска компания се е продала?! Че нали Дуров я прекопира от Facebook, за да си имат и руснаците собствена социална мрежа.

Можеш да пробваш и https://x.com

• Автор
преди 7 минути, Rudy M. написа:

А, ето - сам си отговори на въпроса :) . Аз нямах нужда, защото съм доста добре запознат със Закона за частната охранителна дейност. Много пъти ми се е случвало да доставям стоки и пратки в охраняеми обекти. 

И на Аннето случаят е същия. Навлязла е на територията на Фейсбук, където явно предния път се е окъкала яко, както само тя умее :D , и са ѝ наложили ограничения, за да я пуснат по-нататък. 

Кажи ся, чес'но - наистина ли мислиш, че като врещиш достатъчно силно тук, в Калдата, и някой ще се хване, и ще ти направи социална мрежа, специално за теб?... :lol6: Няма шанс. Ще ти се посмеем на акъла (по-скоро на липсата му) и на наглостта ти, и ще те подминем. 

Като искаш да общуваш с роднините си - има една купчина месинджъри, избери си. Пък скъпоценните си снимки си ги дръж на компютъра, няма нужда да ги качваш в социални мрежи. И без това сигурно са разни картинки и скрийншотове от клюкарски сайтове. Никой не ще да ги вижда. 

Не съм нарушавала правилата, просто бях неактивна заради депресия. Написах приличен пост за културно събитие, просто помолих хората, които ще отидат, ако може, да го снимат. Защото мразя да пропускам културни събития.

И на майка ми е така с фейса, а тя не пише нищо лошо, харесва котенца основно. 

Един Бог знае какво им е прищръкляло на американците.  Виждат терористи навсякъде. Сбъркани хора.

Не искам социална мрежа само за мен, а за всички мои сънародници, които не желаят да си дават личните данни, за да станат лесна мишена за заплахи и шантажи, за контрол в обществото......................

Знаете ли, че отдавна я няма онази първа наша социална група за намиране на съученици? Като оригиналният вариант на "Фейсбук". И нея я няма отдавна. Много хубави сайтове, български, изчезнаха. Албум бг, Снимка бг,  и още много........................

Сега не просто нямам достъп до фейса, но и до групата на Бехтеревци. Сега няма как да си помагаме и да обменяме мнения, съвети и помощ. 

Не се и съмнявам, че и заради скорошните протести също се иска контрол над "Фейсбук"................... Нали Цветка се засяга от въпроси като "Колко ми струва тоалета ти"?

А американците да продължават да търсят терористи и съмнителни хора там, където ги няма. Смешници.

Очаквам скоро цензура и в АБВ поща, или да останем и без нея. За да не се организираме за протести и да не обиждаме националните държанки. За да не казваме болезнвената истина в очите на една самозабравила се група хора, която извършва геноцид.

преди 8 минути, parmobil написа:

Как смееш да твърдиш, че руска компания се е продала?! Че нали Дуров я прекопира от Facebook, за да си имат и руснаците собствена социална мрежа.

А за да дигнат и руснаците ръце... сметай!

Остава само... наш'то в щепсела... 

spacer.png

• Автор
преди 6 минути, parmobil написа:

Можеш да пробваш и https://x.com

Знам, че е копие. А на продажния Павел Дуров грам доверие му нямам. Чудя се дали да не се регистрирам в "Однокласники", но не знам кой е собственикът и дали е истински руснак или продажно изчадие.

А Илон Мъск ми е супер откачен. Не ми трябва скучният бивш "Туитър".:getout::getout::getout:

Историята му с Амбър Хърд, наркотиците и замразените ембриони ми е напълно достатъчна. Шантав човек, пълно куку. 

Знам, че е копие. А на продажния Павел Дуров грам доверие му нямам. Чудя се дали да не се регистрирам в "Однокласники", но не знам кой е собственикът и дали е истински руснак или продажно изчадие.

А Илон Мъск ми е супер откачен. Не ми трябва скучният бивш "Туитър".:getout::getout::getout:

Историята му с Амбър Хърд, наркотиците и замразените ембриони ми е напълно достатъчна. Шантав човек, пълно куку. 

"Однокласники" е собственост на "ВКонтакте". Пак прозира плагиатството на Дуров. Не става и това за теб.

• Автор

Ха, успях, влязох си в "Вконтакте". Тоя пъзел на руски ме побърка. Не съм учила и не знам езика. в момента съм и бясна, за да се съсредоточавам над нещо.

Иначе вече само във "Вконтакте" и тук си позволявам да подкрепям Русия във войната срещу Украйна, както и президента на Русия Владимир Путин. Там мога свободно да си изказвам недоволството от шаренките.  Иначе само тук си позволявам да критикувам ционистите.

А относно снимките имам работещо предложение. Пишеш в Спортала, коментар под някой мач - искаш ли да ми видиш голите снимки (тук бих написал - знам, знам, не са такива, ама ше ме питаш откъде знам и... и ше станем на кълбета) и като се навият - шат - казваш - ама първо трее да протестираме, че не мога да си ги сваля... найс, а? Нема да смогнеш да организираш цунамито навитаци. Там са саде фенове.

едит: не ме отбелязвай като решил проблема, моля те, че ше ми рухне имиджа.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Ха, успях, влязох си в "Вконтакте". Тоя пъзел на руски ме побърка. Не съм учила и не знам езика. в момента съм и бясна, за да се съсредоточавам над нещо.

Иначе вече само във "Вконтакте" и тук си позволявам да подкрепям Русия във войната срещу Украйна, както и президента на Русия Владимир Путин. Там мога свободно да си изказвам недоволството от шаренките.  Иначе само тук си позволявам да критикувам ционистите.

Че във FB някой забранил ли ти е да споделяш симпатиите си към РФ? Защото аз ги чета постоянно.

преди 7 минути, Anneliese написа:

Що?
Фейсбук е пълен с групи в подкрепа на Русия и Путин естествено има и още толкова с обратната насоченост.

току-що, Bubbles написа:

Що?
Фейсбук е пълен с групи в подкрепа на Русия и Путин естествено има и още толкова с обратната насоченост.

Ми и аз се чудя.

• Автор
преди 5 минути, parmobil написа:

Че във FB някой забранил ли ти е да споделяш симпатиите си към РФ? Защото аз ги чета постоянно.

Подкрепях, ама получих предупреждение. Явно съм била докладвана от гневни укро фенчета. Това ми е четвъртия профил, затова си го пазя.

Вижте какво видях във "Вконтакте".:yanim:

DCI1veDFi7CuV8cz7D9tee7kb1LCTeFVLmH8wKdW

А новогодишната програма по първи канал ще е яка, видях интрото. Нямам търпение, дано не ни саботират интернета на нова година!

Аз кат немам СурьатТефтер па гледам още си шавам...  Има Вайбър, Телеграм и др.ама берковското височество  мрън мрън

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.