Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

САЩ атакува Венецуела

Featured Replies

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

Русия иска Украйна  - и вече плати доста за бомби

Китай иска Тайван - без бомби

САЩ  иска Венецуела - с 10 бомби

в задачата се пита - кой е най печелившия

Както винаги най-печеливши са САЩ. Докато Русия се намира в сравнително скъпа териториална война, а Китай е в икономическа стагнация, Вашингтон си осигурява достъп до най-големите петролни запаси в света, но... Понякога печалбата си има и висока цена и последствия, Гринч беше един от тези които имаха огромна заявка за умиротворителят на 21 век, сега същия е един от най-големите бандити на века, авторитет се печели бавно, но много бързо се губи.

преди 3 минути, parmobil написа:

Ооо, колко хапливо. Та, къде е Асад? Да не се окаже и Хаменей там?

Асад може да е навсякъде, но ти със сигурност си в задънена улица.

• Отговори 681
  • Прегледи 17k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега ЕС ще наложи ли незанмсиколко пакета санкции на кравите? МОК и ФИФА ще извадят ли краварските спортисти от състезанията?

• Ейййй,баси лицемерите....седнали и какво мислите правят сега "лидерите" в Еропа-следят ситуацията..Значи когато Русия скочи да си защитава хората-веднага скочиха,санкции ,манкции,въоръжени групи,военн

• Американците измират от наркотици, внесени от Колумбия и най-вече Мексико. Само че там няма петрол и не си струва да се инсценира борба срещу производството на наркотици, щото няма какво да се открадн

Публикувани изображения

преди 27 минути, parmobil написа:

Аз продължавам да не разбирам защо трябва да отговарям за несполучилата Октомврийска революция? Ти ме питаш последователно, на аз пак не разбирам защо? Тя какво общо има с Венецуела?

Отговорът ти имаше точно толкова общо с въпроса ми, колкото и ако беше отговор на въпрос за Октомврийската революция. За това те попитах.

Само това ли видя от поста ми?

преди 19 минути, parmobil написа:

Никак даже не ме цитираш! Пропускаш национализираните НЕРУСКИ компании. Някоя руска има ли?

Ти ще кажеш дали има.....

току-що, Лудият Учен написа:

Чист бандит зад завеса. Путин поне за разлика от него не се преструва. 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Отговорът ти имаше точно толкова общо с въпроса ми, колкото и ако беше отговор на въпрос за Октомврийската революция. За това те попитах.

Само това ли видя от поста ми? Умишлено ли изтри останалото?

Аз съм трил твое цитиране без контекст? Бъркаш ме с @maxthon и @communismatic

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Само това ли видя от поста ми?

Аз кво обяснявам... Най-редовният му номер. Тоя е тотално неспособен да води каквато и да било дискусия. Едно че е тотално некомпетентен по всички теми, второ, че като види, че губи спора... вместо просто да млъкне... почва една поредица от задаване на тъпи въпроси и накрая се оказва, че ти не си отговорил на неговите въпроси, а не обратното. 😆

Цитат

Кая Калас се обадила на Рубио да му напомни за "международното право". Чихуахуато лае по ротвайлера, който вече дъвче мебелите. Ротвайлерът дори не вдига глава. Чихуахуато после ще издаде пресъобщение, че разговорът е бил "откровен и конструктивен".

Знаете ли какво означава "откровен и конструктивен" на дипломатически език? "Той ми се изсмя, а аз му благодарих."

--------------------

ЗВЪНИ ТЕЛЕФОНЪТ

Рубио: Who the f*ck is this?

Калас: Господин Държавен секретар! Благодаря ви за отделеното време, знам колко сте зает с... с демократизирането на Венецуела.

Рубио: Мхм. Коя си ти?

Калас: Кая Калас! Върховен представител на Европейския съюз по външните работи! Ние сме... ние сме най-големият икономически блок в ...

Рубио: Значи Европа. Готини сте. Бях в Париж веднъж или беше Прага? Едното от двете.

Калас: (смях, последван от хлипане) Хаха, да, ние обичаме американските туристи! Обаждам се относно... относно ситуацията.

Рубио: Коя ситуация?

Калас: ...Венецуела?

Рубио: И?

Калас: Ние сме... загрижени.

Рубио: Страхотно.

Калас: Международното право, господин Секретар

Рубио: (прозявка) Какво за него?

Калас: То... съществува?

Рубио: (смее се) Добра шега. Харесвам те. Как се казваше? Катя ли беше?

Калас: Кая. От Естония. Ние сме на границата с Русия

Рубио: Знам къде сте. Затова плащате за отбрана. Добри клиенти сте. Купувате много Ф-16. (към някого встрани) Колко Ф-16 им продадохме миналата година?

Глас встрани: Много.

Рубио: Много. Виждаш ли? Работим добре заедно.

(дълга пауза, звук от дъвчене на чипс)

Калас: Господин Секретар? Още ли сте там?

Рубио: Чакай. (към някого в стаята) Хей, Джим, чуй това - европейката ми говори за международно право! (смях на заден план) Добре, добре. Продължавай.

Калас: Ъъъ... Ние, в Европа, вярваме, че... че всички държави трябва да спазват... определени... ъъъ...

Рубио: Определени какво?

Калас: ...определени от вас... ъъъ... насоки.

Рубио: Насоки. Добре. Благодаря за обаждането. (пауза) Нещо друго?

Калас: Всъщност, да! ЕС иска да подчертае, че... че ние ценим трансатлантическото партньорство и... и разбираме необходимостта от... от гъвкавост в прилагането на... ъъъ...

Рубио: На какво?

Калас: На каквото кажете, господин Секретар.

Рубио: Слушай, Катя

Калас: Вие знаете името ми!

Рубио: има ли санкции?

Калас: Санкции ли?

Рубио: Срещу нас. За Венецуела. За "международното право". (прави кавички с пръсти, въпреки че е по телефона)

Калас: (кашлица, преминаваща в астматичен пристъп) Санкции? Срещу... срещу Америка? Ние? Ние да... Аз...

Рубио: Това е "не", нали?

Калас: Ние сме СЪЮЗНИЦИ! Ние НИКОГА не бихме... Аз просто исках да изразя... позиция.

Рубио: Изрази я.

Калас: Изразих я.

Рубио: Не. (удря топка) YES! Birdie! (към телефона) Имаш ли още нещо?

Калас: Ами... ще има ли... консултации с европейските партньори относно бъдещи... действия?

Рубио: (пауза) Чакай, КАКВО ЩЕ ИМА? (смее се) (към хората встрани) Тази е добра, чухте ли? Консултации! (към телефона) Ще те уведомим. Чрез CNN. Гледаш CNN, нали?

Калас: Разбира се...

Рубио: Отлично. Там ще научиш какво сме решили. Като всички останали. Демокрация!

Калас: Ние бяхме подготвили един работен документ за координирана позиция по...

Рубио: Прати го на имейла.

Калас: На кой имейл?

Рубио: Който и да е. (звук от поредна топка)

Калас: Господин Секретар, Европа има 450 милиона души и втория по големина БВП в света...

Рубио: (сериозно) Катя. Колко ядрени бойни глави имате?

Калас: ...Нула?

Рубио: А ние?

Калас: ...Много?

Рубио: 5,500. Учила ли си математика?

Калас: ...Да?

Рубио: БВП, население, квадратни километри - всичко това е декорация. Харесвам декорация. Но когато става въпрос за решения...

Калас: ...Решенията се вземат от...

Рубио: От хората с топките. И не говоря за голф. (смее се на собствената си шега) Добра е, нали? Ще я ползвам пак.

Калас: (тих глас) Да си запиша ли нещо за нашите партньори?

Рубио: Запиши: Правите страхотни сирена. Продължавайте. Обичаме ви. (затваря)

-----------

Продължителност: 2 минути и 47 секунди (включително 6 удара на голф, 2 псувни и 1 звук от отваряне на бира)

ОФИЦИАЛНО ПРЕССЪОБЩЕНИЕ НА ЕС - 45 минути по-късно

"Върховният представител Калас проведе задълбочен, откровен и изключително конструктивен разговор с държавния секретар Рубио. Страните обмениха позиции по актуални въпроси от глобално значение. ЕС подчерта своя ангажимент към международното право и многостранния подход. САЩ изразиха увереност в трансатлантическото партньорство. Беше постигнато съгласие за продължаване на диалога на всички нива."

----------

Калас → Борел: Говорих с Рубио.

Борел: И?

Калас: Нарече ме Катя.

Борел: Поне отговори. Аз изпратих 3 имейла миналия месец. Автоматичен отговор.

Калас: Какво пишеше?

Борел: "Thanks for your feedback. Your opinion matters to us."

Калас: Поне отговориха.

-------

РЕАКЦИИ В МЕДИИТЕ

CNN: "Европа изразява загриженост относно Венецуела"

Fox News: "ЕС подкрепя действията в Каракас"

RT: "Европейските васали се обаждат на господаря за инструкции"

Следващ епизод: "Урсула праща писмо до Белия дом с шест удивителни знака - получава купон за 10% отстъпка от следващата поръчка на F-35"

:yanim::yanim::yanim:

току-що, communismatic написа:

Аз кво обяснявам... Най-редовният му номер. Тоя е тотално неспособен да води каквато и да било дискусия. Едно че е тотално некомпетентен по всички теми, второ, че като види, че губи спора... вместо просто да млъкне... почва една поредица от задаване на тъпи въпроси и накрая се оказва, че ти не си отговорил на неговите въпроси, а не обратното. 😆

Ти пък сега си намери патерица, на която да се облягаш. ШегоУбиец,

Аз съм трил твое цитиране без контекст? Бъркаш ме с @maxthon и @communismatic

Добре. Не си трил. Но пък пропусна да отговориш. За трети път: Нали на краварите проблемът им бяха наркотиците? Проблемът го решиха, нали? Чий го дирят още там? Да не би да казваш, че наркотиците са били партенка, а истинската им цел е петрола?

преди 1 час, Bubbles написа:

Друга ми е думата

Никой от Европа не посмя да осъди тая простотия, дъртия пезевенк в прав текст заявява вече ДВА ПЪТИ че ще заграби венецуелския петрол, от Европа ни дума, ни вопъл, ни стон.
Ко стана с великите защитници на справедливостта, търсачите на "Устойчив и справедлив мир", борците за правда? Нещо санкции, мерки, работи?
Нема Макарон, нема Урсула, нема Мерц ни Туск...

Що така?

Петролният интерес

Венецуела притежава най-големите доказани резерви от нефт в света.

• Европейската нужда: След като Европа се отказа от руския нефт, тя отчаяно се нуждае от нови източници на тежък суров нефт.
  • Сделката: Ако САЩ успеят да стабилизират добива във Венецуела, това може да доведе до по-ниски цени на горивата в световен мащаб. Европа се надява да получи достъп до този ресурс, затова предпочита да не критикува „методите“, чрез които той е осигурен.

Правният и морален капан

Мадуро е обвинен в „наркотероризъм“ и престъпления срещу човечеството.

• Дилемата: От една страна, ЕС винаги е поддържал международното право и суверенитета на държавите (затова Франция и върховният представител по външна политика Кая Калас изразиха „загриженост“ за спазването на Устава на ООН).
  • Реалността: От друга страна, Мадуро отдавна е обявен за легитимен „диктатор“ от много европейски държави. Трудно е да защитиш лидер, когото официално не признаваш за законен президент. Това парализира общата европейска позиция.

Вътрешното разделение в ЕС

Европа не е единна:

• Италия (Джорджа Мелони): Вече нарече действията на САЩ „легитимни“ и „дефанзивни“.
  • Франция и Германия: Изразяват тревога, че това създава опасен прецедент за бъдещи военни интервенции.
  • Резултатът: Когато ЕС не може да постигне консенсус, той обикновено „мълчи“ или издава общи, неясни изявления.

Страх от миграционна вълна

Венецуела е в хуманитарна катастрофа. Всяка по-нататъшна дестабилизация може да засили миграционния натиск не само към САЩ, но и към Испания и Португалия, където историческите връзки са силни. Европа изчаква да види дали САЩ действително ще успеят да наложат ред, преди да вземе страна.

току-що, Topor написа:

@ivottoshev Започвам да си мисля, че тоя амсалак накрая ще се окаже тираджията, бавно започва да се усеща това чувство.

Мило дете, толкова ли не можеш да се оправиш сам, че търсиш одобрение от друг?

преди 1 минута, parmobil написа:

Мило дете, толкова ли не можеш да се оправиш сам, че търсиш одобрение от друг?

Не се нарича одобрение, а обратна връзка, но простено ти е предвид умствените ти способности.

Ти пък сега си намери патерица, на която да се облягаш. ШегоУбиец,

Мда, особено ми е нужна патерица срещу теб. Толкова пъти ме затапваш... 😆

Между другото, кво стана със славяните? Щото и по тая тема беше доста компетентен... 😆

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Добре. Не си трил. Но пък пропусна да отговориш. За трети път: Нали на краварите проблемът им бяха наркотиците? Проблемът го решиха, нали? Чий го дирят още там? Да не би да казваш, че наркотиците са били партенка, а истинската им цел е петрола?

Аз говорех само за национализация! Не го ли забеляза? А сега колко хора подведе по "акъла" си, които четат през сричка? Възпитанието ми позволява да ти кажа, а и на другите - сказочный долбоёб

преди 7 минути, communismatic написа:

Мда, особено ми е нужна патерица срещу теб. Толкова пъти ме затапваш... 😆

Между другото, кво стана със славяните? Щото и по тая тема беше доста компетентен... 😆

И продължавам да съм по-компетентен от теб. Не се сърди!

преди 20 минути, Лудият Учен написа:

...

Какво арогантно,просто леке е Тръмп...Лицемер жалък...

А не бе. А с к'ви надежди се очакваше повторната му "интронизация". Даже ми е неудобно да припомням... надеждите и надяващите се.

преди 2 минути, parmobil написа:

И продължавам да съм по-компетентен от теб. Не се сърди!

Eстествено как. Аз го питам защо не сме славяни... отговора беше "чети какво е писал Чобанов". Разбира се, да чакам аргументация от теб е все едно да чакам аргументация и от тираджията. Но както и да е. То и в тая тема се вижда за какво става дума...

преди 4 минути, parmobil написа:

Аз говорех само за национализация! Не го ли забеляза? А сега колко хора подведе по "акъла" си, които четат през сричка? Възпитанието ми позволява да ти кажа, а и на другите - сказочный долбоёб

Национализация? Така и не показа къде пише че щом американски фирми са национализирани преди половин век, сега само и единствено те трябва да разработват петрола на Венецуела. Значи заради това било всичко, а не заради наркотиците? 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Национализация? Така и не показа къде пише че щом американски фирми са национализирани преди половин век, сега само и единствено те трябва да разработват петрола на Венецуела. Значи заради това било всичко, а не заради наркотиците? 

Половин век? Може би се бъркаш с Иран?

преди 7 минути, communismatic написа:

Eстествено как. Аз го питам защо не сме славяни... отговора беше "чети какво е писал Чобанов". Разбира се, да чакам аргументация от теб е все едно да чакам аргументация и от тираджията. Но както и да е. То и в тая тема се вижда за какво става дума...

И може би аз пак отмествам темата, а не ти? 

Направи си тема за славяни и питай! Стопляш ли?

преди 4 минути, parmobil написа:

Направи си тема за славяни и питай! Стопляш ли?

Ама аз питам от една година. Отговор не получих тогава, не получавам и сега. Кажи къде да питам, че да ми отговориш? 

преди 5 минути, parmobil написа:

Половин век? Може би се бъркаш с Иран?

1 януари 1976г. колко да се бърка....

току-що, communismatic написа:

Ама аз питам от една година. Отговор не получих тогава, не получавам и сега. Кажи къде да питам, че да ми отговориш? 

Нв отговорих ли ясно? Направи тема и си питай.

преди 1 минута, parmobil написа:

Нв отговорих ли ясно? Направи тема и си питай.

Аха, т.е. ти си питай, аз така или иначе няма да отговоря. ОК, разбрах...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.