Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ми VPN

Featured Replies

Не знам за къде е темата, затова я пиша тук. Трябва ми VPN, за да мога да си гледам първа програма на руската телевизия.Точно сега дават страхотен филм - "Иван Василиевич сменя професията си". Много съм се смяла на този филм, гледала съм го с български субтитри.Искам и новогодишната програма да видя.

Намираш се в държава която Россия счита за вражеска и блокира достъпа до руския интернет така че отивай да духаш супата.

И да, дори и да намериш VPN с който гледаш руската телевизия никой от там няма да ти пусне български субтитри.

преди 22 минути, Anneliese написа:

Не знам за къде е темата, затова я пиша тук. Трябва ми VPN, за да мога да си гледам първа програма на руската телевизия.Точно сега дават страхотен филм - "Иван Василиевич сменя професията си". Много съм се смяла на този филм, гледала съм го с български субтитри.Искам и новогодишната програма да видя.

Читав VPN се заплаща..

• Автор

Е, хубава работа, забравих, че имах VPN на стария компютър, но забравих кой е, някой тук от форума ми беше дал един безплатен.

преди 4 минути, Anneliese написа:

Е, хубава работа, забравих, че имах VPN на стария компютър, но забравих кой е, някой тук от форума ми беше дал един безплатен.

Eми потърси за VPN в Google и ще се сетиш коя е била. Повечето са с лимит, примерно 10ГБ на месец безплатно, но дали ще ти вършат работа е отделен въпрос.

• Автор

Не мога да си я спомня. Беше една със жълт щит май, имаше падащо меню и можеше да си избираш различни държави, от които да се включваш. Но забравих как се казваше. Абсолютно нищо не разбирам от тези неща.

Ами как да си спомниш? Слушането на чалга и гледането на руската телевизия не остава без последици.

• Автор

Хубава пък работа, сега отблокираха за празничната програма, но пък изпуснах филма!:angry22:

Няма ли да дойде ден, в който изобщо западноевропейските и американските програми да бъдат блокирани за Източна Европа? И без това по техните програми има само новини и политика, няма нито забавни програми, нито филми. BBC, Sky news, CNN и подобни са адски тъпи и скучни на Нова година! Нито филми, нито празнични програми имат!  Не ги и интересуват, на тях им дай само да подкрепят престъпниците Зеленски и Напръдняху!!!!!:vomit::getout:

преди 10 минути, Anneliese написа:

Хубава пък работа, сега отблокираха за празничната програма, но пък изпуснах филма!:angry22:

Няма ли да дойде ден, в който изобщо западноевропейските и американските програми да бъдат блокирани за Източна Европа? И без това по техните програми има само новини и политика, няма нито забавни програми, нито филми. BBC, Sky news, CNN и подобни са адски тъпи и скучни на Нова година! Нито филми, нито празнични програми имат!  Не ги и интересуват, на тях им дай само да подкрепят престъпниците Зеленски и Напръдняху!!!!!:vomit::getout:

Да, назад във времето. През целия социализъм американските и западноевропейските телевизии бяха блокирани, а петък вместо българска телевизия пускаха само руската програма от Останкино,

От безпланите бе добър ProtonVPN, докато не го орязаха откъм функции и безплатни държави (вече е само 1 а преди това бяха над 10 по спомен)

От платените препоръчвам NordVPN ползвам го от около година може би (не го спирам въобще, само сменям държава) всички държави ги има

преди 1 час, Anneliese написа:

иди в Русия и ще стане - но те е страх😃

преди 13 часа, Anneliese написа:

Изтегли UR Browser - Download  Той има вграден VPN.С него можеш да гледаш не само руски а и други недостъпни сайтове.

Но не видях първи канал да е блокиран.Ето тук има- Первый канал HD — прямой эфир

*За субтитри има  начин но е сложно и няма да обяснявам.

преди 13 часа, ined написа:

Намираш се в държава която Россия счита за вражеска и блокира достъпа до руския интернет така че отивай да духаш супата.

Нещо по умно не можа ли да измислиш.Не Русия прилага цензура а България.

Някои руски сайтове се блокират заради решение от софийски градски съд по искане на нашите власти.Във Франция,Швейцария,Германия и т.н.не са блокирани

преди 13 часа, exHUMR написа:

От безпланите бе добър ProtonVPN, докато не го орязаха откъм функции и безплатни държави (вече е само 1 а преди това бяха над 10 по спомен)

Напротив, преди безплатната имаше 3 сървъра като отделни държави, сега са 10...

qIQOoRz.png

• Автор
преди 2 часа, fischer_ написа:

Изтегли UR Browser - Download  Той има вграден VPN.С него можеш да гледаш не само руски а и други недостъпни сайтове.

Но не видях първи канал да е блокиран.Ето тук има- Первый канал HD — прямой эфир

*За субтитри има  начин но е сложно и няма да обяснявам.

Нещо по умно не можа ли да измислиш.Не Русия прилага цензура а България.

Някои руски сайтове се блокират заради решение от софийски градски съд по искане на нашите власти.Във Франция,Швейцария,Германия и т.н.не са блокирани

Олелееееееееееее, благодаря ти, ще го дават пак следобед, ще се гледа!!!!Happy Lets Go GIF by Pudgy Penguins

Субтитри не ми трябват, гледах преди години филма по някоя от нашите телевизии, беше точно със субтитри, много се смях на историите.

Преди години даваха и от страхотното ретро американско кино по Нова, така веднъж попаднах със субтитри на "Случи се една нощ". Успях да гледам и "Хлапето" и "Великият диктатор" с Чарли Чаплин, сцената със влака и пътеката ми е любима, жалко, че няма гифчета с нея.

Успях в интернет и да намеря със субтитри "Казабланка" от първия път, както и "Магьосникът от Оз".  Но никъде го няма преведен "Ниночка" с Грета Гарбо. 

От руското кино съм гледала само филмите "Москва не вярва на сълзи", "Иван Василиевич сменя професията си", "Кухня" ми е любим, но ме е яд, че не намерих субтитри за "Кухня в Париж", а за "Физрук" ме беше яд, че го пуснаха без субтитри. 

Като бях малка и видях руския Сънчо и се почувствах като излъганото камилче. Че то техният е много по - хубав от нашия.

Последно от западното кино, което гледах и ми хареса, беше "Опенхаймер". Визуално "Барби" ми хареса, като сценарий - хич не.

Нещо в последните години няма комедии. "Нюрнберг" пък не смятам да го гледам. Вкараха политическата коректност и във филмите за ВСВ. 

Последният западноевропейски филм, който гледах и ми хареса е един тийн филм копродукция между Белгия и Нидерландия. "Морска искра". и разбира се, любимата ми вече поредица "Зрителна измама". Обожавам филми с илюзии и фокуси. 

преди 18 часа, Anneliese написа:

Не ти трябва никакъв ВПН ма берковченкоооооо, ало ...
Обяснявал съм го на този форум, че е достатъчно да смениш в браузъра ти DNS сървъра с друг различен от този на твоя доставчик на Интернет.
Всеки ден гледам така руските телевизии, иначе излиза надпис , че баба Урсула е много загрижена да не взема нещо да повярвам на пропагандата , която е различна от нейната.

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Напротив, преди безплатната имаше 3 сървъра като отделни държави, сега са 10...

qIQOoRz.png

Това че автоматично те свързва с който той си иска сървър, означава че не можеш да избереш да се свържеш към швейцарския например, за да гледаш техните тв канали безплатно.

https://www.futura-sciences.com/conso/bons-plans/guides-vpn-proton-vpn-etend-son-vpn-gratuit-vous-pouvez-desormais-vous-connecter-depuis-10-pays-8366/

преди 20 минути, Белгиеца написа:

Това че автоматично те свързва с който той си иска сървър, означава че не можеш да избереш да се свържеш към швейцарския например, за да гледаш техните тв канали безплатно.

https://www.futura-sciences.com/conso/bons-plans/guides-vpn-proton-vpn-etend-son-vpn-gratuit-vous-pouvez-desormais-vous-connecter-depuis-10-pays-8366/

Казвам само, че сървърите са 10, а не 1, както бе споменато.

Около нова година задължително се гледа и класиката Ирония на съдбата. Разбира се и всички части на Ям вкъщи.

• Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Не ти трябва никакъв ВПН ма берковченкоооооо, ало ...
Обяснявал съм го на този форум, че е достатъчно да смениш в браузъра ти DNS сървъра с друг различен от този на твоя доставчик на Интернет.
Всеки ден гледам така руските телевизии, иначе излиза надпис , че баба Урсула е много загрижена да не взема нещо да повярвам на пропагандата , която е различна от нейната.

А, това не знам как става, аз не разбирам от компютри.Coding I Get It GIF by Pudgy Penguins

Не знам какви са ви познанията и дали ще можете сама да се справите , но щом искате да ползвате Vpn

"безплатно" и да не ви ограничават с по 10 или 20 GB месечна консумация (което е някаква подигравка),

възползвайте се от:

Psiphon3 VPN + Portable

преди 8 часа, Anneliese написа:

...

От руското кино ... "Кухня" ми е любим, но ме е яд, че не намерих субтитри за "Кухня в Париж", а за "Физрук" ме беше яд, че го пуснаха без субтитри. 

...

Дано не те разочаровам, но по повод "Кухня" и "Кухня в Париж"... па и изобщо...

"Дмитрий Назаров (шеф-повар Виктор Петрович Баринов) выступал против вторжения России на Украину и регулярно записывал видео, в которых читал антивоенные стихи."  ( Ако езикът е проблем, Google Translate ще се справи... но накратко - не одобрява нахлуването в Украйна)

Твърди се, че подобна е и позицията на Дмитрий Нагиев (Олег Фомин - Фома във "Физрук")... а другаде - че 90-те се е случвало да придружава тук-там товарищ Путин... и мноо моля да не ми се отговаря - Тамбо́вский волк тебе́ това́рищ... така е

В крайна сметка, моят съвет е по-внимателно да си подбираш любимците... че ш'те баннат и руснаците... 

spacer.png

преди 5 часа, Anneliese написа:

А, това не знам как става, аз не разбирам от компютри.

Ето сега ще разбереш, пишеш в полето на браузъра Вивалди ето тава:
chrome://settings/security

и ще се отвори следното само:

vivaldi://settings/security

там леко надолу в страницата ще отметнеш да стане синьо, че искаш да използваш сигурен DNS и като ти отвори различни сървъри, избираш например този до който пише 1.1.1.1

и си готова, руснаците си работят без никакви ВПН-и.

Можеш същото да го направиш и в Гугълския Хром браузър.
Разбра ли ма ?

п.п.
сега при мене е на френски, щото съм Белгиец живеещ във френскоговорящата част от държавата. Някой може да ти покаже и на български как точно ще изглежда. А не да ти ходят по женския акъл да те будалкат да плащаш за ВПН.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.